lördag 5 september 2009

Goda nyheter

Det finns gula dadlar också.

Jippiiii! Jag är frisk! Förutom klimakteriet då, men det tar vi Hormone Replacement Therapy för att råda bot på.

Alla prover var bra! Så doktorn sa att klimakteriet har givit mig så svåra värmevallningar att jag har svettats så mycket, druckit så mycket vatten (isvattnet jag har tjatat om) att jag har fått mättnadskänsla och ätit för lite. Det i kombination med en viss stress här under våren och sommaren när Skrållan dog och det hände lite annat, plus att jag faktiskt är uttråkad av att bo så isolerat som vi gör, har tagit mina kilon.

Nu har jag så sakta börjat gå upp i vikt igen, jag äter hormonersättningstabletter och det där med boendet har vi bestämt oss för att försöka råda bot på. Vi ska försöka flytta till ett annat bostadsområde som visserligen ligger väldigt nära, men som ger tillgång till promenadvägar och en country club dit man kan gå och fika, simma, gympa, spela tennis, ta en bärsa eller bara promenera. Plus att poolerna i det området är rena och fräscha och går att bada i.

Vi ska faktiskt titta på en lägenhet, förhoppningsvis i morgon, som jag hoppas vi kan flytta till. Det innebär att vi får det lite mindre, men med tanke på att vi faktiskt bor för stort just nu är det bara bra. Nå, mer om det när jag vet mer.

Nu kan jag i alla fall slappna av eftersom jag vet att jag inte har leukemi, äggstockscancer, giftstruma eller någonting annat hemskt!

TACK alla ni söta, gulliga, underbara människor runt om i hela världen för ert stöd och era tankar! Mitt hjärta lyfter till sjunde himlen bara av att tänka på er!

41 kommentarer:

ab sa...

Grattis, det låter fint! Lycka till!

Fritt ur hjärtat sa...

Jippi, Hurra. Så skönt! Så härligt. Fantastiskt också att ni tar tag i boendet med en gång.
Pussa på el make från mig!

KARLAVAGNEN sa...

Tack Gode Gud för detta! Jag log stort över rubriken och sedan "Det finns gula dadlar också"...

Kom till MADRID!!! Massor att göra och se om man vill! Bra pooler har de också! Fast det är bra att din man tar dig på allvar och hörsammar dina behov också!!!

Kram

Anonym sa...

DET ÄR ALLDELES ENORMT BRA!

Att flytta på sig kan vara ett svårt beslut, men oftast vet man inom sig när det är dags. Jag fick ju för mig för ung. 2 år sedan att jag ville bo lite utanför stan, ca 5 min med bil bara, men man måste komma ihåg att stadskärnan är LITEN här, och det gjorde jag. Till hus och 23 fruktträd och efter ca ett år märkte jag att jag dog lite för varje dag. Nu när jag är tillbaka vid havet, men allt runt omkring mig, kom jag tillbaka igen.
Så flytta om ni måste flytta, livet är för kort för att man ska kunna lägga ner tid på att vara uttråkad.

Marianne sa...

ab: Tack! Men visst är det orättvist, att man ska behöva ha det så här bara för att hormonerna tar slut!

Simone: Tack! Ja det är skönt att han lyssnar på det, trots att han får största jobbet med en flytt eftersom det är han som är expert på att skruva ihop möbler från Stora varuhuset : )

Hehe, han blev lite chockad men tackar för pussen!

Karlavagnen: Tack raring! Ja han är bra min Klas! Helst skulle jag vilja flytta till en stadsdel som heter Maadi, men då får han så långt att köra till jobbet så en kompromiss är det andra bostadsområdet. Då blir det bättre för mig och fortfarande bra för honom. Jag får fotografera och berätta mer om det. Än så länge kan jag bara hoppas att vi hittar någonting bra där.

Kram!

Marianne sa...

Carina: Tack! Tack! Ja visst är det så, man kan inte gå runt och bara vänta, det är ändå tre år till vi ska bo här och jag håller på att bli tokig efter två. Här kan jag knappt ens komma ut på en enkel promenad utan att bli skjutsad till något annat ställe. Det är på grund av trafiken, och att jag är lite feg för att gå längs en väg där de kör som idioter. Människorna är inget problem, det är bilarna. Särskilt lastbilarna. Jag hoppas intensivt att han ska gilla den där lägenheten och att kostnaden ska vara inom budget!

Jenny sa...

