tisdag 19 april 2011

Vi närmar oss inflyttning

Flyttkillarna kom tillbaka i dag och hjälpte till att packa upp möbler och organisera kartonger. Killarna har verkligen gjort ett toppenjobb, och trevliga var de till på köpet. De läser väl inte det här, men jag säger ändå TACK för all hjälp!

Vi har så klart också jobbat och slitit, jag mest uppe på övervåningen och Maken mest där nere. Vackert blir det INTE, men det behövs inte just nu, bara det funkar att bo under renoveringen. Byggaren var och kikade i dag, så vi ska få en offert i veckan och hoppas att de kan börja riva väggar och badrum inom några veckor.

Så här har vi haft det i dag:

I morse.

I morse.

I kväll.

Här ska jag sitta och blogga i framtiden. Dock inte med de där gamla skärmarna som står på skrivbordet på bilden. Huset mitt emot ser ut att stå väldigt nära, men det gör det inte. Vi har båda två trädgårdar på framsidan och en gata mellan oss.

Det kanske ser lite rörigt ut bland kartongerna, men det är det inte. Mot sovrumsväggen står sängkläder, lakan, handdukar och liknande. Mot fönsterväggen står papper, pärmar och annat "kontorsmaterial". Ett par klädkartonger står bakom den lilla fula byrån, de fick inte plats i garderoben.

Klädkartonger med hängande kläder står på rad i garderoben så att vi kan hitta våra kläder. Gissa om jag är glad i dag för att jag har haft klädpåsar av plast om nästan varenda klädesplagg!

Köket i morse.

Köket i kväll. Faktum är att det ser ännu lite bättre ut, för jag diskade upp det som står till höger om spisen också. På torsdag kan jag ställa in det sista i skåpen.

Och över alltihop vakar svärmor : )

I morgon ska jag ha en vilodag och Maken ska jobba. Vila och vila, jag ska tvätta. Den tvättmaskin som finns i huset funkar inte så bra och vår är inte inkopplad än. Så det blir sista gången i tvättstugan i morgon. Och så ska jag gå och köpa den där cykeln som jag inte har köpt än.

Tror jag kommer att somna lika gott i kväll som jag gjorde i går. Jag hann inte ens ta boken förrän jag somnade, och jag som inte kan somna utan att läsa!

12 kommentarer:

Musikanta sa...

Kul att du dokumenterar allting. Roligt att titta tillbaka på när ni har fått allting i ordning. Förstår om du är trött när du har jobbat och slitit hela dagen.

Så bra i alla fall att ni kan bo på övervåningen medan de fixar köket och resten därnere. Det ser härligt ut trots alla kartonger!
Många kramar från Ingrid

Kersti sa...

Jisses vad ni har jobbat. Härligt att vara på plats. Vad säger katterna?

Saltistjejen sa...

Vad duktiga ni är med uppackningen! Köket ser ju riktigt bra ut efter att ni börjat få in saker i skåp o lådor. Sådant tar tid. Liksom att minnas var man ställde allt haha! ;-)
Kram!!

Pettas sa...

Tala om ös! Vad går ni på för bränsle egentligen. Superduktiga är ni!
Vila imorgon, det behövs med all säkerhet:)
Kram!

Anonym sa...

Vi flyttade till Grekland med nästan alla våra grejor 2003. Vi hade skruvat isär allt som gick att dela på. Skruvar och sånt låg i en gemensam låda, tills vi kom på att det nog inte var så intelligent...

Sen , framme, höll vi på i MÅNADER att identifiera olika delar och skruvar...
Monica P

Laura sa...

Det ser ut som om ni har fått mycket gjort idag också, stor skillnad på morgon- och kvällbilderna ju! :) Snart kommer det att se ännu bättre ut! Huvudsaken är ju att ni själv hittar era saker och vet var de finns! ;)

kram!

Anna, Fair and True sa...

Drömde om dig och ditt kök härom natten. Jag hjälpte till eller något, börjar glömma nu. Det var i alla fall väldigt rött och plastigt kök hahaha! Fast det var inte klart och allt såg ganska konstigt ut, du vet hur det är i drömmar! :)

Lotta sa...

Vad ni slitit! Och fint blir det, wow. När jag ser alla kartonger vet jag att det där hade taget "forever" i det här hushållet...

Kram

ExPIAtriate wife sa...

Spannande! Det ar alltid lite intressant att packa upp kartonger igen, man har en tendens att glomma bort vissa saker!
Ni ar duktiga med uppackning och valdigt organiserat! Roligt att fa folja hela aventyret!
kram!

Desiree sa...

Ni har ju jobbat på jättebra och nog ser man väldigt stor skillnad på de korten du tagit på morgonen och de du tagit på kvällen. skönt att faktiskt kunna ta det lite pö om pö eftersom ni ändå ska ha in hantverkare och renovera så behöver allt inte packas upp med en gång.
Kul att du får din cykel imorgon. Sov nu riktigt gott.
Kram!

Eva Henriksson sa...

Så enormt fint ni jobbar!!! Och vilken fantastisk ordning på lådorna. Har ni verkligen inga lådor som är omärkta med diverse i???? Klädkartongerna är verkligen fina.....

Bloggblad sa...

Vilken energi! Den avundas jag dig, inte övriga jobbet.

Nu ser jag att hela övervåningen är exakt likadan som vår, fast vi har 3 fönster i en frontespies där ni har ett takfönster. Vi satte upp en vägg och gjorde ett stort sovrum (nu arbetsrum) mot balkongsidan. Tv-rummet är ändå ca 20 kvm.