onsdag 12 januari 2011

Rappakalja

Lilla grottkyrkan i Moqattam, Kairo.

Äntligen börjar förkylningen ge med sig lite grann! Utan att gå in på detaljer kan jag i alla fall tala om att jag inte har skrämt upp grannarna genom att nysa femhundraelva gånger i timmen i dag.

Och så vill jag förtydliga det jag skrev i går: Jag satt inte här med tårarna rinnande hela dagen för att jag personligen var ledsen för någonting som har hänt, det var av den text jag bearbetade som var så rörande, sorglig och glädjande på samma gång - och sann, inte påhittad - som fick tårarna att flöda.

Ja som ni märker så har är klockan redan nio på kvällen och jag har jobbat ända till nu, så jag är trött som en ursaltad gurka vilket medför att det är bättre att inte skriva så mycket för det blir säkert bara rappakalja. Ska i stället sätta mig och glo på den nya mattävlingen på TV4 en stund innan jag däckar. I morgon blir det bättre så jag återkommer då, både här och hos er!

8 dagar kvar till katthämtning!


12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å snart är det endast en vecka kvar innan du får hem dina älsklingar!!! vad underbart!!
Hoppas du är helt frisk snart också.
Kram!

Victoria sa...

"Lilla grottkyrkan"?? ;o) Finns det en stor grottkyrka också?
En fin bild, hursomhelst, precis som vanligt.
Många krya-på-dig-kramar//Vic

Desiree sa...

Jag förstår att du känner dig både trött och urlakad om du jobbat ända tills nu. Jag känner mig själv rätt slut och då är jag ju inte förkyld som du är. Man blir ju extra trött då man mår risigt. Men vilken cool bild på denna sal, wow, hur häftig som helst!
Hoppas du känner dig betydligt piggare imorgon. Nu får du slappa lite framför tv_:n och sedan sova gott.
Kram!

Bert sa...

Så fort jag såg din bild tänkte jag:
- Va!? Har hon hunnit till Helsingfors nu också.

Det där ser ju precis ut som Tempelplatsens kyrka i Helsinki.

Anne-Marie sa...

Vad skönt att förkylningen håller på att ge med sig. Vilken vacker bild - igen! Kram!

Annika sa...

Tänkte precis som Bert, att du varit i Helsingfors. Det var min allra första tanke, men så var det inte :-)
HOPPAS det är bättre idag!!!
KRAM!!!

Steve sa...

Fantastisk kyrka. När jag ser denna bild så får jag en förnimmelse av ett besök i Tempelkyrkan i Helsingfors.

Marianne sa...

Saltis: Tack, jo, det blir bättre och bättre med förkylningen, nu är det bara lite täppa och heshet kvar. Och snart är tjejerna hemma! Helt otroligt att det äntligen börjar närma sig så det blir lite liv i huset igen!

Kramar!


Vic: Jo, det finns en stor grottkyrka också, har för mig att den tar ca 20.000 kyrkobesökare, minns inte hur många som får plats i den här lilla, men det är väl några hundra i alla fall. Alla går i kyrkan eller moskén i Egypten!

Tack, och det är så SKÖNT att inte behöva säga det till dig längre! : )

Kramar!


Desirée: Ja jag trodde att jag skulle bli klar lite tidigare i dag, men så kom Klas hem så det blev en längre paus i stället. Men nu är jag klar för dagen. Det är nog mörkret som gör att man blir lite trött också, både ni och vi är ju vana med lite mer solsken ...

Kramar!

Marianne sa...

Bert: Jag har aldrig varit där, men nästa gång jag kommer till Helsingfors måste jag se den kyrkan. Kikade på lite bilder därifrån, och den stora skillnaden är väl att de har ett byggt tak, här är det grottan som utgör taket. Den här verkar lite större också?


Anne-Marie: Ja det är skönt när man inte har hjärnan full av mandelmassa!

Kram!


Annika: Nej det var länge sedan jag var i Helsingfors, sist var på jobbresa och det var då jag lärde mig mitt enda ord på finska: naistenklinnikka - kvinnoklinik : D

Det är mycket bättre i dag, TACK!

KRAMAR!

Marianne sa...

Steve: Ja, alla tror att jag har varit i Helsigfors, men tyvärr inte just nu. Det finns många fantastiska kyrkor i Kairo, det tror man inte så där på rak arm. Just i det här området finns en ännu större grottkyrka som jag har för mig sväljer ca 20.000 pers!

Anna, Fair and True sa...

Vilken cool kyrka!

Marianne sa...

Anna: Visst är den cool! Fast det var lite avtändande att stå där och höra en kvinna berätta om reliefterna som visade hur viktigt det är att hålla kvinnan på sin plats - och hon tyckte det! Hon var alltså kristen, inte muslim.