tisdag 17 maj 2011

Jag är så lyyycklig!

I dag fick jag meddelande från Apple: Det var ingen kraschad hårddisk, det var mjukvarufel! Har mejlat och frågat vad i himmelens namn det var för fel och vad man ska göra för att det inte ska hända igen, för så ska det ju inte vara. Hur som helst, alla filer finns kvar, så jag slipper göra om allt det jobb jag har ägnat de senaste två veckorna åt! Det är så SKÖNT! På torsdag får jag min dator igen. Får hålla tillgodo med MacBooken så länge.

Nu hoppas jag att de håller vad de lovar på SMHI, för nu vill vi ha vackert väder igen. Det börjar ju hända saker och ting i trädgården! Här ska ni få se:

När man står och vattnar sådana här pinnar känner man sig lite som kusinen från stan som har gått på världens största dum-i-huvudet-test.

Men så plötsligt händer någoting! Små blad tittar fram och man känner sig plötsligt som trädgårdsmästare - det ska bli en klematis!

Det kommer att bli massor av smultron i trädgården, för nu står de i full blom.

Jag hade gett upp om potatisen, men det skulle jag inte göra, för här kommer början på sillmiddagen till midsommar.

Middagen är serverad till herr Humla.

Syrenen den ljuvliga börjar blomma.

Storviltsjägaren Stina på jakt.


27 kommentarer:

Monica P sa...

Grattis, grattis till det mindre dramatiska datorfelet!
Jag är lite feg och vet för lite om datorer, så jag drar direkt ut brev och annat på papper för säkerhets skull.
Underbar bild på din vackra katt som smyger i gräset. Starka instinkter där! Men småfåglarna är oftast snabbare och sitter sen och retas från en oåtkomlig plats...

KARLAVAGNEN sa...

Hurra! Grattis till goda nyheter både vad gäller Mac:en och trädgården. Härliga bilder!!!

Äventyret framtiden sa...

Vet du, jag blir så glad när jag ser Stina ute i trädgården. Vilket sagolikt slut det blev på hela rese-äventyret tillbaka till Sverige.
Underbara bilder! Syrenen, wow!

kram!

Elisabeth sa...

Vilken lättnad med datorn! Jag är smått överdriven när det gäller viktiga filer; skickar dem till två mailadresser (olika maildomäner), sparar dem på USB och i datorn. Prata om hängslen och livrem. ;)

Stina är så söt när hon är ute på jakt. Har hon nedlagt något byte än? Och ja, visst är det underbart med syrenerna som blommar!

Marianne sa...

Monica: TACK! Jag gjorde också så förut, men när sidantalet är dryga 300 funkar det inte riktigt. Det blir alldeles för dyrt. De sista kapitlen skickade jag däremot till Klas jobb, så att det ligger på en annan server än min dator. : )

Stina älskar att vara ute! I går när det regnade stod hon i dörren och morrade åt regnet. Och i dag gav hon sjutton i blötan och gav sig ut ändå - hon var plaskblöt när hon kom in igen efter bara en liten stund. Hoppas det blir sol och fint så de kan gå ut i morgon!


Karlavagnen: Tack! Ja det är verkligen skönt att allt finns kvar. Fy sjutton att göra om ett jobb, även om jobbet är roligt är det inte kul att göra om det.

Tror du Nisse vill följa med Stina ut och leka sen?

Kram!

Marianne sa...

Karin: Ja det har du rätt i! Jag har inte hunnit tänka så långt än, men visst blev det ett bra slut av hela rese-äventyret! Katterna var ju ute och lekte hela dagarna när de var små i Bulgarien, men sen vi flyttade därifrån har de inte haft möjlighet att gå ut - förrän nu. Och de är roliga, båda två kom inrusande i dag när grannen kom och hämtade posten med sin hund. De lät som vilda elefanter som flyr från en dinosaurie på jakt, och så var det bara lilla Messi!

KRAM!


Elisabeth: Ja ibland har jag gjort så också, skickat till andra adresser. Och de sista kapitlen skickade jag till Klas jobb så att de finns på hans dator - och deras server. Men man kan ju faktiskt mejla till sig själv också, tänkte inte på det. Då ligger det även där. Nej, nu ska jag lära mig det där med extern hårddisk!

Jag tror inte att Stina har tagit något byte än. I Kairo tog hon en del småödlor (om jag inte hann rädda dem) men jag tror som sagt inte hon har tagit någonting här. Har inte heller sett några möss eller liknande.

Victoria sa...

HURRA för datasupport!!!
Kramar//Vic

SweFlo sa...

