onsdag 25 maj 2011

Bilist

Vinbärsbebisar.

Just nu bara susar det i huvudet på mig. Vi har varit i Kristianstad och köpt en bil - en lite skruttig variant med god lastkapacitet och dragkrok. Vilket innebar att jag var tvungen att köra den ena bilen (jaggan) från Kristianstad och hem. Sex komma fyra mil. Sex komma fyra mil längre än jag har kört bil på tio år. Men det gick bra, även om jag hade en svans av bilar efter mig under delar av vägen, de var nog lite irriterade, men jag vägrar köra fortare än jag känner känns bra. Vi kom båda hem välbehållna, men det susar i lilla huvudknoppen på mig nu.

På söndag ska jag i alla fall ta den ena bilen och köra ner till Osby. För då ska Olgakatt och jag se Coppelia med Bolsjojbaletten från Moskva!


13 kommentarer:

olgakatt sa...

Grattis till bilköpet! Hoppas det blir till nytta och glädje med den goda lastkapaciteten!

Desiree sa...

Grattis till bilen. Låter som en fin tur att börja med ner till Olgakatt. Körvanan kommer nog dessto mer du är ute och kör.
Kram!

Annika sa...

Grattis både till bil och bilkörning!
Jo, jag vet att det kan vara stressande i trafiken, minsann!
OOOO vad trevligt du och Olgakatt kommer att få det då ni ska se balett. Era lyllosar!!
Kram!!

Eva Henriksson sa...

Härligt med rörelsefrihet.
Grattis!

Millan sa...

Oj vad roligt!! Grattis! Kan nog tanka mig hur det kandes att kora for forsta gangen pa sa lange. Det tog mig 7 ar att vaga borja kora i det har landet... och jag var nervos och svettig varenda gang det var dags fram tills for nagot ar sedan da jag borjade kora mycket oftare. Skont med en egen bil hur som helst!! :-)

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Bravo!!! Å du, de däringa Krissanstaborna kan behöva looogna ner säääj lite så det var bra att du tog det isigt!!! Grattis till bilen. Den får vi kalla för Skott-spolen! För snart den än hit och än dit landet runt med dig bakom ratten.

Marianne sa...

Olgakatt: Tack! Jag tror till och med att jag ska köra till Osby på söndag. Jag måste ju träna in mig så att det inte blir nervöst varje gång jag ska köra. Och det blir perfekt att lasta jord, nergrävda element och hinkar med växter!


Desirée: Tack! Jag tror också att körvanan kommer tillbaka bara jag nu inte lägger av att köra igen. Innan vi flyttade till Istanbul älskade jag att köra bil och körde hellre till Piteå och Malmö när jag jobbade. Så det ska bli kul!

Kram!


Annika: Tack! Ja det är tur att jag får börja köra här där det är lite mindre trafik, att det inte är genom någon storstad. Här är det till och med bara 40 genom centrum, så det är riktigt lugnt och fint.

Ja vad synd att du inte är med på söndag! DET hade passat dig!

KRAM!

Marianne sa...

Eva: Tack! Ja det ska bli skönt när det känns helt normalt igen, för då kan jag pipa iväg lite vart jag vill - här finns så mycket runt om i Skåne och Småland!


Millan: Tack! Jag ska erkänna att det var tredje gången, men den första gången var på en helt tom liten vägsnutt i ett industriområde en söndag, och andra gången var bara halvvägs in till stan. Jag kan mycket väl förstå att det tog tid innan du vågade köra i vänstertrafik, och innan du började bli van vid det. Glömmer du aldrig bort dig när du kommer till Sverige?

Kram!


Karlavagnen: Tack! Hahaha, ja Skottspolen får den nog heta! Jag kom på att jag måste handla lamm från den där gården du tipsade om. Men det kan vi ta när du är i Sverige!

Suzesan sa...

Grattis. Modigt av dig att köra så långt när du inte kört på sååå länge. Så bra med bil. Du vänjer dig snart. Bra då får du komma och hälsa på i Halmstad sen när du hinner nån gång sen. Så tar vi en fika eller nåt. Picknick i Tylösand.

När jag har semester. Bra idé tycker jag:)Iallafall är du välkommen.

Guu' vad kul med balett. Det som du gillar. Kul att du har OlgaKatt som håller reda på dig;)

Balsjojbaletten jo men fint ska det vara:)

Fina vinbärsbebisar.
kram
/Susanne

Millan sa...

Nej glommer bort mig gor jag faktiskt inte... for man foljer ju liksom bara trafiken. Mitt problem ar om jag kor pa sma landsvagar.. for fortfarande hander det da att bilen drar sig lite at hoger har i england tills jag inser att jag ligger pa fel sida. Inte sa bra ;-). Det som jag hade svarast att vanja mig vid var att sitta pa 'fel' sida i bilen.

Kram

Marianne sa...

Suzesan: Ja snart har jag nog vant mig så att det blir lika roligt att köra som jag tyckte tidigare. Då kommer jag och hälsar på så har vi picknick i Tylösand, det låter helmysigt!

Haha, ja det är faktiskt tur att jag har Olgakatt som håller ordning på mig, för jag glömmer att kolla vilka föreställningar som ska ges.

Kramar!


Millan: Hu ja, jag hade inte klarat att sitta på fel sida. Jag hade svårt att vara passagerare på fel sida när jag var i England för en massa år sedan. : )

Kramar!

Anonym sa...

Bra att ni hittat en bil som ni gillar, men jag förstår dig till fullo. Jag verkligen avskyr att köra bil (åka bil älskar jag däremot!) och skäms att erkänna att jag bara har kört bil en enda gång på 2 (!!) år! Jag är precis som du; blir stressad av att trafiken är så aggressiv.Skönt att du kom hem ordentligt =) KRAM Mimmi

Marianne sa...

Mimmi: Är det Lia? Om det är en alldeles ny Mimmi, så välkommen hit!

Usch, var med om en sån där "incident" i dag på väg till Osby. Jag körde i 85 på en 100-väg, och där är så där så att man kan köra om vissa sträckor och får lugna sig vissa sträckor. Så kom en bil upp i ändan på mig och började blinka och ha sig. Jag tryckte lätt på bromsen för att visa att jag kör i den här takten. Då började han blinka ännu mer! Så jag saktade ner till 70. Till saken hör att jag såg att omkörningssträckan kom 50 m senare. När vi kom fram dit gasade han på och sladdade om mig och bromsade in till 50 precis framför mig ... Jag hängde mig på tutan och alla andra som var bakom höll sig en bit efter, de såg ju precis vad som hände. Sen åkte dåren. Fy vad jag avskyr såna!