tisdag 29 september 2009

Ni är helt fantastiska

Moln över Sahara.

Mina bloggvänner runt om i världen är bäst i hela universum! TACK! Ni skickade verkligen lite moln till mig! Riktiga moln, inte bara lite dis som det ofta är här, utan alldeles riktiga. Nu verkar det som om de egyptiska gudarna blev lite chockade och jobbar för att solen ska tränga fram igen, men även en tillfällig syn av ulliga, gulliga moln på näthinnan är underbar som omväxling.

Om bara luftfuktigheten hade kunnat gå ner till normala nivåer hade det varit riktigt behagligt i dag, men just nu är det 69%, så ni kanske förstår att det är svettigt trots att det bara är 25°C.

I dag ska jag faktiskt vara lyxhustru på riktigt. Min Trevliga Granne har nämligen fått för sig att hon ska bjuda mig på lunch på Four Seasons som tack för att jag passade deras hus under semestern. Så i dag ska vi äta riktig lyxlunch och passa på att shoppa lite också.

Hoppas nu att solen jag skickade till alla kalla och regniga och snöiga platser på jorden kom fram som den skulle.

14 kommentarer:

Emmama sa...

Vad gör vi inte för fina Marianne Klart du ska få lite moln! :D Hoppas det blir en trevlig lunch, hoppas där finns nån servitris ni kan skälla lite på också. ;) Stor kram!

Carina sa...

Long live MOLN!
Hoppas du får en jättebra dag!

Susanna sa...

Låter som en härligt dag! Tack snälla för sms:et i fredags, blev jätteglad! Av någon anledning får jag felmeddelande när jag försöker skicka sms till dig... :(

Kram!

Lena sa...

Jodå, det har varit väldigt soligt och varmt här - trots september. Tack för den solen. Men idag kom nog hösten. -3 grader på vissa håll i Sthlms-trakten imorse.
Kramar

Petra H sa...

Ha ha, här har vi 32 grader och 73% luftfuktighet så jag hade gärna tagit 25 grader och 4% procent mindre luftfuktighet :D
Wow, 4 Seasons lunch låter lyxigt och mysigt! Njuuut!
Kram och trevlig shopping!

Annika sa...

Men ATT ni har det varmt...
PUST!
här har vi det redigt skönt med klar hög luft och temp på ca 20 grader idag...
Meget NAJS!
Ja, marianne...LYXA nu till det ordentligt på lunchen, men avstå från brosk ;-)
Kramar i massor!!

Saltistjejen sa...

Härligt! Moln och lyxlunch i gott sällskap! Vad mer kan man önska sig.... Jo okej då att fuktigheten minsakde men på det stora hela ändpå en fin dag! :-)
kramar!

Desiree sa...

Varesegod. Kul att jag kunnat skjutsa iväg de där regnmolen till dig. Även jag har blivit bönhörd och regnet är borta och det är torr och sval luft idag ute, jippi! Jag är lika glad som du över vädret. Ha det så himla nice på lyxlunchen det lät himla trevligt.

Marianne sa...

Emma: Tack sötnos! Kan du nu skicka lite regn också? Och svala vindar skulle verkligen uppskattas, har för mig att ni har lite för gott om sånt där i Skottland? : )

Det blev en trevlig dag. Men vi höll nästan på att gå från restaurangen, för det tog en evig tid innan vi fick vår beställning. Så gick vi inte heller dit vi hade tänkt från början, det blev Afternoon Tea i stället och det rekommenderar jag inte just där. Nästa gång BLIR det italienaren eller libanesen på Four Seasons.

Kramar!

Carina: Moln är helt klart underskattade. Eller kanske överskattade eftersom folk samlar på dem i vissa länder? : D

Det blev en toppendag och nu är jag helt slut!

Kram!

Susanna: Tack det blev en jättebra dag. Telefonledningar är konstiga ibland. Men det är viktigast att du får sms:en, som sitter alldeles ensam så långt bort och utan Internet!

Kram!

Suzesan sa...

Herregudihimmelen jag är helt överraskad att det funkade. Vad vi kan. Tappade hakan.

Haha njut av dem MOLNIGA dagen och att var lyxhustru. Du får låta tjänarstaben bära kassarna åt er.

