fredag 18 september 2009

Anna Anka

Anna Anka.
Jag erkänner, jag har snott fotot på nätet.

Nu måste jag också skriva någonting om den fala damen som har blivit årets snackis.

Om Anna Anka vill sälja sin själ och sin kropp för att kunna visa upp ett glammigt yttre må det vara hänt, det är hennes liv och hennes val. Det som är stötande i sammanhanget är att hon propagerar för en livsstil som närmast för tanken till beslöjade kvinnor i Saudi och burkatäckta kvinnor i Afghanistan, möjligen med skillnaden att Anna Anka är den enda som visar upp sig och som har ett fritt val. Vilken kvinna vill år 2009 stå på tå för sin man, ställa upp på alla hans nycker och ha som främsta mål att tillfredsställa honom utan att någon hänsyn tas till hennes önskemål och behov? Hon säger själv i del 1 av programserien att hon måste följa med på sin makes alla resor, men att hon ibland önskar att hon hade kunnat stanna hemma. Och tyvärr kan hon inte det. Det är väl snällt av henne att hon följer med honom och organiserar allt på hans turnéer, men om äktenskapet hade byggt på ömsesidig kärlek och respekt - den form av äktenskap jag tror alla moderna människor önskar sig - så hade hon också kunnat stanna hemma ibland. Men Anna Anka propagerar alltså för att kvinnan ska stå på tå och att mannen ska bestämma allt.

Ett annat problem är att hon inte bara vill frånta kvinnor alla rättigheter till beslutanderätt om sitt eget liv i stort och smått, hon vill också frånta männen deras rätt till ett nära umgänge och en gemenskap med deras egna barn. "Om en amerikansk man är ensam med barnen längre än 20 minuter får han panik." Det skulle då vara definitionen av en riktig man, att han vägrar byta blöjor och umgås med sina barn. Han ska alltså inte själv åka på utflykt med sina barn till zoo eller badstranden, han ska inte själv gå på bio med dem eller hjälpa dem med deras läxor, han ska inte leka cowboys och indianer (eller vad leker man i dag, talibaner och amerikaner, kanske) och så vidare i all oändlighet. Det här är mycket allvarligt för både mäns och barns rättigheter.

Ett tredje problem är det människoförakt Anna Anka vill att världen ska anamma. Den som såg första avsnittet av programmen vet hur hon nedvärderar barnflickan och alla de människor som inte har lika mycket pengar som hennes man har. Vi andra är inte värda ett ruttet lingon enligt henne, och bara ute efter att ta det hon har. Detta i en tidsålder då vi så sakta börjar inse att alla människor faktiskt är lika mycket värda som människor, att vi bara har olika förutsättningar och intressen och möjligheter. I en tidsålder då vi börjar lära oss att städpersonalen på kontoret faktisk också utför ett riktigt arbete. Jag anser tvärtom att vi måste propagera för att bemöta alla andra människor med respekt oavsett yrke, ekonomiska tillgångar och kulturell bakgrund. Hur ska vi annars någonsin få fred här på jorden?

Ett fjärde problem är att diskussionen om hemmafruns varande eller icke varande har sjunkit till en bottennivå. Tyvärr blandas hemmafrun ihop med den lyxprostituerade eskortflickan, tack vara Anna Anka. Efter att hemmafrurollen i början av 1900-talet var ett påtvingat måste i den växande medelklassen och tabu under feminismens guldålder på 1970-talet, var den nu i början av det tjugoförsta seklet på väg att bli någonting som en del kvinnor (och ett fåtal män) själva väljer och debatten om förutsättningar och möjligheter tog fart. Det är en nödvändig debatt eftersom de negativa aspekterna av att välja bort yrkesarbete under ett antal år kan bli ödesdigra, om inte förr så när det är dags att gå i pension.

Jag skulle egentligen kunna fortsätta i evigheter, men jag slutar där.

Varför engagerar jag mig i denna avart till underhållningsprogram, kan man fråga sig. Jo, för det kanske största sammantagna problemet är att fru Anka nu vill engagera sig i svensk politik. Och det vore ödesdigert för det svenska samhället om hennes bakåtsträvande åsikter får seriös spridning.


31 kommentarer:

Countryliving sa...

Hejsan,
Tack för ditt mycket fina inlägg. Jag klarar inte heller av denna Anka ( i dubbel bemärkelse ). Jag har bott i LA och känner till de ytliga värderingar som faktiskt finns där - men hon har gångrat dessa värderingar i mängder och inte tagit till sig någon form av självkritisk eller självdistans.
Jag fick byta kanal då jag såg hennes behandling av den stackars maid som jobbade för henne just nu.
MVH,
Petra

Otta sa...

