tisdag 12 april 2011

En hälsning från Istanbul ...

... har jag fått i dag! Mina sjukgymnaster har varit på konferens i Istanbul, och köpte med sig min älsklingskaka Tutku till mig! Har jag inte världens bästa sjukgymnaster, så säg! TACK söta ni!

Tutku - betyder 'passion'. Vi sitter och mumsar på två var som efterrätt.

Bara för det fick jag hemlängtan och måste bjussa på ett par foton från Istanbul:

Utsikt över stadsdelen Karaköy från Topkapi-palatset. Tornet som sticker upp är Galatatornet, som byggdes av genuensarna och färdigställdes 1348.

Jag minns inte exakt vilken byggnad den här skylten sitter på, men det är någonstans i kvarteren nedanför Galatatornet.

---

Min kamera är kommer hem från sin spa-semester i morgon, ren och fin. Vilken TUR att jag hinner få den innan fredag. För då måste jag ju ta en massa foton av huset!

Men vi blev lite ledsna när vi upptäckte att ett par av grannarna, de vi har pratat mest med och som verkar så himla trevliga, ska sälja sitt hus. Vi visste att de har funderat på det ett tag, men hade hoppats att de skulle stanna. Nå, det är bara att hoppas att det kommer några som är minst lika trevliga. Får man lägga sig i vem som köper grannarnas hus? : )

2 dagar kvar!

18 kommentarer:

Pettas sa...

Tutku ser smaskigt gott ut.
Det bränns, bara två dagar kvar.


Kram!

Anonym sa...

Åhhh! Snart inflytt, spännande!

Marianne sa...

Karin: De är jättegoda, en tjock och god chokladkräm inuti. De verkar vara bara vanliga kakor, men de är otroligt goda.

Ja nu är det bara onsdag och torsdag kvar!!!

Kram!


Brysselkakan: Ja på fredag är huset vårt, och på måndag kommer möblerna. Snart, snart!!!

Annika sa...

Mmmm...den där kakan ser ju för god ut!! Chokladkräm i kakan...what's not to love!!
BARA TVÅ DAGAR KVAR!!
OTROLIGT!!!
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Den såg god ut!

Jag borde väl också börja nedräkningen, 17dagar kvar!

KARLAVAGNEN sa...

Tutku måste jag hålla utkik efter och finner jag några så lovar jag skicka till dig. Idag fick jag ett stort blått öga att hänga på väggen. Den hänger nu på mitt kontor och skyddar mig! :-)

Suzesan sa...

Mmm det ser gott ut med Tuktu. Vavava Åhhh herregudihimmelen är det bara två dar kvar.... 2 dar. Ojojoj.

GoodLuck Marianne. Så skönt för dig att flytta in och få dina grejor dit. Grattis.

kram
/Susanne

Katarina sa...

He, he. Jag som fick för mig att du var åter i Istanbul! Men hemlängtan, ja det kan man ha ofta, fast till lite olika ställen.

Imorgon reser vi till Jakarta, till en av L´s, alla hemman. Det blev 7 år för honom i Jakarta och nu ska vi göra stan!

Ha de gott!

Taina sa...

Hörru gottegris Marianne! Nu sitter jag här och dreglar och är rädd för kortslutning i datorn...inte lägga upp sådana där smaskiga bilder. Jasså, det blev lite "hemlängtan"? Jag kommer nog också ha hemlängtan den dagen jag drar härifrån. Du får väl trösta mig om det nu blir Älmhult. Kanske jag ska köpa grannens hus så kan vi ju börja träna ihop!!!!

Kramar från dreggelTaina

Norea sa...

Dessa kakorna finns på Willys. De har flera produkter från Turkiet i sitt sortiment.

Desiree sa...

Dina kakor ser goda ut. Istanbul verkar vara en vacker och mycket interessant stad. Ett ställe jag väldigt gärna skulle vilja besöka någon dag. Alla bilder och allt du skrivt om staden gör att jag verkligen har fått upp ögonen för Istanbul och som sagt gärna vill dit.
Synd att era trevliga grannar ska flytta men förhoppningsvis flyttar det in nytt trevligt folk.
Kramis!

Musikanta sa...

Det är rätt fantastiskt att folk kunde bygga så stabilt för så länge sen utan maskiner och annat! Undrar om våra hus kommer att stå kvar så länge...
Synd med grannarna - inte mycket att göra åt. Man får hoppas på det bästa.
Kramar!

Marianne sa...

Annika: Den är verkligen jättegod! Brukar inte gilla den typen av kakor, men de här går inte att sluta äta.

