fredag 15 april 2011

Husägare!

Nu är vi husägare!!! I förmiddags träffades vi hos mäklaren, betalade alla pengar och skrev alla papper. Och så fick vi nycklarna. Det var första gången vi träffade säljaren eftersom han var bortrest när vi skrev kontraktet, och han verkar vara väldigt trevlig. Hoppas han kommer och hälsar på och ser hur vi har fått det sedan.

Så klart åkte vi HEM en liten sväng när allt var klart. Fotona är verkligen inte av bästa kvalitet, men håll till godo ändå:

I trädgården fanns TRE blommor. Tre små förskrämda scillor. Men de behöver inte vara ledsna, för de ska nog få sällskap snart.

Ett litet träd eller en stor buske, vilket det nu är, hade stora fina knoppar. Det är förmodligen det enda, eller i alla fall ett av mycket få, träd som ska vara kvar.

Stolt husägare står i hallen. Till höger bakom garderoberna finns kapprum och gästtoa. Till vänster in genom dörren ligger nuvarande köket.

Så här ser det ut när man kommer in. Tvättstugan ligger till vänster bakom trappan.

Det nuvarande köket ser ut så här.

Och så här. Det är faktiskt ett ganska stort kök, men här har vi tänkt göra sovrum.

Nästa rum är badrummet.

Och efter badrummet kommer det här lilla rummet. Här kommer själva köksdelen att byggas upp, med diskbänken till höger så att den delar vägg med badrummet.

Här i nuvarande sovrummet kommer det att bli matrumsdel. Husägaren är ute på inspektionsrunda.

Vardagsrummet kommer då bredvid köket, så att säga. Jag tror det blir mycket ljusare när man hugger ner alla spretiga buskar som står utanför uteplatsen.

Öppna spisen. Vi har redan beställt ved så att det ska räcka över nästa vinter.

Tvättstugan med bastun i bakgrunden. Går man till vänster vid bastun kommer man till förrådet.

Övervåningen med två små rum. I ett av de två rummen ska vi kampera tills det blir färdigt på första våningen.

Övervåningen åt andra hållet med balkongen. Jag har tänkt mig att min arbetshörna ska bli bakom trappan. Visst kan väl det bli mysigt!

En liten scilla.

Vi fick en liten överraskning också. Positiv sådan. För ovanpå garaget finns en stor vind på ca 60 kvadrat som man kan inreda om man vill. Inte för att jag tror att vi behöver ytterligare plats, men det är alltid bra att sånt finns, ifall, ifall.

Ja som ni ser har vi en del att göra. På måndag får vi våra möbler, så förhoppningsvis får vi så pass ordning att vi kan flytta ut under påsken. Då blir det lättare att ta tag i saker och ting.


PS. För att undvika eventuella missförstånd om det är någon ny läsare eller så. Vi ska alltså totalrenovera huset. Alla heltäckningsmattor ska ut, alla golv (utom i hallen) bytas, väggar och tak målas ... You name it!

42 kommentarer:

Suzesan sa...

WOW. Äntligen. Grattis Marianne. Nu får du landa. Glädjs med dig.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... sa...

Grattis!! Det kommer bli urläckert! Good bonestructure. Äntligen ert, egen trädgård, era scillor!

Jag kan se hur trevligt din plats där uppe komer bli, bredvid trappan. Härligt med balkong. Ni har massor med yta!

Ha en härlig helg och kram

Laura sa...

Grattis till de nya husägarna! ;) Och WOW - det ser ju snyggt och fräscht ut redan nu, det kommer säkert att bli ännu finare då ni väl är färdiga med renoveringen! Grattis till det nya huset än en gång!

kram!

Victoria sa...

Åh, vad häftigt, åh, vad kul och åh, så spännande!!
STORT grattis till nya huset!!
Kramar//Vic

Marianne sa...

Suzesan: TACK! Ja nu äntligen får jag landa. Och äntligen får jag göra i ordning hemma hos oss, med våra grejor!

Kram!


Lotta: TACK! Ja det är en riktigt bra stomme, där kommer att bli bra när vi är färdiga. Men det kommer nog att ta sin tid ... Nu längtar jag hem! : )

Kram!

Marianne sa...