Kul att du tar upp henne - men synd att du "måste", så att säga. Hon är verkligen en snackis och vart man än kommer, på jobb på Viktväkatarna, ja överallt är det människor som sett och hört henne. Hon är vedervärdigt och efter att sett reklamen för programmet var jag TVUNGEN att se det första programmet. Jag måste säga att jag efter 2 minuter var mållös och djävulskt förbannad!!!! Hon är den mest blåsta, ytliga och falska människa som jag hört och läst (se inlägget hon gjort på Newsmill). Det är frunktansvärt! Jag vet inte riktigt var jag skall börja när det gäller hennes uttalanden, hon säger inget som är relevant, riktigt eller bra. Riktigt slödder är vad hon är! Skönt att få avreagera sig...:-)
Ha en skön helg!
Många kramar

Bert sa...

Hela hon är en skymf mot Kajsa!

Marianne sa...

Petra: Hej och välkommen hit! Och tack för dina fina ord! Ja, jag önskar att man kunde vifta bort den här damen som den avart hon är, men tyvärr verkar det som om hon tar sig själv på så stort allvar att hon kan komma att hota allt det vi i det svenska samhället har kämpat för att uppnå. Vi får hoppas att det inte blir så.

Otta: Ja, White Trash som de säger i US. Jag hoppas att de flesta inser hur vidriga åsikter hon för fram, när jag såg att KD välkomnar henne höll jag på att ramla av stolen. Så hon är tyvärr ett hot mot mänskligheten. När jag såg programmet blev jag stum, när jag läste på Newsmill blev jag förfärad, och efter dagens skriverier i tidningarna blev jag skräckslagen. Jag hoppas att hennes människoförakt når dem det berör personligen så att hon får bita i det sura äpplet.

Kram!

Bert: Hon är inte bara en skymf mot Kajsa, hon är en skymf mot Kalle och knattarna också!

Suzesan sa...

Mycket Bra skrivet för det är just det där hon gör.
HON har skapat så mycket oreda och ännu värre kan det bli.
Såg nyss idag att den offentliga supermobbaren i landet.
Vill inte nämna hans namn, men han hade tagit henne till sig och funderar på att åka och besöka henne vilket kommer ge henne mer luft under vingarna och om han åker så är det för att skaffa sig fördelar med det amerikanska Ö-kändisskapet.
Hans initialer är AS.

Mannen som uttalat sig för KD har fått problem hörde jag för en av kvinnorna där tar avstånd. Men MrsAnnaPaulAnka kommer inte klara sig länge när hon inte har mannens beskydd.
Då är hon det hon är från början. En nolla. Från moderaterna hade de sagt att hon får gärna vara medlem men hon kommer inte att trivas... OCH att hon gör det här för att skapa bråk eller för att hon är korkad. För de var ju nämnda i hennes tänkta "politiska karriär.

Mitt i allt skrattade jag åt din parentes om leken talibaner och amerikaner. Bra tänkt.

Hur F*n kan hon med och det kommer i helt fel tid med. Precis nu när alla kämpar för att få allt på rätt plats. Jag tänker på om hon är "köpt och har ett manus". Att hon blivit ombedd att vräka ur sig allt det där. Men kanske det finns nåt underliggande då hennes man är mycket gammal och lever säkert efter gammal syn och sen är han arab. Av en gammal sort.
Hon triggar verkligen mycket känslor. Av alla dess slag. Även då politiker. Men jag är glad för de män som skrattar åt henne.

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Bra att du skriver om detta! Jag har också tänkt skriva men får se nu när så många redan gjort det. Å andra sidan skriver jag ju på engelska så det kanske kan vara en poäng med ett inlägg ändå.

Du tar upp flera bra punkter! Jag tycker särskilt hennes människosyn och hennes syn på mans- och kvinnorollen är hemsk. Nu har jag inte sett programmet själv iofs - får väl ta och se ett avsnitt - men man har ju förstått det mesta ändå.

Kd:s kvinnoförbund säger dock att hon INTE är välkommen!

Laura sa...

Denna Anka är för mig en helt okänd person, får visst ta och läsa lite om henne på internet då jag får tid!

