söndag 21 december 2008

Shop til you drop

Ja det kan man verkligen säga att jag har gjort i dag! Jag orkade bara inte längre när jag gav upp vid fyrasnåret. CityStars är ett jättelikt shoppingcenter och de håller på att bygga ut så att det ska bli 250 butiker TILL. Jag höll nästan på att gå vilse, men som tur var noterade jag var jag gick in så att jag kunde gå ut på samma ställe.

Måste säga att HM inte kändes lika hemma som det gör när man kommer in på Ikea. Fick inte riktigt den där ahhh-upplevelsen. Men jag hittade en mysig hemmaklänning, stickad med storpolo som är mjuk och varm och go att gå och skrota med här hemma. Ja egentligen är den rätt snygg, men jag tänker ha den som skrotig hemmaklänning. I brist på varma strumpbyxor köpte jag också ett par leggings, men jag måste säga att jag inte riktigt begriper mig på det modet. Tjocka strumpbyxor i en fin färg är mycket snyggare, nu måste man ju ha ett par strumpor dessutom, som bryter av i stället för att ge en hel linje.

Hade tänkt köpa Playstation eller Wii eller liknande till Klas i julklapp, men då skulle det så klart vara med ett riktigt bra F1-spel. Det var där det fallerade, de hade inget F1-spel. Bara något med streetracing i LA, typ. Jaha, så det får han inte.

En riktigt, riktigt god lunch fick jag också på en italiensk restaurang (hoppade över food courten - dags att hitta på ett bra SVENSKT ord för det). Quesadilla (hur italienskt nu det är) som var så där god så jag njöt av varenda tugga.

Kameran hade jag inte med av två orsaker: Batteriet är med i Sverige för att få ett syskon, det börjar nämligen ta slut och håller knappt när man har laddat det. Och det är ingen idé att släpa på en stor kamera när man ändå inte kommer att få ta några bilder. Men det var lite synd på hemvägen när jag kunde ha fått riktiga toppenbilder av kameler och hästar på gatorna, och när en stor lastbil stod för gatukorsningen där vi skulle svänga av för att komma hem. Han hade stoppats av polisen som står mitt i gatan här, men ingen kom på idén att det kunde vara smart att flytta eländet så att bilarna kunde komma fram ...

Det där med att polisen stoppar bilar förresten, normalt brukar ju poliserna vinka in bilar till vägkanten när de ska kontrolleras eller bötfällas eller vad det kan vara. Inte här inte. Här går polisen ut mitt i vägen och stoppar bilen mitt i körfältet. Även på motorvägen. Så då blir det stopp för alla andra medan de klarar av vad de ska med just den föraren.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Oj!250 butiker TILL! Låter som ett jätteställe, och jag hade säkert gått vilse och så hade de fått ropa i högtalarna: "Förvirrad Trollpacka finnes i receptionen, hon letar efter sitt sällskap!"*fniss*

Det där med leggings har jag inte heller fattat vitsen med faktiskt...hmm...kanske man är gammalmodig?
Ha en skön fjärde advent!
kramen

KARLAVAGNEN sa...

Quesadilla är nog mer mexikanskt än italienskt!
Mat hov? Food Court? Hmm får funer lite till.

Marianne sa...

Oj, du måste ha järnkondis för att orka shoppa loss där. Gubben min och jag har också sprungit stan runt och handlat de sista (tror jag) julklapparna i dag. Och då var vi inte inne i så många affärer ändå men är helt slut i alla fall. Nu är det bara den sista maten som ska fixas och det gör jag i morgon. På tisdag fyller gubben min år. Jag säger varje år att det är den sämsta dagen att fylla år på, men det kan han ju inte rå för förståss. Men på ett sätt är det bra. Jag har allt klart så vi kan ha en mysig uppesittarkväll då istället för att göra allt i sista minuten. Och så är det viktigt att skilja på födelsedagspresenter och julklappar, fast det är jäkligt svårt att hålla reda på. Nä, nu får jag inte pladdra mer. Måste ut i köket och kolla vad alla mina tomtar styr med. De står på bänken och väntar på att bli utplacerade lite här och där. Kram, kram :o))

Annika sa...

