fredag 20 maj 2011

Jag ska inte klaga

Nej, jag ska faktiskt inte klaga, för alla mina fotografier, alla filer, allt arbete - allt sådant finns kvar i datorn. I dag fick jag den äntligen tillbaka. Men alla inställningar, alla bokmärken, och det värsta - hela adressboken, är borta. Nu har jag äntligen fått igång mejlen igen så att jag kan ta emot och skicka brev, men det tog en god stund och jag var tvungen att få hjälp från supporten.

En del adresser har jag i MacBooken, en del hittar jag på nätet och respektive bloggar, och några har jag i de allra färskaste mejlen. Men många är alltså helt borta. Samma sak med bokmärken. Tack och lov har jag länkar till de flesta bloggarna på min egen blogg, och ni andra har andra i era, men sedan är det en massa annat, som bra ordböcker på nätet och liknande. Puts väck och när jag behöver dem får jag alltså googla, googla och googla för att förhoppningsvis hitta tillbaka. För inte kommer jag ihåg vad allt heter.

Jag ska inte klaga, men det känns lite tungt, faktiskt.

---

Vi hade full dramatik här i dag igen. Valpen Messi kom springande och ville leka med katterna. En jättefin liten kille som inte vill en fluga förnär. Men katterna blev livrädda. Tjorvan smet snabbt in i huset och jag lyckades få ut hunden, men Stina sprang runt huset med Messi efter. Rätt in i buskarna där Stina var skyddad av grenar och annat som hundar inte kan ta sig igenom, och sedan kom husse springande och vi fick fatt i den lille krabaten. Stina hann under tiden skutta iväg och gömma sig inomhus hon också. Sedan satt båda två inne och tryckte ganska länge innan de vågade sig ut igen. Rätt bra att det hände tycker jag, för då blir de kanske inte övermodiga utan håller sig mer omkring tomten bara.

Måste också visa att pionen har tagit sig. Och den har SJU knoppar! Okej, pyttesmå, men dock. Jag vattnar som attan, i dag fick den vatten tre gånger så att den inte skulle bli ledsen. Det syns direkt på den när den börjar bli törstig.

Pionen.

Pionknopp.

10 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Jag förstår dig! Man är såå lost när adresser försvinner! Hoppas på ett mirakel!!!

Oj en valp satte sprutt på flickorna, ja jag kan tänka mig att de är lite försiktiga ett tag framöver!

Vilka bilder, du/ni har ju gjort mirakel med trädgården! Härligt!

olgakatt sa...

Hoppsan, det blev ett äventyr för flickorna! Och inte kunde Messi förstå varför varför de inte ville leka, kanske.

Jag håller tummarna att åtminstone några pionknoppar orkar fram! Det kan tänkas att växten offrar några knoppar för att lägga kraft på att rota sig.

Trist med adressboken...

Bert sa...

Min dator är väldigt trött. Men jag drar mig verkligen för att byta. För det är ett jox och trixande innan man får det som man vill.

Tyvärr blir det väl nödvändigt snart.

Annaa M sa...

Jobbigt det där när katter blir rädda för hundar, för det brukar dessvärre sitta i. Och hundar gillar jakt. Spandex kom hem någon gång med hunddregel över hela pälsen,hon hade uppenbarligen varit mellan rejäla käkar. Schniff däremot lärde sig spela oberörd. Samma hundar som jagat Spandex till fasadklättring promenerade lugnt förbi Schniff när han satt och luktade på blommor, typ.

Desiree sa...

Vad fin pionen är. Sju knoppar var inte illa. Ha ha skrattar lite åt valpen. De är så nyfikna och vet inte sitt bästa att kanske inte försöka leka med katterna. Men kanske bra som du säger att det får Tjorvan och Stina att hålla sig inom tomtgränsen.
Jag förstår absolut att man kan bli helt lost över att bokmärken om man skulle bli av med dem. Det tar ju sin tid att få tillbaka allt på plats. Men jag hoppas att du hittar det mesta. Det är ju också väldigt irriterande att inte hitta till lexicon och sådant som du behöver för jobbet skull.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Antar att datorn bara kras garde så du kunde inte göra någonting. Men du kan ju spara länkar och favoriter då och då i ett worddok så att du sedan bara kan kopiera in igen.

Marianne sa...

Karlavagnen: Kom på att jag har mycket i laptopen, så jag får sätta mig och kopiera. Hm, skaffa en firewire kanske, så kan jag ev föra över - om jag fattar hur jag ska göra.

Jag hoppas att de håller sig till vår trädgård, men de vet ju inte riktigt var tomtgränserna går, så lite utanför får man räkna med. Men jag blir så nervös när de går för långt.

Miraklet med trädgården får vi nog vänta på, snarare sakta men säkert. Det mesta jobbet har ju grannarna gjort under åren som gått, det är mycket att rensa!


Olgakatt: Messi och lilla E mittemot har ungefär lika svårt att förstå varför katterna inte vill leka lika mycket som de vill : )

Jag tycker det ser ut som om knopparna växer! Nu har den fått stöd av en slanghållare, ena grenen vill gärna luta sig neråt, men ser inte ut att sloka ändå. Klockhyacinterna är på väg att slå ut!

Kom på att jag har de flesta adresserna i MacBooken, så jag får sätta mig och kopiera ...


Bert: När jag köpte min nya tankade de över allt det gamla från MacBooken, det var jätteskönt, då var det bara att köra vidare. Då slapp jag allt det där joxandet för att komma igång. Men det får jag äta upp nu. Kanske lika bra att bita i det sura äpplet medan den gamla fortfarande funkar, så att du kan kopiera över en del?

Marianne sa...

Annaa M: Men vad hemskt med Spandex! Tur att hon klarade sig den gången. Även om det inte gick så bra sedan. Önskar att mina kunde göra som Schniff, men så lär det inte bli. Om inte veterinären har ett bra knep, vi får se, de flyttar in under sommaren.


Desirée: Ja den lille vovven ville bara leka, han är absolut inte någon elak hund, tvärtom ville han bara bli kompis med katterna.

Jag får sätta mig med MacBooken och kopiera över en massa saker. Men jag har ju inte det senaste i den. Trist som attan är det!

Kram!


Anna: Bra idé att att kopiera in länkar och adresser i ett Worddokument. Så kan man ju också printa det så att man har det på papper ... : )

kram!

Musikanta sa...

Tog bort alla mina länkar till bloggvännerna av misstag en gång. Fick sitta i timmar och lägga in dem igen - det värsta var att jag inte visste om jag glömt någon...


Nu får väl grannen fixa en hundgård i sin trädgård så att valpen inte springer in fler gånger och skrämmer dina katter. Men det är kanske inte så lätt om katterna rör sig fritt...
Pioner är underbart vackra när de blommar!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Musikanta: Ja, jag kommer ihåg när du skrev om det! Det är ju så, bergis att man glömmer någon som man sällar är hos, men som man ändå gillar att gå in hos ibland. Trist det där.

Katterna går fritt, så då måste ju hunden också få göra det. Och han är snäll, det är ingen bushund, han vill bara leka och gosa. Dessutom ska de flytta i sommar, tyvärr. Jag ser det inte som något problem, katterna får lära sig att umgås med hundar, eller så får de väl gå in just då. : )

Jag älskar pioner! Och knopparna sitter kvar. Grannarna skrattar säkert lite åt mig som vattnar strax innan det ska regna och när det har regnat, men så har jag fortfarande alla sju knoppar kvar på min nysatta pion! Jag hoppas att de ska trivas och blomma!

Kramar!