måndag 17 maj 2010

En dag vid havet

Vi hade en helt underbar dag i går vid Röda havet. Eftersom det var vardag, var det väldigt lite människor på stranden, så det var lugnt och tyst och skönt. Men det var varmt. Jag vet inte exakt hur varmt det verkligen var, men det skulle bli 41°C enligt prognosen. I vattnet var det faktiskt svalt och skönt trots det, så det blev ganska mycket badande. Men att ligga i solen var inte att tänka på, man fick snällt hålla sig i skuggan hela tiden. Och det räcker, man blir ordentligt brun och fin i skuggan också, utan att bränna sig.

Dessutom var det stor filminspelning på gång vid den lilla strandrestaurangen, med riktiga egyptiska filmstjärnor och allt. Men det får ni se en annan dag.

Vi avslutade med varsin massage, och gissa om det var skönt! Hon var fantastisk, massösen, hon visste exakt var både jag och M hade ont och fick bort alla knutor och annat otäckt ur våra ryggar.

I dag blir det lite shopping i stadsdelen Zamalek på ön mitt i Nilen. Och hämtande av lampor i hantverksdelen av basarkvarteren Khan El-Khalili.

Havet.

Playan.

Vår plats.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar dag ni har haft! Det låter så skönt attn få ligga i skuggan och ha det varmt och skönt! Själv har jag varit i stugan i helgen, till och från. Min man håller på att avsluta köksrenovering. Snart är jag med stugkök igen!! Det är så fint, och jag är så stolt över min man.
Den värmen vi har haft är 10 grader i skuggan. Men när jag eldar inomhus så kommer vi upp i 25 grader! Min man fick stå i kalsonger och skruva ihop köksskåp!! Ha det så bra!
//Nathalie

Marianne sa...

Avundsjuk, jag, inte då !
/Kram

Katarina sa...

Nä, jag är inte avundsjuk, att ligga på stranden i denna hetta, det är inget för mig!

Det är ju så att kroppen inte fungerar i denna hetta,, jag kär med AC´n,, det är inte ens att den riktigt orkar!

Fina bilder! Det verkar som ni verkligen haft det trevligt!

Emmama sa...

Åååååh jag vill också! Jag är mycket avundsjuk! :) Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Härligt! Glad att ni har det gott!

Annika sa...

ÅH vad NAJS det ser UT!!!
Riktigt härliga bilder!
Skulle gärna varit där och badat med er!!
Men ja, solen hade man nog inte orkar ligga i. Det ser ut som om ni hade en skön plats under parasollet.
Kram!!

Otta sa...

Härligt! När vi brukar åka förbi på väg "hem", dvs cairo, från El Gouna brukade vi alltid se delfiner ungefär där. Såg ni några?
Kram

Malin sa...

Så härligt!!
Jag gillar verkligen dina foton Marianne, det är så härliga färger!

Desiree sa...

Ser underbart skönt ut. Låter klokt att hålla sig i skuggan. Solbränna ska man se upp med och ta det försiktigt så som ni gjorde. Aha massage, gud så skönt. Det skulle jag så gärna vilja ha. Vi har inte hittat något ställe sedan våran massagsskola la ner där vi brukade gå. Det är så himla skönt att bli knådad på. Låter som ni har ännu en härlig dag framför er med lite shopping och basarer.
Ha en fin dag.
Kram

Bloggblad sa...

Men så ljuvligt! Skulle behöva lite massage på mina reströtta muskler...

Kan du sången som jag började sjunga när jag läste det här: Vi badade i Röda havet, vi badade väl minst en kvart. Men inte blev vi röda av'et, men Röda havet det blev svart å så svart å så svart...

Anne sa...

Mmmmm, vad härligt inbjudande det ser ut. Det ser väldigt rogivande och lugnt ut, ingen sån där hets eller en packad strand med barnskrik och fullt med människor. Ser rofyllt ut. Det slår mig också att sanden har så stark färg, sanden vid kusten här är mycket blekare, mer genomskinlig nästan. Sanden vid Röda havet ser så annorlunda och färgstarkare ut.

Freedomtravel sa...

Vad charmigt det ser ut och härligt vid vattnet!

Fröken Anki sa...

Det där ser inte alls dumt ut, och massagen lät skön den också. Skuggan är bra den, och svalt vatten. Blir lite avis faktiskt. Vill ha mera värme här också, fast 41 är kanske i värsta laget.

Hoppas ni får en fortsatt fin vecka.
kram

Bejla sa...

Häärligt! :-) (som jag precis också skrev hos Annika. ;-))

anna of sweden sa...

Vad vackert det ser ut. Jag älskar färgerna!

Trillingnöten sa...

Det ser ju inte alls så tokigt ut! Jag vill också :)

Musikanta sa...

Det ser varmt ut! Här har det varit 20 grader idag. Det räcker för att man ska pusta...
Kram/M

Laura sa...

Det ser härligt (och ganska lugnt) ut! Skönt att få svalka av sig i vattnet en sådan varm dag (men vattnet var kanske inte så svalt det heller?). Vi har haft en riktig värmebölja här i Finland den senaste veckan, så varmt som +29C har vi haft det och några passade till och med på och badade i sjön här i närheten i lördags! Men det såg ganska kallt ut! :)

Kram!

