lördag 12 september 2009

Nya grannar

Nya grannar.

Ni ser vilka jättehus det handlar om i vårt nya område! Fyravåningshus som i en del fall bebos av bara en enda familj. Men många är också som vårt hus, delat i två så att det bor två familjer i dem.

Jag vet ingenting om våra nya grannar än, inte mer än att de i samma hus lär vara en fransman som jobbar för franska TV5 och hans libanesiska fru.

Nu måste jag sätta lite fart så att jag får gjort det jag måste och kan slöa sedan!

Ha en skön helg allihop!

21 kommentarer:

Suzesan sa...

Åhh så fint det ser ut.Du kommer stormtrivas. Skönt att ha nåt att längta till och se fram emot. Nåt nytt. Spännande.

Lycka till med jobberiet. Nu är väl Il-Maken nöjd när du förhandlat så bra.

Ha en trevlig helg du med

Kram
/Susanne

Laura sa...

Hoppas att de nya grannarna också är lika trevliga som husen de bor i! :)

KARLAVAGNEN sa...

Mon dieu! I Madrid finns mer lagom lägenheter och hus med många badrum.

Taina sa...

DEN utsikten var det inget fel på. Stora hus har vi här också och jag tänker bara på hur mycket mer det måste vara att städa då!

Åh en TV-man. Du kanske får vara med på en filmsnutt?

Ha en trevlig helg du med!

Kramar

Lullun sa...

Vilka bautahus verkligen! Ja, som du säger, ni har behov för mycket luft pga värmen. Själv har jag dock svårt för att bo alltför stort. Jag får så dåligt samvete på något vis. Fast tror nog jag inte haft något emot om vårt kommande hus var liiite större än det är (mest pga förvaringen), men egentligen kommer vi ju ha all plats vi behöver och det där lilla extra som gör att man inte behöver känna att man bor i en garderob. :-)

Saltistjejen sa...

Oj vilket område! Det ser lyxigt ut!
Och du, vad skönt att ha avslutat översättningen! Är du expert på alla ockulta saker nu????!! :-)
Stor kram!!

Petra H sa...

Grattis till det avslutade översättningsjobbet och det nya fina boendet!! En fransman och libanesisk fru låter trevligt - hoppas att ni blir bjudna på en massa god mat ;-) Min egyptiske vän sa alltid att libanesisk mat var den bästa i Mellanöstern, men den egpytiska musiken var bäst (när jag ifrågasatte varför han alltid tog mig till libanesiska restauranger i Genève).
När flyttar ni in??
Kram!

DILA sa...

Hoppas de nya grannarna är trevliga och att ni kan få många nya vänner. Hoppas också ni får en skön helg.

Kram Dila

StrandMamman sa...

Fint område! Där kommer du säkert att trivas och må bra. Kram!

Ann Ljungberg sa...

Toppenfint! Smugglar du med de nya katterna?

Otta sa...

Det ser jättefint ut! Du kommer säkert att trivas, men det allra viktigaste...du får en pool! :-) Du har väntat troget i 2 år och det hade jag aldrig gjort!!! Möjligtvis i 2 veckor för Egypten utan pool är som kärlek utan kyssar :-).

Det ser också så grönt och fint ut också. Hoppas bara att de inte kör bort vildkattorna där utan att du får se lite liv också.

Vilken härlig tid som du har famför dig!
Kram

Annika sa...

Det ser fint ut! Där kommer ni nog att trivas bland jättehusen!
Kramar!!!

Tina sa...

Grönt och fint! Och smart att dela på ett hus! När är det ni flyttar in?

Marianne sa...

Suzesan: Ja, nu är det dags att börja planera flytten, röja och packa. Haha, den biten ser jag inte fram emot. Men det ska bli SKÖNT när vi väl är på plats!

Kram!

Laura: Ja, det hoppas jag också!

Kram!

Karlavagnen: Haha, ja helst ska det ju vara två badrum vid sovrummet : D

Kram!

Marianne sa...

Taina: Skulle gärna ha ett jättehus - om det var självstädande! NÄR ska de uppfinna det, tro? Det BORDE någon kunna uppfinna, i alla fall för golven. Det borde vara mycket högre prioritet än bomber och sånt!

Nej hu, jag vill inte vara med på tv! Men jag säger till när han behöver ha med en snygging, så får du komma hit och vara med!

Kram!

Lullun: Men inte ska man väl ha dåligt samvete för att bo stort? Okej, överdrivet stort kanske, för det är ju onödigt, men lite stort kan man väl få ha? Man kan ju dela med sig på andra sätt ändå och försöka hjälpa till lite här och var. Har du börjat packa än?

Kram!

Saltis: Haha, nä, fy, ockulta saker är så tråkiga! Jag lärde mig bara det jag var tvungen till : )

Visst ser det lyxigt ut! Men det är egentligen ett av de mindre lyxiga ställena. Vilket passar mig alldeles utmärkt.

Kram!

Marianne sa...

Petra: Tack! Det är så skönt att vara klar med det.

Ja libanesisk mat är jättegod, precis som turkisk. Haha, han kunde ju tagit dig till en italiensk krog som omväxling : D

Vi flyttar 1 november om allt går som det ska. Nu visar det sig att ett par goda vänner vill komma sista veckan i oktober ... För novemberlovet är då. Suck. Vi vill verkligen att de ska komma, så vi vet inte hur vi ska pussla ihop det hela än. Men däromkring blir det i alla fall.

Kram!

Dila: Tack! Ja det hoppas jag också! Jag har hört flera säga att det är mer avslappnat där, och att folk umgås lite mer där. Hoppas det stämmer.

Kram!

StrandMamman: Ja, visst är det fint! Jag bara längtar nu, tills vi är på plats och sista tavlan är upphängd. Puh, blir lite slut när jag tänker på just den saken ...

Kram!

Marianne sa...

Ann: Haha, nä, jag tror jag lämnar dem till rumänskorna. Skönt att veta att de kommer att få ordentligt med mat även när vi har flyttat! Du kanske vill ha en liten skeppskatt?

Kram!

Otta: För mig blir det viktigaste att kunna komma ut och promenera varje dag. Ska bli skönt att bada också, men just det där att kunna gå ut och gå ska bli helt underbart. Ska gå ner på klubben i veckan och kolla lite med medlemskap och sånt!

Kram!

Annika: Ja det är tur att vi inte ska ha ett eget sånt jättehus som jag var och tittade på. Jag tror att det är lite det som är felet här också, det är för stort, det blir liksom ödsligt då, inte trevligt.

Kram!

Tina: Visst är det smart! En hel del av husen är delade i två, det är ju stort så det räcker. Från början skulle vi fått en sån lägenhet, men sen kom det en holländsk familj och ville ha hela huset, så då blev vi utan. Vi flyttar förhoppningsvis in 1 november.

Kram!

Musikanta sa...

Det är alltid spännande att flytta. Grannarna är säkert trevliga - då får du lite träning i att prata franska, det gör de väl i Libanon?
Kram!

Marianne sa...

Musikanta: Haha, jag är ungefär lika duktig som Bloggblad på franska, eller hon är nog duktigare än jag. Trots att jag också var ett riktigt ess på det en gång i gymnasietiden ...

Vet inte vad de pratar i Libanon, mer än arabiska. Men det är väl en gammal fransk koloni det där?

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fint det ser ut! Ser ut som att det hade kunna var som helst i världen också.

Marianne sa...

Anna: Ja just den utsikten är nog inte så egyptisk. Särskilt som man inte ser några palmer åt det hållet. De är åt andra hållet och mer i mitten. Det kommer fler foton!