onsdag 20 april 2011

Vilken onsdag!

Vårkänslor i Ikea-land.

Äntligen funkar Internet igen! Telia har visst haft problem med mobilsurfarnätet - och har det fortfarande för Maken kommer inte in med sin dator. Man blir ju alldeles handikappad när Internet inte funkar!

Jag har haft tvättdag i dag, och passade på med gardinerna här i lägenheten som vi ju ska städa fint efter oss. Och så har jag köpt en cykel! Det blev en röd Crescent, City-linjen av förra årets modell. Normalt vill man alltid ha den senaste modellen av allt, men jag tycker faktiskt att förra årets modell är finare än den nya. Praktiskt eftersom den är lite billigare! Och jag klarade av att cykla både till Maxi och hem utan att tippa på näsan trots att det måste vara cirka 25 år sedan jag cyklade. Det är ROLIGT att cykla! I morgon ska jag cykla hem till huset för att fixa färdigt i köket och lite annat smått och gott.

En RIKTIGT rolig sak hände mig i dag. När jag var inne på apoteket hörde jag plötsligt någon som sa "Marianne!" Något bekant var det över henne, men jag kunde inte ... JO, det var M-L som jag inte hade sett på cirka 28-30 år!!! Vi kände varandra på den tiden, men sedan flyttade de "till skogarna någonstans" och vi tappade kontakten helt. Det visade sig att det var skogarna utanför Älmhult! Helt otroligt, och fantastiskt roligt. Vi bytte självklart telefonnummer och jag hoppas vi kan ses direkt efter påsk någon gång, de är upptagna under helgen. Det här är ett par som jag alltså kände i min UNGDOM, och jag minns när de träffades!

Ibland är världen bra liten, och visst är det roligt när den är pytteliten!

19 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det är fantastiskt när världen är sådär liten! Och visst blir man handikappad när internet inte fungerar! Ser att ni också har fint väder. Tänk vad roligt om det kunde bli en varm och solig påskhelg.

Saltistjejen sa...

Vad ROLIGT att du träffade en gammal vän sådär! Sådant är så himla kul! :-)
Bra med cyekln också. Det är så underbart att kunna cykla. Jag saknar det.
Skönt också att internet fungerar igen. Jag vet att man blivit totalt internetberoende nu. Iallafall jag.
Stor Kram och fortsatt lycka till med uppackning och inboning!

Anonym sa...

Tänk vad liten världen är ibland!

olgakatt sa...

Märkligt att man blivit så teknikberoende men det känns faktiskt kymigt när man är utan internet.
Jättekul med kompisen från förr!

Laura sa...

Vad roligt att träffa på gamla vänner när man minst av allt anar det! :) Ni har säkert mycket att prata om! Grattis till cykeln också, jag har förstått att ni har perfekt cyklingsväder i Sverige nu!

kram!

Desiree sa...

Vad kul att råka på en riktigt gammal vän så där. Kul! Ja nu får ni chansen att återuppta kontakten igen. Grattis till nya cyklen också. Den låter jättefin och kommer att bli toppen.
KRam!

Kim M. Kimselius sa...

Visst är det fantastiskt att återse någon efter så många år, någon man tyckt riktigt mycket om. Är glad för din skull. Cykla försiktigt! Älskar också att cykla, det är frihet för mig nu när jag inte längre kan rida!
Kram Kim

Anne-Marie sa...

Visst känns det konstigt att inte ha internet. Otroligt så beroende man kan bli. Ni verkar ha hunnit med hur mycket som helst under bara några få dagar. Världen är liten - det har jag varit med om många gånger. Kramar!

Marianne sa...

Tittar bara in för att säga att jag kanske stannar till hos dig framåt kvällen. Jag är ju ändå på väg till Blåkulla. Kan jag landa på gatan ?!

Kram och Glad Påsk !

Suzesan sa...

Det är nog verkligen MENINGEN att du skulle hamna i Älmhult:)Tänk så märkligt hur man möts. Jag möter många i stan som får mig att tappa "hakan" då de är hemifrån och många har jag inte träffat på lika många år. Jag börjar tro lite att man här ihop med de där gamla vä'nnerna på nåt konstigt sätt.

Bra idé med röd Crescent. Fint och visst är det kul att cykla. Skaffa dubbla lås på den:)

När internet krånglar så är det ju helt hopplöst. Måste funka ju hahaha.

GladPÅsk Marianne

Kram
/Susanne

Millan sa...

Ah vad harligt med var och sol aven i Sverige nu! Jag var hemma i goteborg forra veckan och redan da borjade det kannas att varen ar pa vag!!

Det ar sa roligt nar man springer pa gamla bekanta och aterupptar kontakten! Ja varlden ar verkligen liten.

Sag aven nedan att ni nu har flyttat in i huset. Underbart!! Pefekt att ha kommit in innan sommaren sa att ni har en tradgard att njuta av.

kram

Eva Henriksson sa...

Så roligt du har. Det dyker upp goda vänner och du har fått en cykel och......riktigt lyckosamt.
Glad Påsk!

Lotta sa...