Nu är det verkligen fredag snart! Och allt sånt som el och vatten och sopor och sånt är fixat. Det ska bli så SKÖNT!

KRAM!


Anna: Den ÄR god! Ja nu får ni snart er lägenhet också! Var glad att ni i alla fall slipper bo där under ombyggnaden. Hur länge har ni kvar er nuvarande lägenhet, förresten?

Kram!


Karlavagnen: Har ni många turkiska affärer i Rom? Du behöver inte skicka, Norea skriver här att kakorna finns på Willys! Men TACK söta du i alla fall! Bra att du har ett öga - Nazar boncugu - så att du är trygg! : ) Jag har ett stort öga som jag brukar ha hängande i köket.

Kramar!

Marianne sa...

Suzesan: De är jättegoda. Om du har några ungar som åker till Turkiet över sommaren, så be dem köpa med sig en rulle till dig - eller kolla på Willys, Norea skriver här att de finns där!

Ja nu är det snart dags att sätta nyckeln i låset! TACK, jag hoppas ingenting ska haka upp sig i sista minuten.

Kramar!


Katarina: Haha, nä inte så här nära övertagandet av huset. Fast från början hade jag tänkt åka dit i maj - det får dock skjutas upp till hösten.

Visst längtar man hem till en massa olika ställen! På gott och ont, det är inte så lätt att åka "hem" längre : )

Åh, Jakarta! Där har jag släktingar. Min pappa är från Padang, på Sumatra. Hoppas ni får jättetrevligt i Jakarta!

Kram!


Taina: Hahaha, du får skydda tangentbordet med plast! : D

Ja se nu till att flytta till Älmhult så att jag kan trösta dig sedan. Och den där planen med grannens hus tycker jag låter perfekt. Då blir det garanterat trevliga grannar som gillar att grilla, och jag får barn på gatan så att det blir lite liv. PLUS en granntant att festa med! Eh ... träna? Vad gör man då? : D

KRAMAR!

Marianne sa...

Norea: Jag måste absolut göra mig ett ärende till Willys! Vilken tur att vi har Willys här i stan! Och eftersom vi har en del turkar kan man ju hoppas att även vårt Willys har dessa kakor. Har du ätit dem? De är så goda!!!


Desirée: Ja du måste åka till Istanbul! Det är en fantastisk stad, där finns allt från gamla romerska lämningar till supermoderna klubbar och shoppingcenter.

Jag hoppas också att det blir trevliga grannar, riktiga grannar och inte några som kommer och ska bo här i tre år för Ikea. Man kan väl ha trevligt med dem också, men man vill ju ha riktiga kompisar som stannar, nu när man är i Sverige.

Kram!


Musikanta: Ja i Istanbul finns ännu äldre saker. En romersk akvedukt står fortfarande där den alltid har stått, den underjordiska cisternen byggdes 532 (tror jag det var, men ungefär då i alla fall), och det är bara ett par exempel. Haha, tror knappast att våra hus står pall så länge!

Ja det är verkligen synd att de grannarna ska flytta. Nå, grannarna mitt emot verkar också trevliga, och resten har vi inte träffat än så det är mycket möjligt att de är supertrevliga.

Kram!

Norea sa...

Jag brukar köpa lite kakor, godis, röror och olika inlagda grejer från Willys när jag vill känna lite "Turkietkänsla" eller bara för att det är gott helt enkelt.

Jag har smakat kakorna, men Willys säljer dem i en påse vad jag minns och de är verkligen mumsigt goda och som du skriver svåra att sluta att äta. Hoppas de finns på ert Willys, annars får du be att de tar in dem, då de uppenbarligen finns där de gör sina inköp. Men Willys förändrar ständigt sitt sortiment och gör nya upphandlingar var 4;e månad, fick jag förklarat av en Willys-anställd när en vara jag alltid köpt där tidigare inte längre fanns kvar på hyllan...så man kan aldrig vara 100% säker...

Anna, Fair and True sa...

Vi kommer nog också bo där medan vi fixar. Men vi får tillgång den 29 april och behöver inte lämna den gamla förrän den 23 maj så det finns lite tid däremellan.

Marianne sa...

Norea: Tutku finns i påse också, och det är ju fler i påsarna än i rullarna : ) Om jag inte hittar dem får jag fråga efter dem, och sedan tjata så kanske de tar in dem!


Anna: Hoppas ni hinner fixa det mesta med köket innan ni flyttar in, det blir ju lite lättare då. Vi kommer att ha det gamla köket kvar medan det nya byggs, så även om det inte är så fräscht (det var en underdrift) kommer i att kunna leva där och laga mat.

Nu är det bara 14,5 timmar kvar!!! : )

Kram!