måndag 30 maj 2011

Underbar dag

I dag har varit en helt underbar dag på alla sätt. Vädret hjälpte till, helt klart, med strålande sol och sommarvärme. Lite kyliga vindar på förmiddagen, men de byttes ut till ljumma dito efter lunch.

Och så har jag haft trevligt besök i dag! "Otta" kom och hälsade på! Vi har träffats tidigare, i Kairo och Stockholm, och så har vi haft massor av kontakt däremellan, men nu hade hon äntligen tid att hälsa på här i Älmhult. Så vi har ätit lunch i solskenet, promenerat runt Näset - som är så vackert så man nästan gråter (och fråga inte mig varför jag inte hade kameran med mig) - och pratat, pratat, pratat och pratat lite till. Nu har hon åkt hem igen, men jag hoppas vi ses snart igen. TACK för en toppendag!

Fina presenter hade hon med sig också! Bland annat världens finaste cykelväska! Kolla bara så fin:

Min nya fina cykelväska som jag har fått av Otta. Den kan man hänga antingen fram på cykelkorgen eller bak på pakethållaren. Stadig och bra med flera fack så att man kan ha den som vanlig väska också. Jag är nu tjusigast i Älmhult när jag susar fram på min röda springare!

Otta hade presenter till katterna också. Både godis och leksaker. Men nu på kvällen var de alldeles för trötta för att leka, de har ju varit ute och lekt precis hela dagen.

En trött katt lägger sig så klart på bästa stället - i det här fallet i var sin fåtölj. Med påföljd att Maken tog en inte lika bekväm stol för att läsa tidningen.

Måste också berätta att jag har fått besked om att jag nu är godkänd för ett mobilabonnemang på Telia efter att ha visat upp lagfart på huset. Håll tummarna för att jag verkligen får det och att vår fasta telefon börjar fungera snart. Kontraktet är påskrivet och inskickat i alla fall. Lite märkligt att de vill ge mig fast abonnemang men inte mobilabonnemang, och att den fasta telefonen finns på adress A men att alla papper skickas till adress B. Ja, ja, fråga inte mig, men datorer är kanske inte alltid perfekta.


15 kommentarer:

Pettas sa...

Grattis till en underbar dag, till underbara självständiga kattflickor, en snäll make som förstår att han får sitta litet obekvämt, till cykelväskan som du säkert måste låsa, limma fast på cykeln så du inte blir av med den. Den tjusigaste jag har sett.

kram!

Marianne sa...

Karin: Visst är det härligt med sådana här dagar som är som små pärlor! Ja Klas är så go med katterna, han är världens bästa!

Cykelväskan hakar man bara av när man hoppar av cykeln, och tar den med sig. Den är som en vanlig väska med axelrem och allt, så det blir inga problem. Annars hade man nog inte haft den så länge. Fast här i Älmhult hade man rätt snabbt kunnat ta fast tjuven, tror jag : D

Kramar!

Elisabeth sa...

Haha, så typiskt katter att ta de bästa platserna! Känner du till böckerna om Simons katt (den nyaste heter Simons katt. På andra sidan staketet)? De är i alla fall teckningar av en engelsman, som på pricken lyckas fånga hur katter är, bland annat katter och fåtöljer: Bild 1 och bild 2. Rekommenderas varmt!

olgakatt sa...

Vad skulle man annars göra än att njuta en sån här härlig solig dag?
Helfräck väska. God smak har hon, Otta!

Simons katter finns det en hel massa av på yuotube också! Leta på "Wake up cat" och få en härlig stund! Det kunde varit Olga som stod modell till den!
Klart att maken måste låta katterna få första tjing, så har vi det också.

Millan sa...

Vad gott med en sa harlig dag. Helgen verkar ocksa ha varit toppen med balett! Jag hade ingen aning om att man kan ga och kika pa balett pa det viset! Sa du behover trnaa lite till.. hm ja.. balett har aldrig varit min starka sida. Jag ar for klumpig. Inte for inte som Ben kallar mig: Milla Ballerina (tror mig, det ar sagt med storsta mojliga sarkasm av honom ;-)).