Tack så mycket för dina kommentarer inne hos mig! Ja du, det är nog på söndag som bayram börjar här i Turkiet i alla fall, lördag är alltså sista fastedagen.. Men vi började ju fasta en dag tidigare här också i år än i de flesta andra länderna, så jag vet inte riktigt hur det hänger ihop. Med månen och dens synlighet har det i alla fall att göra, men i Turkiet följer man fasta datum, så det kanske är orsaken. Tror dock att bayram börjar samtidigt i alla länder?

Önskar dig en trevlig helg och bayram också!

kram!

Tina sa...

Visst är det du skriver alldeles sant. Jag kan bara hålla med.

Däremot blir jag förvånad över att ingen kommenterar att mycket av detta är ett "spel". TV3 vill ju självklart framhäva hennes sämsta sidor och hon själv hänger på.

Elakt och dumt säljer. Tyvärr.

Det märks ju på alla nya unga bloggerskor som ploppat upp som säljer på sin elakhet och dumhet. Kissie och Amanda och allt vad de nu heter.

TV3 är säkert supernöjda med all uppmärksamhet programmet får och späder med all säkerhet på där de får möjlighet. Och Anna Anka längtar efter bekräftelse så hon spär också på där hon får möjlighet.

Jag håller med Anna Anka på två punkter.

Mina barn mår bra av att vara hemma med mig (det kanske inte gäller alla andras barn och deras föräldrar-hon själv lever INTE upp till det hävdar jag efter att ha sett klippet där hon sitter längst fram i planet och barnen sitter längst bak med barnflickan)

Och att jag inte heller gillar Jantelagen.

Förövrigt tycker jag att hon snackar smörja...

Lullun sa...

Bra skrivet! Och nej tack, med stort N, till fru Anka i svensk politik, eller politiken överhuvudtaget! Hjälp!!

Saltistjejen sa...

Helt otroligt! Vill hon bli politiker! Herregud! Jag tror jag svimmar av!!!!!
jaja, jag orkar inte kommentera mer om denna knasiga kvinna med ett namn som lätt kan blandas samman med Arne Anka....
Hm, jag lämnade en lång kommentar hos Annika när hon skrev om Ankan men nu känner jag att jag itne orkar. Denna dam är bara föööör mycket. Tror dock hon kommer få svårt att få anhängare i Sverige+ kanske eventuellt i vissa delstater här i USA, men Sverige näe, där tror jag hon kommer åka på en fetsmäll mitt på näbben.
Hoppas dock att du får en riktigt skön helg!!!!
kramar!!!

Tina sa...

Jag måste bara tillägga: jag har surfat runt på "Anna Anka" alldeles för mycket de senaste dagarna och det jag möter är så mycket HAT mot henne och mot hemmafruar/hemmamammor/lyxhustruar (Jag buntar ihop titlarna för det verkar alla andra också göra-det blandas ihop.Felaktigt såklart!) Så mycket hat så jag bir chockad. Det är därför jag reagerar som jag gör...

Jenny sa...

Bra rutet, Marianne! Min stora invändning, med betoning på STORA, mot Anna är att hon kacklar ur sig så mycket puckat, precis som du skriver. Att hon tycker att hennes liv är det rätta, och på nåt vis vill få det att framstå som normalt. Det är det INTE, men det är förvisso hennes val av liv. Som vi alla kan tycka olika om, och definitivt gör
Sedan kan jag väl tycka att hom hon väljer att stå på tå för sin man och leva sitt liv helt i skuggan av honom, så är det obegripligt och sorgligt, men likväl hennes val. Och då får man väl säga att hon är den kvinna av idag som väljer att göra det... Tyvärr, tyvärr tror jag inte att hon är ensam. Det finns alldeles tillräckligt av osäkra vackra flickor som gör det (jaja, generalisering jag vet :-). Så för mig är det en skillnad; Mina synpunkter och kritik på det hon säger och, precis som du skriver, hur hon beter sig mot andra människor (Associationer till Drottningen av Saba kommer inte helt osökt upp) är en sak. Hur hon väljer att bli behandlad av sin man och leva sitt liv är en helt annan. Kram!

Annika sa...

