torsdag 24 september 2009

Pladder

Är det detta som är ett drömjobb?

I dag har jag varit och diskuterat flyttdatum med vår snälle och hjälpsamme mr Sherif på Kontoret. Från början var det tänkt att vi skulle flytta 1 november, men eftersom vi har efterlängtade goda vänner som bara kan komma på besök under sista veckan i oktober (när barnen har ledigt från skolan), behöver vi skjuta på flytten några veckor. Han ska prata med hyresvärden, och folk här är rätt flexibla, så det ska nog gå bra. I värsta fall får vi ta dubbla hyror under en månad men vi hoppas slippa det.

Jag har tittat ganska mycket på tv via nätet den sista tiden och i morse såg jag tredje avsnittet av Den stora resan som går på SVT. Jag tycker det är lite roligt att se eftersom den ena familjen är på en ö inte långt från min pappas födelsestad Padang på Sumatra i Indonesien. Det som förundrade mig i det här avsnittet var hur pappan i familjen som är på Vanuatu i Melanesien gick och sjöng högt när han var med ute på jakt. Det fattar väl vem som helst att man måste vara tyst när man går på jakt? Har han aldrig lekt kurragömma ens en gång? För en ursprungsbefolkning är jakt inte någon fritissysselsättning, det är en fråga om att kunna äta. Då kan man väl inte gå och skråla Daggstänkta berg, fallera? Inte ens när de sa till honom att vara tyst fattade han riktigt, utan fortsatte med sina små utrop när han snavade på rötter och grenar. Jaha, det är vad jag har retat mig på i dag.

I natt kommer Maken hem från Grekland, han landar 01.45, så han är väl hemma vid tre - halv fyra i natt. Det tar lite tid att ta sig igenom alla procedurer vid ankomst eftersom alla måste ta tempen för att se så de inte har svinisen. Har man över 38°C i feber syr de in en på sjukhus i flera dagar.

Nu ska jag sluta pladdra.

11 kommentarer:

Lullun sa...

Nej men jösses. Det säger ju sig själv, att man måste vara tyst. Kanske var han rädd för att behöva skjuta något djur, eller ja, så var han bara dum?! ;-) tror det är många i vår kultur som inte förstår hur viktigt det verkligen är med jakt för några, alla har ju inte möjligheten att tro att kött är något man hittar färdiguppskuret i affärens frysdisk... (Har inte själv sett serien.)

Hoppas det ordnar sig med flytten. Själva ska vi betala två extrahyror. Lite surt, men så får det bli.

Underbart foto förresten! :-)

Saltistjejen sa...

Men himmel! jaja vissa är verkligen inte så smarta...
Dessutom rätt rspektlöst att vara högljudd när de erfarna ber en vara tyst.
Jaja....
Skönt att maken kommer hem. och Svinsisen, den har ju VI nu så den kan han ju inte ha med sig! :-)
kram!

Desiree sa...

Hoppas att det löser sig med flytten. Jag kollade också på Den stora resan igår. Det är ju som du säger självklart att man inte ska sjunga eller göra för mycket väsen av sig då man är ute på jakt. Men just den familjen verkar ju inte så beresta och ganska ovetande om väldigt mycket. Jag gillar programet och ser fram emot nästa avsnitt. Jag kollar också på Mannen under trappan, den är också riktigt bra.
Mannen på bilden tror jag inte har ett drömjobb för han ser faktiskt ut att ha ganska tråkigt. Ha en bra torsdag.

Marianne sa...

Lullun: Visst är det många som inte vet var maten kommer ifrån, men den här karln var från en av de mindre städerna i Sverige, så han borde väl veta. Dessutom tycker man att någon sorts instinkt borde vakna, till och med ungar vet ju att man måste vara tyst när man smyger på någon : ) Jag tippar på att han är extremt dåligt allmänbildad, om man ska uttrycka sig lite snällt.

TVÅ extrahyror. Fy så surt! Jag hoppas vi ska slippa, men det kan mycket väl bli så att vi också får ta dubbla. Har vi tur vill en ny kille som kommer ha vårt hus och då blir det perfekt tajming.

Kram!

Saltis: Visst är det korkat! Som jag skrev till Lullun, minsta barnunge vet väl att man måste vara tyst när man smyger på någon!

Haha, ja jag ska ringa tullen här och säga att den är hos er så att de kan ta ledigt ett tag : D Hoppas att ni klarar av den snabbt och lätt och knappt märkbart!

KRAM!

Desirée: Du såg det också! Visst reagerade man! Nej, just den familjen borde kanske ha fått ett lite lättare ställe, jag tror inte att jag skulle klara mig särskilt bra i Vanuatu heller, men jag skulle å andra sidan inte tacka ja till en sån resa. Det är nog som du säger, en extremt ovetande familj innan de åkte. Nu vet de kanske lite mer ... Jag gillar också programmet. Indoneserna är så busiga : D Mannen under trappan måste jag kolla in!

Haha, vakten på bilden sover som en stock!

Kram!

Annika sa...

Sicken en---
Galet. Jo, sånt där skulle jag också kunna gå och reta mig på...
NU hoppas jag att ni får flytta så att ni kan ta emot ert besök! Tänk att ni flyttar så snart. Massor att ta itu med innan dess.
KUL arbete, helt enkelt.
KRAMAR!!!!

Marianne sa...

Annika: Vi flyttar först efter besöket. Det är omöjligt att få renoverat, packa, flytta och få ett fungerande hem på en månad. Så jag tror det blir mitten - slutet av november. Det är tillräckligt att göra för att inte behöva stressa extra! Måste få klart i förrådet så att jag slipper tänka på det sedan. Nu har jag i alla fall skaffat munskydd.

KRAMAR!

Taina sa...

Pladdra på du för det är SÅ kul att läsa ditt pladder!

Tar de tempen på alla? Ja inte som man gjorde förr i tiden hoppas jag...du vet.

Kram!

Matildas fikarum sa...

Sitta på en stol och sova hela dagarna? Det jobbet skulle passa mig perfekt.

Truddelutt sa...

Ser också den serien. Gillar den! Måste verkligen vara ett äventyr.

Reagerade också på den där mannen. Säger sig ju själv att man borde vara tyst.

Hoppas det fixar sig med flyttdatumet.

kram

KARLAVAGNEN sa...

Råkade se det programmet och jag funderade på om han var lite, ehrm, efter...

Marianne sa...

Taina: Tack, för det är inte alltid man har någonting viktigt att säga : )

Hehe, nä, inte på gammalt sätt. Man går genom någon värmekamera på något sätt. Har inte sett den. Men just i torsdags återvände horder av människor från lilla vallfärden till Mecka, så det var visst rörigt värre på flygplatsen. Fattiga människor som sparar ett helt liv för att kunna åka till Mecka, de är inte så resvana om man säger så.

Kram!

Matilda: Hahahaha! Ja fast bara om du hade en bra bok att läsa och en kamera till hands och lite stickning och en stereo och en tv : D

Truddelutt: Ja det är rätt intressant att se hur folk lever och hur deras samhällen är organiserade. Men att de som åker inte har mer respekt än den familjen verkar ha, det är lite konstigt.

Kram!

Karlavagnen: Hehe, tanken har väl slagit mig : )

Kram!