tisdag 3 maj 2011

Å så vart de tisda

Pippifåglar som vill ha mat utanför Kafé Ritorno på Odengatan i Stockholm.

När man är liten och har gympa säger man: "Fröken, fröken, titta vad jag kan!" När man är gammal och har sjukgympa säger man: "Fröken, fröken, titta vad jag inte kan!"

Ja nu vet ni vad jag funderade på när jag var på gympan i dag. Trist att behöva bylta på sig halsduk och jacka och handskar igen när man ska cykla in till stan, men man får vara tacksam för det lilla och i dag är det att solen i alla fall skiner.

Helgens tråkiga händelse här i Älmhult är att någon har tuttat fyr på vårt fina bibliotek! Tack och lov var det i ett rum i källaren det brann och brandkåren lyckades få bukt på elden innan den spred sig. Det är tydligen ett välbyggt hus också, så att eld hålls instängd. Men hela bibblan blev rökskadad, alldeles efter att ha gjort en större ansiktslyftning, och måste hålla stängt ända till torsdag för sanering.

När man ska ut och vattna här ska man inte tro att det är en snabb affär. För det är så himla trevligt på den här gatan att man fastnar med grannarna, och så står man där och pratar och pratar och barnen leker och hundarna jagar bollar och fåglarna sjunger. Jag är så GLAD för att vi köpte just det här huset! Och nu är det klart vilka som blir våra nya grannar i sommar när ett par av våra nuvarande flyttar. Det blir stans veterinär och hans familj! Det tycker jag låter alldeles perfekt, om jag får säga vad jag tycker. : ) Ja, förutom att vi förlorar de nuvarande grannarna, förstås.

18 kommentarer:

Pettas sa...

Jamen, tala om att ha tur! Åtminstone familjemedlemmarna med svans får det jättebra. Vips över till doktorn när det kniper någonstans.
Och du Marianne!! Gammal!! haha...vad skall inte jag vara då...lastgammal. Hoppas du får ordning på krämpan i varje fall

kram!

Marianne sa...

Karin: Ja det låter jättebra att ha stans veterinär här! De lär ha en liten dotter också i samma ålder som grannens lilla E, så det är också jättebra.

Haha, jo men jag känner mig väldigt gammal när ryggen bråkar.

Kramar!

Desiree sa...

Så tråkigt att bibloteket eldhärjades. Hoppas att de öppnar snart igen. Underbart med goda grannar. Det betyder mycket. Även om ni mister de trevliga grannarna som ska flytta låter det ju toppen med en veterinär som flyttar in. Speciellt om man gillar djur så mycket som du gör och har egna kissar som man kanske behöver fråga något om någon dag.
Kram och hoppas det blir mer vårväder imorgon.

olgakatt sa...

Dessa påtuttare kan göra en desperat! Man får otäcka impulser själv, som att hänga dem upp och ner i häksenorna över sakta eld.... Ystadborna har levt med gryningspyromanen i många år, hoppas han blir inburad i ännu fler år! I Perstorp härjar nån som dom aldrig får tag i. Svårt när alla ledtrådar och bevis brinner upp.

Annika sa...

Usch, tycker jag läser om detta så ofta hemma. Läskigt ju...
Måtte de få fast denna pyroman.
FÖ beklagar jag ert väder. VET att det snöade i Sthlm idag. DET är ju bara så fel det kan bli...
Kram!!!

Dubbelörn sa...

Ja men det kan ju inte bli bättre!! *gapskratt* Säger jag som hade klippkort på största djursjukhuset i somras ;).

När vi valde hus ville vi inte ha grannar tätt inpå. Dålig erfarenhet... ;).

Vi fick som vi ville, men sedan visade det sig att våra närmsta grannar är de bästa som finns. Dessutom är vår gård hennes barndomshem. Det kunde inte bli bättre här heller:D.

KARLAVAGNEN sa...

Sen tror ju jag att du m. familj är synnerligen socialt kompetenta! Kul att ni trivs!!! Å busselusisarna (flickorna) också!!!

Saltistjejen sa...

Å vilket härligt inlägg som sprudlar glädje och energi. Ja, utom själva biblioteksbranden såklart. Så trist att sådana personer finns som ska förstöra.
En veterinär som granne låter ju toppen! Och att resten av de nuvarande grannarna på gatan är så trevliga att du blir "fast" ute är kalas!! Just SÅ ska det ju vara! :-)
Kram!!

Anne-Marie sa...

Stina och Tjorven uppskattar säkert de nya grannarna. ;) Och givetvis deras "föräldrar". :) Härligt att ha så fina grannar - det betyder mycket. Man undrar vad det är för konstiga mäniskor som skall förstöra ett bibliotek. Kramar!

Millan sa...

:-) ja det later ju utmarkt med en sadan granne!! Men vad trist med bibblan. Man undrar vad folk tanker med?!

Kram

Marianne sa...

Din glädje smittar verkligen av sig när du beskriver hur bra ni trivs i nya huset. Och att ha goa grannar är guld värt. Att ha en veterinär till granne är ju verkligen en extra bonus. Då kan ju dina missar känna sig trygga.
Men fy med branden. Hela vårt bibliotek i Linköping brann ju ned till grunden 1996. Det glömmer jag aldrig. Elden syntes över hela stan.Lyckligtvis kunde man rädda alla oersättliga böcker, även om de blev fukt och vattenskadade. Och 2000 invigdes den nya bibblan. Branden var anlagd men jag kommer inte ihåg om de fick tag i förövaren.
Hoppas nu att värmen kommer tillbaka fort. För snö i Maj gillar jag INTE !

