onsdag 9 september 2009

Håll tummarna!

De här glada barnen träffade jag när jag var och tittade på lägenheten förra veckan. Jag vet inte vad det är som gör en person med kamera så totalt oemotståndlig för barn, men de kommer ofta rusande och ropar: "Fota mig, fota mig, fota mig!" Och när man har en mask för ansiktet blir det så klart extra roligt!

Titta på min fina mask!

Fota oss!

Håll tummarna för mig i morgon klockan elva svensk tid! Då ska jag träffa hyresvärden och förhandla om lägenheten. Nästan alldeles själv, för Maken är så klart i Älmhult så jag har tur att snälle S på Kontoret följer med. Men det är jag som ska förhandla och jag är urusel affärskvinna! Jag måste alltså komma ihåg att hyran han begär bara är utgångssumman - den ska självklart förhandlas. Och i förhandlingsbiten ligger så klart det där med att renovera kök och badrum och måla om. Så beroende på vad han begär i hyra kan man alltså även be att få kök för den summan man inte förhandlar ner. Eller nåt. Ja, ja. Jag tar lägenheten med det kök som är om så skulle vara!

Men håll tummarna - jag är redan nervös!

29 kommentarer:

Victoria sa...

Tummar hålles, naturligtvis! Oooh, vad spännande! Kram/Vic

Kristallena sa...

Lycka till ! Här skall tummar hållas att det går bra. Vad roligt det låter tycker Kristallena!

Taina sa...

Härligt foto på barnen du träffade på!

Jag ska hålla tummarna och tror du klara det galant. Ett stöd är alltid bra att ha och det låter bra att ni har gjort upp i förväg vilken taktik ni ska köra, dvs det är du som förhandlar.

När jag förhandlar har jag alltid ett minimum och ett maximum och där emellan finns spelrummet, dvs förhandlingsläge. Då blir, i alla fall jag, nöjd med resultatet efteråt om det visar sig att jag har hamnat någonstans inom tänkt utrymme.

Men det är jag det...

Good luck!

Kramar

Carina sa...

Klart att du klarar det galant! Rollspel! Lek att du är Donald Trump eller så!

Laura sa...

Lycka till, hoppas du lyckas förhandla dig till en bra deal! ;)

kram!

KARLAVAGNEN sa...

Håller tummarna! Stay coool!!!

Annika sa...

Håller alla tummar, Marianne!!!
Detta skall GÅ!!
Så söta barn dfu plåtat. Vad lyckliga de ser ut!
KRAMAR!!!

Emmama sa...

Din man är ju på rätt plats ändå på nåt sätt. Han beställer pizza från stationens pizzeria va och testar väl nya frisbeegolfbanan i Haganäs? ;) Kram på dig!

Lia sa...

Lycka till finaste Marianne! Klart su kan förhandla, du framstår inte alls som en "blåögd" kvinna ju! Jag tycker att lägenheten verkar vara underbar, se till att få ditt kök som du vill ha det, men ÅH vad det låter härligt med både ljust bibliotek/arbetsrum, närhet till fin pool och klubb! Jag tror att det kommer bli så himla bra för dig, er! Och jag behöver ju inte ens tillägga hur lättad jag är över att du är frisk, att allt är på väg att vända till det bättre! Nu är jag bara nyfiken på hur allt har gått idag! =) Kram

Suzesan sa...

Håller tummarna så klart. Använd kvinnlig list;)Låt inte hyresvärden vinna. men gå på magkänsla. Du kommer klara det galant. Vad jag skrattade åt din förhandlingsteknik som du beskrev. Kapitulation.

Jag är duktig på att förhandla men målet kan vara tveksamt ibland. Ja vem som når först fram så att säga. Men jag är envis när jag vill ha nåt. Pruta är roligt.

Go for it!!!Jag ska tänka på dig klockan elva. Åhh vad spännande. Vilka gulliga ungar.

Kram
/Susanne

Lullun sa...

