onsdag 19 januari 2011

I morgon åker vi!

Äntligen, äntligen, äntligen ska vi få hem våra små tjejer igen! I morgon förmiddag styr vi kosan upp mot Ståkhålm, sedan sover vi över hos en kompis och är redo att hämta kissemissarna på fredag för hemfärd.

Ett litet aber innan vi kan åka ut till karantänen är att jag måste till tandläkaren. Har ont i en tand som måste fixas, och eftersom det inte har gått över sedan jag var uppe i december får vi nu ge oss i kast och borra upp den gamla rotfyllningen för att se vad som gömmer sig i djupet.

Efter det ska vi leta oss upp till Vallentuna och karantänen. Och man vet att man är framme när man ser den här skylten:

Skylten som talar om att man är vid Manlötens karantän.

Där ska vi packa in katterna i deras burar igen, den här gången behöver jag i alla fall inte vara nervös, för nu kommer jag att ha dem hos mig under hela resan. Jag kommer att sitta i baksätet hela vägen hem, med en bur bredvid mig och en i knäet. Burarna är för stora för att ha båda bredvid mig, jag är tvungen att ha en i knäet, tro mig jag har åkt så några gånger förut.

Stina och Tjorvan i burarna, på väg till veterinären för att göras redo för flygresan till Sverige.

Och SEN ska de små snuttorna få bli utsläppta när vi kommer hem. Vi har skaffat allt som kan behövas: Toalåda, sand, spade, ny matskål, ny vattenskål, torrfoder, burkmat och leksaker. Men mest av allt tror jag de kommer att vilja gå runt och nosa, och sedan kura ihop sig under våra täcken. Det har de alltid gjort vid flyttarna.

Katterna föddes i Bulgarien, har bott i Istanbul och Kairo, och nu är de svenska. Så de har flyttat några gånger redan. Nu väntar vi bara på att den allra sista flytten - den till huset - ska bli av.

Stina.

Tjorvan.

Det ena av de två hus vi mest av allt ville ha gick till en kines i dag. : ( De verkar inte ha någon uppfattning om huspriser, de där kineserna, för det är de som trissar upp priserna och betalar för mycket. Det är tydligen en hel del hus här i Älmhult som har sålts till kineser för fantasisummor. Håll nu tummarna för att vi får det andra huset vi vill ha!33 kommentarer:

S w e F l o sa...

Åh vad kul! Äntligen!!! Ska bli spännande att se hur de acklimatiserar sig i Älmhult.

Håller såklart tummarna för huset!

Saltistjejen sa...

UNDERBART!!!!!!!
Hoppas det går bra hos tandläkaren också.
Stor kram till dig och till de små gosisarna!!

Victoria sa...

Eh...? Kineser i Älmhult?? Vad gör de där? Kram//Vic

Marianne sa...

SweFlo: Ja, äntligen! Fattar inte att jag har stått ut så här länge!

Tack, håll tummarna hårt!

KRAM!


Saltis: Ja det är så härligt att det äntligen är dags! Tack, det blir inte kul hos tandläkaren, ta bort en krona och borra bort rotfyllning ner till någonting som värker ...

KRAM!


Vic: Hahaha, ja det är klart man kan undra. Men det är massor av utlänningar här i Älmhult som kommer för att jobba på Ikea. Från hela världen. En del kommer för en trainee-period på några månader, andra kommer på ett kontrakt på några år, och en del får fasta tjänster. Ikea suger till sig de bästa de kan hitta, oavsett vilken nationalitet de har. Vilket är bra, utom när de snor husen mitt framför näsan på en : (

KRAM!

olgakatt sa...

Ha en god tur och lycklig hemkomst med guldklimparna!

Pettas sa...

Äntligen så är det dags för återförening! Lycka till och ha det gosebra med de söta vännerna!

Laura sa...

Åh, ÄNTLIGEN! Vad glad jag är för din skull och över att du äntligen ska få hem dina kissemissar igen! :)

Lycka till hos tandläkaren, du kan ju se det som en belöning att du får hämta hem tjejerna efter det!

Håller tummarna för att ni ska få flytta hem till ert HEM nu snart, tillsammans med katterna!

kram!

Lia sa...

Älskade älskade familjemedlemmar! Tänk att du har stått ut den här tiden utan kissarna, jag är så enormt imponerad. Jag kommer att tänka på er hela helgen, och veta att allt kommer att vara lycka! Gud så mycket du kan gosa och kela i helgen =). Håller också alla tummar jag har för att ni får ert hus, det betyder ju mycket att få landa i sitt riktiga hem! Hälsa kissarna och ta hand om dig (och tanden) KRAM

Malin sa...

