måndag 28 september 2009

En lista blir det i dag

Blyblomma (Plumbago auriculata).
Tack Olgakatt som visste vad det är för blomma!

Eftersom min hjärna är lika tom som ankans blir det en lista i dag. Den här listan raggade jag upp hos Anna.

1. Hur många resväskor äger du?
Två, plus en kabinväska. Skulle gärna vilja ha en ny superlättvikt.

2. Föredrar du att ta ett foto framför att vara med i ett foto?
Ja, alla gånger. Jag blir alltid så ful på foton.

3. Har du någonsin blivit kallad lat?
Många gånger. Jag är lat.

4. När stötte någon på dig sist?
För några månader sedan var det en kille på shoppingcentret som välkomnade mig till Egypten på ett ovanligt entusiastiskt sätt. Han var bergis närsynt.

5. Vad åt du till middag i går kväll?
Spagetti carbonara.

6. Använder du luvtröjor?
Nja, inte riktigt min stil, kanske. I'm not from the Hood, man.

7. Vem ringde till dig sist?
Min Trevliga Granne, hon ville höra om jag hade lust att ta en sväng på stan i morgon, och det hade jag. Så det ska vi göra.

8. Vilken är ditt favoritåk på tivoli?
Nu är jag ju rätt feg, så jag håller mig helst till snälla saker som vanliga karuseller och liknande.

9. Hur stort är dit närmaste shoppingcenter?
Dandy Mall är halvstort i dagsläget, men de jobbar som attan på att bygga ut. Bion blev klar för några månader sedan och fler och fler affärer öppnar efter hand. Inte långt därifrån har de nyss grävt ut för grunden till Mellanösterns största shoppingcenter. Det ska heta Mall of Arabia. Tvivlar på att det blir klart medan vi är kvar.

10. Hur många syskon har du?
Inga. Men jag vill fortfarande ha en tvillingsyster.

11. Hur många stolar har du vid köksbordet?
Två. Fast det bordet är inte ett matbord, mer ett avlastningsbord eftersom det var enda stället att ställa extraugnen. Vår ugn är nämligen så liten att jag inte fick plats med både en stek och en gratäng, och eftersom de fristående ugnarna var så billiga köpte vi en. Har jag använt den väldigt ofta? Host, host, kan vi gå till nästa fråga nu?

12. Har du stationär dator eller laptop?
Laptop.

13. Vill du tatuera dig eller göra en piercing?
Nix pix, inga tatueringar tack. Och det räcker med hål i öronen för min del.

14. Vad tar du med dig när du går på bio?
Pengar till biljetten och godiset.

15. Tycker du om att flyga?
Säger som Anna, jag föredrar att vara framme på resmålet. Det är så himla tråkigt att sitta som packade sillar och äta plastinpackad mat samtidigt som människan i sätet framför bestämmer sig för att han (för det är det oftast) behöver mer plats för magen och fäller ryggstödet så långt bak det bara går.

16. Bryr du dig om hur många kalorier det är i den mat du köper?
Har aldrig gjort det tidigare, men just nu är jag rätt mån om att det ska vara mycket kalorier. Jordnötssmör är till exempel väldigt bra. Jo förresten, jag har aldrig köpt light-produkter, det tycker jag är äckligt.

17. Hur mycket fyller du nästa gång?
53. Fattar inte riktigt det. Det fanns en tid när jag inte kunde föreställa mig att jag skulle bli äldre än 30, för det var ju svingammalt, ju.

18. Tycker du om att krama människor?
Ja, dem jag tycker om.

19. Har du några allergier?
Ja, mot myggor och andra insekter.

20. Tycker du om din bostad?
Så där. Men jag kommer att tycka mycket bättre om vår nya lägenhet som vi snart flyttar till. Suck, är det inte dags snart? Mitten eller slutet av november, så länge är jag tvungen att vänta!


Och apropå listor, nu måste jag göra färdigt listorna till boken! En ordlista som förklarar de turkiska orden, en lista över de personer som figurerar i handlingen, en lista med de turkiska namnen översatta så att en svensk läsare får någonting att hänga upp namnet på så att det ska bli lättare att komma ihåg personerna, en lista över platserna i boken av samma orsak som att namnen är översatta och till sist en lista som hjälp till uttal av de turkiska bokstäverna (fast den är klar).