Härligt med cykel, gammal vän och fint väder. Vill önska en Glad Påsk!

Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Det blev verkligen en fin påskhelg! Otroligt, för normalt brukar det vara fint i veckorna och rysligt när folk är lediga. Men det var verkligen härligt i helgen som gick.

Nu hoppas jag att Internet ska fungera som det ska!


Saltis: Ska ta och ringa dem i morgon och se om vi kan ses i helgen. Det är så himla roligt och verkligen oväntat.

Jag är så glad för cykeln! Det tar bara ungefär 5 minuter att cykla in till stan och cykelvägen är så himla fin! Förresten finns det mängder av cykelvägar här i Älmhult, jag kan välja tre olika här hemifrån!

KRAM!


Brysselkakan: Ja och tur är väl det!!! Ibland vill man att den ska vara stor, och ibland är det skönt när den är liten.

Marianne sa...

Olgakatt: Ta i trä, men nu funkar allt. Ja utom telefonen då : ) Man kan ju inte kolla upp någonting, leta sotare, ja du vet. För att inte tala om bloggningen!

Så himla roligt att bo "granne" med dem. Tror de bor rakt över sjön. Jag får väl skaffa en eka : )


Laura: Ja man har ju en del att fylla i när man inte har setts på knappt 30 år! Helt underbart att kunna cykla, det är ju lite svårt i Istanbul, även om en del gör det. Vet inte om strandpromenaden från Fenerbache ut till Kartal är helt klar nu, men det är en bra cykelväg. Fast då blir det mer som motion/utflykt, vitsen är ju att kunna använda den som transportmedel. Och DET skulle jag aldrig våga i Istanbul!

KRAM!


Desirée: Ska bli jätteroligt att umgås med dem igen. Vi hade roligt då, så jag tror nog att vi kan ha roligt igen!

Jag är så glad för min cykel! Här finns så många cykelvägar att jag till och med tror de är fler än bilvägarna. Härifrån kan man nog bara köra en väg till stan, men jag kan välja tre olika cykelvägar, fler om man räknar de som börjar ca 500 m härifrån. Otroligt bra!

KRAM!

Marianne sa...

Kim: Det är fantastiskt att återse vänner från så långt tillbaka i livet! Det är sånt man inte riktigt räknar med ska hända. Kanske om man bor i större städer, men när man flyttar till en helt ny liten ort som vi har gjort, då räknar man knappast med att vänner från förr ska dyka upp!

Trist att du inte kan rida längre! Jag har inte ridit på många herrans år, så det skulle få bli en ponny för min del om jag skulle göra det. Hellre en busig liten rackare än en stor lugn sak, jag är lite höjdrädd : )

Kram!


Anne-Marie: Det är förfärligt utan Internet! Bara en sån sak som att hitta en sotare, inte har man telefonkatalog längre! Jo, vi har fått mycket gjort, å andra sidan är det bara kök, arbetshörna, tv-hörna och sovrum plus gästrum som behövde göras i ordning innan renoveringen, så det var ju inte så mycket. Jo, garderoben också så klart : )

Kramar!


Marianne: Hahaha, ja det hade varit roligt om du tittar in på väg till Blåkulla - fast nu får det väl bli på väg från Blåkulla : D Om du tycker gatan är för trång har vi vändplanen : )

Kramar!

Marianne sa...

Suzesan: Ja jag är verkligen glad att vi hamnade i Älmhult, här är både riktigt fint och dessutom bor gamla vänner här! Otroligt. När man bor i en stad är chansen större, men på en så här pass liten ort!

Visst är det skönt att cykla! Jag vet att du alltid cyklar, nu ska jag också göra det. Men jag tror inte jag behöver dubbla lås här?

Kramar!


Millan: Vilken tur du har haft med påsken här i Sverige! Just nu är Sverige som vackrast, tycker jag i alla fall. Men det är bara en kort tid det är så här fint, snart blir det fint på ett annat sätt, men jag älskar det här skira.

Ja nu bor vi i huset, och det känns helt perfekt med trädgården. Det finns lite grann, men inte så mycket att det redan är prägel på tomten, vilket är roligt. Jag planerar fruktträd i ett hörn så att barnen kan palla frukt där när de blir större : )

KRAMAR!


Eva: Ja det är roliga tider nu, slitsamt med flytten, men ändå roligt. Det är inte varje dag man flyttar in i sitt första egna hus!

Hoppas du också har haft en bra påsk!


Lotta: Ja visst är det härligt just nu! Hoppas du också har haft en glad påsk!

Kram!

Musikanta sa...

Cykla är verkligen helt underbart, åtminstone när det är vackert väder! Fantastiskt när man träffar gamla vänner från förr - det är som det var igår man sågs, trots att så många år runnit förbi sen dess...
Kramar!

Marianne sa...

Musikanta: Här är så vackert att cykla också, mycket vackrare på cykelvägarna än de vanliga. Inte dumt att få lite muskler och motion på köpet!

Har inte hunnit ringa mina gamla vänner än, ska försöka göra det i morgon. Vill hemskt gärna träffa dem snart.

Kramar!