ÅÅÅHHH vad skönt!!! Great news, som vi säger här i Charlotte :-)!! Så nu kan du fokusera på att äta, packa flyttkartonger och ta hand om dig själv!! Tycker det låter jättebra med lite mer socialt boende, hoppas lägenheten ni skulle titta på är bra nu, håller alla tummar! Kram kram!

Ebba sa...

Åh så roligt att höra Marianne även om klimakteriet kan vara nog så jobbigt. Men det går att göra något åt....kram från Ebba

Ninni sa...

Vad skönt att höra Marianne! Hoppas ni hittar en fin lägenhet nu också. Att känna sig isolerad är ju hemskt...Stackare!
Kram NInni

Anonym sa...

Marianne, nej man ska inte gå och vänta på något som bara kan ske om man gör något åt det själv. Tre år till är i alla fall en ganska lång tid, det handlar ju om välmående, och det är - vill jag påstå så jag påstår det - ännu viktigare när man bor utomlands, just för att man saknar mycket av "det gamla vanliga" i sin vardag, jag menar inte bara vänner och släkt, utan det där lilla som posten, morgontidningen, telefonen som ringer även om det är den där mostern som man egentligen inte tål, osv osv. Man behöver sin egen sfär där man trivs.

Lullun sa...

Underbart att mysteriet är löst!! Ja, nu kan du ju få behandling och jag vet; ovetandet är en av ens värsta fiender. Så skönt att du fått reda på vad det var.
Och en flytt låter ju som en jättebra idé. Jag hoppas lägenheten ni ska titta på passar er och att ni får den såklart!! Håller tumsen! ;-)

Suzesan sa...

Äntilgen det var precis det där jag ville läsa. Nu ska det bli ordning på dig igen äntligen. Bra idé att kolla den där lägenheten. Hoppas det skall vara en som ni bara gillar direkt. Du vet när man säger bara "HÄR VILL JAG BO". Bra att det finns lite mer att göra. Låter som mysigt. Kan du behöva när du är gräsänka.

Åhhh rena och fina pooler med. Ta det Marianne.

Jag håller tummarna nu istället okey;)

Good Luck.

STOR KRAM

/Susanne

Taina sa...

Vad skönt att höra! Kan man säga Grattis? Ja jag gör det i alla fall. Grattis till bra värden på proverna.

Det låter som en bra idè att att byta boende som gör att du inte behöver känna dig så isolerad som nu. Håller tummarna för att lägenheten är bra och att ni snart ska få flytta in.

Kramar

Matildas fikarum sa...

Åh, vilken lättnad att du kan få hjälp med hormonerna och att ni har möjlighet att flytta till ett trevligare ställe. Jag förstår ditt behov av att lätt kunna gå ut på promenad, jag själv bor ju egentligen alldeles för dyrt, men skulle bli galen om jag bodde i ett område där jag var rädd för att gå ut, om det nu berodde på folk eller trafik. Och kul om du lägger ut lite bilder vartefter!

Jemayá sa...

härligt, underbart!! Vad fint att många saker nu rör på sig, du slipper oron med hälsan, börjar må bättre och får mera stimulans och postivia vardagsupplevelser. låter jättebra! Hoppas vildkatterna hittar dig också....kram!!

Tina sa...

Så skönt! Hoppas att allt går bra med flytten nu då!

Grekland nu sa...

Jag bara instämmer i alla föregående "gratulationer". Måste vara hemskt att inte kunna gå ut där man bor! Hoppas allt löser sej till det bästa.

Bert sa...

Skönt! Ser fram emot kommande rapporter.

KARLAVAGNEN sa...

Tummar hålls idag!

Anonym sa...

Va skönt med positiva nyheter!! Hoppas ni får den där lägenheten och snabbt kan få flytta in! Kramisar!!!

StrandMamman

Otta sa...

Åhhhhhhhhh vad skönt!!!! Vad jag blir glad! Nu hoppas jag att några kilo hoppar på dig igen annars vet du var du kan få några! :-)

Det där med att svettas var faktiskt en kommentar jag också hörde från Gemal (skjortskäddaren) när han sa att hon skulle till Alexandria på semester och jag föreslog Sharm - "tycker du att jag skall smälta bort några kilo", blev kommentaren! :-)

Positivt att ni funderar på att flytta och redan skall titta på något nytt! När du får flyttat får du visar katterna var deras "matte" bor. :-)

Många kramar! Så glad för att du mår bra!

Linda sa...

