torsdag 10 september 2009

VI SKA FLYTTA!

TACK alla ni som har hållit tummar och tår och tänkt på mig i dag! Det hjälpte och gav resultat!

Snälla mr Sherif på Kontoret följde med och skötte själva den ekonomiska förhandlingen, och jag behövde bara säga vad jag ville. Så jag ska få köket förbättrat, jag får ny spis, diskmaskin, frys, kyl, diskbänk och köksfläkt. Tyvärr får jag väl behålla de flesta av de gamla skåpen, men det är inte hela världen. De äckliga duschkabinerna kastas ut och vi ska i stället ha duschdraperier. Mycket bättre eftersom man kan tvätta dem i maskin, kabiner är bara jobbiga att hålla rena i alla skrymslen och vrår. Golvet i entrén ska slipas och plattorna på gången ut mot poolen ska bytas. Väggarna ska målas i den ljust gula nyansen. Och alla möbler ska plockas ut så att vi får plats med våra egna. Inte nog med det, vi sänker dessutom hyran från den vi betalar nu, och det är ju aldrig fel! Detta trots att hyrorna är högre, generellt sett, i vårt nya område.

Så från den första november kommer jag att ha dessa promenadvägar:

Utgången på baksidan av området.

Här kan man gå både till vänster ...

... och till höger.

Om man går till höger tror jag att man kan gå ända bort till Intercontinental som har sitt Pyramids Resort här i krokarna. Om man går till vänster vet jag inte var man hamnar. Men det ska jag ta reda på med kamerans hjälp!

Så nu ska jag sätta mig och se till att de två sista kapitlen på boken blir färdiga och skickade till förläggaren. Sedan ska jag börja packa. Och rensa. Och planera.

Om någon undrar varför inte Maken var med och förhandlade, så är det för att han befinner sig i Älmhult. Och nästa vecka ska han till Rumänien. Så länge hade jag inte tålamod att vänta ...

34 kommentarer:

Otta sa...

Grattis!!! Jag kommer direkt och besöker! :-)

Vad spännade och härligt! Att börja om på något sätt.

Kissarna kommer dock att sakna dig...
Kram

Annika sa...

Grattis Marianne!!!
GUD vad KUL!!
Förstår att du gläder dig, och vad roligt att det blir lite "uppgraderingar" också!
SÅ glad för er skull.
STOR KRAM!!

Victoria sa...

Åh, grattis, grattis, GRATTIS!!
Vad glad jag blir! Det är så skönt att läsa att du mår bättre, snart är klar med boken och att boendet ordnar sig, det förtjänar du!!!
Många, många kramar//Vic

Laura sa...

Vad roligt! :D Grattis! Det ser verkligen ut som ett trevligt område!

kram!

Taina sa...

Vad ROLIGT Marianne och ett STORT GRATTIS!!! Nu väntar jag ivrigt på fler bilder för att se vart vägarna bär ;)

Kram

Suzesan sa...

Jaaaaaaa! Åh vad roligt. Guuu' så bra allt, både hyra och renovering. ..och nytt nytt nytt.

Nu kommer du få ett "slott". Ja nästan iallafall. Det är ju inte långt kvar tills ni ska flytta. Hahah då får vi väl en sån vinglig flyttBilsBild du vet såna som du haft med lastbilar fullpackade och ûber det. Med er på toppen så som gubbsen brukar sitta. GRATTIS!

Se som allt vänder nu när du har haft det så jobbigt. Åhhh vad jag blev glad för din skull och Il-Make med.

Jag tvekade aldrig på att du skulle greja det. Nope!

Ha en härlig dag.

KRAM
/Susanne

Suzesan sa...

PÅ tal om katterna. De kommer hitta dig var så säker på det:)


Kram
/Susanne

Lullun sa...

Åhh, grattis, grattis, grattis!! Vilken klippa, han mr Sherif, som hjälte dig så att ni som team fick igenom en så bra deal! Och så sitter vi ju lite i samma båt plötsligt. Efter sonens födelsedag i nästa börjar jag packandet. Två vecko, sedan får vi nycklarna, och dagen efter så åker vi iväg. Så med andra ord, blir det novemberflytt också föar oss! :-)
Grattis igen!! :-)

Marianne sa...