Bra att du skrev om det hela också!
Helt otrolig är hon!
Precis som du förfasades jag först när jag läste på Newsmill (dit jag hittade tack vare dig) och sen spg jag programmet online och då höll jag på att spricka!!
Denna AA är inte SANN!!! Hon är helt sanslös, och som jag skrev i mitt inlägg skäms jag över att bo i samma land som hon! SKÄMS över att hon är från sverige.
Jösses vilket bakåtsträvande människa.
Det bådar ju gott att KDs kvinnor inte vill ha henne, men det är ju för j-gt att männen inom partiet ens överväger!!
Och när AA kallar PANKAS fans för psykopater och kallar dem mesiga etc, ja då vill jag bara smocka till henne; det är ju de som betalar hela hennes livsstil.
Och sen hur hon behandlar sin "stab"...ja, jag vet inte, det gör ont att se det.
KRAMAR till dig!!!

Lena sa...

Det kan hon väl inte vara? Välkommen till KD? Sverigedemokraterna skulle jag kunna tänka mig. Trodde KD var mer seriösa än så! Det bästa är nog att tiga ihjäl människan - om hon nu är en människa? Och så j....a elak som hon var mot barnen! Ja, hon var och är en hemsk typ och en skam för Sverige.

Marianne sa...

Suzesan: Hihi, nu har jag varit inne hos dig och gick direkt hit för att fortsätta prata med dig på den här sidan : ) Sen ska jag titta på Skavlan utan ankan.

Ja det kanske inte är så konstigt att Sveriges största supermobbare blir kompis med henne. Kaka söker maka. Lika barn leka bäst. Men ingen av dem åtnjuter väl något särskilt högt anseende, jag förstår inte varför de båda får så stort utrymme i tidningarna. Som om deras röster var värda att höras ...

Läste att hon inte är vidare välkommet i något av partierna, inte mer än som passiv medlem, och det var ju skönt. Annars hade det varit att göra hela valet onödigt tror jag, för ingen hade röstat på det paritet : D Walk-over!

Kram!

Anna: Ja, gör det! Skriv och skriv på engelska! Översätt gärna det hon säger om illegala mexikaner, det hon säger om barnflickan i planet och det hon säger på klippet i Aftonbladet om makens kompisars fruar! Och framför allt vad hon säger om makens fans! Så att de får veta! Hon har ett sånt människoförakt att det är makalöst. Jag brukar inte gå till personangrepp, men med den här människan känns det helt okej eftersom det är det hon ger andra.

Kram!

Laura: Se programmet på TV3 Play på nätet och läs hennes inlägg på Newsmill.se, så förstår du! Folk påstår att turkar, kurder, araber osv har en konservativ och kvinnoförnedrande syn. Det är som en fis i rymden jämfört med Ankas!

Jo, men så är det nog, Bayram börjar på söndag och de börjar äta i morgon kväll. Haha, sedan slutar de inte äta på tre dygn ungefär : D

Kramar!

Marianne sa...

Tina: Ja att TV3 njuter och att de har klippt ihop så att det ska provocera, det är inte tu tal om saken. Och hade det stannat vid programmet i sig hade jag nog mest bara höjt på ögonbrynen. Men efter Newsmill, intervjuer och bortklippta klipp - plus när man ser med vilken inlevelse hon säger allt - är jag övertygad om att hon verkligen VILL föra fram dessa vridna åsikter.

Håller också med om att det är bra för de barn som har förmånen med en förälder i hemmet. Det är en av orsakerna till att hon förstör för så många. Nu blandas ju en seriös debatt om förutsättningar för att man ska kunna stanna hemma ihop med något jäkla lyxblaj. Som du skriver i din nästa kommentar, nu blandas vi ihop och ett hat riktas mot oss! Jag har visserligen inte barn hemma, men jag är hemmafru. Och debatten är viktig eftersom man som hemmamamma förlorar pensionspoäng, man blir av någon underlig anledning oattraktiv på arbetsmarknaden, man anses som något slags UFO i det svenska samhället. Nu är hela den seriösa debatten raserad och det är det som gör mig så arg. Så in i bängen arg.

Jantelagen är visst inte ens ett svenskt påfund : )

Kram!

Lullun: Man blir mörkrädd. Hon låter som någon talibanmulla!

Kram!

Saltis: Haha, Göran Hägglund var visst riktigt vitsig: "Det är väl en storm i en ankdamm, kanske." Jag hoppas att hon får en fetsmäll på näbben!

Ha en jätteskön helg du också!
Kram!

Marianne sa...

Jenny: Ja visst är det så. Jag skulle aldrig lägga mig i hennes livsval, gör man det så finns det (tyvärr) alltför många att engagera sig i som har gjort samma livsval. Men vi blir alla saliga på vårt eget vis. Det är just det att hon försöker påverka andra till att bli osjälvständiga trälar som retar ihjäl mig, plus att hon är så infernaliskt elak och nedlåtande mot andra människor. Och som jag skrev till Tina, att hela hemmafrudebatten nu har kantrat. Den som behövdes för att föräldrar verkligen ska kunna välja. Suck!