Åh så härligt att det äntligen är dags att få åka och hämta hem katterna!!
Hoppas ni hittar erat hus snart och att ingen kommer och betalar överpriser!!

Kram

ExPIAtriate wife sa...

Antligen, forstar din lycka! Sa harligt att fa hem dem igen och vad beresta de ar!! Rena rama globetrotters!
Kineser i Smaland! Det ar tydligen inte bara lingon man springer pa i de smalandska skogarna numera... Undrade ocksa vad de gor i Smaland men sa sag jag ditt svar, makes sense I guess!
Trevlig helg!
kram!

Suzesan sa...

Äntligen. Tänk vad tiden gått fort ändå. Inte längesen jag satt och höll tummarna när katterna skulle flyga. Alldeles själva. Känns det som.

Åhhh så skönt för er/dig att få hem töserna. Jag tänkte först ehhh vad gör kineserna här men det hade du ju redan svarat på. Typiskt att bli snuvad på huset. Ska bli spännande att läsa om hur kattflickorna tar det att få kommma hem. Tänker om de kommer sura nu när de fått vara någonannanstans.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Åh Marianne, äntligen kommer de små missarna hem nu. Även om de måste flytta en gång till så finns ju ni där hela tiden. Nu håller jag alla tummar och tår att allt går bra. Både med tanden, missarna och husköp.
Kram

aasa, Stockholm sa...

ä n t l i g e n !

Anonym sa...

Vad glad jag är för din skull och missarnas! Det har varit en lång väntan för er.
Jag har varit med hela tiden, men tyst med kaffekoppen. Har följt med er flytt, hoppas ni snart hittar ert drömhus.
Det var riktigt kul att vara på kattutställning (trots att jag var oduschad). Vår misse är en cornish rex, det är en korthårs katt och pälsen är lockig, eller vågig. Nu träffade jag på en långhårig rex, vilket jag bara sett på bild förut! Han var så cool och fin! Vår lilla dam är nätt och liten. Denna katt var stor och med MYCKET lockigt hår!! Han ville inte vara med på bild fast jag försökte, men jag fick en toppen bild av matta sedan på mailen!
Ha det så bra med missarna! Kram Nathalie

Lotta sa...

Intressant det där med en fastighetsmarknad som skenar fast det inte behövs. Misstänker att de kineser som trissar upp priserna inte behöver vända på sina slantar precis. Särbon hade förr många japanska kollegor i Lund och det var samma sak där. De köpte dyra hus, installerade frun, skickade barnen på dyra internatskolor i Schweiz och jobbade själva dag som natt. Hoppas nu att ni "får" det andra huset :-)
Och så är jag så glad för din skull! Tänk att du snart får mysa med dina kissar igen :-)
Kram!

Mira sa...

Ja, Älmhult är verkligen den mest internationella småhåla man kan tänka sig. Lycka till med småsisarnas hemkomst och husköpet. Och kör försiktigt!

brysselkakan sa...

Jaha... kineserna brer ut sig i Älmhult oxå! Ja, de är ju många!
Hoppas det går bra att hämta katterna och att tanden går att fixa!

Annika sa...

Underbart med katterna!!
Äntligen!!
Lycka till hos tandis också.
KRAM!!

Desiree sa...

Både Stina och Tjorvan är beresta katter. Underbart att de äntligen äntligen ska få komma hem! Så kul för både er och dem. De lever bra kattliv hos er som är så älskade. Håller tummarna för att ni får huset som ni önskar. Vad mysko att det är en massa Kineser som köper hus ute på landet. Jag trodde att det annars var mest Tyskar som var i farten i era trakter.
Kram

Kim M. Kimselius sa...

Håller tummarna för er med huset. Men även för att ni får en skön och trygg resa fram och tillbaka till Stockholm. Vet hur det känns när man hämtar hem sina djur. Även om jag aldrig har varit ifrån dem lika länge som du har varit! Fast... En gång var jag och hälsade på en av mina exporterade valpar ett halvår efter att jag hade skickat honom till Nya Zeeland. Det kändes. En annan gång var jag och hälsade på mina exporterade valpar ett år efteråt. Den ena valpen vägrade att ens titta på mig, den andra "valpen" var som klistrad vid min sida. Så lite vet jag hur det känns. Däremot fick jag lämna mina älskade valpar igen och bege mig hem till Sverige och lämna kvar dem på Nya Zeeland hos sina nya ägare.
Kram Kim

Kersti sa...