Marianne sa...

Nathalie: Vad roligt med en stuga! Och en stuga med nytt kök är så klart ännu bättre! Visst är det skönt när man har en duktig man eller kan göra sånt själv, så man slipper anlita hantverkare för allt.

Mot slutet av dagen blev det lite väl varmt, men då hade jag massagetid, så jag kunde gå in i avkyld inomhustemperatur med gott samvete : )

Marianne: Men snart kan du gå och bada in "din alldeles egna" sjö! DÅ är JAG avis!

Kram!

Katarina: Om jag hade varit alldeles själv hade jag nog inte valt stranden i den hettan, men det visade sig vara ett bra val, för att traska runt i öknen och titta på pyramider är verkligen inte ett alternativ när det är över 40! Då ska man vara inomhus med AC eller i vattnet.

Vi har haft en riktig toppenvecka!

Marianne sa...

Emma: Kan man bada hos dig när det är varmt? Visst har du väl visat badstränder? Annars får ni åka hem till Älmhult och bada i sjöarna där i sommar!

Kram!

Karlavagnen: Ja vi har haft det riktigt bra.

Kram!

Annika: En vacker dag kanske vi kan ligga och gotta oss på en strand där man kan ligga i solen! För det går verkligen inte här om man inte vill få brännskador. Jag blev faktiskt riktigt brun, till och med på benen!

KRAM!

Marianne sa...

Otta: Nej, vi såg inte en enda delfin. Jag tror vi skulle ha lagt oss vid poolen för att se dem, för stranden på Mövenpick ligger som i en liten vik medan poolen ligger mer så man ser ut över vattnet. Men det är ju inte lika roligt att ligga vid poolen ...

Kram!

Malin: Tack! Vad glad jag blir!

Desirée: Jag tror inte ens den mest våghalsade solbadare hade orkat ligga i den brännande solen, och jag blev riktigt brun i skuggan, så varför plåga sig i onödan?

Jag tror det var den bästa massagetjejen jag någonsin har varit hos. Hon kände direkt var det gjorde ont och koncentrerade sig på de punkterna. Och efter att ha sprungit på stan varje dag i en hel vecka skulle jag verkligen behöva en massör just nu! Hoppas ni hittar en bra massör när ni har flyttat hem igen, det är nästan en livsnödvändighet : )

Kram!

Marianne sa...

Bloggblad: Haha, vilken rolig sånt! Men nej, den har jag aldrig hört! Synd att man inte kan ha ljudkommentarer, så hade du kunnat sjunga den för mig : )

Anne: Lustigt att du tycker att sanden är färgstark, för jag tyckte den var så blek mot den sanden som finns bara några kilometer norrut från det här stället! Där är sanden nästan orange. Men så är det i öknen, och det här är ju öknen, att sanden skiftar färg från vit till svart till orange till gul till grå ...

Det var skönt att ha den där lilla väggen bakom sig, det blev lite mer privat på det sättet. Och vinden kom ju från havet, så den hindrade inte den lilla svalkan som kom.

Kram!!!

Freedomtravel: Det var riktigt härligt att bara lägga sig och slöa för en gångs skull. Och kunna svalka sig emellanåt, på köpet!

Marianne sa...

Anki: Nu har ju Sverige fått lite värme, så jag hoppas att ni också har det. Har ni någonstans att bada där du bor? Eller måste ni åka till kusten?

Kram!

Bejla: Det var härligt! Badar man alls i havet hos dig? Det går väl inte?

Kram!

Anna: Det var härligt. Jag gillar också färgerna här, det där lite orangebruna, rostiga.

Kram!

Marianne sa...

Trillingnöten: Nu kan det inte dröja länge förrän du också kan bada! Och du, jag blev brun på benen!!!

Musikanta: Som tur är vet jag att 20 är mycket varmare och skönare i Sverige än det är här, här är 20 rätt kyligt : ) Konstigt det där, men så är det!

Kram!

Laura: Jag trodde att vattnet skulle vara alldeles för varmt, men det var faktiskt riktigt svalt. Det blev varmare mot slutet av dagen, men vid lunchtid var det så man fick ta ett djupt andetag innan man doppade sig. Fast det kanske mest beror på temperaturskillnaden?

I Finland hade jag INTE badat än : )

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Härligt!

Petchie75 sa...

Ha ha, jag älskar att du har kategoriserat inlägget under Lyxhustru! Vad härligt att ni åkte till havet!! Vi var på spa i Spanien i april och fick massage. Min massös blev väldigt orolig för mig, hon sa att jag var sååå stel i både rygg och axlar. Jag förklarade att det hade varit lite mycket med flytt etc..

Marianne sa...

Anna: Det var helt underbart skönt!

Petra: Haha, ja hade jag jobbat hade jag ju inte haft tid att pipa iväg så där över dagen : ) Det är lyxigt!

Har du någon bra massör i Bryssel? Kan tänka mig att det sätter sig i ryggen efter flytten. Jag måste tillbaka till en bra massör snart, jag har jätteont i vänster skulderparti.