Jag lovar, jag höll tummarna hela tiden he,he. Så nu måste jag göra lite nytta här hemma.
Stort grattis, vilket klipp du gjort i dag. Nu är jag nyfiken på vad maken säger, var det inte han som skulle sköta förhandlingarna :O)
Kram på dig.

Dubbelörn sa...

Stort grattis till nya lägenheten!

Saltistjejen sa...

Å GRATTIS!!!! Vad UNDERBART!!!!
Haha tur att min mentala tumhållning höll trots att jag sov när förhandlingen pågick! :-)
Låter helt underbart att ni nu ska få flytta in i en lägenhet ni vill ha!
Och jag ser fram emot bilder från nya omgivningen!
STOOOR KRAAAM!

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt. Underbart. STORT GRATTIS!!

Ninni sa...

Åh vad roligt! Vad skönt att det gick vägen. Säkert blir det bra mycket bättre i er nya lägenhet.
Må så gott!
Kram Ninni

Mia sa...

Grattis! Vad kul! Och vad bra att du hade hjälp med dig som skötte förhandlandet. Kan man låna honom när man vill löneförhandla??!! :-) Kram!

Anonym sa...

Yessss!! Sitter på tåget som nyss startat från Helsingfors norrut = hemåt, läser och hurrar för väl genomförda förhandlingar!! Raketfart på skrivandet nu, så du med gott samvete kan börja planera och packa! Kram från StrandMamman!

Tina sa...

Grattis! Vad roligt!!!

Desiree sa...

Åh vad kul Marianne! Jag är verkligen jätteglad för din skull att det hela gick vägen och att du nu kan se fram emot nytt fräsht boende och framför allt nya fina promenadvägar. Toppen att de gick med på att fixa till så pass mycket. Då blir det snart till att börja packa ihop gammla hemmet alltså. Kul!

KARLAVAGNEN sa...

HURRA!!! Ett stort grattis!!!

Jenny sa...

Hurra hurra och stort grattis, Marianne! Jag ser framemot många före och efter bilder :-). Kramar!!

Millan sa...

Oj vad roligt! Stort grattis. Vad kul att det gick vagen. Kram!

Marianne sa...

Otta: Tack! Ja ni får komma ut till oss nästa gång du är här! Jag kommer att sakna kissarna också! Får väl gå hit och hälsa på dem ibland. Men jag kommer inte att sakna insynen i köket under Ramadan nästa år : )

Kram!

Annika: Tack! Ja det känns toppen! Nu har jag någonting att se fram emot och vet att jag slipper bli batshit crazy! (Läste det uttrycket i någon bok och det fastnade.)

KRAM!

Victoria: Tack! Tack! Jag tror jag blev inspirerad av er flytt, kom på att det kanske var det som behövdes. Fast nu har jag inte haft tid att se alla bilder som du bergis har lagt ut. I morgon tar jag sista kapitlet, sedan kommer jag ut och läser igen! DÅ ska jag se hur ni har det, jag är ju så otroligt nyfiken på det och hoppas att allt blev så bra som ni hoppades!

KRAM!

Marianne sa...

Laura: Tack! Det ÄR ett trevligt område. Just det, hyresvärden sa att man kan ha fest vid poolen, man ska bara säga till så att ingen annan redan har bokat. Sen kan man ha med dj och allt. Nu tror jag inte det blir aktuellt för vår del, men det är ju bra att man kan : D

Kram i regnet!

Taina: Tack! Ja det ska bli kul att utforska omgivningarna där! Det lär ska ligga någon slags beauty salon där i krokarna också. Så man kan leka fin fru ibland : D

Kram!

Suzesan: Tack! Haha, ja men det är ju slott jag SLIPPER nu! Slipper ha en massa rum som står där till ingen nytta och kräver att bli städade. Nu får jag PARADIS i stället!

Aj, just det, hur ska nu själva flytten gå till? Får höra med danska attachéparet, de flyttade för några månader sedan. Också i privat regi för Danmark tyckte inte alls att de behövde flytta som frun tyckte : D

Kram!

Marianne sa...

Lullun: Tack! Ja, då får vi flytta samtidigt! Hu ja, nu har vi lite att göra framöver. Vet att vi hade cirka 300 kollin när vi flyttade hit ... Det var då både lådor och soffor osv, men allt det ska nu skyfflas över till det nya.

