tisdag 11 maj 2010

Jag klagar inte

En sådan ljuvlig dag, alldeles lagom varmt med bara 29°C, solsken och klarblå himmel. Och när man öppnar fönster och balkongdörrar så att man får korsdrag letar sig en sval och skön vind in genom lägenheten. Men nu framåt eftermiddagen blev det ändå lite varmt i min skrivbordshörna, så för att få lite friska fläktar gick jag ut och satte mig i solen på balkongen med en bok och en iskall Cola.

Min plats i solen.

Is i glaset svalkar gott.

Men nu måste jag nog ta tjuren vid hornen, eller rättare dammsugarslangen i händerna, och ta den värsta sanden så att det är lite fint i morgon när min kompis M kommer från Istanbul. Hon ska köpa med sig en påse Tutku till mig - världens godaste småkakor från Turkiet med en ljuvlig chokladkräm i. Tutku betyder passion på turkiska, ett utmärkt namnval för de kakorna. Och enligt reklamen kan man till och med bygga vänskapsrelationer mellan de gamla fienderna Grekland och Turkiet. Då förstår ni hur goda de är!



Efter det ska jag se vad mina bloggvänner har haft för sig sedan sist om bara Internetgudarna är med mig.


22 kommentarer:

Desiree sa...

Åh vad skönt det ser ut på din balkong. Jag förstår att du mycket hellre vill sitta där och njuta av kall Cola än att dammsuga. Men man vill ju å andra sidan att det ska vara fint då man får sin vän på besök. Här ska det också bli kring 29 grader fast det känns inte ett dugg svalt för nu är det återigen fuktigt i luften som bara den. Ha en bra dag.
Kram!

Marianne sa...

Desirée: Lite färg fick jag nog också, har under alla år här söderut hållit mig lite undan ur solen (som man ska) men nu när det är sista året kan man nog sola lite : )

Visst vill man ha det lite fint när man får kärt besök! Men nu är det dammsuget och jag har torkat av golvet här uppe. Jag vet inte om det är bra att minsta smuts syns på golvet eller om det är bättre med golv som döljer lite, men rent har man det i alla fall med sånt här golv!

Kram!

Saltistjejen sa...

Ja du marianne! Ibland avundas jag dig dina dagar!!! :-) Att sitta med en iskall cola på balkongen och förhoppningsvis njuta av lite surfande eller kanske en god bok låter fantastiskt! Tur att inte var dag är sådan för dig för då skkulle du nog bli bortskämd hahahahahaaa! ;-)
Vad roligt med ditt kommande besök också! Sådant är så underbart. Hoppas ni får hyfsade temperaturer då och itne alltför hett.
Kramar!!

Suzesan sa...

Guu' vad kul du ska få besök. Hihhih inga dåliga kakor de där. Så fint att han rullade den över gränsen.

Som kanelbullar som säkert kan skapa fred på jorden. Med doft och smak.Precis så där.

Åhhhhh jag hade GÄRNA suttit i tjugonio grader med en cola och med en bok och SOLAT. Badat hade jag gjort.SÅ SKÖNT. men förstår att du tycker det är skönt att temperaturen går ner. (NU börjar de stänga flyplatser igen Kanarieöarna..Marocko, Sevilla men fortfarande väldigt västerut.Hoppas nu det håller sig till dem!!!!

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Saltis: Fast eftersom jag är lyxhustru borde väl alla dagar vara sådana? Det är väl min rättighet? : D Nä, det är verkligen tur att man har annat att göra också, så att man verkligen uppskattar guldkornen när man har dem!

Det ska bli rätt varmt till helgen igen, de hotar med 41 på söndag. Men då får vi väl lägga oss vid poolen!

Kram!

Suzesan: Du kan be dina turkiska elever att de tar med ett paket till dig när de har varit i Turkiet på sommarlov! Ärligt talat, jag förstår inte att det inte är någon som importerar dem till Sverige. DET kan väl du göra? De är alltså hysteriskt goda!

Jag väntar med badandet tills min kompis är här, det blir roligare då.

Hoppas verkligen att det där molnet håller sig över Atlanten och ger tusan i Europa och östra Medelhavet. För Klas åker till Grekland i dag och ska komma hem på fredag. Sedan iväg igen till norra Europa. Så jag vill verkligen att han tittar hem den där ynka dagen!

Kram!

Fröken Anki sa...

Vad härligt det ser ut på din balkong! Längtar tills vi kan gå ut på vår igen. Det är rysligt kallt just nu, bara 10 grader. Huga!

Dom där kakorna låter smarriga. Ha så trevligt med besöket.
kram

Marianne sa...

Anki: Ja hu så hemskt kallt ni har just nu! Måtte det vända snart så att ni kan sitta på er fina balkong.

Det ska bli så roligt med besök! Fast inte från Sverige, det är från Turkiet.

Kram!

olgakatt sa...

Kan man inte "bomba" tutku-kakor över alla krigsområden? DET vore väl värt ett försök. Vad säger FN?

Musikanta sa...

Underbar filmsnutt! Avis på dig som kan sätta i dig en hel påse såna kakor utan att det syns, haha!

Ser härligt ut på balkongen. Fast jag gillar inte Coca-Cola. Hade not druckit en isté istället...

Jenny sa...

