söndag 30 november 2008

Första advent och blogg-award

I Kairo kan man fortfarande bada. Jag rekommenderar dock inte Nilen som badplats.

Så är det redan första advent. Adventsstjärnorna lyser upp snön runt stugan, julklapparna börjar samlas på det hemliga stället som barnen inte känner till, och glöggen sprider sin värmande doft i huset.

Nja, riktigt så julromantiskt har vi det inte här. Drivor har vi visserligen, men de består av sand i stället för snö, och någon enstaka adventsstjärna lyser säkert upp en del fönster här i Kairo, men i en tjugomiljonersstad är de inte lätta att upptäcka. Vi har i alla fall trakterats med glögg! Vi var på adventskaffe hos våra trevliga grannar i går kväll och fick både glögg, skinka, Janssons och Ahlgrens bilar! En trevlig kväll med trevliga människor och god mat!

Jag har fått två stycken utmärkelser! Jag tackar både Victoria och Truddelutt! Jätteroligt att få en utmärkelse, för att inte tala om två, även om jag tycker att jag missköter både min egen blogg och alla andras just nu när all min tid går åt till att gneta med orden i översättningen jag jobbar med. Jag LÄNGTAR tills jag åter igen har tid att läsa hos er alla och skriva mer här. Nu ska jag i alla fall in på sista varvet av boken, så om en dryg månad eller två är jag nog tillbaka hos er och lite bättre här.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

Jättesvårt att välja bara sju stycken att skicka vidare till, det finns ju så många bra bloggar! Jag ger den medvetet inte till vissa den här gången, dels för att jag redan har gett dem och dels för att de redan har fått just den här av Victoria eller Truddelutt. Jag ska välja några andra:

Här är sju av alla bloggar jag tycker så mycket om att läsa för att de är roliga, tänkvärda, ger nya inblickar i livet och vardagen runt om vår jord, fantastiska fotografier och allmän hemtrevnad.


14 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Oj, tackar! Tar tag i detta imorgon! Just nu surrar det i skallen!!!

Kersti sa...

Grattis! Visst är det skoj med lite positiv uppmärksamhet. det är du väl värd. Här är det fullt av julstjärnor i fönstren som lyser upp i den mörka vinternatten nu när all snö smält.

Bert sa...

Tack!

Ninni sa...

Först grattis!!
Och tack snälla goa du! Det är alltid roligt att bli uppmärksammad!
Ska ta itu med det så snart jag hinner. Nu väntar vårt adventsfirande...tända ett ljus och dricka lite glögg:) Inte mycket till adventsstämning här inte. Solen skiner och det är +25. Men vi får göra vårt bästa...
Må så gott! Kram Ninni

BiRDiE sa...

Kikar in, försöker läsa ikapp lite igen (det är inte bara du som inte hinner med *ler*) och hoppas allt är gott. Stor kram :)

Kroken sa...

funderade faktiskt på det där häromdagen; om det går att bada i Nilen. Tankeöverföring???

Och några drivor finns inte här heller, men de brukar ju infinna sig lämpligt på annandagen...

Ha det så bra och jobba inte ihjäl dig bara!
kramen!

Annika sa...

Grattis till utmärkelserna! Roligt med lite sånt ibland!

Förstår att du inte direkt har tid med så mkt annat än din jätteöversättning!
Det är lugnt, ví finns ju alla här tills att det blivit lite lugnare.

KRAM från ett regnigt DC!

Jemayá sa...

TAck Marianne för svaren på mina kommentarer :), nu känns det bättre! Jag är kanske lite känslig också "kanske jag inte riktigt räknas med då jag bara är finlandssvensk" (typisk finsk reaktion!!). Typiskt är också att jag inte visste vad du höll på med - just för att jag läser så sporadiskt. Men så intressant med översättningen!! Det som är så svårt! Själv ska jag delta i en skrivkurs på nätet, fick första temat i dag, svälj. Kram från Jeppo :)!

Marianne sa...

Karlavagnen: (det höll på att bli "Karolavagnen" : D) Ingen panik, har du fortfarande fyra katter, eller har de hämtat den minsta? Får gå in till dig och se hur många du har nu.

Kersti: Tack söta du! Visst är det fint med alla adventsstjärnor som lyser upp i fönstren! Men jag ska inte klaga, vi har rätt fina gatlyktor här, inte sådana där tråkiga utan lite ... fina. Får försöka ta ett foto på dem någon vacker dag.