17 kommentarer:

Annika sa...

Vet inte, men jag är så svaaag för listor. Både att läsa, som här hos dig, och att fylla i själv. Tycker alltid att man lär sig ngt nytt om bloggaren. Alltid.
Eh, du är inte FUL!!! Tvärtom har man förstått att du ser mkt bra ut när man sett dig på bilder här på bloggen. Så ställ dig du framför kameran ibland :-)
Förstår att du räknar kalorier tvärtom mot vad jag gör just nu!
KUL väska, jag kanske översätter den och tar den på min tisdagsblogg, hihi!
Känner att jag har hjärnsläpp inför morgondagen as it is!!
KRAMAR!!

Suzesan sa...

Jag har inte läst listan ännu ..men jag vill bara "varna" för att Lullun än en gång säger att hon ska sluta blogga. Vavava. Det kanske går att hålla henne kvar om vi hjälps åt *fniss* Tjata på'na(na=henne)

Nu ska jag snart läsa listan den verkar HUR KUL SOM HELST!

Kram
/Susanne

Otta sa...

Listor är kul! Men jag såg att du strykte igår, mindre kul. På tal om fru Anka så var jag på kräftskiva i lördgas och blev placerad brevid en man som tyckte att Anna Anka hade en del bra att säga - hur tror du jag reagerade?! Sedan ville han komma in på politik, men utifrån hans förklaring gällande Anka hade jag redan placerat honom i ett bås, som han sedan inte kunde komma ur, och det ville han inte heller för jag ahde placerat honom rätt! :-)

Ha det bra! Ät mer jordnötssmör!
Kram

Petra H sa...

Ha ha, dina svar är härliga - speciellt dem om luvtröjor och lathet ;-) Jag är också LAT, det går inte att förneka :D
Men jag säger som Annika, du är inte ful!!! Du är ju vacker!!
Måndagskram!

Suzesan sa...

Haha kul lista. MEN Marianne du blir braaaa på kort och är skitsnygg.

Asså jag gillade inte foton på mig själv innan men nu har jag tränat mig förbi det där. Tog jag hundra kort förut så kastade jag 99½... mina barn fick utbrott för det var ofta de som fick fota mig och så kastar jag allihop. Jag lät så här fult, fult, fult, fult, fult kastas, går inte att använda.... jag skrek högt för varje kort för det var så fult....haha.

Javisst är trettio svingammalt eller hur haha.

Jag läste om ösregnet i mars. Haha ja ja nu ferstår jag...


Kram
/Susanne

Marianne sa...

Annika: Ja, listor är roliga. Men det behövs en ny sorts lista nu, det var länge sedan det kändes nytt. Försökte göra en själv i dag, men hjärnan var inte riktigt inställd på det. Den här hittar du hos Anna, gå in på Listor i hennes kategorier så hittar du den på första sidan, på engelska, så slipper du översätta!

Men de flesta foton på mig ser alldeles konstiga ut! Det är därför jag så sällan publicerar något. De motsvarar liksom inte min egen bild av mig, särskilt inte på senare år : D Annars ser jag nog mest bara normalvanlig ut, i verkligheten.

KRAMAR!!!

Suzesan: Jättetrist om Lullun slutar blogga. Jag såg det där men har inte hunnit kommentera hos henne än. Vi får hoppas att hon tycker det är roligt igen.

Som jag skrev till Annika, de flesta foton blir inte som jag vill. Snygg kan man nog inte säga att jag är, inte ful heller, men fotona blir fula. Ännu fulare på senare år. Haha, när jag var barn var jag söt.

Kram!

Otta: Haha, ja den där karln tyckte väl som Schyffert sa, fast på allvar: Att det säkert är bekvämt att vara gift med en som har samma kvinnosyn som bin Ladin. Om man är karl. Hoppas du talade om för honom var skåpet ska stå!

Kram!

Petra: Nu ser jag att jag skrev fel. DA Hood ska det ju va, ju!

Nej, vacker är jag inte, inte ful heller, men inte vacker. Men fotona blir fula. Tur att jag inte är prinsessa och tvungen att vara i tidningarna hela tiden.