Kram

Lotta sa...

Superbra! En veterinär skulle jag gärna ha i min trapp också. En sjuksköterska har vi redan och en lokförare och en "gammal" hockeyspelare :-)
Ja, jag går också på sjukgymnastik. Akupunktur också som verkar funka jättebra. Hej och hå.
Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja de ska visst öppna redan i morgon, torsdag. Så det var tack och lov inte så illa inne i själva bibblan.

Ja vi har verkligen toppengrannar! Det är några hus längre ner på gatan som jag inte har hälsat på än, men alla här uppe vid vändplanen. Väldigt trist att förlora det ena paret, men sånt är livet och då är det ju bra att det kommer några som lär vara trevliga de också.

Kramar!


Olgakatt: Hahaha, att du har så primitiva drag i dig, det hade jag inte anat : D Jaså, finns det en i Perstorp också? Här är det ju tre på en gång, fast två av dem har de fått fast. Den ena var en ung pojke på 15 år ... Den där som sköt vilt omkring sig i Malmö var visst från Älmhult, säger ryktet. Tur att de tog honom.


Annika: Ja det är många pyromaner i Sverige! Vadan detta? Är det klimatförändringarna, att de måste värma sig? Skämt å sido, läskigt är det.

Här har det i alla fall inte snöat, även om det har varit frost några nätter. På dagarna har solen strålat så jag har varit tvungen att vattna. Allt enligt order från Olgakatt : D

KRAM!

Marianne sa...

Dubbelörn: Ta i trä, våra är friska som nötkärnor, det enda som har varit är att Tjorvan hade njursten när hon var ung. Men sedan dess har det inte varit någonting. Trist att ni hade klippkort på djursjukhuset! Hoppas att den lille är frisk nu!

Trist med kassa grannar, som ni har erfarenhet av. Det slipper vi här, det är en sak som är klar. Och det är ju skönt att ni fick de bästa nu i ert nya hus. Slutet gott allting gott, sägs det ju! : )


Karlavagnen: Haha, nä inte mer än alla andra. Ibland kan jag vara riktigt asocial och tjurig : D Det är perfekt för tjejerna här, lägenheten var så liten att de inte kunde springa av sig. Här är det lite ytor igen som de är vana vid.

Kramar!


Saltis: Ja det är SÅ det ska vara! Det ska vara trevligt att vara ute. Funderar till och med på det där med front porch. Ska definitivt ha en fikaplats här på framsidan!

KRAM!

Petra H sa...

Ha ha, jag vet hur du känner dig - jag går ju hos sjukgymnast två ggr i veckan och hon brukar skälla på mig... Men de senaste gångerna har hon varit lite lite nöjd, även om jag nästan skriker av smärta och hon småskrattar och säger "det är inte farligt" - nä, men ont gör det!!
Jag bodde i Linköping när biblioteket där brann ner. Vi gick förbi de rykande resterna dagen efter och folk grät, det var verkligen en sorglig händelse och vi blev väldigt tagna av stämningen.
Härligt med fina grannar och veterinärgrannar är ju helt perfekt!
KRAM!

Marianne sa...

Anne-Marie: Fast de är lite rädda för lilla E 3 år. Hon tycker så mycket om alla djur - till och med myror så jag måste vända på gatstenarna så hon får se dem - och vill så gärna leka, men katterna är inte så förtjusta i det där med att leka med så där små människor. Det är ju konstigt ju : D

Fattar inte heller vad det är för några som får för sig att bränna upp allt möjligt!

Kram!


Millan: Fattar inte jag heller! De kanske fryser och ska värma sig? Fast fattar de inte att det är bättre att gå in och stänga dörren då?

Kramar!


Marianne: Ja vi stormtrivs verkligen här, och ännu bättre blir det när vi får renoverat. Vi ska ha möte med byggaren på fredag, så hoppas vi att det drar igång sedan.

Just det, ert bibliotek brann ju ner helt! Det var verkligen TUR att de viktigaste verken kunde räddas.

Ja nu måste det bli varmt!!!

Kramar!


Lotta: Hahaha, ja det gäller att ha bra yrkesgrupper runt omkring sig. Här finns en tandsköterska, en elektriker, en massa Ikea-folk, några lärare. Halvnyttiga? : D

Akupunktur kanske vore någonting för mig. Hm, vet inte om någon gör det här. Ska prata med gympafröken nästa gång : )

Kramar!

Marianne sa...

Petra: Och så läser jag kommentaren i mejlen och svara här i bloggen - på fel inlägg! Hahaha, det såg inte klokt ut, jag blev första kommentaren på det inlägget, såg ut som om jag skulle fejka kommentarer! Tur att det gick att ta bort!

Så här skrev jag i alla fall:

Ja och de säger ju att man inte ska göra sånt som gör ont! Och så ska man det i alla fall???

Så du bodde i Linköping då! Ja det måste ha varit hemskt. Det är väldigt gripande när det händer så där stora saker som berör många. Jag var i London efter att Diana dog och såg blomsterhavet. Det var också oerhört gripande.

KRAMAR!

Eva Henriksson sa...

Tänk vilken skillnad. Här kan du gå utför din gata och prata och prata. Så var det väl inte i storstaden Kairo? Kul med veterinären bredvid. Hur går det med katten som vill ut.?