torsdag 26 maj 2011

Och så vart det onsdag

Rönnbärsblommor.

En sån trevlig lunch jag har haft i dag! Jag träffade (äntligen fick vi ihop det) söta S som tidigare jobbade och bodde i Istanbul. Vi mumsade i oss thaimat och pratade om allt mellan himmel och jord.

Passade på att göra en miniraid på Ikea, det blev bland annat en jättesmart sak att hänga sjalar i. En massa ringar på en hängare, 28 stycken, så nu får jag lite bättre överblick över sjalarna. Men de finaste får ligga i sina bomullspåsar.

Oftast är det Stina som ger sig ut på äventyr och försvinner gud vet vart. Men i dag har det varit Tjorvan, två gånger har hon varit puts väck. Och hur jag än ropar på henne, förblir hon borta. Sen plötsligt bara sitter hon där och tittar på mig. Men nu i kväll verkade hon lite upprörd när hon kom hem, och hon var full av kvistar och elände i pälsen. Det kanske var en stor farlig hund som gick förbi så att hon inte vågade sig hem. Vem vet.

Men hörrni, vart tog sommaren vägen? Det är ju svinkallt! Visserligen har solen varit närvarande hela dagen, men det var bara 0°C när jag vaknade och sedan har det blåst isvindar hela dagen. Fy! Nu vill jag ha värme!


5 kommentarer:

Uora sa...

Har jag sagt att dina bilder har blivit så mycket bättre efter rengöringen av kameran? :-)

Melting Pot sa...

En sån sjalhängare har jag. Inköpt på IKEA i Singapore. Väldigt användbart här i sjallandet Indien.
Kram Lena

Desiree sa...

Vad kul att få chansen att träffa ytterligare en vän som bott i Turkiet. Skönt att Tjorvan kom hem som hon skulle.
Jag håller helt med dig. Tio grader och regn känns inte alls som sommar eller ens knappt vår. Det här är inte kul.
Kram!

Annika sa...

Ja, du får till det med träffar av allehanda slag!
Härligt!
Sjutton också att ni ahr sugigt väder. Inte kul. Håller tummarna för at värmen skall återkomma!!!
Kramar!!!

Marianne sa...

Uora: Tack! Ja det märks rätt tydligt. Tror jag ska göra rent den en gång om året i fortsättningen.


Lena: Det var nog första gången jag såg en sån, eller la märke till den i alla fall. Och jag håller med, den är enormt praktisk. Nu ser man ordentligt vad man har. Klas satte upp en rejäl skruv i väggen så att jag har god överblick - den blir rätt tung!

Kram!


Desirée: Ja när ska det gå över? Det står i Aftonbladet att "värmen kommer till veckan". Vad då, 18 grader, är det värme?

I dag har kissarna mest varit inne, det har regnat för mycket.

Kram!


Annika: Vi har försökt få ihop det tidigare, men du vet hur det är ibland, man har hundra saker att göra och så går tiden. Nu blev det äntligen av.

ja vädret suger verkligen! Jag vill ligga med rumpan i vädret och rensa ogräs! : D

Kramar!