onsdag 23 september 2009

Skrämselhicka

Sfinxen i Giza.

I dag fick jag en ordentlig skrämselhicka när jag skulle läsa tidningarna till morgonkaffet. Plötsligt klipptes allt bort och i stället visades en stor skylt som talade om att jag hade slösat bort varenda liten gigabajt som ingår i abonnemanget. Framför mig växte bilden av mig själv sittandes här utan bloggar, utan tidningar, utan tv - bortkopplad från resten av världen ända till månadsskiftet när de nya gigabajtarna kickar in. Men som tur var gick det på bara ett litet nafs att köpa nya gigabajtar så att jag kan fortsätta att vara uppkopplad.

De här nattflygningarna borde förbjudas i jordklotets grundlag. En FN-resolution, tack! Det är omänskligt att behöva ge sig av hemifrån klockan ett på natten. Nog för att jag har det bättre än Maken, jag slipper ju jobba i dag och har inte flugit halva natten och hela förmiddagen, men jag blir totalt slut ändå. Han går och lägger sig vid nittontiden för att gå upp vid midnatt. Men jag kan inte gå och lägga mig riktigt så tidigt. I stället sitter jag uppe och "väntar" på att få gå och lägga mig. Vilket jag visserligen kan göra i normal tid, men jag vill inte riskera att väcka honom bara för att jag ska prassla mig ner under täcket. Och sedan i min tur bli väckt när han går upp. Och inte kan jag sova på morgnarna heller, jag vaknar lika tidigt oavsett när jag går och lägger mig. Kanske kan jag ta mig en liten tupplur nu på eftermiddagen.

19 kommentarer:

Bert sa...

Oj - De där sömnproblemen verkar tröttande, ja rentav sövande.

Anonym sa...

Sov-arrangemangen, jag känner igen! Jag är likadan, oavsett när jag går och lägger mig så är jag uppe tidigt, men kan INTE gå och lägga mig tidigt- jag hellre något och väntar på att gå och lägga mig, precis som du skriver!

Anonym sa...

Hej
Ser fint ut, kanke man åker dit någon gång, men maken vill inte.
Ha en mysig vecka.
AMP

Annika sa...

Oj, ja, om det hänt mig med gigabajtsen hade jag blivit totalt tokig..TUR att det gick att ordna. Visste inte ens att sånt kunde hända, guuulp!!!
Bäst att ta det lite lugnt med svensk tv ett tatg, fniss...
Sovscheman ja...jag kan inte heller sova på morgonen, funkar icke. Och nej, jag kan inte heller lägga mig för tidigt sas.
KRAMAR!!!

Otta sa...

Ta dig en tupplur! :-) Sitter hemma och jobbar idag, för jag håller att förbereda ett frukostseminarium jag skall ha på fredag - skulle också behöva ta en tupplur! :-)
Kram

Petra H sa...

Oj, hjälp vad jobbigt om man använt upp sitt internet för en månad. Visste knappt att internet kunde "ta slut" ;-) Har det hänt förut eller har du surfat extra mycket den här månaden??
Men nattflygningar är väl egentligen inte så vanliga - är det bara från Kairo man flyger mitt i natten??
Jag var så slut efter vårt besök och helgaktiviteter i måndags att jag sov siesta i 2 timmar, vilket jag sedan skämdes över! Alltså för att jag tyckte synd om O som inte kan göra det samma på jobbet...
Kram!

Saltistjejen sa...

Tupplur låter klokt! Det tycker jag är bland det bästa man kan göra! Så härligt!
Hoppas nu även att dina gigabajtar räcker fram tills de nya kickar in!
kram!

Stattinskan sa...

Alltså ... varje gång jag har varit in till dig har jag fått upp inlägget om att nu skulle flytta ... Tyckte det var konstigt att du inte skrivit mer men tänkte att du kanske är mitt uppe i flyttbestyren ... Klickade på din header och upptäcker att jag missat massor .... SÅ det är bara att sätta igång och läsa ;-D Kramar

Marianne sa...

Bert: Jag kommer förmodligen att somna som en stock (sover stockar?) om bara en liten stund : )

Carina: I kväll blir det i alla fall lite tidigare än vanligt tror jag, för jag är så trött att jag inte ens orkade gå och lägga mig en stund på eftermiddagen. Det blir nog stora timmerstockar som dras här i natt!

AMP: Hej och välkommen hit! Så synd att din make inte vill åka hit! Det finns mycket att se och uppleva, och allt är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Kanske för annorlunda i hans tycke? I så fall kan jag rekommendera semesterorten El Gouna, allt är rätt nybyggt och lite "tryggare" än den otyglade storstan. Du får gärna fråga om olika saker, jag svarar så gott jag kan!

Marianne sa...