Håller tummar och tår. Eller som mamma alltid sa när jag skulle ha prov; tre sparkar i rumpan och så ligger jag i fickan. ;-)

Fast å andra sidan vet jag inte om du har så väldigt stor nytta av en Lullun i fickan; jag är nämligen också ganska kass på det där med att förhandla. Fast konstigt nog har jag alltid kommit ut med mer än jag hade förväntat de gånger jag har varit på lön- och kontraktsförhandlingar på jobbet. (Men bävar redan till nästa gång, om några månader...).

Fast du klarar det galant! Det vet jag. Bara du har koll på vad det är du önskar för förbättringar och vet ca vad som är ett rimligt pris (för er) så går det säkert.

Pøj, pøj, som danskarna visst säger. :-)

Saltistjejen sa...

Jag vill gärna hålla tummarna men 11 svensk tid är lite tidigt här hos oss och jag tror tyvärr att jag sover då...
Fast jag kör en mental tumhållning som gäller heeeeela tiden fram till dess att du superförhandlat med hyresvärden och FÅTT lägenheten till en liten nätt hyra!!! :-)
Stort Lycka Till!!!
Kram!

Grekland nu sa...

Förstår att du är nervös, är själv urdålig på att förhandla och går med på det mesta...Men du klarar det säkert, ge järnet!

Mia sa...

Håller tummarna så hårt jag kan! Är själv värdelös på att förhandla och pruta, det känns så pinsamt. Men ibland är det ju underförstått att man ska göra det och då blir det lite enklare kanske! Lycka till! Kram!

Marianne sa...

Åh, jag önskar jag kunde skickat ner gubben min för att hjälpa dig. Han har inga skrupler alls när det gäller att få igenom ett bra pris. Och jag som är alldeles för snäll vill helst inte vara i närheten då. Men jag tror nog du har skinn på näsan och gott om kvinnlig list så det går säkert bra. Men naturligtvis håller jag tummarna för dig. Jag har ändå inget speciellt för mig i dag, he,he.
Kram

Otta sa...

Lycka till - eller rättare sagt, du är väl redan klar med det?!
Kram

Ebba sa...

Klart du klarar det Marianne. Klockan är 11.00 nu svensk tid och väl detsamma hos dig. Så just nu tänker jag på dig och håller alla tjugo fingrar och tår för att du ska bli nöjd med förhandlingen...må så gott/Ebba

Stattinskan sa...

Här hålls både tummar och tår ;-D Ha en trevlig torsdag!

Anna, Fair and True sa...

Lycka till!

Marianne sa...

Victoria: Tack! Det funkade!

Kram!

Kristallena: Tack! Det hjälpte!

Taina: Tack! Hade inte klarat det utan er! Haha, taktiken att jag skulle förhandla berodde enbart på att Klas är i Älmhult. Fast jag slapp ju sen och skönt var det. Jag brukar också sätta en maxgräns för vad jag är beredd att betala redan innan jag frågar om priset. Annars vet man inte var man hamnar.

Kram!

Marianne sa...

Carina: Tack! Haha, Trump hade kanske varit fel i det här läget, då hade han ju kunna ta en hutlös hyra : D Madoff kanske, han har ju inga pengar kvar ...

Kram!

Laura: Tack! Jo, Sherif förhandlade till oss en bra deal!

Kram!

Karlavagnen: Tack! Fast jag blev lite nervös när de ville bjuda mig på läsk, för de fastar ju och då vill inte jag sitta där och läska mig alldeles själv. Jag lyckades tacka nej i alla fall!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Tack vännen! Det funkade när ni alla höll tummarna för mig!

Visst ser de lyckliga ut! Man måste inte vara rik för att vara lycklig, här är nog ett bra bevis för det. Lillkillen är dessutom rätt snorig, men alla kramar jag fick av honom till trots har jag klarat mig från hans förkylning.

KRAM!

Emma: Haha, ja han är verkligen på rätt ställe! Jo, de brukar gå på pizzerian, alla egyptier och turkar brukar också alltid säga att svensk pizza är godast i världen. Har glömt namnet på den där pizzerian, men det finns tydligen bara en att gå till som är riktigt bra? Trooor inte han hann med frisbee : D Däremot var han på Willys (?) och handlade. Men de har inget smågodis!!!! Har du hört vilken skandal! Och så har de inte rätt dammsugarpåsar heller! De ska ju liksom serva alla oss företagsfruar i utlandet tycker man! Så jag får inga filidutter : (

Kram!