Laura: TACK! Haha, nä fräscht är det INTE. Bland annat är det så inrökt att man nästan blir nikotonförgiftad : D Tur att det börjar bli varmare så att vi kan vädra ordentligt!

Kram!


Vic: TACK! Ja jag önskar att jag kunde sätta igång och måla eller vad som helst redan i dag, men jag får tåla mig. Ska i alla fall plantera några lökar i krukor att ställa ut sedan.

Kramar!

Anonym sa...

Grattis! Jag vet hur pirrigt det känns! Sista vi köpte hus var i somras då vi, kan man säga, spontan köpte ett hus i Sverige till våra söner! De stormtrivs! Och vi har ju någonstans att bo när vi är i Sverige, innan bodde de i en etta... då sov vi i köket när vi var där...

SweFloKeto sa...

Härligt! Ska bli SÅ spännande att se renoveringen! Verkar vara ett bra hus att grunda med, så att säga. Det här blir kanon! Katterna kommer nog att förundra sig över att helt plötsligt ha så mycket ytor att röra sig på!

olgakatt sa...

Lycka till!
Det kommer att bli jättefint!

aasa sa...

Grattis!
Vad är det där utrymmet bredvid öppna spisen till? Först tänkte jag att det skulle vara till ved, men det är ju nån sorts ventil ovanför...? Plus att det är kontakter längst bak, men nån kanske har haft tv:n där?

Marianne sa...

Brysselkakan: TACK! För oss är det vårt allra första hus, så allt är verkligen nytt för oss. Tur att det finns mäklare som vet hur man gör och som hjälper till med lagfart och allt vad det är. Till och med vattnet fixade de!

Skönt för era söner att ni köpte hus! Det gjorde ni bra!


SweFlo: TACK! Det är en jättebra grund, ovanligt bra skulle jag tro, faktiskt. Så vi har haft tur. Haha, ja katterna kommer väl att få spatt. Det har faktiskt varit en positiv grej med att bo så här litet under en period, för katterna kan inte gå och gömma sig på någon annan våning här! : )


Olgakatt: TACK! Ja det kommer att bli fint. Jag har just planterat rosa väpnarliljor i krukor, så kan vi sätta ut dem sedan (om de tar sig). Ska skaffa plantor också i mängd så att vi kan få lite färgglatt i trädgården.

Marianne sa...

Aasa: TACK! Hm, jag vet inte. Men jag tror vi kommer att ha ved där. Definitivt inte någon tv i alla fall : ) Jag hade inte sett kontakten och sladden tidigare, för det var fullt med diverse grejor där tidigare. Men ventilen kanske har med allmänna luftsystemet att göra? Nu ser jag förresten att ventilen över själva spisen sitter snett! FY vad fult! Hoppas det går att fixa, annars får man sätta någon stor krans eller annan luftig dekoration så det inte syns!

Dubbelörn sa...

Stora grattiskramen är din! :)

Det blir en sådan skillnad på ljuset i huset när ni får tak o fönster vita. Huset ser kanonfint ut o det kommer att bli kanon när ni är klara.

Det är en härlig känsla att få starta om :).

Kram

Pettas sa...

En famn full av solskensgratulationer. Där får ni det jättefint!
Den lilla blå scillan brukar vi kalla rysk blåstjärna.
Spännande tider för er och också för oss som följer din blogg:).

Kram!

Bloggblad sa...

Härliga 70-tal! Det påminner jättemycket om vårt hus i stilen, fönstren var (så skönt att få skriva "var"!) mörkbruna, men dörrar och karmar i furu. Eftersom det blir så hejdlöst dyrt att göra om allt det, så har jag bestämt mig för att tycka om furun.

I övrigt var det ungefär samma färgskala när vi flyttade in här, men men det mesta var i grönt. Mörkgrönt. Vi har lite högre tak på ovanvåningen, men planlösningen är densamma där. Jag hade skrivbord i samma hörn, men vi satte upp en vägg och gjorde ett stort sovrum åt det hållet. Tog bort skrivbordet och gjorde klädkammare, och efter 15 år flyttade vi in i var sin "hytt" och gjorde arbetsrum av det gamla sovrummet.

Grattis, glömde jag säga! Det är ju så roligt när det är klart att flytta in, hoppas att det går smidigt med renoveringen, det är ju en jobbig fas. Vet jag som nyss är klar ...

