måndag 14 december 2009

Hemmaspa

Mitt badrum är inte världens bäst planerade badrum, det är bara 2 meter brett men däremot desto längre. Väldigt långsmalt med andra ord och helt klart ett utrymme som hade passat bättre som klädkammare men som blev badrum. Men det är ändå helt underbart och jag njuter varenda ögonblick där inne, det är lite spakänsla över det tack vare glasrutorna och den breda fönsterbrädan (den enda i huset) mellan badkar och ljusinsläpp. Det som saknas där är en grön växt, men det ska nog inte dröja så länge innan jag har hittat någon som passar.

Lyxkänslan späs på av den lilla glasflaskan längst till
höger, den innehåller flytande olivtvål som doftar himmelskt
av pigg och kryddig citrus. Den och den fasta olivtvålen på handfatet, båda
producerade på en liten olivgård strax söder om Kairo, sprider
väldoft i badrummet hela dagen.

I dag känner jag mig en liten aning piggare än jag har gjort under helgen, tror inte jag behöver sova bort hela dagen i dag och det är ju skönt. Men jag tänker inte göra någonting nyttigt för jag har jätteont i revbenen*, jag tänker bara roa mig med att läsa bloggar.

Jo, en nyttig sak ska jag göra, jag ska försöka betala räkningen för Internetuppkopplingen så att den inte klipps av. Har redan försökt, men det bara stod och laddade så jag får försöka igen enligt den trevliga tjejen jag pratade med.


*Det är tydligen inte alls ovanligt att folk hostar sönder revbenen, och det lär ta någon månad innan det är läkt.

22 kommentarer:

Kersti sa...

Lyxigt med spakänsla i badrummet. Olivtvålen låter underbar, synd att den inte finns att få tag på här hemma. Revben kan man hosta sönder och inget göra åt det mer än ta det lugnt och se tiden an. Jag hoppas de läker snabbt. Kram från ett snövitt Enskede

Annika sa...

Tycker det ser väldigt "spaigt" och fint ut därinne.
Mitt eget badrum är astrist och skulle behöva en helrenovering.
Shit, har du hostat sönder ett revben!! TA det lugnt, vännen!!! datorn och bloggar och bloggande låter perfekt för dig en dag som denna.
OCH, vad GLAD jag blir över Kerstis kommentar om snövitt Sthlm ovan. mÅ det hålla i sig tills vi kommer hem på fre!!
Kramar till dig!!!!

Victoria sa...

BRA, inte göra nåt vettigt på hela dagen tycker jag låter precis som något doktorn skulle ordinera! ;o)
Du måste vara försiktig så du inte får mer ont.
Många kramar/Vic

Bert sa...

Tur att du ställde undan den där flaskan med Grumme tvättsåpa innan du tog bilden.

Desiree sa...

Ja ta det lungt så att du åtehämtar dig till fullo. Men det låter bra att du känner dig piggare och att du mår bättre. Ah vad härligt ditt badrum ser ut. Stort och vackert. Det är underbart att ha fönster eller som du har så att man får in dagsljus. Det hade vi i förra badrumme men inte i detta. Men det är något jag skulle vilja ha. Den där tvålen lät helt himmelskt god. Jag förstår att det känns lyxigt att få använda den. Perfekt att ge bort som julklapp till vänner och familj kan jag tänka mig.

Taina sa...

Va, har du hostat sönder revbenen? Men stackars dig. Det gör verkligen ont.

Så njut och koppla av i dett fina spaiga badrum. Samt sängen förstås :D

KRAMAR!!!

Suzesan sa...

Hosta sönder revben gör ont säger de som gjort det. Ta't lugnt. Fint spa du har. Ser mysigt ut.

Ha en bra kväll
Kram
/Susanne

Melting Pot sa...

Krya på dig och njut av ditt fina spa. Kram

Petchie75 sa...

Usch, vad tråkigt att du också är sjuk! Jag har varit störtförkyld sedan St Kitts, dvs torsdags och är inte mycket bättre än... Men det är en FÖRKYLNING och absolut inte influensan, det är jag säker på!
Vad mysigt ditt badrum ser ut, och vad duktig du har varit som jobbat så hårt för att få det nya hemmet i ordning. Hoppas att du nu tar det lugnt och kryar på dig ordentligt.
Stor kram!!

Anonym sa...

Jösses, ovanligt eller ej, jag har aldrig hört talas om att man kan ha sönder revbenen genom hosta. Krya på sig!

Musikanta sa...

Jag håller med pappabloggen - hade ingen aning om att man kunde hosta sönder några revben... Nu får man ta det väldigt försiktigt nästa gång man åker på en förkylning!

