onsdag 16 september 2009

Rundtur på klubben

I dag tog min Trevliga Granne och jag oss en liten promenad ner till området där vi ska bo. Som tur var ramlade vi på mr Gamal som hade nyckeln till vår lägenhet på sig, så han öppnade så att jag fick visa. När vi hade konstaterat att lägenheten verkligen är bra mycket trevligare och bättre på alla sätt än huset där vi bor nu, gick vi vidare till "kantriklabben". Vad sjutton kallar man en Country Club på svenska? Finns det på svenska? Det går nog inte att jämföra med eleganta Country Clubs i US där det finns golfbanor och stall och jag vet inte allt vad*, det här är en ganska liten anläggning, men fullt tillräcklig för mig. Det är grönt och vackert och blommorna prunkar, emellanåt möts man till och med av blommande väldoft och han som gick runt med oss berättade att vid sextiden på kvällarna börjar det dofta extra gott för det finns en sorts blomma som bara doftar om kvällarna.

Där finns flera olika sorters serveringar, kaféer och restauranger, två ordentliga pooler med servering, flera tennisbanor, en fotbollsplan, ett område där man kan ordna bröllop och andra större fester, ett gym, en minimal spa-anläggning så man kan få massage och ansiktsbehandling, minigolf, gym och framför allt promenadvägar. Medlemsavgiften är dessutom inte alls särskilt hög, det kostar inte mer än att vara medlem i ett vanligt svenskt gym utan pool och trädgård.

Här är några foton, ni får inte se allt nu för då har jag ju ingenting att visa i framtiden!

Entrén.

Huvudbyggnaden med restaurang, bistro, kafé och bar med Internet-tillgång ifall nätet inte funkar där hemma.

Oriental nights kafé. Nu ligger det filtar över sofforna, men jag kan tänka mig att det är
mysigt att sitta här på kvällarna och dricka en kopp kaffe och röka en shisha (vattenpipa).

Minigolfbana. Inte så fantasifull kanske, men man kan nog ha kul ändå.

Jiggles Kids Club. Här har barnen en egen hörna bakom stora poolen. På somrarna har de
även ett "summer camp" med olika aktiviteter som att testa att skjuta pilbåge, karate,
maskeradbal och annat som barn tycker är roligt. Den avdelning vi kanske kommer att
använda minst tillsammans med fotbollsplanen.

Spindellilja. Tror jag den hette.

Nu under Ramadan var restaurangerna stängda dagtid, så vi gick i stället till hotellet som ligger bredvid och åt en god lunch. Och innan dess ringde vi på hos den holländska familjen som min Trevliga Granne känner och som kommer att bli min Nya Granne (bara några hus bort). Där fick vi oss ett glas vatten och skavsårsplåster innan vi gick vidare.

Jag längtar till flytten!*Jag var på besök i Kemer Country Club i Istanbul en gång. Jisses. Hästtjejerna där har ekboaserade omklädningsskåp och betjänter med vita servetter på armen, det finns en konstgjord sjö där man kan segla jolle, massörerna är importerade från Bali, en tyst pool i en skogsdunge ... Så kostade det också varenda skjorta man har i garderoben att vara medlem. Haha, det var bara att låtsas vara stenrik och presumtiv medlem under rundturen som företogs i jeep.

25 kommentarer:

Tina sa...

Oj oj oj vad flådigt! Menar du att när du blir medlem så får du även ansiktsbehandlingar med på köpet? Trevligt!

Saltistjejen sa...

Wow!!! Jag gillar särksilt de där sofforna där man kan dricka kaffe! Mysigt!!!!
Förstår att du längtar till flytten. Av flera skäl!
Hur gård et med sanerngn förresten. Känns det som du kan se ett slut på eländet?
kramar!!!

Bloggblad sa...

Åh, jag bara suckar... Här finns en parkbänk uppe i kyrkparken, sommartid...

Desiree sa...