Det funkade faktiskt Marianne det var sol idag. Strålande. Vad vi kan. Haha hokuspokus!!Tänk så chockad du blir om det kommer ösregn*fniss*

Jag med. Skulle bli chockad. Men hoppas hoppas.

Kramar
/Susanne

Marianne sa...

Lena: Redan minusgrader! Hu! Ja nej så kallt vill jag inte ha det, det räcker med en svalkande vind lite emellanåt och lite moln då och då. Du får klä på dig ordentligt!

Kram!

Petra: 25 grader var alltså bara på morgonkvisten, under dagen har det varit en 33-35, jag är inte exakt säker men nu när solen har gått ner är det 32. Så vi har ungefär samma klimat, utom att det är lite mer sand här.

Vi kunde inte bestämma oss vilken restaurang vi skulle ta, så vi lottade och det blev nog lite fel, för det blev Afternoon Tea i stället och det var kanske inte världens bästa Afternoon Tea. Så vi blir tvungna att göra om lunchen : )

Kramar!

Annika: Vad skönt det låter med hög och klar luft! Det har jag nästan glömt hur det känns. Jag börjar bli lite lätt trött på värmen nu om jag ska vara ärligt. Men om någon eller ett par månader till så är det nog svalt och skönt här också.

All brosk som råkar komma i min mun spottas raskt ut igen : D

KRAMAR!

Marianne sa...

Saltis: Som tur är har de ju schyssta AC-anläggningar på stora hotell och shoppingcenter, så där inne klarar man sig rätt bra. Tur det så man orkar shoppa : )

En riktig lyxdag blev det!

Kram!

Desirée: Det låter helt optimalt med torrt och svalt väder! Så skicka du hit lite fler moln, gärna med regn i : ) Vi har haft urtrevligt och fler lyxluncher får det helt klart bli!

Kram!

Suzesan: Haha, härligt att det funkade åt båda håll. Ni behöver sol och vi behöver regn och lite snålblåst! Tänk så skönt det vore att vara tvungen att sätta på sig en liten kofta!

Kram!

Lullun sa...

Härligt att du fick molnen, men det var inte härifrån, så jag kan inte ta på mig äran. Våra är nämligen kvar, lixom stormen (med andra ord kom pojkvännen inte hem idag som planerat, men kanske imorgon kväll var senaste budet. Peppar, peppar). Skulle dock kunna tänka mig att våra moln också hade varit välbehövda hos er; sprängfylda av nederbörd som de tycks vara (i form av regn denna gången - vi har +4C idag, så rena värmeböljan ;-)).

Angående din kommentar på min blogg (vill inte skriva detta på min efna); jo jag är nog ganska överbevisad om att jag kommer tillbaka. Efter resandet. Ska försöka få tid till att klura ihop en ny blogg mitt i flyttandet där i november var planen. Det kanske också är lika bra, att få en riktig nystart. Nytt hem både i verkligheten och på nätet så att säga. En mer anonym blogg, med möjlighet för att skydda vissa inlägg och som dessutom inte en viss person hittar till (så inga länkar eller kommentarer om den på den gamla bloggen alltså). Trots att det var mer än oplanerat det som hände i helgen, så kanske det ändå har något riktigt gott med sig alltså. Sedan tror jag att det hela blev lite mer "våldsamt" pga diverse tankar jag har om kommande Sverige-besök (de har tyvärr blivit jobbigare och jobbigare för varje år, mycket just pga detta med bristen på förståelse osv). Fast det hela ska nog sluta bra som sagt. :-)

Marianne sa...

Lullun: HOPPAS nu verkligen att han har lyckats komma hem ordentligt och inte sitter fast i den där stormen fortfarande!

Kul att höra att du funderar på bloggandets framtid. Jag tror också att det kan vara bra med en helt ny blogg som en viss person inte hittar. Det blir en total nystart i livet för dig på alla vis, och med bara positiva förtecken! Det gläder mig enormt mycket ska du veta.

Och jag tror jag förstår hur du menar med bristen på förståelse. Men vi tar inte det här på offentliga bloggen. Har inte hunnit svara på ditt mejl än (vart tar tiden vägen???) men ska göra det!

KRAMAR!