måndag 14 september 2009

Titta vad jag har fått!

Ett fint rött paket! Kan det vara choklad eller blommor tro?


Choklad!


Och det kan jag behöva att trösta mig med, för nu har jag börjat röja i förrådet. Om ni klickar på länken får ni se ungefär hur det ser ut, men jag kan tala om att det är värre i dag än det var för nio månader sedan. Hm, det var nio månader sedan jag tog det fotot, är det så att saker man sätter i förrådet ynglar av sig? Man skulle kunna tro det, i alla fall. Hur som helst är det bra att passa på med just den biten när husets Ekorre är på kick-off i Rumänien. Kan tala om att gubbsen blev glada för det jag ställde ut. Med ett undantag, och det är den gamla sönderkloade katt-klo-ställningen. Den hade alltså familjens Ekorre sparat, så ni kan tänka er vad jag har att tampas med där nere. Men nu är det på det lilla viset att vi inte får något jättelikt källarförråd när vi flyttar, så det funkar inte att ha trasiga strykbrädor och liknande bara för att det är synd att kasta.

Och om det är någon som undrar vad vi har för väder här i Egypten så kan jag tala om att solen skiner.

Nu ska jag fortsätta läsa ikapp på alla bloggar jag har missat sista tiden.

21 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken underbar present. Den där chokladasken ser jättegod ut. Kanske bra att ha att se fram emot en och annan chokladbit om du ska jobba med att rensa ut förrådet. Det finns faktiskt inget bättre och mer effektivt än att just flytta då det gäller att rensa upp och ur. Jobba lungt.

Saltistjejen sa...

Å vad härligt emd en sådan persent!
Och du städa och rensa gjorde ju jag också när resten av familjen var i Sverige. Fast jag tyckte det var ritkigt skönt att få tiden att göra det. Vi behövde det haha!
Lycka till med din storstädning av förrådet!!!!
kramar!!!

Fritt ur hjärtat sa...

VIlken fin choklad. Fast vad lite *fniss* kolla hos mig förstår du...
Vi städade vårt förråd, vinden, när fjärrvärmen skulle in. Då lovade vi att aldrig mer samla, det har gått sådär.......

Marianne sa...

Desirée: Ja nog är det så, man måste nästan flytta för att riktigt rensa i sån röra som ett förråd blir, det är så pass tråkigt göra att det aldrig blir gjort annars. Tyvärr växer det till sig lika fort igen! En fjärdedel av alla prylar är i alla fall hyresvärdens, så dem behöver jag inte bry mig om mer än flytta till gästbadrummet så är jag av med dem!

Kram!

Saltis: Ja ibland måste man, även om man inte flyttar. Du kan tro gubbsen blev glada för grejorna, det gick åt på fem röda! Behöver också få loss en del kartonger så att jag kan börja packa i dem. Alla väskor kan jag ju använda också, just det! Arton miljoner gamla sportbagar och resväskor och ...

Kram!

Simone: Kommer snart till dig och kollar choklad! Håller på att läsa ikapp nu. Många grejor tycker jag bara är att kasta från början, men vissa saker är svåra. Som de gamla djupa tallrikarna från Klas mormor som är spruckna och lagade så man inte har lust att äta ur dem, men de är ju från henne, så inte kan man kasta dem ...

Kram!

Emmama sa...

Gott, gott gott! Speciellt om det är nougat eller marsipan i nån av dom? Oj, vad gott! :) Nästan lika smarrigt som filidutter!

Bloggblad sa...

Åh, choklad i lyxförpackning... det är inget som passar mina valkar... tyvärr. Olika falla kilona över mänskligheten.

Jag har inget emot att göra mig av med grejer, men maken... han kan inte slänga sånt som är trasigt ens, för han KANSKE kan göra nåt annat av det. Den gången om ca 30 år när han får tid...

Carina sa...

JAG VILL OCKSÅ HA!

Otta sa...

Inte så farligt!!! :-)
Vem har du fått choklad från? Du har säkert redan varit och tuggat på choklad, därför kan jag säga det...inte är den god??? Ja, menar om den är från Egypten har den inte precis samma kvalitet som vi kan finna här. Därför har jag en "tant" i kairo som jag tar med svenska choklad till.
Kram och röj på!

Truddelutt sa...

Åh! Hoppas choklade är lika god som den ser ut.

Kan ju faktiskt vara rättså kul att röja när man väl sätter igång. *intalar mig själv*
Har en garderob som ska röjas ur och kläder ska sorteras bort. Har oxå en byrå men en massor innehåller massor av onödiga grejor. Gäller bara att bli inspirerad. Händer dock alldeles för sällan.

Kramen

Musikanta sa...

Jag älskar choklad men har just bestämt mig idag (som så många gånger förr) att nu är det slut på dessa förlustelser. Men visst ser det gott ut...

Har TÄNKT många dagar nu att jag ska ut och rensa en hylla i garaget, som används som förråd och bara som garage för cyklar, för att få plats med alla mina plastburkar.