Härligt att ni får hämta katterna imorgon. Trist med tanden, hoppas att det ordnar sig.
Jätte trist att ni inte fick det hus ni helst ville ha. jag undrar vad gör alla kineser i Älmhult?

Anne-Marie sa...

Vad härligt att ni äntligen får hem era kattjejer. :) De måste sakna er. Tänk att det finns så många utländska personer i Älmhult. Kineser är annorlunda på så många sätt som vi svenskar inte förstår. Håller tummarna för det andra huset och önskar lycka till hos tandläkaren. KRAM!

Elisabeth sa...

Nu är ni nog hemma med katterna! Så skönt, både för dem och för er. Det ska bli spännande att läsa vad de tycker om sitt nya boende.

Eva Henriksson sa...

Katterna återförenade med er....
Kineserna har väl redan köpt hus?
Tanden är nog uppborrad och då är väl allt jättebra?
Hoppas det.

Marianne sa...

Olgakatt: Tack, allt har gått jättebra, som jag skriver i nästa inlägg. Fast nu tycker jag att de kan vakna snart, de har sovit i flera timmar. Som de brukar, förstås!


Karin: Tack! Ja det är så gosigt att ha dem hemma igen. De kurrar så fort de får syn på oss, det är så mysigt!

Kram!


Laura: Tack! Ja jag fattar inte att vi har klarat oss så här länge utan dem! Ska ni ta in en katt nu förresten? Det börjar bli dags för det : )

Ja nu måste både ni och vi hitta våra egna hem snart!

KRAM!

Marianne sa...

Lia: Jag fattar inte heller att vi har klarat oss så här länge! Ni hade tur som bodde i Norge och slapp allt det där med karantän och olika bestämmelser. Norge är det enda landet i världen där man får åka hur som helst med sina djur.

Ja håll tummarna! Vi kan väl höras av i veckan? Ring mig, om du har tid!

KRAMAR!


Malin: Ja nu äntligen fick vi hem de två sötnosarna. Det ska bli gudaskönt när vi kan flytta dem för sista gången!

Kram!


Pia: Ja de måste vara några av de mest beresta djuren i världen, för de har ju bott i tre världsdelar: Asien, Afrika och Europa!

Älmhult är lite som Dubai, mest utlänningar : D Nä, det var överdrivet, men här finns till och med en internationell skola, pga Ikea!

Kramar!

Marianne sa...

Suzesan: Ja de första tre månaderna gick fort, men den sista har segat sig fram. Det var väl det att jag började räkna dagar, antagligen. Och det sa jag till dem flera gånger i går, att jag LOVAR att vi inte ska flyga! : )

Jag var också rädd att de skulle vara sura några dagar, men de verkar bara vara glada över att vara hemma igen.

Kramar!


Marianne: Ja äntligen! Och nästa flytt blir enklare, för då kan vi ju åka och möblera det värsta innan vi flyttar in med katterna. Så slipper de det där med flyttgubbar och värsta stöket.

Kramar!


Aasa: Ja ÄNTLIGEN! Nu är de hemma igen, välbehållna och glada!

Marianne sa...

Nathalie: Ja fy så lång väntan det har varit! Även om det gick fort i början har det varit förfärligt segt nu på slutet. Men nu är de här igen.

Tack, jag hoppas också på drömhuset, eller bara ett helt okej hus. : )

Nu googlade jag på Cornish rex, jag har aldrig sett en lockig katt förut! Men så fint, det är lite som persianpäls! Kan tänka mig att det är häftigt med en långhårig, lockig katt!

Kram!


Lotta: Ja nu kan jag mysa igen, det är så gosigt att ha en liten svans efter sig när man går ut i köket på morgnarna, i stället för att stå där alldeles ensam och vänta på kaffet!

Vi har pratat en del om det där ifall kineserna är rika knösar som HAR pengar, men vi tror inte det. Vi tror att de kineser som har varit här de senaste tio åren har varit med när fastighetspriserna har stigit som sjutton. De har tjänat kosing på sina hus när de har flyttat, och så går ryktet bland kineserna samtidigt som de tycker det är häftigt att bo så stort - för kanske första gången i livet. Det är oftast inte rikingar som jobbar på Ikea. Eller jo, en del är väl det, men inte det flesta, det tror jag inte. Vi får se vad de avslöjar på Uppdrag granskning nu i veckan : )

Kramar!


