lördag 24 april 2010

Bara några blommor

Jag har jobbat precis hela dagen och är helt slut i huvudet. Vet att jag lovade roliga trafikbilder till i dag, men nu är jag så trött att jag helt fräckt skjuter upp dem till i morgon och visar bara några fina blommor i stället.

Lila blombollar.

Röd blomboll (pelargon).

Som tur var kom de redan i dag och fixade till ytterdörren. Och som tur var är det lördag så Maken var hemma och kunde ta hand om gubbarna. Han är inte lika trött på hantverkare som jag är, så det var skönt som omväxling. Jag har inte kollat om det funkar, men enligt Maken kan man nu öppna ytterdörren. Sen att de fixade en spricka i glaset i dörren är en annan femma, de silikonade ihop den i alla fall.

Nu har vi ätit klassisk sommarmat, rostbiff och potatissallad. Och den här gången lyckades jag rycka ut den ur ugnen på precis 60°C så nu blev den inte lika äcklig som förra gången. Eller rättare sagt, den blev riktigt god.

Ha en skön helg allihop!

15 kommentarer:

Pettas sa...

Detsamma, Marianne!
Jag lyckades titta in precis när du tittade ut:)!

Marianne sa...

Karin: Tack! Ja ibland krockar man i cybern också! : )

Fröken Anki sa...

Mmm... Rostbiff och potatissallad. Det var inte igår.

Fina blombollar! Ha en fortsatt skön helg.
kram

ab sa...

Nu har jag tittat på makens porträtt via länken i förra inlägget. Stilig karl! Har han en äldre bror? ;)

Desiree sa...

Jättefina blommor. Åh rostbiff och potatissallad lät ju jättegott. Hoppas ni får en skön kväll. Förstår att du är slut om du jobbat hela dagen. Skönt att maken var hemma och kunde ta hand om hantverkarna för en gångs skull.
KRam

StrandMamman sa...

Somrig mat och fina blommor! Kramar!!

Katarina på Filippinerna sa...

Rostbiff och potatissallad, ja det är somrig mat! Kul att rostbiffen blev god.

Melting Pot sa...

Vår ytterdörr var också kass ett tag. Mycket irriterande. Den hade "satt sig" på något sätt så att alla som tog i dörren trodde att den var låst. Fick öppnas med ett omilt ryck. Nu är det fixartav en händig make istället för hantverkare. Då håller det bara några dagar så får de komma tillbaka igen och det orkar vi inte med. Trevlig söndag. Kram

Saltistjejen sa...

Härligt!
hoppas din helg varit bra och att fortsättnignen också blir det. vad duktigt att du jobbat så hårt! Då kan amn verkligen njuta av ledigheten sedan! :-)
Kramar!

Bert sa...

Kan de där första lila, vara någon Verbena-art, kanske.

Marianne sa...

Anki: Ja egentligen äter man rostbiff alldeles för sällan, det är ju så enkelt att göra så det är skamligt : )

Ha en skön helg du också!
Kram!

ab: Sorry! Eller som han själv säger: "Inte som jag vet."

: D

Desirée: Jag är ju inte riktigt van att "jobba på riktigt" så det känns! I dag lagade han middag dessutom, jätteskönt!

Kram!

Marianne sa...

Strandmamman: Ja nu är det dags att njuta av den fina årstiden!

Kram!

Katarina: Ja det var tur, för sist glömde jag den i ugnen så den blev som en hård stubbe!

Lena: Klas försökte fixa dörren, men han fick inte upp den ens med bräckjärn, så vi gav upp för att inte riskera att ha sönder den stora glasrutan. Annars brukar vi köra samma metod när det är möjligt, för jag är också så trött på hantverkare!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Visst är det skönt att lata sig när man vet att man har gjort allt man måste! Då kan man NJUTA av att vara slö och bara ha kul.

KRAM!

Bert: Om du säger att det är en verbenasort så tror jag att det är en verbenasort. För själv har jag - som vanligt - inte den blekaste aning!

Taina sa...

"Inte lika äcklig" Hahaha, vilken tur då! Vad gott med rostbiff och potatissallad förresten. Vi håller på att grava lax och jag väntar också på något gott inom ett par dagar då jag får äta potatis, gravad lax och gravlaxsås!

Kramen!

Marianne sa...

Taina: Haha, ja men förra gången när jag glömde rostbiffen i ugnen blev det rätt äckligt : )

Jag har aldrig vågat grava lax. Men när jag kommer hem till Sverige ska jag ta och prova. Du gör väl egen gravlaxsås? Det är superenkelt!

Kram!