Jag är nämligen mycket svag för sådana som har en tendens att yngla av sig, som du skriver. Jag fick lite inspiration nyss av ditt inlägg...
Kramar!

Marianne sa...

Mumsigt. Du kan nog utan dåligt samvete unna dig en bit då och då. För jag förstår att det går åt massor med energi nu. Själv har jag röjt bland mina krydd och specerigrejer. Ha,ha - man ser på prislappen hur gammalt en del var. Det blev till att åka och proviantera lite nytt.
Och tack för alla dina inlägg på min blogg. Hualigen vilket jobb du lägger ner på alla vi bloggare. Men det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Det är som att prenumerera på en tidning. Man saknar den om den inte kommer i tid.
Lycka till med rensandet.
/Kram

Annika sa...

Underbart!
OCH det är ju precis det du behöver!! Choklad för vikten. MUMS!!
Ät, läs och njut...
Tänk om jag också hade kunnat hugga in på en sådär tio praliner...
Men, men...så är det icke...
Men TITTA på konfekten kan jag!!!
JÄTTEKRAMAR!!!

Marianne sa...

Emma: Haha, ja fast inte riktigt lika gott : ) Jo, det är nougat i några, men som tur är ingen marsipan. Det är riktigt god choklad i alla fall.

Kram!

Bloggblad: Ja och tyvärr kan man inte dela med sig av kilon till behövande!

Min Klas är precis likadan. Men vad säger du om att vi åkte och köpte nya gardinstänger - när vi redan har såna som är sparade för att de ÄR BRA ATT HA! Jag höll på att få krupp när jag upptäckte det i dag. Nå, nu vet jag det tills vi ska sätta upp gardiner i november-december. Det enda bra att ha där nere är väl verktygen som jag ser det. Och resväskorna. Går med på att det är slöseri att ge mina gamla pjäxor till gubbsen här, tror inte de får någon användning för dem : D

Carina: Kom hit så ska du få!

Marianne sa...

Otta: Jag glömde visst skriva det. Jag fick chokladen inför Eiden som kommer nästa helg. Av kontoret. Klas utverkade så att vi utlänningar får choklad för motsvarande pengar som egyptierna får dammiga och översöta kakor för, DE kakorna är inte riktigt i min smak. Men chokladen är jättegod! Det finns några riktigt fina chokladaffärer här, Sensation är en av dem. Okej, de kanske inte kan jämföras med riktigt fina superchoklader, men en ask Alladin toppar de lätt. Så det tror jag du har missat. Det ska finnas en på Lebanon Street i Mohandiseen också, men jag kommer inte ihåg vad den heter.

Kram!

Truddelutt: Om du läser mitt nästa inlägg så inser du vilket LÄTT jobb du har framför dig och kan ta dig an det med glädje! En liten garderob, utan gift! Pff : D

Kram!

Musikanta: Kul om jag kunde inspirera dig! Och som jag skrev till Truddelutt, om du läser nästa inlägg kan du inse vilket ENKELT jobb du har framför dig! Möjligen lite damm och någon enstaka normal spindel, inga döa kackerlackor och spindlar stora som femkronor och tjocka som jag vet inte vad och framför allt inget gift ... Blev det lättare nu?

Kram!

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Jobb? Nej, jag vill ju veta hur mina vänner runt om i världen har det. Tar bara lite tid att läsa ikapp, det går inte så fort som jag skulle vilja.

TACK för dina söta ord!

Hu, det här rensandet är det värsta jag har varit med om. Men jag har lyckats fria tre kartonger som jag kan packa i.

Kram!

Annika: Haha, ja och ostbågar slank det ner en hel påse i dag : ) Med den takten du har i ditt program kommer du snart att kunna äta praliner igen. Önskar bara att jag hade tid att ligga på divanen (som vi inte har) och äta pralinerna : D

KRAM!

Truddelutt sa...

Hej igen!

Ja nu blev mitt garderobsgöra som en fis i rymden. Ska röja med glädje sen när jag väl får ändan ur. Ska försöka iaf. Och blir jag sur och grinig så ska jag genast tänka på dig och ditt jobb.
:)

Kramen

Marianne sa...

Truddelutt: Haha, vad bra att det blev en fis i rymden! Nu får jag tänka som så att det KUNDE ha varit en hel industrilokal med järnbalkar och ... : D

Kram!

Lullun sa...

Lider med dig, sittande i samma bår som jag nu är. Själv är jag nog lite av en ekorre desvärre, men målet är att ha rensat ut det mesta de närmsta två veckorna efter Aajus födelsedag. Även om boytan är större blir nämligen just förvaringsdelen lite mindre, men det är väl bara att bita ihop och komma igång för min del. ;-)

Marianne sa...

Lullun: Jag tror också att vi har boyta så det räcker för alla grejor, men det är problem med förrådet för oss också. Vi ska ju ta ett av rummen till det, och där ska också vara "skafferi och köksskåp", så man måste in där dagligen för att hämta grejor när man ska laga mat. Och då kan det inte vara överbelamrat.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Åh, det såg både vackert och gott ut!

Marianne sa...

Anna: Det ÄR gott!