Det var ordentligt, må jag säga...
Jag sitter här och är ruggigt sugen på asiatisk mat...
VILL HA!!
Jaja.
Ett bra ord för food court?? Ja, vad kan det bli? Tom på Kista gallerian därhemma heter det food court.
Funderar---
HM tycker jag inte ger ngn större sverigekänsla. Alls. Jag har flera stycken nära mig, men jag handlar där väldigt sällan. Tycker dom har bra kläder till K, men annars...

Håller med om att leggings är ett svårt plagg på vintern. Jag kör mkt hellre tjocka strumpbyxor.

Kramis!!

Fritt ur hjärtat sa...

*HIHI* Med mina ben blir det långkalsonger och brallor! Eller långkjol och då går det också med långkalsonger;-)
HM tappade charmen för några år sedan tycker jag, är adrig där.
Shop til you drop ska jag testa till våren, på en plantskola!!
Receptet på nougatkakan är publicerat:-)

Marianne sa...

Trollpackan: Det är hysteriskt stort, och med olika gångar och vinklar och våningar och rulltrappor och ... Det finns till och med en tax-free-butik, så man kan handla mer sprit inom tre dagar från att man kom in i landet!

Nä, vi är inte gammalmodiga, vi har SMAK : )

Kram!

Karlavagnen: Visst är det ett svårt ord! Men vi kanske redan har adopterat det? Quesadilla var i alla fall väldans gott, det äter jag gärna igen.

Marianne i Sverige: Haha, järnkondis, jag? Jag är totalt slut som artist och människa efter den här dagen!

Så han fyller dagen innan julafton, ja lite bättre än julafton måste det ju ändå vara! Och vad bra att du håller i sär julklappar och födelsedagspresenter, det är SÅ trist när man får höra "ja det här är både till ..." Jag fyller ju i början av december, så jag vet hur det är, även om det är bättre än den 23:e.

GRATTIS till maken!

Kram!

Annika: Å, asiatiskt, vad gott! Men då är det ju guld att bo i US, där finns så många bra asiatiska krogar och take-out.

Jag får bergis ge mig med food court, jag tror det är adopterat redan. Och jag kan inte komma på något bra heller. Men jag tycker det känns konstigt att skriva, och det är svårt att böja på svenska.

Jag har köpt många bra kläder på HM, mest klassiska basplagg som svarta polojumprar och liknande, men jag har faktiskt en vit kortärmad skjortblus som jag köpte i mitten av 80-talet som jag fortfarande använder! Sen tycker jag kanske inte att kläder som ska vara lite mer än basplagg är så bra där. Men jag trodde framför allt att man skulle få lite "hemmakänsla", men så var det inte.

KRAM!

Marianne sa...

Simone: Men det är inte lika bekvämt heller tycker jag, strumpbyxor sitter liksom som smäck utan att korva och ha sig. Men det är klart, med dina ben kan det vara en helt annan historia, det förstår jag.

Som jag skrev till Annika här ovan, har jag köpt många bra basplagg på HM. Och den här klänningen är riktigt skön och varm, samtidigt som den är lite snygg - och enkel som ett basplagg : )

Topp! Jag kommer och kopierar receptet!

Kram!

Kerstin sa...

Jisses vilket stort köpcenter om de ska öppna så många butiker till! Jag skulle behöva en gps för att hitta där. ;)
Ha det gott.

Petchie75 sa...

