söndag 27 september 2009

Lyxhustru

Saker man roar sig med när man lever lyxliv.

Här i den glamourösa lyxvärlden i utlandet ligger jag självklart och äter praliner och sippar cocktails hela dagarna. Lunchar lite med väninnor och får ansiktsbehandlingar och massage av min stab som kommer hem till mig med all utrustning som behövs. Funderar på vad jag ska beordra kocken att servera till middag, kanske pilgrimsmusslor i champagnesås?

Skämt å sido, jag försöker vara duktig flicka i dag och få undan hela den växande högen med ren tvätt som väntar på att strykas. Tyvärr är det så infernaliskt tråkigt på tv, nyss var det dåliga Skavlan igen som lät Ankan lufta näbben, innan dess något danskt par som hade flyttat ihop igen efter en temporär skilsmässa, och nu är det någon norsk musikrecensents liv och leverne. Sätt på en film då, säger något ljushuvud. Visst, om hela maskineriet med dvd, tv och fjärrkontroller var logiskt utformat så att man begrep vilka knappar man ska trycka på, men här i huset är det bara Maken som efter ett par dagar med instruktionsböcker och fipplande lyckades med konststycket och alltså är den som är chef för filmpåsättandet.

Katten Stina sover så gott i skrivbordsstolen bakom rumpan på mig (nej, jag får knappt plats) att hon inte märkte att jag klippte klorna på henne. Praktiskt.

Kan någon skicka lite svala vindar och regn till Egypten? Vi behöver det nu. Även om snittemperaturen har gått ner till cirka 32°C om dagarna hade det varit skönt med lite omväxling.

Nähä, nu får jag göra som Pippi Långstrump igen - säga till mig att gå och stryka. "Marianne, gå och stryk med dig!"

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag trodde ett tag att jag kommit till Anna Ankas blogg!

Matildas fikarum sa...

Jag såg också på Skavlanprogrammet och tycker han tagit det där med att köra från baksätet lite för allvarligt. Han är ju ändå programledare, så kunde han då inte leda i alla fall lite? Särskilt med tanke på avsnittet inna, med Liv Ullman, jag tycker det blev oproffsigt och undrar varför han sitter där alls. Inser förresten hur pinsamt dåligt jag förstår andra nordiska språk. Norskan kan vara jätteknepig!

Anonym sa...

Jag tycker inte att Anna hade något alls att komma med förutom ogrundat skitsnack. Det var inte ens speciellt kul, inte ens patetiskt. Programledaren har kunnat få till en diskussion, ställt henne mot väggen med riktiga frågor, men han var mer interiör dekoration, platt...

KARLAVAGNEN sa...

Ja jag vet - jag har precis samma glidartillvaro (kattlådorna väntar)...

Marianne sa...

Jag kan trösta dig med att inte jag heller varit lyxhustru idag. Har målat bräder, massor med bräder till vårt nybygge. Jag skickar gärna ner några grader till dig. Vi vill ha varmt och framför allt uppehåll en vecka till minst, så vi får på taket på vårt lilla hus.
Nu väntar duschen, måntro jag får bort all rödfärg. Sen får vi se vad kocken fixar för middag här i kväll. Jag tror nog att det blir nåt väldigt enkelt.
Kram

Emmama sa...

Om du bara visste hur gärna jag kunde komma och stryka undan åt dig, för jag ÄLSKAR att stryka. Det är nästan sorgligt..? :D Hoppas det gick bra och att glidarlivet fortsätter hela dagen! Kram!

Truddelutt sa...

Skickar en kommentar och bifogar ett paket med all blåst vi har just nu (och det är inte lite!). *hämtar en kartong, går ut på balkongen och samlar ihop vindarna, stänger igen, tejpar och lägger omslagspapper och går ner till posten*
Ska bli underbart att slippe denna eviga blåst! Tack på förhand!

kramis

kramis

Suzesan sa...

Kul inlägg haha. Men Marianne om jag skickar blåst så får du sandstorm kanske. Hoppas inte. Men tänk om det funkar att skicka lite vindar till dig. Åskar det aldrig i Egypten och regnar det någon gång???

Pippi Långstrump är kul. Inger Nilsson likaså.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Haha! Ja du din lill lyxhustru! Att stryka tvätt kan väl ses som lyx om man tänker på att man måste ha el för att kunna göra det. ;-) Haha!
Regn har vi här nu. Ska försöka skicka några regnmoln till er men är rädd att de regnat av sig på vägen. Det är ju ganska långt avstånd och jag tror det blir svårt att linda in dem i plast för att de inte ska dunsta bort....
Stor kram!

Desiree sa...

Ha ha det vore något om man kunde beordra kocken att fixa lite pilgrimsmusslor i champangesås. Men man kan ju undra vem som har det så. Hittills känner jag ingen personligen som har det så. Jag brukar också kolla på tv om jag ska stryka och lika tekniskt obegåvad som du är är jag själv vad gäller alla inkopplingar, sladdar, fjärkontroller ect. Gillar inte då man ska behöva ha mer än en fjärkontroll. Jag kan ta coh skicka lite regn men tyvärr inga svala vindar. Själva hade vi 33 grader här i fredags och ändå är det slutet på septmeber. Ha en bra start på veckan trots strykberg och allt annat en lyxhustru måste ägna sig åt.