Mira: Tack, hemresan gick jättebra och nu är vi överlyckliga att ha dem hos oss igen.

Älmhult ÄR verkligen unikt på det sättet! Undrar om det finns någon annan småhåla i världen som är så internationell!

Marianne sa...

Brysselkakan: Tack det gick jättebra med katterna, jag hade inte behövt oroa mig ett dugg.

Det är inte bara kineser som breder ut sig här i Älmhult, här har vi folk från alla möjliga länder som Danmark, Kanada, USA, England, Frankrike, Egypten, Turkiet, Kina, Nederländerna ... Överallt där Ikea har lyckats ragga kunniga och duktiga människor. Till och med en internationell skola!Annika: Ja ÄNTLIGEN är de hemma igen. Det var så skönt att inte kunna vända sig ordentligt för att det låg en katt på benen i natt : D Det är riktigt mysigt att ha dem hemma igen. Så SYND att du inte kan ha katt! Förresten, SweFlo ska ju skaffa katt nu, trots allergier, hon har ju hittat någon ras som inte ger allergier! Det kanske vore någonting för er?

KRAMAR!


Desirée: Ja det är verkligen beresta katter! De har bott i tre världsdelar nu, Asien, Afrika och Europa. Vi bodde i asiatiska delen av Istanbul, så det var den asiatiska kontinenten.

Här är mycket tyskar också, skulle jag tro. Men de köper mer fritidshus ute på landet, inte villor inne i samhällena. Tror jag. Kineserna är för att de jobbar på Ikea. Både kineser och alla möjliga nationaliteter, men det lär vara kineserna som trissar upp priserna. De kommer hit för att jobba några år, precis som vi har varit ute i världen, sedan flyttar de igen. Det finns de som är fast anställda här också, men de flesta är här som expats. Skillnaden är att det är svårare att hyra någonting här, så ska man bo i Älmhult är man nästan tvungen att köpa ett hus.

KRAMAR!

Marianne sa...

Kim: Tack! Ja det har gått jättebra med resan och hemkomsten! Nu är det bara huset som återstår!

Vad hemskt att behöva lämna valparna i Nya Zeeland! Jag tror inte jag hade klarat det, så uppfödare ska jag nog inte bli! Jag hade blivit så ledsen om en valp/kattunge ignorerade mig så där, tror inte jag hade klarat det!

Kramar!


Kersti: Ja nu har vi äntligen våra missar hemma hos oss igen.

Det är massor av människor från hela världen här i Älmhult. Det finns både "vanliga invandrare" och sådana som kommer för att jobba på Ikea. En del är fast anställda och kommer för att stanna, men de flesta kommer på kontrakt för kortare eller längre tid. En del för att läras upp, och andra för att jobba precis som vi var ute i världen och jobbade. Och det är som sagt människor från hela världen, från Kina, Danmark, USA, Egypten, England, Turkiet, Frankrike, Nederländerna ... Afrika är förmodligen underrepresenterat, beroende på att Ikea inte har någonting där. Men kineserna lär vara dem som trissar upp priserna för högt. Det värsta är väl att de riskerar att hamna i permanent skuld den dag de ska sälja och priserna har gått ner - vilket verkar vara på gång.


Anne-Marie: Ja de blev jätteglada när vi kom, så jag tror de har undrat var vi tog vägen. Men jag vet inte om de har någon uppfattning om tiden, för de kan vara sura för att man har gått ifrån dem bara för att man har varit ute med soporna : )

Tack, håll tummarna för det huset, jag hoppas nu intensivt på det!

KRAM!

Marianne sa...

Elisabeth: Ja nu är vi hemma igen! Vi kom bara en liten stund efter att du skrev kommentaren, ser jag på tidsantivelsen. Vi var hemma strax innan åtta. Det är så skönt att ha dem hemma igen!


Eva: Ja nu är de hemma hos oss igen, där de ska vara! Fördelen med hus i Hässleholm är att alla Ikea-utlänningar håller sig till Älmhult, så där slipper vi den konkurrensen. Tanden sparar vi och hoppas att jag slipper borra upp. Chansen finns, även om den är liten. Men allt känns verkligen bra nu när vi har missarna hos oss!

Anna, Fair and True sa...

Vilka globetrotters dina katter är!

Marianne sa...

Anna: Världsrekord i beresta katter? Något för Guinness records? : )