Brittmari sa...

Å, så fint ni får det! Verkar vara superfint och när ni renoverat som ni vill ha det, så kommer huset bli "outstanding", tror jag! GRATTIS!

Saltistjejen sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!
Så UNDERBART att ni äntligen ahr ert eget hus! Ert HEM!!!
Å det ska bli så roligt att följa med på er "home make over" hahaha! :-D
Stor kram och njut nu!

Anna, Fair and True sa...

Å äntligen! Grattis!

Marianne sa...

Dubbelörn: TACK! Jag tror också att det blir mycket ljusare när vi får bort mellanväggen, får bort slafsiga buskar, får rent taket över "altanen" och målat och tapetserat i ljusa färger.

Kram!


Karin: TACK! Jag är väldigt osäker på om det är scilla eller om det är någon annan sort. Olgakatt hade ju liknande som hette någonting annat. Eh, ja du ser hur bra jag är på växter! Men det ska bli ändring på det!

Kram!


Bloggblad: TACK! Haha, ja det är verkligen 70-tal i huset! Men här ska inget furu få vara kvar, allt ska målas/tapetseras och vad det nu är som behöver göras.

Vi har också pratat lite löst om att göra sovrum vid balkongen, men det är i så fall någonting som kommer att ske någonstans i sista steget, så jag gör arbetshörna där tills vidare.

Ja det ska inte bli roligt med renoveringen, men man får trösta sig med att det blir desto roligare när det är klart! Skönt att ni är färdiga nu.

aasa sa...

med ved kommer det att se jättesnyggt ut - plus att det är praktiskt! du får säkert till det på nåt snyggt sätt med ventilerna. va roligt det ska bli att följa när ni gör fint!

aasa

Marianne sa...

Brittmari: TACK! Jag tror också att det kommer att bli riktigt, riktigt bra i det här huset. Det har all potential för det. Längtar efter att sätta igång!


Saltis: TACK! Ja det är riktigt, riktigt skönt att äntligen ha ett eget hem, på riktigt den här gången! Det är första huset för oss båda två, alltså både tillsammans och enskilt. Ingen av oss har haft hus tidigare, så det blir mycket att lära. Haha, ja jag lär väl plåga er en del med vårt home make over! : D

KRAMAR!


Anna: TACK! Snart är det er tur!

Kram!

Marianne sa...

Aasa: Jag tror också att det blir snyggt med ved där i "luckan". Och ljusstakar i de små ... nähä, det syns inte på bilden, men till höger om spisen är det två (har jag för mig) mindre öppningar, som små hyllor, där det blir snyggt med ljusstakar. Plus lite målarfärg ... : )

Melting Pot sa...

Så härligt. Stort grattis och lycka till med allt fix o renoverande. Kul att få det precis som ni vill. Kram Lena

Laura sa...

Haha, men det SER i alla fall fräscht ut på bilderna! :)

Ska passa på och svara på din fråga nu också, om Akbil (den där lilla grejen som användes i Istanbuls alla färdmedel förr i tiden. :) Det går fortfarande att använda dem men de säljs inte längre så Istanbul håller sakta men säkert på att gå över till ett system som fungerar med elektroniska kort istället. Även det behändigt, man behöver inte ens ta ut kortet ur plånboken för att apparaten ska kunna läsa av det!

Sköt om dig! Hoppas ni kommer att trivas i det nya hemmet!

kram!

Susjos sa...

Hittade hit via en annan blogg. Grattis till ert nya hus,som ska göras om ja ;)

Fröken Anki sa...

Grattis till huset! Ser väldigt trevligt ut, och det ska bli kul att följa ert arbete med det. Ser såklart fram emot bilder under tiden. Spännande!

Njut av föreställningen i morgon, för det var väl imorgon du skulle se barnbarnet på biografen? Fiffig uppfinning det där med direktsändning ut på biografer så fler kan se.

Kram

Desiree sa...

Stort grattis Marianne! Äntligen har ni blivit husägare. Jättekul! Huset ser himla stort ut och har massor med potential. Köket blir ju toppen. Perfekt med stort kök. Kommer säkert att bli toppenfint då ni renoverat. Jättekul att få sätta igång nu för er och fixa till det så som ni vill ha det.
Kram!