Bloggblad sa...

Jag blev också lite skraj där i början... tänkte att du kanske är nästa aspirant på "Svenska Kairofruar är också Ankor"

Marianne sa...

Carina: Haha, det här är Mimmi Piggs blogg : D

Håller helt med! Enda skälet till att ha med henne i ett program vore att få till en seriös debatt, men av det blev det noll och intet. Den enda som hade någon vettig kommentar var Schyffert. Hon ska dessutom inte komma och tala om hur det är i Sverige - och inte jag heller - för hon har varit borta för länge. Hon kanske vet hur det var i Bjuv för x antal år sedan, men hon vet inte hur det är i Sverige i dag. Det vet inte jag heller när det kommer till kritan, för jag har också varit borta för länge. Att åka hem på semester är inte samma sak som att veta hur saker och ting funkar. Grrrr, jag tycker att hon sabbar debatten genom att förlöjliga hemmafrun. Skavlan sjönk i mitt tycke, och det rejält.

Matilda: Visst är det så! Han skulle ha ställt ordentliga frågor i stället för att stryka medhårs och killa henne under hakan. Väldigt synd att inte Belinda Olsson fick klorna i henne i stället, det hade varit ett mycket bättre forum än ett mysprogram och en mycket bättre debattledare.

Tur att Skavlan är norrman då, och inte dansk : D

Karlavagnen: Ja det är inte lätt att leva lyxliv i utlandet, det ska ingen tro. Bara en sån sak som att lära sig namnen på de inhemska nagellacken!

: D

Jag brukar alltid ta lådorna direkt på morgonen innan duschen, så att de ingår i rutinen och inte riskerar att glömmas. F'låt, jag säger till TJÄNSTEFOLKET att ta lådorna, så klart!

Kram!

Marianne sa...

Marianne: Spännande att ni har kommit så långt! Måste se hos dig om du visar någon bild. Jag kan ta allt regn åt dig och så skickar jag sol och värme, det blir en bra deal för oss båda!

Kram!

Emma: När landar du? Undrar bara så jag kan hämta dig på flygplatsen. Du tar väl med dig Gustav också så kan vi leka medan du stryker. Och Bananodlarn också, så att han kan hjälpa mig att köpa en bananplanta medan du stryker. Jag funderar på att anställa en strykerska, du kan ju skicka ditt cv : D

Jo då, det var så mycket som låg och väntade att järnet gled hela dagen. Snacka om glidarliv!

Kram!

Trudelutt: TACK! Jag fick postavin i dag så jag ska åka och hämta paketet på posten. Hoppas nu bara att tullarna inte har öppnat paketet och behållit alla vindar ...

: D

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Om det bara är SVALA vindar som för med sig sandstorm så är det helt okej! Jo, det händer att det regnar här i landet. Enligt min loggbok regnade det senast den 1 mars. Det var ett lätt duggregn som varade cirka 10 minuter. Men det har hänt att det har regnat rejält också, så att vi har fått översvämning i tv-rummet som har takfönster. Två gånger på två år.

Kram!

Saltis: Du har faktiskt rätt. Det ÄR en lyx att kunna stryka eftersom det krävs el. Och att alls kunna titta på tv samtidigt!

Jo men linda in molnen i plast, det går nog om du ställer dig på taket : D

Kram!

Desirée: Jag tror inte jag känner någon som har kock jag heller. Fast det måste jag erkänna att jag gärna skulle haft någon som kom hit och lagade mat varje dag, så kunde han få ledigt de dagar jag känner för det själv.

Skönt att höra att du är lika tekniskt obegåvad som jag. Jag begriper inte varför det ska vara så svårt nu, på videons tid gick det alldeles utmärkt att byta mellan de olika funktionerna. Är det digitalboxen som ställer till det, tro? Hos min kompis i Stockholm törs jag inte ens röra fjärrkontrollerna, för minsta feltryck så får hon sätta sig och leta upp alla kanaler igen ...

Det har verkligen varit en Long Hot Summer i år! Och jag som har köpt en så fin liten kofta, det är helt omöjligt att använda den än!

Kram!

Bloggblad: Hahahaha, ja men vilken bra idé! Tror du att jag också får åka första klass och privatplan om jag är med? Hmm, måste nog gå och shoppa lite nya kläder också, behöver helt klart fylla på förrådet av Armani ...

Annika sa...

Här kommer ne liten hälsning från en lyxfru i USA :-)
JA, vår tillvaro är verkligen just---LYXIG...
HAHAHA!!!
Nej, men ärligt...jag gilalr att stryka, och det skriver jag utan minsta ironi. det är ju nästan det som är roligast av allt hushållsarbete :-)
Om du städar lite hos moi, så kan jag stryka all din tvätt...Deal??
HUR var Ankan då??? Hörde av mina bröder att Schyffert var den enda som "knäppte" till henne, och de tyckte inte ens att han var speciellt tuff. Vet inte om jag ids se Skavlan.
Men jag ska kolla trean sen, måste ju följa Ankan och Mariaaauuuuhhh.
Kramar!

