torsdag 7 april 2011

Pladder om pyromaner och annat

På väg norrut från Bosporen till Svarta havet.

I dag har det blåst här, men jag har inte märkt någonting av någon farligare sorts storm som väderexperterna har varnat för, den höll sig förmodligen längre söder och öster ut och lämnade oss smålänningar i fred.

En som inte lämnar oss älmhultingar i fred är däremot en pyroman. Men det verkar vara en pyroman med någon sorts agg mot sport eller mot idrottsföreningen här i Älmhult, för om jag har förstått saken rätt är det bara byggnader vid idrottsplatsen som har blivit påtända. Med tanke på vad jag tycker om sport (på tv) skulle man kunna misstänka mig, men jag lovar och svär att jag inte ens är riktigt säker på var idrottsplatsen är belägen, så det är inte jag. Och jag tänker inte springa runt och bli rädd nu, jag hoppas att pyromanen håller sig till byggnader där folk inte bor - och att de tar fast vederbörande i rödaste rappet. Nej, nu får jag visst rätta mig själv: Pyromanen har även bränt ner två fritidshus här i trakterna. Jag hoppas som sagt att polisen tar honom/henne med blixtens hastighet.

Jag ska säga att jag känner mig rätt risig efter den där TBE-sprutan jag fick i tisdags. Ont i hela kroppen, ja som en lättare sorts flunsa. Nå, det går väl över snart.

Nu börjar vi beta av lite småsaker inför flytten. Adressändring är gjord, vatten/avlopp och sopor är kollat hur det går till, det blir möte med byggaren i mitten av nästa vecka, Maken får kolla och jämföra el, och flyttfirman är kontaktad. Våra möbler kommer måndag den 18 april.

7 dagar kvar!


16 kommentarer:

Pettas sa...

Oj, Marianne, åter en flytt men nu till egna domäner och den här gången tillsammans med sötnosarna med svansar.
Hoppas pyromanen tas fast snarligen...

Här stormar det:D, Vi fick en del av skopan.

Kram!

Marianne sa...

Karin: Ja det här är den flytten jag har längtat efter! Eller rättare sagt längtar efter (i presens). För nu blir det till vårt eget slott där vi ska BO!

Så ni fick stormen. Jag är inte avundsjuk på er, för det är så besvärligt att gå när man hela tiden blir omkullkastad av osynliga makter : D

Kram!

olgakatt sa...

Så spännande det ska bli för er att flytta!
Hoppas "risigheten" snabbt går över. Jag kände inget av mina två första sprutor nån av gångerna ( jag tog de två för några år sen men glömde fullfölja med nr tre och fick börja om i fjjol. Ska ta nr tre i denna månaden.
Håller på att kurera min vårförkylning, är på ordentlig bättringsväg nu. Vill INTE hosta på lördag!

KARLAVAGNEN sa...

Det är nog pyromanen som är påtänd. Glöm inte adress ändra till prenumerationer, frequent flier medlemsskap, skatteverket, veterinären, osv... Bergis att du har todo bajo control!!!

Marianne sa...

Olgakatt: Skönt att du har sluppit känna någonting av sprutorna, för det är inte mysigt. Nå, du har ju blivit förkyld i stället, det är lika omysigt det.

Vi får ta med ordentligt med Fisherman's Friend, ifall vi får hostatacker.

Jag har förresten biljetterna till Åsa Linderborg nu, och har lånat hennes bok så att jag har läst den till på måndag, eller i alla fall delar av den. Det blir roligare då : )


Karlavagnen: Jag tror också att den där pyromanen är påtänd : ) När man adressändrar på adressändra.se går det till Skatteverket och alla myndigheter, sedan ska jag ta en efter en och alla kompisar när vi de facto bor där. För all post går ju ändå fram tack vare adressändringen.

Tror jag har koll, utom på elen ...

Annika sa...

LÄSKIGT med pyromanen.
Må, han (för det är säkert en han) åka fast fortare än kvickt.
SJU DAGAR kvar!!
DET är ju ingenting!!
IIIIHHHH!! VAD härligt!!!
Kram!!

Lotta sa...

Hej Marianne,

tack för tipset och länken till Ann! Ska genast checka in hennes hemsida. Vad synd att jag inte visste att hon hade kurs i NYC. Häftigt att hon och hennes man bor på en segelbåt!

Så roligt med ert nya hus och härligt att ni renoverar och får det som ni vill ha det. Nedräkning!

Hoppas pyromanen åker dit, obehagligt med någon eller några som tänder på så där.

Lotta

Anne-Marie sa...

Vilken fantastisk bild på Bosporen! Ja du, de där sprutorna kan vara obehagliga. Jag tar ogärna sprutor och vaccinationer. Hoppas att du blir piggelin igen så att du kan ha fullt med energi till flytten. En vecka! Härligt. Kram!

Eva Henriksson sa...

Nästa spruta märktes nästan inte alls på mig!!!!
Lycka till med flytten och flyttstädningen som du borde slippa?! Flyttstäda är inte så lätt.Då är man så trött.

Anonym sa...