Anne-Marie sa...

GRATTIS till det nya huset! :) Det ser fint ut redan nu. Hade man ett sådant hus i Weed hade man tur. Tänk en sådan skillnad och standard det är på svenska och amerikanska hus. Det går helt enkelt inte att jämföra. Det ser så stort och rymligt ut. Där kommer ni att trivas. :) Skall bli jätteroligt att följa er på renoverings"resan". Kramar!

Anonym sa...

Grattis Herr o Fru Husägare! Vad roligt att ni får börja med renoveringen, och att ni får det som ni vill ha det.
Det blir en "jobb" påsk för er, som för oss.
Vi ska vara i stugan och vårstäda gården + planera för tomten för vatten ska dras in och då passar vi på att planera tomten. Eftersom maskiner ska in och gräva upp, så passar vi på att ta bort lite stenpartier, vi vill ha lite mer gräsmatta osv.
MEN jag är en erfarenhet rikare sedan förra helgen! Vi var ut och eldade upp en stor hög vi hade, och jag passade på att elda upp lite av mitt hår då! Som tur är har jag en underbar frisör som jag fick åka hem till och hon klippte bort de brända hårtestarna, så jag kan vistas utomhus. Resultatet är nu att jag har en klassisk hockeyfrilla! Långt bak, och kort på sidorna :-( Men jag har tid på måndag och min frisör sätter i lite hår på sidorna..... Tack och lov går allt att lösa!! Så till påsk blir det mössa på vid eldning...

Kram Nathalie

Anonym sa...

Grattis till det egna huset! Roligt jobb väntar! Snart sätter ni egen stil på varenda rum och får det som ni vill ha det.
Monica P

Anonym sa...

Kul att se bilder!

Det brunsunkiga känns igen hos oss i början.(Åtgärdat).
Undras om huset även har bruna plastlister runt innerdörrarna? Eller om innerväggarna är oisolerade? (Ljudmässigt).

Typiskt Skanskabygge med fusk 78-81.

Det roligaste är att se vad som kommer upp i rabatterna.

Grattis och lycka till!

Önskar,
KalleB

Elisabeth sa...

Härligt att ni äntligen är husägare nu! Husets planlösning och nuvarande färger påminner extremt mycket om hur det såg ut i mina kusiners barndomshem. Jag blev nästan lite nostalgisk på kuppen. ;)

Marianne sa...

Lena: TACK! Ja det ska bli så roligt att sätta igång, vi hoppas få ett möte med byggaren nästa vecka. Längtar hem nu! : )

Kram!


Laura: Just det, Akbil, så heter det ju! Jag har fortfarande min Akbil kvar, ett sånt där vardagsminne som är kul att ha. Bara det är ett system som fungerar och är bekvämt är det toppen med såna där kort.

Tror vi kommer att stortrivas i huset!

Kramar!


Susjos: Hej, välkommen hit! Jag tycker jag känner igen dig, kanske från Suzesans blogg?

TACK! Ja det är mycket som ska fixas nu, men det ska blir roligt!

anna of sweden sa...

Grattis!

Det ska bli väldigt kul att se före- och efterbilderna!

Marianne sa...

Anki: TACK! Ja det är ett bra hus, även om själva inredningen behöver fixas.

Tänk att du kom ihåg att det var i dag jag skulle på konserten! Jag är imponerad! Det är en superuppfinning med direktsändningen till biografer, jag hoppas att det kommer MYCKET mer från Operan i Stockholm, Dramaten, Met i NYC, och en massa annat. I slutet av maj ska jag se Coppelia med Bolsjojbaletten.

Kramar!


Desirée: TACK, Desirée! Ja äntligen har vi fått vårt hus. Det är ett stort hus, men jag tycker inte att det känns FÖR stort, utan alldeles lagom. När köket är färdigt ska jag baka. Det var evigheter sedan jag bakade nu, så jag börjar bli så sugen på det. Men det får jag vänta ett tag till på, får nöja mig med några krukor penséer i morgon.

KRAM!


Anne-Marie: TACK! Men nyare hus i US är väl i rätt bra kvalitet? Jag tycker t.ex. att det ser ut att vara väldigt bra där bloggarna bor, de som visar lite bilder hemifrån. Men det kanske bara är som det ser ut?