Kram!

Annika: Jag hade redan gått i taket, men när jag läste att hon ville bli svensk politiker, ja då gick jag igenom taket. Men som tur är verkar varken Moderaterna eller Kristdemokraterna vilja ha henne. Tur att Farfar Anka vill det : D Hoppas att någon översätter så att Ankas fans får veta vad hon går för!

KRAM!

Lena: Haha, nej, det visade sig att hon inte var välkommen hos KD. Ja SD, hon kanske inte har försökt där än? Men hur ska det gå, hon är ju gift med en arab!

Suzesan sa...

Hahah så rolig du är Marianne:)

Kram
/Susanne

Emmama sa...

Har ännu inte haft möjlighet att se programmen men ska kolla om jag kommer åt dom över internet. Ska in och läsa hos Annika nu också. Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Jaså!

Kram!

Emma: Jo, du kan se programmet på Internet och du kan läsa på Newsmill. Nu är det tydligen spökskrivet eftersom hon tydligen inte ens kan skriva, men allt kommer från hennes mun och är godkänt av henne. Och det är bra spökskrivet, för hennes röst hörs.

Kram!

Bloggblad sa...

KD har insett vad det är hon propagerar - så efter tv-programmet har de tagit tillbaka, läste jag i tidningen, hon är inte välkommen där.

Jag tyckte hennes människoförakt var värst - hur hon fnös åt dem som kom till konserterna... fattiga avundsjuka satar... Utan dem skulle herr Anka inte tjäna så mycket pengar. Synd att spotta på den hand som föder en...

I nån tidning läste jag att hon är ett barnhemsbarn från Polen ursprungligen. Kanske ett sjukligt sätt att ta igen fattigdom från barndomen?

Som väl är, tror jag de flesta som sett henne genomskådar propagandan och ser det sjuka. Den som tror att alla andra är avundsjuka är nog egentligen full av avundsjuka själv...

Anonym sa...

Menar Anna Anka vad hon säger är hon urtypen för en långt gången maschosist. Sådana har s.a.s. hoppat ur sitt eget jag och identifierar sig med hull och hår i en annan människa (eller flera). Maschosisten står ut med, och till och med idealiserar sin underordnade roll, eftersom hela jagkänslan är överflyttad på motparten, herren. Det är en bekväm lösning, men priset är att man till slut blir som en robot. Anna borde läsa Karen Horneys böcker (amerikansk psykolog), där får hon fin vägledning i hur man kan få bukt med sitt självhat.

Musikanta sa...

Som jag kommenterade hos Annika, jag tror att hon är väldigt olycklig i sitt äktenskap trots alla sina pengar.

Sen tittade jag på datorn där en tidning hade ett inlägg om henne. Där sa hon att hon gjorde allt som TV-manuset sa att hon skulle göra och säga, och att hon egentligen inte alls tyckte som så. Huvudsaken var att hon tjänade pengar. Men hon verkar inte särskilt begåvad överhuvudtaget...

F.ö. är du väl inte bara "hemmafru" utan en högst skicklig översättare...
Många kramar/M

Marianne sa...

Bloggblad: Ja det var ju för väl att KD tog tillbaka sin inbjudan! Men det kanske var en extremgubbe som öppnade famnen för henne, jag känner inte till honom.

Visst var det hemskt det där människoföraktet! Och hon fortsätter tydligen i samma stil enligt vad jag har läst i tidningarna. Har inte sett andra avsnittet av serien. Har inte bestämt mig för om jag ska göra det eller ej, men jag faller väl och tittar. Det ligger säkert någon tagisk uppväxt i bakgrunden, men det ursäktar verkligen inte den nedlåtande attityd hon har mot sina medmänniskor. Och jag kan ju tala om att jag inte är avundsjuk på hennes situation! Hu för att vara så självutplånande i allt utom ytan som hon är!

Anonym: Hej och välkommen hit! Så är det nog, för så självutplånande som hon är i allt utom ytan är ju verkligen extremt. Konstigt att hennes make inte bryr sig om henne tillräckligt mycket för att se att hon behöver hjälp! Men det kanske ingår i syndromet?