Skönt i alla fall att du mår bättre. Undrar om du inte städat sönder något revben i stället...Skönt att kunna ta en hel dag att sitta vid datorn utan att ha dåligt samvete!
Många kramar/M

Anne sa...

Jättefint med glasrutorna, förstår verkligen att du tycker det är spakänsla över det. Ljusinsläppet är väldigt mycket spakänsla även över det.
Men stackars liten, som hostar så där förskräckligt. Det måste ta så ont, så ont. Skönt att du känner dig lite bättre, alltid något. Men usch, usch vad jobbigt ha sådär ont i revbenen. Fortsätt ta det lugnt!!!
KRAMAR

Matildas fikarum sa...

Det ser så vilsamt ut med lagom ljus i badrummet. Där skulle jag somna som en stock i badkaret!

Xini Björnmamman Does Thailand sa...

Aj, då! Hosta sönder revbenet... been there done that... Inte kul! Tog några månader innan smärtan gick över...
Hoppas du får en fin dag!
Krya på!
Xini Björnmamman

Anonym sa...

Härligt att du trivs med ditt nya badrum. Det gör jag också. ;-) Har inte läst ikapp mig ännu efter lång semester och flyttkaos, så jag har inte koll på sjukan, men hoppas att du snart är pigg igen. Hade liknande revbensproblem i våras, efter två månader med halverad lungkapacitet och kraftig hosta, men det gick turligt nog över.

Samtidigt vill jag tipsa om att jag igår startade upp en ny, anonym blogg, på http://isflaket.wordpress.com . Jag skickar gärna lösenordet till de mer privata inläggen om du vill. I övrigt får man gärna länka till den osv, som vanligt. Inga problem. :-)

Krya på dig kramar från Grönland.

Marianne sa...

Kersti: Ja det är en njutning att duscha på morgnarna när man verkligen gillar sitt badrum. Jag älskade det jag hade i Istanbul, men det här slår nog till och med det på grund av ljuset. Det fanns en affär i Fältöversten som importerade från Egypten, de hade säkert kunnat ta hem den här tvålen. Men jag har hört att de har lagt ner, tyvärr. Det är verkligen synd att den inte finns överallt, för den är verkligen bra på alla sätt. För mig är den ju dessutom närproducerad!

Kram!

Annika: Mitt förra badrum var så där astrist, mörkgrönt. Så jag är verkligen lycklig över det här som är så mycket ljusare och trevligare och fräschare. Sen hade det kunnat vara liiite bredare, men vad sjutton, man kan inte få allt här i världen.

Det är tydligen inte alls ovanligt att hosta sönder revben. Bara här i kommentarerna är det två som har gjort det och en som har bekanta som har gjort det. Jag var tidigare helt ovetande om fenomenet, men nu vet jag tyvärr bättre. Det är i alla fall guldläge för att inte kunna göra för mycket : )

Ja jisses, du åker i övermorgon! HOPPAS att snön ligger kvar och att det blir mycket och vackert glittrande snö över jul!

KRAM!

Vic: Visst är det en bra ordination! Satt still hela dagen i går, fast i dag blev jag tvungen att åka och handla lite. Men det var bara trevligt : )

Kram!

Marianne sa...

Bert: Om ändå Grumme fanns här! Det är en sak som vi tyvärr inte kan släpa med oss från Sverige, konkurrensen om väskutrymmet är stenhårt. Men jag saknar doften.

Desirée: Jag tar det jättelugnt. Jag kan till exempel inte stryka i dag heller, för Klas glömde sätta fram strykbrädan åt mig. Mycket praktiskt : )

Visst är det härligt med dagsljus i badrummet! Det blir mycket mer riktigt rum då, och man tillbringar ju faktiskt en rätt ansenlig tid där inne så det tycker jag att man ska unna sig om man kan. Er nuvarande lägenhet är ju inte ett ställe ni ska bo kvar i evigheter i, så ni kan ju planera att ha det i ert kommande hus när ni flyttar hem.

Det enda som är dumt med tvålen är att den är i glasflaska. Väldigt vacker sådan med mönster i glaset (syns inte på bilden) och riktig kork, men den är svår att packa med sig i resväskan. Och egentligen inte så praktisk i badrum eftersom den nästan garanterat går sönder om den ramlar i golvet. Så den är svår att ge bort. Planerar dock att köpa på mig många när vi flyttar så att jag kan ta hem i flyttlasset (om det nu blir Sverige).

Kram!

Taina: Jepp, så kan det gå. Och det gör verkligen asont, så det är inget jag rekommenderar. Men jag blev ändå glad när jag kom på vad det var, för först trodde jag det var i lungan ... DET hade inte varit roligt.