Hejsan! Det här kanske är lite konstigt, men asså. Jag är en 14 årig tjej som har letat runt på internet i 20 min nu efter en fråga som jag har som läxa tills på tisdag. Jag fick uppgift att skriva om egyptisk mat. Men jag undrar, vad dricker egyptier till vardags och över huvud taget?.. hehe skulle bli jätte glad för svar. Och förlåt att jag frågar denna fråga på din blogg men jag hittar inte svaret någonstans! Tack igen! Linda

Anonym sa...

Åh gud va skönt! Det finns inget värre än att må dåligt och inte får svar på vad det är. Nu är det bara att se framåt och att få närhet till promenader och Country club låter kanon.

Kram kram

Lena sa...

Åh,vad skönt att höra! Har tänkt på dig, och undrat hur det gick!
Kramar till dig.

Marianne sa...

Åh, vad glad jag blev nu. Det är så en liten glädjetår kommer fram. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt övrigt med boende och sånt ordnar sig till det bättre för er.
Kram

Laura sa...

Vilka härliga nyheter, grattis! :D

Kersti sa...

Hurra! Så skönt att det inte var något allvarligt. Nu gäller det bara att du sköter om dig och äter upp dig.

Marianne sa...

Jenny: Tack raring! Ja ätit har jag gjort de senaste veckorna så att jag nästan har storknat ibland! Nu blir det förmodligen flyttkartonger snart, men det behövs för det är hög tid att rensa bland grejorna. Rapport om lägenheten kommer i morgon.

Kram!

Ebba: Tack! Ja vilken tur att det finns tabletter! Stackars kvinnor förr i tiden som inte kunde göra annat än lida sig igenom eländet! Jag hade från början tänkt klara mig utan, men sedan fick jag en extremvariant så det är lika bra att ta den hjälp som finns!

Kram!

Ninni: Tack! Rapport om lägenheten kommer i morgon. Bara en sån sak som att det är massor av fönster gör att livet känns ljusare! Så får man väl dra för åt det håll solen är stark, de andra kan stå öppna.

Kram!

Marianne sa...

Carina: Exakt! Det går åt mycket energi till att få livet att fungera när man bor utomlands, särskilt när man flyttar runt som vi gör, så det är viktigt att man trivs där man bor. Från total frihet i Istanbul till totalt beroende här var inte lätt, inser jag nu. Men nu ska det bli andra bullar!

Kram!

Lullun: Tack going! Visst är det så, ovissheten är nog det värsta när man går och målar upp olika skräckscenarier. Jag tror att den där lägenheten blir toppen, rapport kommer i morgon!

Kram!

Suzesan: Tack gullis! Ja att kunna gå ut och ta en promenad kommer att bli helt underbart. Tyvärr har jag väl en bild av P:s och H:s lägenhet i det området, och riktigt så bra är inte den här, men den "växer" och nu andra gången jag såg den gillar jag den mer än första gången.

Kram!

Marianne sa...

Taina: Tack raring! Det är jätteskönt att proverna var bra, så nu kan jag slappna av med det och koncentrera mig på maten : )

Rapport om lägenheten kommer i morgon!

Kram!

Matilda: Tack sötis! Ja det är en himla tur att man kan få hormoner via tabletter nu för tiden! Annars hade det nog bara blivit en ilsken liten pöl kvar av mig : ) Och det ÄR bättre att bo lite för dyrt om det innebär att man känner sig trygg och trivs på alla sätt. Men det här var en bra läxa för framtida bostäder, aldrig mer så här isolerat.

Kram!

Jemayá: Tack rara du! Ja det kommer att bli så himla mycket bättre i det området, och förhoppningsvis kommer jag att lära känna lite folk där också. Min Trevliga Granne flyttar nästa år, så då skulle det annars bli rena öknen här!

Kram!

Marianne sa...

Tina: Tack! Rapport om lägenheten kommer i morgon!

Ingabritt: Tack rara du! Ja det är urtrist. Kan visserligen gå arton varv runt området och vinka till alla vakter som sitter utanför diplomatvillorna som någon slags Eriksgata, men jag har gjort det några gånger nu ...

Bert: Tack! Rapport kommer i morgon med foton från lägenheten!

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack gull-gois! Foton i morgon!

Kram!

StrandMamman: Tack! Jo det ser ljust ut och jag skulle tippa på att det blir flytt i december, cirka.

Kram!

Otta: Tack sötis! Haha, ja då ska jag inte åka till Sharm just nu, kanske ska fundera på en semester runt Nordpolen i stället?