Tycker det ser trevligt ut på klubben. Här är ju country clubs supervanliga men i Sverige vet jag inte ens som de finns faktiskt. Ser ut att vara en trevlig oas som sagt. Kul att du redan har fått nya bekanta i det området du kommer att flytta till. Låter toppen att ha trevliga grannar, fin country club och lite trevliga promenadstråk. Du kommer nog att trivas riktigt bra där.

Sara sa...

Jag gillade din kommentar till Anna Ankas inlägg på newsmill.se.

Anonym sa...

Det där blir ju alldeles perfekt! Och helt nära!

Annika sa...

Ser Saras kommentar ovan...

NU måste jag kolla Anna Anka grejjen firstly!! HAHA! ALL denna uppmärksamhet denna kvinna fått!! MÅSTE kolla in det där programmet på trean...

MEN NU!!!
TJUSIGT ställe!! Country Clubs är ju supervanliga här! Alla är nog mer eller mindre lyxiga.
Uteplatsen med filtarna ser GULD ut! Tänk att få slå sig ner där i den varma natten.
INTE dumt!
Härligt med pool också!
JAG förstår att du längtar till flytten!!!
KRAMAR!!!!

Marianne sa...

Jösses Marianne. Jag hade tänkt skaffa mig ett klippkort i simhallen här nu när jag inte har nåt annat för mig. Men vet i fanken om jag inte ska spara till en Egyptenresa istället, he,he.
/Kram

Marianne sa...

Tina: Haha, nej ansiktsbehandlingar får man betala extra för. Tennislektioner och lite annat får man också betala extra för, men det som intresserar mig och som ingår är gymet, promenaderna, poolerna och restaurangerna. Allra, allra mest att bara kunna gå ner där när man får lust och promenera, skaffa sig lite kondis och få luft, se vackra blommor, ta en fika ... Men det är inte vidare dyrt om man behöver massage etc. En rygg-nacke-massage på 30 minuter kostar ca 135 SEK. Helt överkomligt skulle jag vilja påstå!

Saltis: Så himla härligt med olika små kaféer och restauranger, och de där kvällssofforna. Där vi bor nu har vi bara kaffe hemma. Ja och hos Trevliga Grannen förstås : )

Tack, jag har inte gjort något åt saneringen i dag. Får se om jag fortsätter i morgon eller väntar tills Klas är hemma igen så han får hjälpa mig. Men då blir det lite fler försiktighetsåtgärder, lovar. Kanske börjar packa lite i morgon i stället, nu har jag sex tomma kartonger. Vinterkappor har jag ju ändå ingen användning för just nu : D

KRAM!

Bloggblad: Men du har i alla fall en kyrkpark. Tippar att du har en hel del annan natur att strosa i också? Just nu har jag ett inhägnat bostadsområde som jag har vandrat runt i arton miljoner gånger. Det är allt. Att få ett litet parkområde att gå i blir rena himmelriket. Att det sedan finns mysiga fikaplatser gör ju inte saken sämre, förstås : )

Marianne sa...

Desirée: Nej, jag undrar om inte golfklubbar är det som kommer närmast i Sverige. Men då har de ju bara golf och restaurang. De brukar väl inte ha pool och gym och sånt?

Den jag träffade i dag heter också Marianne! Men är från Holland. Haha, hon bor faktiskt i det hus vi SKULLE haft från början! Det skulle delas i två lägenheter och vi skulle haft den översta men så kom hon och hennes familj och ville ha hela fyravåningshuset och det var ju klart enklare för hyresvärden. Hon verkar i alla fall väldigt trevlig!

Kram!

Sara: Hej och välkommen hit! Och tack, vad roligt att du gillade det jag skrev! Jag ska kika in till dig också sedan.

Carina: Cirka hundra meter från vårt hus! Mycket lite trafik på vägen mellan. Perfekt!

Marianne sa...

Annika: Ja du, den där Anna Anka. Ska bli kul att se vad du skriver i morgon! Egentligen är hon inte värd någon uppmärksamhet alls - eller kanske tvärtom, hon borde få UPPMÄRKSAMHET och KÄRLEK av de människor hon har runt sig, jag tror inte hon får det så hon måste skaffa sig det på andra sätt ...

