måndag 23 maj 2011

Det som göms i ... drivbänkar

Maken gjorde ett jättejobb i helgen som var. Han gav sig nämligen i kast med drivbänken som fanns på baksidan, alldeles vid altanen. Den var säkert tänkt för vackra blommor, men har ägnat sina år som soptipp, snarare än fägnad för ögat. Medelst slägga, kofot och spade finns nu drivbänken icke mer.

Vi ställer oss faktiskt frågande till hur man ens kan komma på att gräva ner en massa saker i en drivbänk. I alla fall den här typen av saker. Så här såg det ut:

Framkanten av drivbänken är borttagen. Men inte är det någon skön blomster som tittar upp, inte.

Inte direkt den här vyn man vill ha när man tillbringar lata sommarkvällar på altanen.

Maken i grävartagen.

En resår från en säng har vuxit fast i ett f.d. träd, numera stubbe.

Det här var resultatet: En trehjuling, ett element, några plaststolar med metallskelett, en sax, en spade, en handduk och en annan moj i metall.

Undrar vilket årtionde den här trehjulingen var blänkande ny. Den ser nästan lite 50-tal ut. Synd att den är förstörd nu.

Grannens lilla E, 3 år, har lärt sig att öppna fönstret i hallen. Så när jag vattnar på framsidan sitter hon där och pratar med mig. Hon är så söt. Hon öppnar och ropar "Hej, Majijann!" Sedan säger hon en massa saker som jag inte riktigt uppfattar, och sedan säger hon "Hejdå, Majijann". Och så stänger hon fönstret. Sedan öppnar hon och ropar "Hej, Majijann" och så håller vi på så tills vi vinkar och säger godnatt, dvs när jag går in.

Och bara för att klargöra en sak: Det blir inga kattungar här i huset. Både Stina och Tjorvan är steriliserade och saknar livmoder sedan cirka 10 år. Synd kanske med tanke på att ungarna med Kurre säkert hade blivit väldigt fina, men så är det med den saken.19 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men HIMMEL vad det var skräp i er drivbänk!!! Fattar inte hur de fått dit allt?? Hur lyckas man med det? Undrar. Trehjulingen såg verkligen ut att vara av det äldre slaget och hade den haft en bättre förvaring än just under och i jord hade den säkert varit riktigt fin.
Vad sött att du fått en liten kompis också! :-) Kul att hon tycker om att prata med dig även om du inte förstår allt hon säger.
KRAAAM!!

Pettas sa...

Nog brukar man ju fantisera om att hitta skatter men den där ni hade var nästan litet väl magstark. Nog undrar man ju hur i all världen de har tänkt som grävde ner skrotet.

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Vi fattar inte heller någonting. En granne säger att det nog är dagisbarnen, men det tror jag inte ett dugg på. För ok, barn kanske gräver ner en studsboll eller ett armband eller någonting annat smått som kan anses som en skatt, men inte gräver de ner element inte!

SYND på trehjulingen tycker jag! Det hade nästan kunnat vara antikvärde på den om den hade skötts om.

Ja hon är så söt lilla E, hon kommer alltid springande och vill klappa katterna. Synd bara att katterna inte så gärna vill klappas av små barn ...

KRAMAR!


Karin: Man kan ju alltid hoppas att de har grävt ner några gullpengar också : D Ja du milde himmel vad mycket skräp vi har hittat i den här trädgården. Men det kanske är så att vi ska känna oss hemma som i Kairo och få en mjuk övergång till rent?

Kramar!

Desiree sa...

Oj du milde det var inte lite som kom fram ur den stackars drivbänken. Verkar som folk som bott i huset innan har haft den som någon slags allmän soptipp. Men nu har ni fått väck allt och nu kan det förhoppningvis gro lite vackra blommor där istället framöver.
KRam!

SweFlo sa...

Jag tycker det är väldigt faschinerande allt som ni hittils har hittat ute i trädgården. Man kan ju bara fantisera om historien bakom allt ni hittat!

Marianne sa...

Desirée: Ja det är svårt att fatta varför man väljer att gräva ner grejor där! Eller om det bara har hamnat där och ingen har orkat lyfta undan innan de hällde på jord? Ja, ja, nu ska det växa vita blommor där, för det är skugga just där. I sommar kanske det inte är det, men det blir fint med vita blommor på kvällarna, då är det ju bara vita blommor man ser.

KRAM!


SweFlo: Hahaha, ja så kan man faktiskt se det. För det ÄR fascinerande med alla dessa fynd. Jag begriper inte varför det ligger slängt där det ligger. Och jag har alltså inte ens börjat på buskarna bakom huset ...

Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Jöss vad mycket grejer! Jag grävde ut två av mina tre stora blomsterlådor i helgen. Men inte fann jag så intressanta saker... Ingenting alls mest dammigt x-jord. Dvs jord som en gång var odlingsbar och numera bara var dammigt stoft.

Marianne sa...

Karlavagnen: Hade du JORD i blomsterlådorna, vad är du för konstig prick : D Men du kan få lite saker av mig att stoppa dit, så att det blir en överraskning nästa gång du gräver i dem : D

Kram!