Petra H sa...

Hi hi, jag brukar också vänta med strykningen tills det är en STOR hög och sedan hoppas att det är något på tv... Antingen ser jag på heminredning på HGTV eller dåliga dokusåpor om systrarna Kardashian på E! Skräp men tja, man behöver inte koncentrera sig så mycket ;-)
I min lyxiga hemmafrutillvaro är det O som ska få massage och inte hemmafrun... Gav honom ett presentkort på ett Spa i födelsedagspresent för "Swedish massage" eftersom hans egen svenska inte kan massera :D
KRAM!

Marianne sa...

Annika: Hahaha, vilken champagne dricker du i dag? Och har du provat den där guldansiktsmasken med mosade äkta pärlor som små fiskargubbar i Sydostasien dyker efter? Det är rea på den masken nu, den kostar BAAARA 3000 dollar : D

Både du och Emma tycker om att stryka! Helt klart en deal! Jag städar hos dig och du stryker hos mig. Hmm, jag ska tala om för Klas att vi ska flytta till Reston!

Titta INTE på Skavlan! Slöseri med tid! Dina bröder har rätt, det var bara Schyffert som satte åt henne lite, fast det fattade hon väl inte för hon vet väl inte vem bin Ladin är. Jag gör som du, tittar på tredje avsnittet där hon tvingar den lille pojken att fotografera sig för en modellagentur. Barnarbete kallar jag det.

KRAM!

Petra: Ja men det är sånt jag också vill se när jag stryker! Sånt man inte behöver koncentrera sig på. När jag pluggade Ost- och sydostasienkunskap satt jag alltid framför tv:n, just med såpor så man fick små mikropauser. Kardashian har jag nog inte hört talas om. Vilket land är det från?

Hahaha, vad roligt, hans svenska fru kan inte ge honom svensk massage. Jag har bara aldrig fattat riktigt vad svensk massage är, det är ju bara vanlig massage : D Härlig present, det kanske jag ska ta och ge Klas också nästa år.

KRAM!

Petra H sa...

Kardashians är en familj som bor i LA och där tre av systrarna har blivit dokusåpekändisar (nja, den ena har också vikt ut sig i Playboy m.m). Det går just nu TVÅ dokusåpor om dem, en om hela familjen (5 döttrar, alla med namn som börjar på K, mamman som var gift med mr Kardashian som var OJ Simpsons försvarsadvokat och är nu gift med någon avdankad gammal OS-simmare med konstigt, plastikopererat ansikte och som mest virrar på huvudet åt frugans och styvdöttrarnas upptåg) och en om två av systrarna som flyttat till Florida. Suck, varför vet jag så mycket om den här familjen?? Kanske för att jag stryker så mycket, ha ha!??
Tror att Mr Kardashian, alltså fadern till tre av systrarna var från Armenien...?

Annika sa...

BTW, marianne och Petra! Här är ett tips på ett otroligt komiskt program som går på Fox Reality channel..."Househusbands of Hollywood", lite motvikt mot AnKAN...hihi...män som är hemma i hollywood medan kvinnsen jobbar. KOLLA!! Borde finnas online för sig, marianne, och som sagt på Fox Reality för dig, Petra...
Kram igen!!

Marianne sa...

Petra: Ja, det låter som ett armeniskt namn i mina öron. Inte för att jag är någon expert mer än de armenier som förekommer i Nadels böcker : ) Men där heter rättsläkaren Sarkissian, lite likt.

Kram!

Annika: Haha, det där ska jag leta efter! Ska googla med en gång!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Jag får inte titta "in my region"! : (

Anna, Fair and True sa...

Pippi är bra förebild!

Jag tycker inte Anna Anka är så hemsk som jag trodde från början. Vissa saker hon säger och gör är vettiga medan såklart hennes kvinno- och manssyn såklart är helt fel. Men jag var besviken på Skavlan för det blev ju inte någon debatt. Hon norskan försökte ju - och det såg ut som Ankan lyssnade - men sedan blev det inget mer. Han har ju för många gäster i samma program. Detta var dock första gången jag såg programmet så vet inte hur det brukar vara.

Marianne sa...

Anna: Ja Pippi är bra på många sätt.

Det är väl främst Ankans människoförakt och att hon på något sätt tar på sig att prata för så många andra. Och påstår sig veta exakt hur det är i Sverige i dag, tror jag skrev det här ovanför någonstans att det gör hon inte, för hon har varit borta för länge. Och det gäller mig också, att bara vara hemma på semester gör inte att man vet hur det är. Jag var jättebesviken på Skavlan. Man bjuder inte in en sån person för lite gullegull, en sån person bjuder man in för att föra en seriös debatt. När det är gjort och alla frågetecken är uträtade, då kanske man kan ha lite gullegullprogram, men inte i det här läget.

Kram!