Godmorgon!
Nu önskar jag dig bara en massa energi till flytten! Den här gången slipper du ha katterna i karantän, skönt! Det är jobbigt att flytta, men ACK så kul när man flyttar TILL något som ni gör nu.

Här i Gävle blåste det som attans igår, så vi fick vår del! Idag verkar det som en ide att fixa till håret, igår var det meningslöst..... :-)

Ha en trevlig helg! Kram Nathalie

Millan sa...

Sa spannande att det snart ar dags for er flytt nu!! Det kanns som om det har gatt himla fort sedan ni kopte huset?? Har i england tycker jag alltid att det verkar ta manader innan allt blir klart.

Vad laskigt med en pyroman i Almhult. Knepiga grejer det dar... lite svart att forsta for oss vanliga dodliga att man skulle kunna fa for sig att tutta eld lite varstans bara sa dar.

Kram!

Suzesan sa...

Jag avskyr anonyma eldare. Pyromaner. Det f.örstår du nog efter vad vi haft här där jag bor. Avskyr dem.

Hoppas du ska krya på dig. Efter sprutan. men är det inte så att man kan få en reaktion på de flesta sprutor. För man får ju en dos av det man ska skydda sig mot.

Åhhh nu är det ännu mindre dar innan ni flyttar. Just nu när jag skriver detta. Glädjs med dig Marianne.

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Jag borde också ta det där vaccinet. Tror man får göra det fast man ammar.

Marianne sa...

Annika: De har redan tagit någon, men han nekar (så klart). Själv har jag ju ingen aning om vem det är, om de har tagit rätt eller inte. Man kan ju hoppas att det är rätt.

Och nu är det bara FYRA dagar kvar! På fredag är huset vårt!!! Hoppas att nästa helg bjuder på lika fint väder så att vi kan sitta i trädgården och fika. Åhh, hoppas att det finns NÅGRA blommor i trädgården. Har inte varit där ute sedan nuvarande ägaren kom hem från Thailand, för han måste ju få säga adjö till sitt hus i fred.

KRAM!


Lotta: Hej Lotta! Välkommen hit! Hoppas du hittar någonting som passar dig hos Ann, hon är en riktigt bra skrivarlärare och coach! Jag har inte sett vad Saltis har skrivit än, men jag kan inte tänka mig annat än att hon är nöjd.

De har bott på sin segelbåt i ganska många år nu, skulle tro att det är en 7-8 år. Just nu ligger de i Sevilla, men ger sig väl snart av igen.

Ja på fredag får vi vårt hus. Sedan sätter det igång med att riva heltäckningsmattor, väggar och ... ALLT! Ska bli så roligt!


Anne-Marie: Bosporen är så vacker. Och den är tillräckligt kort för att man verkligen ska kunna uppleva hela längden, från Svarta havet i norr till Marmarasjön i söder.

Jag gillar inte heller vaccinationer, men den här känns viktig. Däremot tar jag inte flunsasprutor, har gjort det en gång och jag har nog aldrig varit så sjuk i flunsa som den gången! Lite onödigt ... Men nu är jag pigg igen efter den här omgången.

Kramar!

Marianne sa...

Eva: Hoppas jag inte heller känner någonting av tvåan, den är i mitten av maj.

Jo vi får flyttstäda från lägenheten där vi bor nu. Men det är bara en liten tvåa, så det blir inte så farligt. Dessutom ska man städa de skåp man har ANVÄNT, och vi har begränsat oss : ) Det ska inte vara färdigt här förrän till sista april i alla fall, så det är ingen panik med det den här veckan.


Nathalie: TACK! Ja den här flytten blir förhållandevis enkel. Inga flygplan, och möblerna är ju redan packade och ska bara packas upp efterhand som det renoveras. Till en början är det bara det allra nödvändigaste, böcker och tavlor får vänta ett bra tag. Det blir renoveringen som blir det tyngsta, och att bo i ett faktiskt rätt sunkigt hus så länge.

Haha, nä det är ingen idé att fixa håret när det stormar!

Kram!


Millan: Ja det har nog gått rätt fort, men det var vi som pressade på lite eftersom vi inte kan bo kvar här i lägenheten efter sista april. Så vi var tvungna att få flytta in nu.

Nä, det är verkligen obegripligt varför man vill tutta på hus och andra byggnader. Skaffa en öppen spis ...

KRAM!

Marianne sa...

Suzesan: Ja söta du, jag vet ju vad du har gått igenom när det gäller pyromaner och andra eldare. Tur på så sätt att det är här i Älmhult, och inte i Halmstad!

Jo det är rätt vanligt att man reagerar på vaccin, i alla fall när det är levande vaccin. Sedan finns det ju avdödat också, men jag vet inte vilken sort det här är. Vill inte veta : )

Ja nu är det bara 4 dagar kvar!

KRAM!


Anna: Ingen aning om man kan ta det när man ammar. Men det vet de på BVC, så hör med dem. Du ska i alla fall ta det så snart du kan, för nu kommer ni ju att vara ute mer och på ett annat sätt.

Kram!