Ärligt talat så kikade jag på den lägenheten redan i torsdags, men då var allt så osäkert så jag vågade inte riktigt skriva ens om en tänkbar flytt. Men just nu ser det ljust ut, bara att hoppas att det fortsätter vara ljust!

Kram!

Marianne sa...

Linda: Hej och välkommen hit! Du behöver verkligen inte be om ursäkt, det är bara roligt att kunna hjälpa till!

Egyptier dricker för det första inte alkohol i någon form. Några få gör det, men den stora majoriteten gör det inte. Det har med religionen att göra som säger att man inte får dricka alkohol.

I stället dricker man mycket läsk och juice. De jag känner dricker framför allt Pepsi, Pepsi är större än Coca-Cola. Och så dricker man mycket fruktjuice. Dels vanlig juice som apelsin, äpple och så vidare, men så finns en del andra som varierar efter säsong. Nu under sommaren dricker man gärna färskpressad mangojuice och guavajuice, citronjuice (med socker och mynta) brukar finnas hela året. Och när jordgubbarna är mogna på vintern kan man få färskpressad jordgubbsjuice.

Jag är lite osäker på om man dricker mest kaffe eller te på morgonen, jag ska fråga någon och ge dig svar på det i morgon.

Efter maten dricker man gärna en kopp turkiskt kaffe, det är starkt och liknar det grekiska kaffet som kokas med bönorna och blir sumpigt i koppen.

Men kika tillbaka här i morgon (måndag) så ska jag försöka ta reda på vad som är vanligast att dricka på morgnarna.

Marianne sa...

Mais Oui: Tack! Det är så skönt att det inte var någonting farligt! Å vad jag längtar till flytt nu! Mer och mer när jag skriver om det!

Kram!

Lena: Tack Lena!

Kram!

Marianne i Sverige: Tack raring, men gråt nu inte! Nu vill jag bli klar med boken och sedan sätta igång med flyttbestyr!

Kram!

Marianne sa...

Laura: Tack gois!

Kram!

Kersti: Tack Kersti! Jag proppar i mig hela dagarna!

Kram!

Marianne sa...

Linda: Nu har jag lite fler svar till dig!

Generellt sett dricker egyptier hellre te än kaffe. En kopp grönt te innan man går och lägger sig är ganska vanligt också. Kaffe kommer i andra hand, så lite tvärtom mot svenskar.

Vid bröllop, för att fira att ett barn har fötts och liknande dricker man någonting som kallas "sharbaat", det är en sorts koncentrerad jordgubbsjuice som lär smaka ganska illa.

När en kvinna har fött barn dricker hon en blandning av örter, honung och mjölk, det heter "moghaat".

Vid begravningar dricker man svart kaffe.

Hoppas att det här har varit till hjälp, annars får du fråga mer! Du kan mejla om du vill: nyaaventyr /at/ gmail.com

Lycka till!

Musikanta sa...

Jag läste det senaste inlägget innan det här. Så nu vet jag varför du mådde så dåligt och att du är frisk - jätteskönt att höra.

Ska försöka att dricka mycket vatten också - det kanske kan få bort några kilon :-)

Hoppas att allt ordnar sig med den nya lägenheten. Det är viktigt att man trivs där man bor!
Många kramar/M

Marianne sa...

Musikanta: Tack, ja och jag får passa mig för att dricka för mycket vatten, måste ha lite energi i det jag dricker. Fast det är inte bra för tänderna. Suck, hur man än vänder sig har man rumpan bak!

Jag kan knappt bärga mig tills jag åtminstone får besked om lägenheten!

Kram!

Truddelutt sa...

Skönt att höra att du är frisk!

Kram

Anonym sa...

Vad skönt att höra att du inte har någon allvarlig sjukdom och att du förhoppningsvis kommer att må mycket bättre snart. Jag har tänkt mycket på dig, vännen.
Stor kram och krya på dig!
PS Och behåll den duktiga doktorn!

Marianne sa...

Truddelutt: Tack, ja det är skönt!

Kram!

Petra: Nu är jag så trött i huvudet att jag höll på att skriva Petchie i stället för Petra! Bäst jag går och äter något efter den här kommentaren!

Tack, ja det är jätteskönt. Och nu har jag lyckats samla på mig två hela kilon! Så nu känns det inte som om jag ska svimma när jag går nerför trappan längre (fast det var nog mest psykiskt bara för att jag visste vad jag vägde).

KRAM!