Det ska bli så roligt att kunna följa årstiderna lite bättre med alla olika blommor och träd och allt som finns där. På vårt blivande område finns både bananträd och apelsinträd, och på klubben finns mängder av olika blommor och träd och buskar. Där vi bor nu finns i princip dadlar och boganvillor (lite mer, men inte mycket). Och att kunna gå och bara ta sig en fika eller ett glas vin! Inte orka laga middag - lätt prommis ner till klubben! Ska bli så skönt!

KRAMAR!

Marianne i Sverige: Bra idé! Att spara till en Egyptenresa! När kommer ni?

KRAM!

Suzesan sa...

Jädrans Marianne och allt det dr har du bara haft runt knuten. Men du förtjänar allt det där. Åhh vad glad jag är för din skull. Så spännande och vilken vacker blomma. Tänk vad Vildhittekatterna ska få det bra där på ditt nya ställe. När de har boat in sig där:) Haha.
Nu ska jag leta upp din kommentar hos MrsAnnaPaulAnka.
Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Nu har jag läst det, BRA skrivet Marianne.
Tänk jag gillade den kommentaren INNAN jag visste det var du!!*fniss*
Tur det var i början med för attans jag hade fått leta.... Nyss 448kommentarer.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Tack! Ja och nu har du läst vad Annika skrev också! Synd bara att inte Nalin Pekgül skrev något vettigt när hon faktiskt hade en vettig rubrik. För Ankans inställning ÄR tillbaka till ett harem med kvinnor som gör allt som mannen vill ...

Och tack igen! Ja, det ska bli så skönt att få tillgång till allt det där. Att kunna gå ut och röra på sig, se lite folk (även om det kanske inte är jättemånga) och ta en fika.

Haha, fast vildkattorna ska INTE följa med! Hade i och för sig gärna tagit mig an Du Lilla och hennes barn, men det funkar inte när vi flyttar om tre år. Även om deras liv blir betydligt kortare än tamkatters, så tror jag de skulle må rätt dåligt av att bli innekatter.

KRAM!

Lullun sa...

Oj, oj, det där är visst ett ställe som du kommer att trivas på. Hoppas att du hittar några riktigt trevliga medlemmar där i klubben som du kan "chilla" med. ;-)

Och nej, jag kommer inte heller på något svenskt namn på country club.

Marianne sa...

Lullun: Ja bara en sån sak som att det satt två personer vid ett bord och pratade och hejade när man gick förbi! Vilket lyft! Nu ska jag inte överdriva, jag hejar på flera av gubbsen varje dag, men det är lite svårt att prata med dem eftersom de inte pratar engelska och jag bara kan några ord arabiska.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin blomma!

Marianne sa...

Anna: Visst är den fin! Har aldrig sett sådana förut. Och där finns mängder med fler fina blommor!

Kram!

Laura sa...

WOW! Ser verkligen mysigt ut, där kommer du säkert att tillbringa många av dina dagar!

Kram!

Otta sa...

Det låter helt suveränt! Där komemr ni att få det härligt!
Kram

Marianne sa...

Laura: Dit kommer jag att gå cirka en gång om dagen i alla fall, om inte annat så för promenader. Har du varit på Kemer? Jag tror inte ens Anna Anka har tillgång till någonting så lyxigt : D

Kram!

Otta: Du som älskar pooler, du ska se så fina de är! Ja det får du se sen när du kommer nästa vår eller sommar!

Kram!

Laura sa...

Haha, nej, inget Kemer för mig inte, annat än kemer som man använder för att hålla upp byxorna! :P (kemer är ju bälte på turkiska)

Marianne sa...

Laura: Men om du får chansen att åka ut och titta, såg gör det. Det är en upplevelse för det är sån där lyx som man bara ser på tv annars.

Kram!

Truddelutt sa...

Ja nuuuu ser jag. Hihi, trodde det var små minipooler/fågelbad. Minigolfbanorna alltså.

Ser riktigt mysigt ut!!

kram

Marianne sa...

Truddelutt: Hehe, fågelbad hade nog varit fint : D

Det ÄR fint där!

Kram!