måndag 3 januari 2011

Nyårspromenad

Ursäkta frånvaron, men nyårsdagen försvann i promenad och efterföljande trötthet och gårdagen försvann i Ikea-shopping och efterföljande Internet-löshet efter att vi hade gjort av med sladdtrasselröran under skrivbordet - orsaken till Ikea-shoppingen. Jag ska visa vår otroligt smarta lösning (tycker jag själv), men i dag visar jag nyårspromenaden i Osby. Häng med!

 Vi vinglade fram på de snorhala isgatorna i Osby, men klarade oss utan vurpor och benbrott.

 Ett fint hus bakom en gammal stenmur.

 En äkta skånsk stenbumling.

 På Osbysjön ligger isen väl frusen, men för oss blev det ingen ispromenad.

 Här flaggas det på udden i Osbysjön.

Raka spåret hem till Älmhult.

Och nu är julen utkastad ur det här huset. Utom de vackra blommorna, så klart. Men nu är alla tomtar, pumlor*, röda ljus, röda dukar och annat smått och gott nerpackat och lagda i ide till nästa jul. Nu ser vi fram emot våren i stället.

17 dagar kvar till katthämtning!


* Pumla = julgranskula.

20 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Pumlor? Vilken dialekt är det? Har aldrig hört talas om detta! God fortsättningen! 17 days and counting... Jag räknar tillsammans med er och tänker i mina svaga ögonblick att ni minsann varit utan era tjejer i sex månader nu så jag ska inte ynka mig. Inte alls. Inte ett dugg...

Elisabeth sa...

17 dagar, det är nästan bara två veckor! Känner igen det där med att halka fram på isgator, det är likadant här. Så jag använder broddar. Det är möjligt att det är töntigt, men hellre det och att kunna hålla ett någorlunda tempo.

Anna, Fair and True sa...

Julen redan utkastad?! Här får den stanna till Tjugonde Knut!

Ser ut som en härlig vinterpromenad! Tänk om det där huset var till salu!

Tänk, bara 17 dagar kvar nu!

Marianne sa...

Karlavagnen: Pumlor är en norrländsk dialekt, och Bert i Luleå brukar alltid retas och säga att vi här söderut inte vet vad det heter på riktigt, så jag tänkte jag skulle retas tillbaka och visa att vi minsann är välbildade : D

Nej inte sex månader, det blir totalt 120 dagar, så bara knappt 4 månader. Och sedan är det två månader i hemkarantän när de inte får träffa andra djur. Men det är ju helt okej, då är de ju hemma hos oss. Oavsett, en dag är en dag för mycket utan katterna!

GOD fortsättning till dig också!

Kramar!


Elisabeth: Ja, bara drygt två veckor! Funderar på att skaffa broddar jag också. Om jag hinner ner till banken i morgon ska jag ta en svängom på apoteket också och skaffa det. Jag har INTE lust att bryta sönder mig och jag har INTE lust att gå som en 90-åring!


Anna: Ja tänk om det huset hade varit till salu! Var och tittade på ett i dag, men det var alltför mycket som måste fixas på det. Skulle kosta minst en mille att fixa huset, men sen blir det nog fint. Inte för oss, dock.

Och tänk, du har bar 3 dagar kvar : D

KRAM!

Suzesan sa...

SJUTTON DAGAR. BARA. Guuuu'vad foirt tiden går.

Jaaa ut med julen och invänta VÅREN. Tänk din först svenska vår på länge.

God Fortsättning på 2011 Marianne.

Snorhalt är ba' förnamnet. Kors;)

Kram
/Susanne.

Annaa M sa...

Här är det lustigt nog väldig ohalt än så länge i vinter. Alla våra gångvägar ser ut som den du visar i bild, men den ihållande kylan och kontinuerliga påfyllandet av snö gör vägarna ohala. Inte ett sandkorn på promenadvägarna ner till Mälaren och inte ett sandkorn till de andra två förorterna. Det är så man skulle önska sig en spark i stället för sin töntiga dramaten.

olgakatt sa...

Katthemkomst är viktigare än att hitta hus just nu!
Men jag önskar verkligen er framgång snart i jakten på nåt eget. Hoppas ni hittar nåt som inte ska renoveras för mycket, det är inte bara dyrt utan också så frustrerande.

aurorabuddha sa...

Jag har alltid sagt pumla... men sa ar jag fran Norrbotten oxa.

Det ar sa kul att se dina bilder fran Almhult och omkring. Sa jag vet hur sonen har det! :o)

Saltistjejen sa...

Pumla hade jag aldrig hört förr! Men jag gillar det! gulligt ord!
Och du julen har även vi kastat ut. Skönt!!!
Tac för promenaden också. Nu känns det som om jag okcså promenerat lite i ett vintrigt Osby! :-)
Stor kram och God Fortsättning!!