Suzesan sa...

Jösses det är ju som skattjakt eller nåt. NOT. Haha jag hade varit LIVRÄDD fär att gräva mer eftersom ni hittar så mycket STRANGE things:)

En trehjuling och ETT Element. Ett dockhuvud inklämt mellan träden. Låter som nån film av Stephen King;)
Åhh och en sax och en handduk...men asså hur fasen har de fått ner det så där och att ingen annan hittat det förut. Märkligt.
Synd att trehjulingen var förstörd. Gammal sort ju.

Kram
/Susanne

Bert sa...

Men - Har inte smålänningarna kommit på det där med återvinningsstationer???

olgakatt sa...

Kul att se vad det var som gömde sig där!
Men man tar sig för pannan...

Malin sa...

Men det var det värsta! Hur kunde de ens komma på tanken att gräva ner allt där??!! Dagisbarnen...skulle inte tro det!

Kram

Annika sa...

Underliga ägara innan er...Hmmm...JA hur kan mman få för sig att slänga ner sådana saker?
Trehjulingen ser ut som en gammal dagiscykel från 80-talet. Vilket lyft denna trädgård får nu tack vare er!!
Kram!!!

Taina sa...

Helt otroligt! Vad har de använt trädgården till egentligen? Försökt odla cyklar kanske? Vilken tur du har en gubbe som tog sig an uppgiften. Å andra sidan hade jag nog hjälpt till om jag varit där för jag är ganska nyfiken av mig...Kanske det dyker upp en skattkista full med Pippis guldpengar!!! Åh där skenade min fantasi ivög igen.

Den där lilla grannen verkar ju hur söt som helst! Hoppas du får en bra dag, Majijann!

Kramar!!

Fröken Anki sa...

Men alltså hur tänker folk! Det är ju inte så svårt att ta sig till tippen liksom. Synd på cykeln, den ser fin ut i modellen!

Kul med så trevliga grannar och kattkompisar. Verkar som ett trevligt område ni hamnat i.

Ha en fin vecka.
Kram

Marianne sa...

Suzsesan: Det är en av lustigheterna, för de där metallbenen stack upp ur jorden, ganska högt. Så jag vet i sjutton hur det var tänkt med det där. Stöd för växter? Ja det är riktigt synd på cykeln, den hade kunnat vara hur fin som helst.

Kram!


Bert: Fast det fanns nog inte när det där grävdes ner, för cykeln är gammal. Jag tycker den ser ut som 50-tal, fast huset är byggt -78, så 70-tal är det nog. Vi har två återvinningsstationer här i Älmhult, och det är visst förhållandevis billigt att lämna in sopor där. Inget mer sånt här kommer att grävas ner i den här trädgården i alla fall : )


Olgakatt: Eller hur! Skönt att vi nu vet vad det var. Tror vi ska behålla bakstycket på drivbänken, även om vi bygger ut altanen blir det en fin rumsavdelare, så blir altanen lite mer "spännande" än om det bara är en stor fyrkant.

Marianne sa...

Malin: Nej, inte en chans att det är dagisbarn. Okej för spaden, dockhuvudet och lite sånt, men inte element och trädgårdsstolar. Obegripligt!

Kram!


Annika: Ja man fattar inte. Undrar om det är ursprungsägarna eller de senare. Men nu är det borta i alla fall. Grejen är att det här är en i grunden väldigt fin trädgård, med lite böljande inramning och fina växter, så man fattar inte riktigt att de inte har vårdat den. Nu ska vi försöka få det fint igen.

KRAM!


Taina: Hahaha, ja så kanske det var, de kanske trodde att det skulle bli FLER cyklar! Det var supertungt arbete, jag ägnade mig åt maskrosorna i stället : )

Hon är ursöt min lilla granne!

Kramar!


Anki: Jag vet inte om tipparna funkade som de gör i dag, för det här är gamla grejor. Men ändå, då gräver man väl i så fall i ett undanskymt hörn, inte precis framför altanen?

Området är riktigt bra, och jag tycker att vi bor på världens bästa gata! Alla grannar är supertrevliga, ändå inte så att man springer ner varandra. Helt perfekt!

Kram!

Annaa M sa...

Undrar om inte även Kurre varit på en snöplig färd till veterinären?

Min far hade mycket befängda idéer om vad som skulle grävas ned i jorden. I stort sett vad skrot som helst. Men inte ens han lyckades nog gräva ned någon barncykel, inte hel i alla fall. Och han såg för det mesta till att gräva ned på någorlunda undanskymda platser.

Marianne sa...

Annaa M: Förlåt! Jag missade visst din kommentar, det var inte meningen. Nå, bättre sent än aldrig.

Jag misstänker detsamma som du, jag tror också att Kurre har lite svårt att bli far.

Bra att din pappa grävde på undanskymda platser i alla fall, de där metallbenen stack alltså upp ganska högt ur drivbänken, så det var ingen vacker utsikt de hade när de satt på altanen!