Kram!

Marianne i Sverige: Tack! Hoppas nu du fick något gjort sen! Maken måste alltid åka till Älmhult när det är någonting som ska göras. Haha, nä, jag bara skojade. Men det var där han var i dag. Han är i alla fall glad, fast suckar lite när han tänker på alla Billy och kompani som ska skruvas i sär och sedan skruvas ihop igen.

Kram!

Dubbelörn: Tack! Jag är så glad!

Marianne sa...

Saltis: Tack! Det var din drömtumme som gjorde susen, det är jag säker på! Först kommer bilder på arton miljoner flyttkartonger. Sen kommer omgivningarna! Å vad jag längtar ut på promenader! Det blir lagom också tills det har svalnat av så att man verkligen kan vara ute och promenera mer än tidigt på morgonen!

KRAM!

Simone: Tack! Ja det känns helt underbart!

Kram!

Ninni: Tack! Ja det kommer att bli superbra där! Visst är köket och sovrummet bättre här, men resten är bättre där. Och där får jag någonting utanför de fyra väggarna! DET ska bli så skönt!

Kram!

Marianne sa...

Mia: Tack! Haha, jag ska fråga honom : ) Om han har tid, han är nygift och avslöjade i dag att han inte har en susning om vad som har hänt i världen de senaste veckorna : D

Kram!

StrandMamman: Tack! Ja nu är boken snart klar så att jag kan ägna mig åt ALLT ANNAT! Bara ett kapitel kvar. Sedan ska jag mäta och rita och packa och fundera och rensa och packa ...

Kram!

Tina: Tack! Ja det känns så himla roligt! Å vad jag ska bada nästa sommar!

Marianne sa...

Desirée: Tack! Ja det här känns helt underbart. Ska gå ner till Country Cluben nästa vecka och kika runt lite på vad de har. Vet att de har en jättefin pool med servering och lite sånt. Haha, från att ha haft två obrukbara pooler får jag nu fyra stycken! Plus att man kan gå till hotell Oasis om man känner för att titta på turister : )

Kram!

Karlavagnen: Tack! Och GRATTIS TILL DIG PÅ FÖDELSEDAGEN!

Kram!

Jenny: Tack! Ja det har du rätt i, nu gäller det att fotografera gamla hemmet också. Både före och efter och nya före och efter!

Kram!

Millan: Tack! Det ska bli så skönt att få luft under vingarna igen!

Kram!

Emmama sa...

Vad KUL, hurra för detta! Ser jättefint ut! Kram!

Suzesan sa...

Åhh jag såg i kommentarsfältet att "nån" fyller år.

Okey jag är med på det sååå

GRATTIS Karlavagnen på födelsedagen.
Hurra hurra hurra hurra:)

Kram
/Susanne

Stattinskan sa...

Fasen va roligt för er! GRATTIS! Egypten är ett drömresemål för mig .... får se när det blir av? Ha en bästa fredag och njut av helgen! Kram

Lena sa...

Vad skönt för er! Hoppas du mår bättre nu! Intressant med nya promenadvägar. Nästan så jag känner för att flytta jag också! (hmm ... till Hässelby eller Åkersberga?)
Älmhult eller Rumänien? låter inte något festligt nåt utav det!
Ha en bra helg.

Marianne sa...

Emma: Tack! Det är superfint där!

Kram!

Suzesan: Karlavagnen blev nog glad!

Kram!

Stattinskan: Tack! Det var en dröm för mig också, men jag lyckades inte ta mig hit förrän vi flyttade hit : ) Du får göra slag i saken, det går en del charter under vinterhalvåret.

Kram!

Lena: Tack! Jo, jag mår bättre nu och har lagt på mig ett par kilon. Alltid något och åt rätt håll.

Haha, varför just de fyra platserna att flytta till? Vad sägs om Svartsjölandet? Det är min dröm!

Kram!

Truddelutt sa...

Va kul! Grattis!!! :)

Musikanta sa...

Härligt att du får så mycket renoverat. Hoppas att allt är färdigt tills ni ska flytta in...
Kram/M

Marianne sa...

Truddelutt: Tack! Ja det är jätteroligt!

Kram!

Musikanta: Hehe, jo det hoppas vi också. Men vi ÄR i Egypten, så man ska inte vara för säker.

Kram!