Musikanta: Fast det där tror jag inte riktigt på att hon följer något manus. Jag kan gärna gå med på att det är klippt så att det ska provocera, det brukar ju alla såna där program vara, men hon har alldeles för långa utläggningar om både det ena och det andra för att det skulle följa manus! Inlägget på Newsmill var tydligen spökskrivet, men allt hade kommit ur hennes mun och hon hade godkänt resultatet. Sen är det ju så att även om man själv medvetet säger saker för att provocera, så inte gör man sig väl själv helkorkad? Nä som sagt, jag tror inte på att hon följer ett manus. Efterhandskonstruktion av någon anledning.

Tack, vad glad jag blir att du tycker det!

Kram!

Truddelutt sa...

Bra skrivet!

Och hon ville bli de svenska kvinnornas förebild. *fnyser och har svårt att hålla mig för skratt*

Kram!

Marianne sa...

Truddelutt: Tack! Nä, tror inte hon blir någon förebild för svenska kvinnor, tror inte det finns så många som är så korkade : )

Kram!

Marianne sa...

Anonym: Jag har tagit bort din kommentar eftersom jag bara accepterar vårdat språk bland kommentarerna.

Anonym sa...

Är väl ingen som läser ett inlägg skrivet så här sent men jag måste bara få inlägga en grej.
Du skriver att ingen kvinna ska år 2009 behöva stå på tå för sin man.
En kvinna som Anna som bara vill ha pengar ska enligt mitt tycke stå på händerna om så mannen (han med pengarna) vill det.
Gäller precis samma om det varit en karl som gift sig med en tät kvinna.
Dessa personer är införstådda i detta och gör sånt gladeligen.
Enda anledningen jag kan se att alla andra kvinnor tycker det är hemskt är nog bara avundsjuka.
De får göra som de vill men de får inga pengar.
Livet handlar om val, byt liv eller var tysta.

Marianne sa...

Anonym: Hej och välkommen hit! Nej, det kanske inte är så många som läser här så långt efter, men jag läser alla kommentarer som kommer in.

Jo, jag skriver ju det i början av inlägget, att hon får leva sitt liv som hon väljer, det är det hon propagerar för som jag vänder mig emot. Har ingenting emot själva programserien, om hon har lust att visa upp sig osv. Det är de politiska inläggen hon har gjort jag vänder mig emot eftersom jag anser att hon vrider utvecklingen bakåt.

Du kanske noterar att jag inte opponerar mig mot de andra två kvinnorna som visas upp i programmet.

Själv lever jag ett ganska bra liv, anser jag. Jag har råd att köpa det jag vill - men utan överdrift. Jag behöver inte oroa mig varifrån pengarna ska komma nästa vecka, även om de inte rinner in i strida strömmar. Ärligt talat skulle jag personligen inte vilja byta med Anna och vara tvungen att vara representabel 24 timmar om dygnet. Det skulle jag aldrig orka. Jag är faktiskt rätt nöjd med det liv jag lever.

Hoppas du också är nöjd med ditt liv!

pangbom sa...

Hej!
Jag Tycker det är lite tråkigt att så många som kommenterar A,A Verkar vara insiktsfulla men saknar empati o förståelse vi har ju alla brister sen kommer vi ju alla från olika bakgrunder... Jag tycker A.A är ärlig Modig,härligt utmanande det händer något i mig när hon säger något ...nu har ju inte jag hemhjälp trädgårdshjälp mm Men om jag bästeller en vara o inte får levererat så får dom göra om eller leverera ny vara .Rätt ska vara rätt.Alla är ju fulla med värderingar A.A med sina jag med mina ni med era.Njut utav era liv som ni har Låt A.A
njuta av sitt & Jag skall njuta av mitt www.buddha.eu

Marianne sa...

Pangbom: Naturligtvis får AA leva sitt liv, det skriver jag ju också. Det jag reagerade emot var att hon tänkte ge sig in i svensk politik och att hon tyvärr har undergrävt debatten om just valfriheten i att vara hemmafru eller yrkesarbetande efter egna önskemål, den debatten behövs nämligen i Sverige eftersom det i dag endast är de ekonomiskt välsituerade som i dag har det valet. Både inkomstbeskattning och pensionsberäkningen måste förändras för att vi vanliga dödliga också ska kunna göra de valen. Men med hennes inlägg raserades allt och hemmafrun ses nu av många som gratishoror och så vidare, vilket för debatten tio år bakåt i stället för framåt.

Om AA lägger sig i och för fram sina åsikter i det offentliga rummet så får jag också göra det, tycker jag.