Annika: Det är olika vilken sorts abonnemang man har, man kan ha obegränsat också, men det kostar rätt mycket och vi brukar klara oss med den gräns vi har. Skulle tro att det har blivit lite för mycket tv för min del på sista tiden, jag hade ju en maratonsöndag med Grannfejden : D

Ja du är ju också en sån där early bird! Det händer någon enstaka gång att jag kan sova lite längre - men det gillar inte Stina så då kommer hon och väcker mig. Om jag inte reagerar på kurrande och mysande så börjar hon dra mig i håret! Skrållan gillade inte heller när jag sov för länge, hon brukade slicka mig i ansiktet och en gång försökte hon ge mig väckarklockan. Då kan man ju inte annat än vakna ...

KRAM!

Otta: Jag var för trött för att gå och lägga mig, så det blev ingen tupplur. Hoppas du lyckades få en. LYCKA TILL med frukostseminariet. Ska ni vara på något trevligt hotell? Radisson var mitt favorithotell när jag flyttade till Stockholm och reste till Malmö i jobbet.

Kram!

Petra: Det beror på vilken sorts abonnemang man har. Vi tog ett med "tak" och det har gått bra hittills. Jag har nog tittat lite väl mycket på tv den här månaden, brukar inte göra det så mycket annars. Men sitter man en hel söndag och tittar på Grannfejden, då går det gigabajter!

Jag hoppas att nattflygningar inte är vanliga. Jag vet att flygen från Indien går (gick?) mitt i natten också. Allt är ju så himla anpassat efter Europa, så planen går så att man är framme lagom för att kunna jobba ... Och Klas tycker att om han ska åka vettiga tider, då går det åt två hela arbetsdagar och det har han inte tid med. Den här gången ska han vara där i två dagar så han får sova en natt emellan i alla fall. Annars åker han ofta en natt, jobbar hela dagen och åker hem nästa natt. DÅ är han trött efteråt. Och jag med.

KRAM!

Marianne sa...

Saltis: Det ÄR skönt att ta sig en lur mitt på dagen, men jag var för trött för att orka gå och lägga mig i dag. Har bara suttit och surfat. Det har i och för sig varit bra, för nu är jag i alla fall lite mer ikapp-läst än tidigare. Nu ska det nog räcka, även om jag tittar på tv och så vet jag ju att det är lätt att fixa om de tar slut igen : )

Kram!

Stattinskan: Hahaha, så där har jag också gjort massor av gånger när jag har bokmärkt vid ett inlägg i stället för startsidan! Jag ska inte svära på att jag har lärt mig vid det här laget ...

Kram!

Suzesan sa...

Ja jag är ju ett stort fan av tupplurar. I like.


Jisses så skrämmande att upptäcka att man förbrukat gigabajten så där. Tur du kunde köpa mera.

Morgnar NEJ TACK.

Bilderna Kairo By Night var ju superfina.

kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Ja där blev jag allt skraj ett tag!

Fast jag gillar egentligen morgnar, det är bara när jag inte har fått sova ordentligt som jag tycker illa om dem, för man somnar ju alltid så gott bara strax innan man ska upp. Och då inbillar jag mig att jag bergis hade kunnat sova lite längre, om inte ...

Kram!

Kerstin sa...

Jag skulle fått hicka jag med. Tur att det löste sig på ett enkelt sätt.
Jag har en del att läsa i kapp här men jag förstår att ni ska flytta. Vad spännande. :)
Det krulliga på min bild är en Rallarros eller Mjölkört som den också kallas.
Ha det gott, Marianne.

Marianne sa...

Ha,ha -vad jag skrattade åt Berts inlägg. Klockrent ju !.
Vilken tur att du hade så du kunde köpa några ´gigabitter´ till. Att vara helt avskärmad från oss ute i stora världen går ju bara inte.
Bilden på Sfinxen är jättefin. Har du tagit den själv.
/Kram

Otta sa...

Nej, inget fint hotell, vi har ett relativt fint och nytt kontor på Holländargatan och där brukar vi vara. Det är alltid lite kul med aktivitet!

Har du inplanerat någon resa hit - eller blir det fokus på flytt nu?

Marianne sa...

Kerstin: Aha, då fick jag lära mig någonting nytt! Jo, vi flyttar snart till en bättre bostad, det ska bli jätteskönt.

Kram!

Marianne: Ja, den har jag tagit själv och ska erkänna att jag är rätt nöjd med. Kunde ha tagit ett steg till till höger, men sfinxen finns väl kvar ett tag till hoppas jag.

Kram!

Otta: Jag hade tänkt åka till Sverige nu i höst, men först får vi besök och sedan flyttar vi, så det får bli till våren i stället. Då ska jag definitivt åka!

Kram!

Taina sa...

Så kan man ju också göra, dvs "vänta" tills man ska gå och lägga sig. Hihi. Men att behöva stiga upp vid midnatt för att komma med en flight är okristligt eller vilken religion man nu tillhör. Hur kul är det att gå och lägga sig sju på kvällen? Efter barnprogrammet liksom.

Vilken skrämselhicka du fick då! Usch och fy för sådana där saker! Tur att det ordnade sig.

Kram

Marianne sa...

Taina: Hahahaha, det ska jag säga nästa gång. Att han får gå och lägga sig direkt efter Bolibompa : D

Det ÄR okristligt att behöva gå upp så mitt i natten!

Kram!