Men hur kan de kakorna inte hittat ut i varlden!?? Dar far vi sitta i Sverige med vara Ballerinakex och sukta, ha ha. Fast Ballerina ar goda de ocksa, sa inget ont om dem. Men kanske borde FN bli generalagent pa kakorna, nu kallade "fredskakor" och sa bjuder jankarna Talibanerna och vice versa och vips! No more War... Sedan vaknade jag ;-). Later i alla fall som du hade en harlig eftermiddag, dammsugare eller ingen dammsugare. Kram!

Suzesan sa...

Måste kolla på -Simmos- de kanske redan finns här. DE där kakorna.

En affär med utländska varor. Massor med gottigt. Ska dit och kolla imorrn.

Kram
/Susanne

Trillingnöten sa...

Det borde få vara förbjudet att visa godsaker på sin blogg! Nu är klockan typ sex på morgonen och jag är sugen på turkisk passion! hur normalt är det? :p Nu måste jag till Turkiet också (om jag inte kan hitta nån slags affäre där jag bor vilket inte är sannolikt) :)

Anonym sa...

Jag har fått begär efter de där kakorna. De ser helt ljuvliga ut!! Mmmm... Nåja jag återgår till mitt kaffe och frukostmacka.
Du verkar ha det så skönt på din balkong! Vi har inglasad och har därför kunnat använda den i ca en månads tid redan. Mitt på dagen om solen är framme så måste jag öppna för lite drag för det blir som en bastu. Lite utlandskänsla där...
:-)
Ha en skön dag! //Nathalie

Marianne sa...

Olgakatt: Bra förslag på den moderna bomben. Jag tror vi får ta och uppfinna den!

Musikanta: Ja det är ju en fördel när det är så gott. Men om man håller sig till lördagsgodis så tror jag att alla klarar en påse Tutku!

Iste är också gott. Det var ett tag sedan jag gjorde det.

Kram!

Jenny: De här är tusen gånger godare än Ballerina. Det är faktiskt mycket märkligt att de bara finns i Turkiet. EN gång hittade jag en påse här, men det var nog ett misstag, för efter det har jag aldrig sett dem, trots att de importerar rätt mycket från Turkiet.

Men visst skulle talibaner och jänkare sluta skjuta om det började regna kakor över dem! : )

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Fråga efter dem, vem vet, då kanske de kommer på att de ska importera Tutku. Det är ett stort företag som heter Eti som gör dem.

Hoppas du hittar dem!

Kram!

Trillingnöten: Hahaha, turkisk passion kan man må bra av dygnet runt! Testa i affärer där det bor många invandrare, där kanske de finns.

Annars är det ett bra tips att åka till Istanbul, vackrare stad finns inte. Ärligt talat, NYC släng dig i väggen i jämförelse! Och jag gillar NYC riktigt mycket!

Nathalie: Vad perfekt med inglasad balkong, det vill jag nog också ha i Sverige så att man kan använda den mer än två veckor på sommaren. Och med lite infravärme kanske man kan vara där året om?

Hoppas någon importerar Tutku till Sverige!

Helly på vift sa...

Ånej, nu blev jag ju jättegodis sugen....! ;)

Här är det oxå fint väder idag, men vad gör det när man sitter på kontoret... Fast ikväll blir det ridning igen. :)

Marianne sa...

Helly: Men du åker väl till Turkiet också? Du får passa på när du är där! Eller be någon turkisk kollega skicka ett paket till dig : )

Perfekt väder här i dag också, bara 25°C så man slipper dö av värmeslag.

Kram!

Taina sa...

Låter som ett perfekt väder, "bara" 29. Alltid retar det någon svenne...Vi har haft fina dagar men nu har en kallfront hittat sig hit och den ska inte flytta på sig förrän imorgon och till helgen ska vi få fint. Lagomt till när jag åker på businessresa...

Kramar!!

Laura sa...

Vad kul med Istanbul-besök! Är det en turkisk väninna? Tutku kan jag tyvärr inte äta eftersom de innehåller hasselnötskräm och jag är extremt allergisk mot nötter, så som tur är så vet jag inte vad jag går miste om. :) Men de är väldigt populära och namnet betyder ju "passion", så kanske man får en passion till dem? :)

Jag rekommenderade Helly att se filmen "Günesi Gördüm" (I saw the sun), också en film av Mahsun Kirmizigül och minst lika gripande som "Beyaz Melek" (White angel). Har du sett någon av dem?

Marianne sa...

Taina: Ja du är väl på resande fot nu, kan jag tänka. Du kanske sprang på Klas i Tyskland : D

Kram!

Laura: Ja hon är turk-svenska som bor i Istanbul. Hon brukar läsa hos dig också ibland, du måste få kontakt med henne så att du får kontakt med svenskar också. Man måste ju inte vara med i SWEA för det, det räcker att känna någon. Skriv till mig så ska du få hennes telnummer, hon sa att jag skulle ge det till dig!!!! Du kommer garanterat att gilla henne.

Toppen att Helly har fått tips. Jag har inte sett någon av filmerna : (

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken mysig balkong ni har!

Marianne sa...

Anna: Ja den är riktigt skön att sitta på, den är till och med lika bra som den vi hade i Istanbul, fast annorlunda. Jag stormtrivs på den här balkongen!