Bert: Tack själv för att du har en blogg. Tror du har den enda "killblogg" jag läser.

Ninni: Tack själv! Jag ska förresten ge din bloggadress till medlemmarna i fotoklubben så de får njuta av dina fotografier. Mysigt med glögg och adventsljus.

Kram!

Birdie: Det var evigheter sedan jag var inne hos dig! Ska lägga dig lite högre upp i kön som bara växer och växer. Hoppas allt är bra med dig också!

Kram!

Kroken: Njä, jag rekommenderar INTE Nilen som badplats. Liiite för lortigt om man ska uttrycka sig fint. Men temperaturen är det nog inget fel på. Krokodilerna finns i alla fall inte så här långt norrut, det är ju rätt skönt.

Ska försöka att inte jobba ihjäl mig, men ibland känns det som om det är just precis vad jag håller på med. Jag ska ju föreställa LYXHUSTRU som ska LIGGA PÅ DIVANEN OCH ÄTA PRALINER! Hmpf!

Kram!

Annika: Grattis själv! Det är alltid roligt att få uppskattning, det blir man glad av. Det har i alla fall gått bra att jobba i dag, och det börjar kännas som om jag kommer någon vart.

Skönt att ni finns kvar!
Kram!

Jemayá: Bra att du inte är ledsen längre! För det vill jag inte att du ska vara! "Bara" finlandssvensk? Det är väl inte så bara! Ni kanske inte är så många, drygt 250.000 har jag för mig, men ni har ju stolta traditioner och har många stora personer i leden: Tove Jansson, Sibelius och mästarna på ... nu står det helt still i skallen, den där ryska juvelerarfirman som gör äggen ... för att bara nämna några. Fabergé, så heter firman. Du ska vara stolt över att du är finlandssvensk. Och du är inte den enda bland bloggarna som är det eller har rötter bland finlandssvenskarna när jag tänker efter. Det är flera stycken faktiskt, inte bara Annika och du.

Jo det är roligt att översätta, samtidigt som det tar all kraft och tid. Nästa bok måste få längre tid på sig, 3-4 månader räcker inte om man ska kunna göra någonting annat också. Jag är kanske för petig, förstås. Och det kanske är lättare om man har utbildat sig till översättare, det har ju inte jag, jag bara "halkade in på ett bananskal".

Så roligt att du ska gå en skrivarkurs! Lycka till med det! Vi får hoppas att det mynnar i en bok i framtiden!

Kram!

Desiree sa...

Jättegrattis till båda fina utmärkelserna. Det är du absolut värd. Nej Nilen är jag inte så sugen på att bada i. Renare vatten kan man nog hitta att bada i. Ha det bra och sköt om dig.

Petra H sa...

Grattis till priserna, jag fick också pris av Victoria (tror att det är första gången för mig) :D
Mysigt med adventsfirande, själv har jag ingen adventsljusstake och har inte hunnit komma så långt med julpyntandet trots höga ambitioner igår - är lite hängig och förkyld... Som jag skrev på Kickis blogg, man måste verkligen anstränga sig för att få julstämning i våra varma länder så det kommer att pyntas snarast här!
Stor kram och lycka till med översättningarna.

Marianne sa...

Desirée: Tack, och grattis själv, för du är också verkligen värd en utmärkelse!

Nej, Nilen är så smutsig, även om den inte går upp mot kanalerna runt om i stan där det flyter både det ena och det andra - och folk badar där ändå. Blä!

Ha en jättebra dag du också! Kram!

Petra: Tack, och grattis du också! Jag har för mig att jag skickade en till dig förra gången jag fick? Hur som helst är du verkligen värd det!

Hoppas verkligen att du ska klara dig från förkylning, att det bara är en pyttesläng!

Jag tror Klas ska få i uppdrag att pynta här nästa vecka, då är han ledig hela veckan eftersom det är offerhelg här. Mycket ledighet nu i december - offerhelg, svensk jul, nyår, sedan kommer den koptiska julen.

Och tack, jag jobbar på som en liten iller med blåslampa i ändan!

KRAM!

aussiekicki sa...

Fasen jag måste ha drömt att jag har tackat dig för utmärklesen! Tack!!!! Jag blev jätteglad!!! Jag ska ta tag i den så snart jag hinner! Stor kram från Kicki

Marianne sa...

Kicki: Ingen fara! Det är tanken som räknas ... eller ja, drömmen då : )

Kram!