Låter som en härlig hemmaklänning - gillar stora polokragar! Men är det så kallt i Egypten nu? Det är faktiskt kyligare även i PR, igårkväll fick jag faktiskt ha på mig en kofta när vi satt ute - kan inte komma ihåg att det var så kyligt förra året till jul. Kanske jag är mer acklimatiserad nu? Puertoricanerna tyckte iaf att det var roligt att JAG frös!!
Hennes (som jag fortfarande kallar H&M om jag pratar svenska) är bra för basplagg, men de är ju inte lika "svenska" som Ikea - först och främst för att de inte spelar på den svenska identiteten, och för att modet väl är väldigt internationellt.
Ha ha, quesadillas på italiensk restaurang - det låter som puertoricanska restauranger som gärna mixar sushi och kinesiskt, och helst med ris&bönor&kyckling på menyn också!
Kram!

Anne sa...

Tycker det ofta är så att när kameran inte är med, det är då man råkar se intressanta objekt att fota. Eller så har man kameran med men batteriet tar slut och man har inte nyladdat, extra batteri med sig.
Oj, verkligen jättestort shoppingställe. Jag gillar annars gallerior och stora köpcentrum. Skönt och bekvämt att ha allting samlat under samma tak. Varje land och stad med självakting har ju nån galleria nuförtiden, även små svenska städer. Jag tänker på hur det var när jag växte upp, då var de inte alls särskilt vanliga. Något som fått rejäl boom tidigt 90-tal, tror jag....

H&M har vi tyvärr inte här i min stad (det finns dock på flera håll i USA), det är synd. Jag hade gärna haft H&M. Den där svenskkänslan som du nämner, den tror jag man bara kan få på IKEA. Det känns som att inget annat företag har så tydlig nationalitetskänsla över sig som just Ikea. Det är fantastiskt hur ett så internationellt megastort företag kan lyckas med att bevara det svenska. På "mitt" Ikea här i Portland, Oregon så har de alltid svenska bordsflaggor på borden i restaurangen, personalen går omkring med svenska texter på skjortorna (senast var det nåt med gröna gruppen eller vad det nu stod, raden under var det på engelska och green team). Jag ÄLSKAR IKEA. Varje gång jag åker dit känns det som att komma hem och jag blir så glad och stolt i hjärtat när jag hör amerikaner prisa det och säga hur mycket de gillar IKEA.
Ha en riktigt bra vecka! Kram!

Marianne sa...

Kerstin: Ingen dum idé, kanske ska skaffa mig en tills jag åker dit nästa gång! För deras kartor begriper man inte mycket av heller, de visar bara ett enda plan av fyra eller fem.

Petra: Jag stormtrivs i den här klänningen! Synd bara att alla katthår syns så bra på svart ... Jo, det är rätt kyligt här nu. Hahahaha, det är bara 21° om dagarna. Allvarligt, det blir rätt kyligt inomhus, och vi värmer inte upp på första våningen och i källaren eftersom vi mest är på andra våningen. Så kylan letar sig upp därifrån också. Och så sitter jag ju dessutom ganska mycket still. Men det ÄR kyligt faktiskt. Vet inte, kanske det är att man har acklimatiserat sig? Turisterna kan mycket väl bada i pooler och gå runt i t-shirts, men då kommer de från kallare nejder. Jag har i alla fall inte mössa och vantar som en del egyptier : D

Konstigt egentligen att HM inte spelar på sitt svenska. Jag tycker de borde ha bjussat på lussebullar till alla kunder : )

Kram!

Anne: Mitt batteri höll på att självdö, så jag har beställt ett nytt från Sverige. Men vad dyrt det är! 800 sa Klas att batteriet kostar! Inte klokt. Jag har en gata i närheten av pyramiderna som jag måste ta en promenad på, där är alltid massor av kameler och hästar och åsnor och folk och frukt och ... Blir inte lika bra från bilfönstret!

Egentligen är det rätt trist med shoppingcentren tycker jag. Ett och annat, men de verkar slå ut småbutikerna i en del städer och så måste man gå dit. Stockholm klarar sig väl, men jag tycker att mindre städer ofta lider av de där schabraken. Och så blir det bara samma, samma på något sätt. Men det är väl bara att finna sig.

