onsdag 3 november 2010

Onsdagsrecept: Rödbetssallad med halloumitärningar

Betsallad med halloumi.

I dag är det onsdag och eftersom jag lagade en så god sallad i dag på olika sorters betor, måste jag dela med mig av receptet. Jag hittade det i tidningen Buffé, men har ändrat om lite.

Rödbetssallad med halloumitärningar
4 gulbetor
4 rödbetor
70 g babyspenat
250 g halloumiost
1 dl kamutvete
1/2 rödlök
6 småtomater av olika sorter
balsamicosirap
olivolja
flingsalt

1. Koka vetet enligt anvisningar på paketet.
2. Koka betorna nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Lägg i en bunke och blanda med, vetet, tomaterna, strimlad rödlök, olivolja och flingsalt.
3. Strö ut spenaten på ett stort fat och lägg betblandningen ovanpå.
4. Skär halloumin i 2 cm stora tärningar och stek runt om i lite olivolja tills de har fått fin färg. Strö dem över grönsakerna.
5. Ringla över balsamicosirap.

---

I morgon torsdag åker jag till Stockholm över dagen för ett möte, och kommer inte hem igen förrän sent på kvällen. Så i morgon blir det blogguppehåll här, vi ses på fredag igen!

9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Å, det såg mumsigt ut!

Desiree sa...

Mums så gott det såg ut. Jag ska ta och skriva upp ditt recept för jag har faktiskt alla ingredienserna hemma för att kunna göra denna salld. Den skulle bli perfekt till lunch på fredag.
Ha det bra i Stockholm. Hoppas solen får lysa lite på dig då du är här.
Kram!

Saltistjejen sa...

Oj vad GOTT det såg ut!!!!
Jag blev supersugen. tyvärr har vi inga rödbetor hemma och jag orkar inte gå till affären. Men kanske till helgen...?
Hoppas det blir en bra dag i Stockholm!
Kram!

Emmama sa...

Låter jättegott! Det är ju fantastiskt med denna älmhultsrapportering - wow! Ännu fler bilder hoppas jag på! Kanske åker du och hälsar på min pappa på Folkets Hus nån dag?

Missa nu INTE Pingskyrkans loppis med våffelcafe på lördag! Det ligger mitt emot försäkringskassan, innanför trästaketet, du ser skyltarna.. :) Friskis har sina lokaler brevid, nåt att kolla in samtidigt kanske... :) :) Och glöm inte - MASSA BILDER!

Hoppas verkligen vi kan ses i december!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja det blev riktigt gott, och man kunde nästan känna hur vitaminerna sprudlade i maten.

Kram!


Desirée: Ja det här är perfekt för en lunchlåda. Jag har ju börjat göra det åt Klas nu så att han ska få lite nyttig mat till lunch även här i Sverige. Annars är det Ikea-restaurang eller pizzeria för hans del, och det blir både dyrt och inte så bra för blodfetter och annat.

Visst är det gott med kamutvete! Perfekt att blanda i sallader så här för att få det lite matigare. Det blir så god nötig smak.

Vaknade så klart redan 4 nu på morgonen bara för att jag ska upp tidigt. Riktigt så tidigt var lite onödigt, dock : ) Hoppas också att solen ska skina i dag!

Kramar!


Saltis: Det här är perfekt middag på söndagen och sedan matlåda till måndagen. Och grönsaker har ni i alla fall gott om i USA! Konstigt förresten eftersom det är så många som lever på färdigmat där, ändå är det väl där det finns störst utbud på grönsaker i världen?

Stockholm, here I come! : )

Kramar!


Emma: HEEJ från Älmhult! Är det din pappa som driver Folkets hus? Jag måste självklart ta mig dit och hälsa på honom. Har inte lokaliserat det än, men dit ska jag nog hitta : )

Och loppis på lördag! Perfekt! Jag vet redan var Försäkringskassan ligger eftersom vi var där i måndags för att registrera oss, så dit ska jag hitta. Och våfflor, det får man ju bara inte missa! Det är brunch på Hörnan också såg jag. Här finns ju allt man kan önska sig. Hm, utom en bokhandel då förstås.

Ja vi måste ses i december!!!

Kramar!

Annika sa...

Det där ser verkligen GOTT ut!! Den rätten ska jag absolut laga till också!
Mmm...
HA så kul i Sthlm nu!!!
Kram!

anna of sweden sa...

Så gott det ser ut. Lite exotiskt får jag nog tycka - och inte alls Älmhultiskt. ;)

Marianne sa...

Mmm, salladen ser superläcker ut. Jag ska absolut testa den. Jag gör matlådor till gubben varje dag och det börjar bli svårt att variera.
Tack för tipset, jag tar gärna emot flera.
Hoppas du hade det gött i storsta´n.
Kram

Marianne sa...

Annika: Ja det här är väl perfekt mat för dig? Jag försöker laga nyttig mat för den som måste tänka på kolesterolen, men det är ju nyttigt i andra sammahang också.

Mötet i Stockholm var superbra! Gav så mycket energi att dels träffa dem jag har jobbat med ett tag, och dels andra som jag ska jobba med ett tag framöver. Men jag är trött i dag, ska jag erkänna - tåget gick 7 från Älmhult, och jag var inte tillbaka förrän 22.15.

KRAM!


Anna: Haha, jo men det är väldigt svenskt att ha olika sorters betor och olika sorters sallader och olika sorters potatisar och ... I alla fall har jag inte hört talas om det i något annat land. Eller är det så i USA också? Fast det är klart, man borde kanske äta mer isterband och ostkaka här : D

Kram!


Marianne: Jag har också börjat göra matlådor till Klas, men han får ta det som är till middag. Jag ställer mig inte och lagar extra till hans matlådor. Ibland vill han gå ut och äta också, så då får han det : ) Men visst är det bra att dela med sig lite av recepten!

Det var jättebra i Stockholm! Bra möten och jag hann dessutom köpa mig en stor kaffekopp som jag saknade här. : D

Kram!