Jag kan tipsa om online uppbackning. Jag använder mozy.com men ska snart gå över till carbonite.com. Precis när jag startade tjänsten fick jag hårddiskhaveri och då fansn ALLT där på nätet, i säkert förvar. Speciellt ovärderligt när man jobbar med översättning, allt laddas automatiskt upp och sparas (efter dina inställningar). Aldrig mer en förlorad fil... Dessutom kan man tillgå sina filer varifrån man vill, och välja att ladda ner ett par eller alla filer j Jag rekommendear VARMT en sådan här tjänst. Manuell uppbackning funkade aldrig för mig. Och tänk på alla foton man har, de vill man ju inte bli av med! Kram!

Saltistjejen sa...

UNDERBART Marianne!!!
Kan även tipsa om Time Capsule. Jättebra och smidigt sätt att spara automatiskt! Du har ju redan Apple också så det borde vara enkelt för dig.
Kramar!!!

Charlie sa ... sa...

Finfina bilder! Blir jättesugen på trädgård igen ;=)

Skönt att det fixade sig med din dator Marianne!

Katarina sa...

Vad skönt att det inte var "ett värre fel" på din dator. I det här huset uppdateras det varje vecka,, hmm. men inte av mig då,, jag tar för givet att allt fungerar som det ska!

Härligt att kattena njuter av sitt nya hem!

Ha de bra!

Suzesan sa...

Visst är det härligt med trädgårdsskötsel. Jag vattnar också pinnar:)Mitt oilivträd som tappade alla blad i vintras. Visste inte om jag kunde sköta det och att det skulle överleva vintern men men NU börjar det få skott.

TUR för det med datorn Tur. Grattis. Hade varit synd om dig annars.

Kram
/Susanne

Eva Henriksson sa...

Jag gillar också katter i trädgården.....
Vidare ska du veta att smultron som är svarta i blomman har frusit och ger ingenting.
Hur gick det med tanden?

Kim M Kimselius sa...

Grattis! Underbart att du inte tappat bort jobbet! Det finns inget värre, jag vet!
Härligt att gå på upptäcktsfärd i nya trädgården. Tråkigt att vi inte kunde träffas idag, men det får bli en annan gång. Njut av våren och din dator när du väl får hem den!
Kram Kim

Millan sa...

Phew... vilken tur att du inte forlorat ditt jobb! Det ar ju en mardrom om datorn krashar och man forlorar en massa grejer. Min kompis dator gjorde det for ett tag sedan och de forlorade alla sina bebisfoton pa sonen. Ingen hojdare! Och det gjorde att vi genast tog en back up pa alla vara foton hemma...

Harligt att det borjar handa lite i tradgarden. Men ja vi maste fa sommar och sol snart tycker jag for forsta helgen i juni kommer vi till goteborg pa brollop. En stor tradgardsfest ar planerad och da vore det ju toppen om det inte regnade...

Kram!!

Desiree sa...

Åh vad jag är glad för din skull! Vilka underbara nyheter. Jag har tänkt så mycket på dig och all outur du råkade ut för fredag den 13:e. Underbart att allt jobb du lagt ner kunde räddas. :-)
Superfina bilder. Jag älskar syrenen som nu blommar så vackert. Vad gott med en massa smultron.
Kraaam!

Annika sa...

Lättnad till max med datorn...
ÅÅÅ jag förstår precis vad du menar och ur du känner nu---lättnad!!!!
OCh fina bilder på trädgården. Nu ska vi hoppas att värmen kommer tillbaka också!
Kram!!

Anonym sa...

Tur att ditt arbete inte försvann. Själv använder jag Dropbox för backup, funkar bra!

Lotta sa...

Åh, så fina bilder! Och finast är nog Stina :-) Är det inte underbart att ha sin egen trädgård?
Stor kram! Och tur att datorn inte var så allvarligt sjuk :-)

Marianne sa...

Vic: Ja, hur skulle man överleva utan! Apples support är verkligen toppen, de BRYR sig jättemycket! Jag har till och med haft mejlkontakt med teknikern.

Kramar!


SweFlo: Tack för tipset! Jag ska kolla upp dem. Men är det säkert att lägga där, det blir inte hackat? Jag tänker på lösenord och sånt. Men jag ska absolut kolla upp dem!

Kram!


Saltis: Hade tänkt köpa en Time Capsule, men det har inte blivit av mest för att de är rätt dyra. Ska testa med den här externa hårddisken jag har köpt, och ska kolla upp det SweFlo tipsar om, och funkar inget av det får det bli en Time Capsule till slut i alla fall. Och tills dess får jag mejla allt till mig själv, så ligger det kvar på mejlservern åtminstone!

Kramar!

Marianne sa...

Lotta: Ja det var gudaskönt att det fixade sig med datorn! Nu bara längtar jag efter att få tillbaks den. I morgon sa de.