Lycko dig som har Ikea! Visst är det bra att de verkligen slår mynt av det svenska. Jag tror att Ikea är den som har spridit svensk kultur mest över världen, möjligen ABBA då också. Kommer aldrig att glömma så lycklig jag var när Ikea öppnade första varuhuset i Istanbul. Jag hoppade som en femåring av lycka!

Kram och var rädd om dig i all snö!

Anonym sa...

När jag tänker på food court på svenska så är det främst Hötorgshallen och vad heter den där hallen på Östermalm nu igen? När jag var liten flicka och bodde i Sundsvall gick vi på Saluhallen, som om jag minns rätt var dåtidens food court. Men hallen låter ju lite konstigt på nutida språk.

Mia sa...

Åh det var inget dåligt köpcentra det. Lätt att gå vilse kan jag tänka mig! :-) Här hemma är det modernt att ha ett par grovstickade stumpbyxor (eller kanske leggings) och så ovanpå det ett par knästrumpor. Har inte anammat det modet än, blir lite kaka på kaka! Låter mysigt med en stickad klänning. Perfekt att mysa i en kylig kväll. Kram

Anonym sa...

250 butiker, till? Då kan Vällingby Centrum "kasta sig i väggen"! Jag får ont i huvudet bara jag tänker på det! Ja, ni verkar ha listiga poliser där i Kairo! :) Ha en bra dag! Lena

Anonym sa...

Min Gubbe ska då ett PlayStation i julklapp. När jag köpte det ingick det ett spel oxå - ett frågespel för barn från 3 år! *skratt*
Köpte ett spel till ;GoCart bara för att han "tjatar" om när han körde GC i ungdomen!
Antar att det blir MotoGP för hela slanten... vad har jag gjort? Ångrar mig nästan.

Men har du ingen liten pocketkamera att ta med när den stora känns för stor? Så du inte missar en massa bra bilder?

ha en bra vecka!
kramen!

Marianne sa...

Matilda: Östermalmshallen tänker du nog på. Och nej, det hade blivit lite fel, för på hallarna kan man ju också köpa råvaror för att ta med hem. Det går ju inte i ett sånt där matområde på ett shoppingcenter. Det är ju mest McD med flera. Saluhallar borde finnas fler när jag tänker efter, det är ett trevligt sätt att handla!

Mia: KNÄSTRUMPOR över? Men det ser väl inte klokt ut? Eller har man bara inte vant sig än? Jag har nämligen provat det i min ensamhet, men jag tog av dem och satte på mig korta strumpor i stället. Har bara två par strumpbyxor och man kan ju inte låta tvättmaskinen gå var och varannan dag för att man behöver strumpbyxor. Får köpa fler när jag åker till Sverige i februari.

Kram!

Lena: Nej, man undrar vad de tänker på när de gör så. Men trevliga är de i alla fall, åtminstone dem jag har kommit i kontakt med. Ler så snällt och vinkar : )

Ha det gott du också!

Kroken: Hade de haft Gocart eller MotoGP hade jag nog köpt i alla fall, så hade han kunnat komplettera med F1 senare, men streetracing i LA ... Och att få en Playstation utan att ha någonting att spela med är ju knappast kul. Hahaha, jag tror också lite mer om min Gube än att han roas av ett frågespel för treåringar : D Jo, förresten, tillsammans med en treåring hade han nog tyckt det var roligt.

Jo, jag har en kompakt också, och den funkar rätt bra när man är ute och går och inte orkar bära den stora, men när man mest ska sitta i bilen är den värdelös. Det är jätteförskjutning i ... vad heter det ... när man trycker och den verkligen klickar. Kamelerna har ju gått vidare för länge sen! Genom bilrutan måste det gå millisekundsnabbt.

Kram!!!