Kul med besok i dag ocksa!! Har ni lart kanna varandra genom bloggen?

Kram

Annika sa...

Vilken superfin cykelväska!
Vilken perfekt present! SÅ användbar och så snygg!!
Gillar den!
Katterna är ju för gosiga.
En verkligt härlig dag!
Kram!!

Desiree sa...

Vilken jättefin cykelväska. Den kommer du säkert ha mycket glädje av. Hoppas det löser sig med mobilabonnemanget. Det är ju himla märkligt att de ger dig fast abonnemang men inte ett mobil abonnemang.
Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Ja så är det alltid, de ska självklart ligga bekvämt de också. Men just nu håller Tjorvan på att värma upp min säng - vilket kanske inte behövs just i dag : D

Jo, jag har sett flera videoklipp med Simons katt! De är helt underbara! Han vet exakt hur katter funkar : )


Olgakatt: Och den här dagen har varit lika fin! Fast i dag var jag tvungen att sitta inne och uggla : (

Visst är väskan snygg! Helt otroligt snygg, det är roligt att det börjar komma snygga praktiska saker. Sedan i höst vill jag ha en sån där uppblåsbar hjälm, så man slipper ha mer än som en halsduk tills det händer något.

Klart kissarna ska ha det bra och bekvämt! Fast när Stina ockuperar hela min skrivbordsstol får hon maka sig lite så att jag åtminstone kan sitta på kanten!


Millan: De sänder sådana direktsändingar till massor av ställen runt om jorden, inte bara till Sverige. Kolla om inte du har möjligheter du också!

Haha, du och jag är ungefär lika viga och smidiga då? : )

Ja, vi har lärt känna varandra via bloggen, fast hon har ingen egen blogg. Bloggarna är fantastiska!!!

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja den är verkligen supersnygg! Synd att jympan blev inställd i dag, så jag fick inte använda den : (

De här senaste dagarna har vädret varit helt perfekt. Det är så där så att jag undrar om man kan ha det bättre här i livet - goda vänner, vackert väder, och en egen trädgård att sitta i eller rota runt i. Det borde vara en mänsklig rättighet!

KRAM!


Desirée: Ja den väskan kommer jag att ha nytta av. Cykelkorgen sitter ju fast, så den kan man inte kånka med sig. Men nu slipper jag ha en annan ful väska, den här räcker för den funkar samtidigt som en vanlig väska.

Visst är det underligt med Telia! En annan underlig sak är posten, vi får nu posten till den som flyttade in i lägenheten efter oss, datorn på posten påstår att han har adressändrat hit, han också ...

KRAM!

Molly sa...

Å vilken fin väska!

Marianne sa...

Molly: Visst är den fin! Det är på tiden att även praktiska saker för cyklar blir fina.

Norea sa...

Åh!, den där cykelväskan vill jag oxå ha, så snygg och smidig. Kan du fråga Otta eller om det står i den, vad den heter, så ska jag be min cykelhandlare ta hem en sådan.
Katter tar alltid bästa platsen, då de tycker att den bästa platsen är "deras" dessutom och det är vi människor som får anpassa oss efter det,så som din make gjorde;)

Marianne sa...

Norea: Den heter New Look, och här är deras hemsida: http://www.newlooxs.nl/main.php?setlanguage=en

De har tydligen massor av varianter, jag har inte lyckats klura ut vad den här heter.

Visst är det så, vi människor är ju katternas tjänare, eller hur : D

Stina hittade nyss en liten mus i tvättstugan, så vi har stängt dörren för henne och öppnat så att musen ska kunna ta sig ut. Den gömde sig under torkskåpet, så vi lyckades inte jaga ut den. Nu är det bara att hålla tummarna för att den kommer undan med livet i behåll.

Anna, Fair and True sa...

Det är som Isolde som tar upp halva vår säng ibland! :)

Marianne sa...

Anna: Jaa, lilla snuttan! Haha, ja det är så det är, de minsta tar störst plats!