Lia: Tack söta rara du! Jag är kanske inte så blåögd, men jag tycker det är så pinsamt att traggla om pengar. Jag tycker liksom att de har rätt när de säger att de har alla omkostnader och vad det kan vara ... Och ser någon lite fattig ut på köpet så smälter jag alldeles. Fast Sherif sa att de här har pengar som gräs och att våra pengar bara blir samlade på hög, så jag lät honom förhandla bäst han ville : )

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Tack raring! Det hjälpte! Hahaha, jag kan se dig framför mig, förhandlandes bara för förhandlandets skull : D Hihi, det var han som använde kvinnlig list, han drog fram sin fru som fick följa med och titta på vad som skulle göras i lägenheten! Men det var bra, för hon fattar bättre med kök och sånt.

Kram!

Lullun: Tack! Det hjälpte jättemycket att ha dig i fickan! Vad gulligt, det har jag aldrig hört förut. Spark i baken har jag hört, lyckospark i baken, men aldrig det där i fickan.

Men du är ju jättebra på att förhandla, jag minns förra året att du fick mer än du hade tänkt dig, bara för att de inser att du är värd mer! Det ska du ha i år igen!

Pöj, pöj tillbaka till flytt och lön!
Kram!

Saltis: Amerikanska drömtummar hjälper stenhårt! Tack! Hade aldrig klarat det utan! Och jag hoppas verkligen att du sover vid 5 på morgnarna nu när Lillgosan är lite större!

Kram!

Marianne sa...

Ingabritt: Tack, det gick bra, men det var väl knappast min förtjänst : )

Mia: Tack! Ja det borde ju vara enklare när det nu är vedertaget, men jag har ändå svårt. Har lyckats bra en gång i mitt liv, men då var hela situationen så dråplig att både försäljaren och jag bara skrattade hela tiden.

Kram!

Marianne i Sverige: Tack! Det funkade! Men det var ju knappast min förtjänst heller. Jag brukar göra som du, jag skickar fram gubben och så går jag därifrån : )

Jaså har du jobbat klart nu? Kommer in till dig nästa vecka när jag har jobbat klart jag också!

Kram!

Marianne sa...

Otta: Tack! Nej när du skrev var jag inte klar, men nu är jag det! Och det funkade med alla hållan tummar över världen!

Kram!

Ebba: Tack, vad gullig du är! Ja, vi har samma tid nu ett tag, tills ni också får vintertid! Vi införde det lite tidigare här för att underlätta för alla som fastar under Ramadan. Och när du skrev klev jag nog in genom hyresvärdens dörr!

Kram!

Stattinskan: Tack! Det hjälpte! Och hej och välkommen hit! Hoppas du också har en bra torsdag!

Anna: Tack!

Kram!

Emmama sa...

Jojojo, det finns smågodis på Willys!! Mellan frukten och brödet. Nästa gång hittar han! :) :) Jag sa ju att jag skulle lämnat lite åt dig.. :)

Marianne sa...

Emma: Jaså! Vilken liten rackare då! Han orkade inte leta ordentligt : ) Nåja, jag kommer att få bilar och Gott o blandat o Dubbelnougat i alla fall!

Jag kanske får anlita dig i alla fall nästa gång! : D

KRAM!

Musikanta sa...

Har, som du gjorde i min blogg, läst baklänges, så jag vet nu att det gick vägen.

Små pojkar är alltid fantastiskt söta tycker jag. När Mirren var liten såg jag bara små flickor...
Men nu har jag ju två små barnbarnspojkar så nu ser jag mest pojkarna. Det är egentligen lite ruskigt...
Kramar!

Marianne sa...

Musikanta: Är det så, att man "bara" ser det könet på barn som man har närmast och aktuellt? Har aldrig tänkt på det. Jag måste erkänna att jag ser nog mest flickor, små söta. Men det kanske är för att jag önskar att jag hade fått en dotter också?

Kram!