Nu kom Klas hem och gick igen. Och jag som trodde att jag skulle få äta. Han sa att han kommer om tio minuter - African time, alltid.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Roligt att se din lista marianne!
Och du jag hade också gärna haft en tvillingssyter! Kanske kan du bli min??!?! ;-)
varma kramar!!!

Kersti sa...

Det är kul med listor där man får veta lite mer om sina bloggvänner . Jag tycker inte heller att själva flygresan är skoj vill gärna vara framme på en gång.

Marianne sa...

Saltis: JAAA, vi kan vara tvillingar med varandra! Det tycker jag låter som en bra lösning : )

KRAM!

Kersti: Visst är det roligt med lite listor ibland! Och när det står helt still i skallen är det väldigt praktiskt.

olgakatt sa...

Var har du den blåa blomman på bilden? Det är ju en blyblomma, plumbago på latin. Jag har en i kruka, ute på sommaren, inne på vintern. I Kalifornien har jag sett stora häckar, finns det i Egypten oxå? Jag älskar den; det är en så ljuvlig blå färg!

Förresten är listan skojig, bättre än de brukar vara!

Taina sa...

Jag har MASSOR av resväskor. Men inte en enda som jag gillar så där riktigt. Varken färg eller modell. Det märker jag ju oftast när jag har börjat använda dem och då är det ju för sent att lämna tillbaka dem. Hm.

Senast jag flög så bad faktiskt flygvärdinnorna att ALLA (inkl de med stora magar) skulle ställa upp stolsryggen när det serverades mat. Eller vad det nu var vi fick. Bra initiativ SAS!

Kramen!

Marianne sa...

Olgakatt: Hej och välkommen hit! Jag har sett dig runt om i kommentarerna tidigare. Jag ska kika in hos dig också.

TACK för att du talade om vad det är för blomma! Jag hoppades att någon skulle göra det. Just den här växer som häck på Ikeas kontor här i Kairo. Den är verkligen helt ljuvlig, men jag tror inte att den är så väldigt vanlig, tror inte jag har sett den på så många ställen. Det kan dock vara att det bara är jag som inte har tittat ordentligt.

Kul att du gillade listan! Det behövs en omgång nya listor nu känns det som.

Taina: Jag gillar min ena resväska, den är knallgul så jag ser den alltid när den kommer på bandet. Men jag skulle verkligen vilja ha en sån där superlättviktare. Har för mig att det skiljer ett par kilo, och ett par kilo smågodis, Bregott, kaffe och leverpastej är mycket i sammanhanget!

Tänk om alla flygvärdinnor alltid kunde säga till att stolsryggarna ska fällas upp när man äter åtminstone! Och att de konstruerade stolar som inte kunde fällas så man har dem fem centimeter från näsan!

Kramar!

Emmama sa...

Kul läsning! Jag kommer nog låna den här listan sen, tror jag. :) Jag har alltid velat ha en storebror som skulle heta Björn. Det är väl jättekonstigt?! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Försökte skriva en kommentar men den försvann??

Kul att du hittade denna! Jag hade helt glömt bort den och trodde att det var en helt ny lista jag kunde sno! :)

Gillade "I'm not from the hood, man"! :)

kram!

Marianne sa...

Emma: Ja, gör listan du också! I dag gör Annika samma lista. Vad gulligt, att du ville ha en storebror som hette Björn! Jag har nog aldrig haft åsikter om vad min tvillingsyster skulle heta : )

Kram!

Anna: Säg inte att Blogger ska krångla med kommentarerna!

Hihi, synd att det inte var en ny lista! Jag ska försöka snickra ihop en helt ny, men det tar nog ett tag innan den blir klar. Ditt listförråd är superbra att gå till när man behöver en lista, du har massor med bra listor där!

Kram!

Mia sa...

Hej! Kul lista! Jag har tagit efter dig och lagt till den på min blogg med! Du blir verkligen inte ful på foton, du är ju jättevacker! Alla bilder jag har sett är kanon! Så det så! Kram! =)

Marianne sa...

Mia: KUL att du också har gjort listan! Jag ska precis påbörja en bloggläsarrunda, så jag kommer in till dig och kikar!

Du har bara sett väldigt utvalda bilder, dem jag är nöjd med : D

KRAM!