Haha, jo jag kommer nog att plåga er en del med renoveringsfoton : )

Kramar!

Marianne sa...

Nathalie: TACK! Ja det kommer att bli bara jobb från och med att möblerna kommer på måndag. Är det inte renovering är det att få det någorlunda beboeligt. Men det blir bara roligt - i början i alla fall : )

Härligt att ni ska få vatten i stugan, det blir ju lite bekvämare på semestern om man har sådana nödvändiga saker lättillgängliga. Men du får allt vara försiktig med elden! Vi vill INTE att vare sig du eller ditt hår går upp i rök! Ja, mössa får du se till att ha när ni eldar, och se nu till också att alla hårtestar är INSTOPPADE under mössan, så att det inte hänger och slänger!

Kramar!


Monica: TACK! Ja det är roligt jobb. Men roligast ska det bli med trädgården. Jag har ju aldrig haft trädgård tidigare, så det ska bli jättekul. Jag vill ha blommor och ätbart blandat. Grönsaker är ju också vackra!


Kalle B: TACK! Skönt att ni är av med det brunsunkiga, det är inte vackert. Vi har trälister runt innerdörrarna. Är säker på det, för vi stod just och knackade på en av dem i dag : ) Men det är nog inte ljudisolerat inne i huset, det tror jag inte. Fast det gör inte oss så mycket eftersom vi inte har ett gäng ungar som blir tonåringar och spelar musik för hela kvarteret.

Det är inte Skanska som har byggt! Det var en byggmästare som hette Egon Christiansson. Han byggde två hus i området, och de två husen har inte haft problem med mögel etc. Några andra hus byggdes av någon fuskare däremot, och de har fått mögelrenovera för hundratusentals kronor. 78 är det byggt.

Jag misstänker att det inte är så mycket som kommer i rabatterna, för förra ägaren var "inte så intresserad". Hans fru pysslade nog en del, men hon gick bort för 7 år sedan, och efter det har det varit vildvuxet. Men vem vet, någonting kanske har överlevt. Det får bli krukor så länge.

Marianne sa...

Elisabeth: TACK, ja det är så härligt! Äntligen! Haha, ja det är ett typiskt 70-talshus, så det kan nog locka fram nostalgi för många. Men att bo med färgerna och heltäckningsmattorna är en annan femma, det vill man inte!


Anna: TACK! Ja det kommer nog bli många före/efter-bilder. I morgon tar jag med kameran, gjorde inte det i dag eftersom det var så mycket affärsspring.

Annika sa...

Det ska bli sååå roligt att se före och efter bilder!!!
Good bones, som Lotta sa. DET syns!!
Roligt för er!
GRATTIS!!!
PS, ska ni fixa det mesta själva? Elelr tar ni in hantisar?

Marianne sa...

Annika: TACK! Ja det är en bra grund, absolut. Men det är något vajsing på något rör, för det bankar någonstans ibland när vattnet sätts på. Bäst att få det fixat, tror jag!

Vi ska ta in hantisar för att renovera undervåningen, övervåningen gör vi själva, förutom toan. För det är för mycket med vatten och el på undervåningen, det får inte gå fel med sånt. Men tapetsera och måla kan vi göra. Men hantisarna får göra allt på undervåningen, för det måste bli klart någon gång också.

KRAM!

Freedomtravel sa...

Grattis! Gissar att ni kommer ha fullt upp ett tag nu med att fylla alla de där rummen :)

Trasdockan sa...

Wow! hittade dig av en ren slump. Det var nog meningen för du å din man har tydligen köpt min sambos barndomshem :) Han föräldrar flyttade in i huset när det var nybyggt å bodde där flera år. Vi var å tittade på huset då Wallin ägde det, men tyckte han begärde för mkt. Då var det ca 5 år sedan. Grattis tilll husköpet å hoppas ni skall trivas, huset är underbart fint.

Mvh Tessan, också Möcklabor sen i julas :)

Marianne sa...

Hej Tessan! Så roligt att du hittade hit! Som jag skrev hos dig, ni är välkomna att kika in om ni har lust. Tills dess ses vi på bloggarna!