Anne-Marie sa...

Jag förstår att ni räknar dagarna tills ni kan få hem era älsklingar. Alltid lika roligt att se bilder från platser jag aldrig besökt. Hur mycket kostar hus på ett ungefär i de trakter där ni letar? Kram!

Pettas sa...

Bästa översättarrinna! Vad är en pumla?
Förstår att du räknar dagarna till kissekatterna får komma hem igen.
Håller också tummarna för att ni hittar ert drömhus snart!
Fina bilder, som vanligt!

Kram!

Annika sa...

Pumla, har aldrig hört det. Låter som ngt helt annat än kula, fniss...
I rest my case.
Min jul är också borta. BARA skönt!!
KUL att hänga med på prommisen från ett ställe jag aldrig varit på, bara hört talas om :)
KRAM!!

Katarina sa...

Pumla, ja det var något helt nytt för mig,, Jag förstår att det är känns segt nu, men snart är katterna tillsammans med er..härligt!

Linda/Candygirl sa...

Haha.. vad kul med någon som kallar sina kulor för pumlor. Hos mig har vi bara pumlor i granen.

Marianne sa...

Suzesan: Fast de här sista dagarna tycker jag är segare än någonsin. : )

Vi funderar på att skaffa broddar, för man går ju som en gammal 90-åring på den här isen. Nu har det varit vinter länge nog, nu kan det få bli vår snart!

God fortsättning till dig också!

Kramar!


Annaa M: Vad skönt att ni slipper halkan, för här är det rena isgatorna just nu. Och jag tycker att de sandar dåligt på sina ställen, det hjälper knappt. En spark vill jag också ha, det är så roligt att åka spark!


Olgakatt: Ja nu har jag börjat förbereda så smått för katterna. Har funderat ut var kattlådan ska stå - finns att köpa på Ica, var maten ska stå - skål har de med sig i karantänen - och ska börja odla kattgräset om några dagar så att det är färdigt att äta när de kommer.

Marianne sa...

Aurorabuddha: Haha, jag hade aldrig hört pumla förrän jag började läsa Berts blogg : )

Ja och snart är det vår så att du får komma hit och se dig om på riktigt! Jag får ge mig ut och fotografera lite mer, men det har varit så grått och snöigt. Nu hoppas vi på fotoväder framöver!


Saltis: Haha, inte jag heller förrän jag läste om det hos Bert : D Jag tycker också att det är ett gulligt ord.

Visst är det skönt att vara av med julen nu. Jättekul när den kommer och lika skönt när den är över.

Kramar!


Anne-Marie: Det är stor skillnad på priserna i Älmhult och i byarna runt omkring. Ett hus på ca 130-150 kvadrat, rätt nybyggt, går på ca 2,2-2,5 miljoner i Älmhult, en mil utanför sjunker priset med kanske 800.000 - 1 miljon. Men vi vill ändå bo i Älmhult pga av transportbehov och liknande. Om det inte blir Osby eller Hässleholm. Där är det också billigare. Orsaken är att det är ganska stor omsättning här i Älmhult eftersom det är så många utlänningar som kommer för att jobba några år på Ikea och sedan flytta och sälja igen. Hyresmarknaden är i det närmaste noll här, trots det. Man köper och sedan säljer man. Men vi hoppas hitta ett lite äldre hus som ändå inte måste totalrenoveras. Då kan man komma undan med kanske 1,5 miljon. Det dyraste huset som är till salu just nu ligger på 5 miljoner, INGENTING för oss!

Kram!

Marianne sa...

Karin: Haha, det är norrbottniska för julgranskula : )

Ja nu är det verkligen nerräkning till att hämta katterna. Man behöver katter i ett hem för att det ska bli lite liv och rörelse. Någon måste ju ta kommandot och bestämma över människorna : D

Kram!


Annika: Haha, okej, jag kan också använda fantasin : D

Jätteskönt att vara av med julen. Nu är det förvår som gäller : ) Men vet du vad, de har inga dukar på Ikea!!! Jag fick gå till Ica och köpa löpare till borden för att få lite färg här där allt bara är vitt. Tur att man har Ica i närheten!

Ska försöka ta en promenad till sjön Möckeln här snart, med kameran. Det måste bara klaffa med väder och tid.

KRAM!

Marianne sa...

Katarina: Men du är ju där "uppifrån"! Det är ju norrbottniska för julgranskulor! : )

Ja nu är det 16 dagar kvar tills vi får hämta katterna. Dags att tanka bilen : D

Kram!


Linda: Hej och välkommen hit! Jag har lärt mig ordet av Bert på Ögonblick i norr, och det är alltid roligt med nya ord!

Jag ska kika in på din blogg också!

Bejla sa...

Härligt! :-)

Marianne sa...

Bejla: Det är otroligt vackert i norra Skåne!