Det är helt underbart med trädgård. Inte bara att sitta i, det är superkul att jobba i den också. Och man sover så gott efter en dag i trädgården!


Katarina: Önskar att någon i huset skötte sånt där som uppdateringar, men min man påstår att det är jag som är datorchef här : I Men nu måste jag ta tag i den biten, det är helt klart!

Ja katterna njuter verkligen. Måste skaffa en kattlucka så att vi kan ha dörren stängd, de vill ju ut innan jag har duschat och klätt på mig, men de får de inte så länge enda lösningen är ytterdörren : )

Kram!


Suzesan: Vad roligt att ditt olivträd börjar ta sig! Jag vill också ha olivträd sedan, men det får vänta tills vi har bättre ordning här. Det är jätteroligt att pyssla i trädgården! Och lika roligt med balkong, och du har alltid så fint på din balkong.

Ja jag är så glad för datorn!

Kramar!

Marianne sa...

Eva: Först blev jag jätteledsen när jag såg att det var svart i smultronblomman, men sedan gick jag ut och tittade på de andra, och det är nog bara just den här blomman som är svart. Vilken TUR!

Jag har inte gjort någonting åt tanden än, men jag måste, jag vet. Har i alla fall inte ont - än ...


Kim: Tack, ja fy sjutton om allt hade varit borta. Men nu kunde jag ha en trevlig dag i stället. Synd bara att inte du var här också!!!

KRYA PÅ DIG!
Kramar!


Millan: Bra att ni tog en back-up! Man ska ju göra det en gång i veckan om man jobbar på datorn, jag VET ju det. Men har inte gjort någonting åt det. Nu ska jag det i alla fall!

Vad roligt att ni ska på bröllop i Göteborg! Ni är tydligen exakt i den ålder när alla gifter sig, för jag tror inte jag vet någon som går på fler bröllop än vad ni gör : ) Jag håller tummarna för att det ska bli superväder med bara fem minuters duggregn på brudparet så att de får ett lyckligt liv : )

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Tack söta Desirée! Ja jag är överlycklig att få tillbaka allt! Men det är tack vare en duktig tekniker!

Visst är syrenen en av de vackraste blommor som finns! Förmodligen hänger det ihop med att det är försommarblommor, att hela sommaren ligger framför en. Det blir smultron, hallon och krusbär här i år. Ja och rabarber. Mycket mer än jag trodde!

KRAMAR!


Annika: Ja det är en otrolig lättnad! Annars hade jag suttit här mer eller mindre dygnet runt för att få det klart - vilket jag i det närmaste redan har gjort i två veckor ...

I dag var det vackert väder. Inte jättevarmt, kanske 15-16 grader, men solen har varit framme nästan hela tiden, så det har varit perfekt.

KRAMAR!


Brysselkakan: Ja det är jätteskönt. Dropbox ska jag googla på och se vad det är. Är det ett "bankfack" på nätet?


Lotta: Ja visst är Stina den allra finaste i trädgården! Det är helt underbart med trädgård. Och som sagt inte bara för att sitta i, utan just för att jobba i. Det är superkul. Klas tycker också att det är roligt, så det är perfekt. Tur att du har kolonilotten!

Kram!

Millan sa...

:-) det har du nog helt ratt i, for just nu kanns det som om det ar brollop mest hela tiden! Och da har det anda lugnat ner sig for for nagra ar sedan hade vi 3-4 brollop varje ar att ga pa! I ar ar det bara ett i alla fall.

Marianne sa...

Millan: Men visst var ni väl nyss på bröllop? Fast det kanske bara är jag som blandar ihop det med förra årets alla bröllop ni var på. För att inte tala om ert eget! Det var det bästa!

Kram!

Musikanta sa...

Skönt att det ordnade sig med datorn. Jag har köpt en extern hårddisk där jag för över alla mina bilder. Dessutom vill alltid MM ha mina bilder, så att de finns även på hans dator.

Men hade jag översatt något som du gör, hade jag nog dragit ut på papper efter varje arbetspass. Sen kan man ju alltid scanna in texten.

Fantastiska bilder som vanligt!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Musikanta: Jag har också köpt en hårddisk, så jag ska faktiskt i morgon sätta mig och försöka komma igång med den. Om jag har fattat saken rätt ska Mac:en fixa det där själv, bara man har startat upp back-up-funktionen. Mina bästa foton ligger på bloggen, utom mer privata och på människor som inte har "bett om" att få finnas på Internet förstås.

Men det går inte att printa allt när man jobbar som jag gör. en bok på 300 A4-sidor, kanske i flera omgångar. Det går inte. Skulle bli alldeles för dyrt och alldeles för mycket papper. Men en back-up måste jag lära mig att ta.

Kramar!