Sängen har fått ovanligt mycket sällskap de senaste dagarna, men nu får den klara sig själv ett tag för nu är jag piggare i alla fall.

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Ja det gör attans ont. Så försök avhålla dig från det för det är inte så kul, inte. Men jag tar det lilla lugna och vägrar bära. Önskar jag kunde vägra hosta också, men det är i alla fall mindre av den varan nu.

Enda felet med spaet är att jag inte har en sån där massör som Anna Anka har : )

Kram!

Lena: Tack, jo det är i alla fall lite bättre nu och jag är inte lika trött. Men nu får det vara nog med förkylningar, vill inte ha en enda till förrän tidigast nästa höst. Ett varmt bad kanske kunde hjälpa : )

Kram!

Petra: Så du är hemma nu! Men vad trist att du blev förkyld under resan. Jag är också övertygad om att det är en vanlig förkylning jag har fast som har gått ner i bronkerna igen. Eller var ska jag kanske säga, för nu hör jag att folk tydligen hostar mycket efter svinisen, så det kanske är den jag har haft i alla fall. Det hade ju varit praktiskt för i så fall är man av med den. : )

Badrummet är helt underbart, och nu börjar det bli mer och mer klart här. Det ska nog vara fint här till jul hoppas jag.

Krya nu på dig själv också! Lägg dig och läs och mys och glöm inte att dricka mycket varma drycker, det hjälper till att lösa upp slemmet. Doktorns order!

Kram!

Marianne sa...

Pappabloggen: Tack! Jag hade inte heller hört talas om det tidigare. Men nu vet jag bättre, och det är tydligen fler som har gjort det. Inte att rekommendera!

Musikanta: Nej, som sagt visste inte jag heller att man kunde det, men nu vet jag. Om man hostar våldsamt kan det nog vara bra att hålla en liten kudde mot bröstet så att man får stöd. Särskilt damer i vår ålder vars skelett blir skörare kan nog råka ut för det där. Men som du säger kan det nog vara en kombination av hosta och flytt, för jag har burit rätt mycket tunga grejor de senaste veckorna.

Det var perfekt att inte kunna göra annat än läsa bloggar i går, för nu fick jag äntligen läsa ikapp.

Kram!

Anne: Ja jag tror att det är just de där speciella rutorna som ger spakänslan, för med vanligt fönsterglas hade det nog inte blivit detsamma. Sånt här glas hör ju till just simhallar och liknande.

Jag lovar, det gör verkligen ont, och värst är det att hosta eller snyta sig. Nysa är inte kul det heller. I dag värker det åtminstone inte hela tiden lika illa, så det börjar bli bättre. Jag menar, revbenet har ju inte gått av, det tror jag inte, utan det är nog snarast något muskelfäste eller benfäste, typ. Men jag forsätter att ta det lugn och vila : )

Kram!

Marianne sa...

Matilda: Hoppas nu att du inte har sånt ljus i badrummet då, för det är farligt att sova i badkaret! Det får du lova att inte göra!

Xini: Hej och välkommen hit! Och tack! Så du har också råkat ut för det där! Usch, flera månader säger du, hoppas att mitt läker snabbare, för det här är jobbigt.

Jag ska kika in till din blogg också!

Isflaket: HEJ Å VAD JAG HAR SAKNAT DIG! Nu kallar jag dig Isflaket och inget annat hädanefter så att det inte går att googla eller så. Roligt att du har startat en ny blogg, jag kommer skuttande på direkten.

Jag tänkte på dig i vårt flyttkaos och undrade om du hade hunnit i ordning i nya huset. Det är i alla fall en fördel med mindre boytor, man KAN inte samla på sig riktigt lika mycket saker.

Jag har i alla fall inte lika svåra problem som du tydligen hade i våras. Någon nedsatt lungkapacitet har jag inte, det tror jag inte, så det måste ha varit mycket värre för dig. TUR att det gick över till slut.

Semestern ja, här blev det kaos med en sak jag inte kan skriva om på bloggen, jobbrelaterat för Klas del. Det var sån kaos att jag inte ens kom för mig att mejla. Men jag undrade så hur ni hade det. Hoppas verkligen att ni fick en fin semester.

Nu ska jag kika in till dig och lägga länken!

KRAMAR!

Matildas fikarum sa...

Varför är det farligt?

Jag får inte ens plats i mitt badkar, så jag går säker än så länge. ;)

Marianne sa...

Matilda: För att man kan drunkna om man hamnar under vattnet. Och du får inte drunkna. Så jag är rätt glad att du inte får plats i ditt badkar : )