torsdag 29 april 2010

Sus och dus

Här i det spännande och lyxiga livet i sus och dus som vi lever i utlandet, håller tvättmaskinen som bäst på med en omgång på sextio grader. Visst är det spännande och exotiskt? När kommer TV3 och erbjuder mig ett miljongage? Jag kan tänka mig att anställa en maid att hunsa om det är vad som krävs. Säg bara till.

Lena i Bangalore skickade en länk till en karta som visar hur Internetkabeln går, den där förbaskade kabeln som italienarna gräver av med jämna mellanrum vilket vi båda får lida för. Men nu är det torsdag, så det är bara att hoppas att tidsplanen håller och att allt funkar som det ska i morgon igen. Inte kul när det är så här segt.

Vår Internetkabel. Jag bor vid nummer 6.

Varför gör katterna precis tvärtom mot vad man hade tänkt sig att de ska göra när man plockar fram kameran? I går kväll började Stina jaga ett av de små filthjärtan som satt på någon chokladkartong jag fick av Maken. Varmed jag plockade fram kameran för att fånga någon fin bild på när hon krumbuktar och skuttar för att fånga det.

Stina smyger på ett filthjärta.

Vad gör hon då? Just det, går och sätter sig under bordet!

Stina under bordet.

Det var ju sådana här foton, fast bättre, jag ville ha av Stina
när hon krumbuktar sig. Inget pris för bästa kattfoto den här gången heller ...

Sen undrar jag om någon vet vad det är för fel/vad jag gör för fel med begonian. En del blommor är hur fina som helst, de gröna bladen är hur fina och spänstiga som helst. Men en del knoppar har en skorpa av torra blad längst ut och blir aldrig riktigt fina även om de slår ut. Den står i en plastkruka för att inte torka ut för fort i värmen, den vattnas en till två gånger per dag beroende på hur varmt det är, den har ordentligt dränage så att jorden inte ska ruttna och surna, den har fått blomsternäring i form av svensk pinne för blomstrande blommor. Duschar den med blomspruta ett par, tre gånger om dagen också, beroende på hettan. Ändå är den så här. Någon som vet?

Vissa blommor är vanliga och fina, andra med torra kronblad längst ut.

Samtidigt är minibegonian - eller vad det är - hur fin som helst, inga konstigheter med den, och den får samma skötsel och lever under samma förhållanden som den andra.

Minibegonian.

23 kommentarer:

Annika sa...

HEEEEJSAAAAAN!!!
Ser att du också lärt dig förstora PIX!!!
Visst var det en lätt match? OCH visst blir det fint!!!
LOOOVING it...
JAJA, så går kabeln alltså, men himla drullputtar då att klippa av den???!!!
Klantar.
Jodå, livet som lyxhustru äro ngt att dokumentera, for sure...
Orkar inte bry mig om de där hollywoodfruarna, no NOT one bit...
Mådde illa vid första avsnittet och sedan dess bryr jag mig inte...
De är ju inte direkt verklighetstrogna ngn av dem...
Begonior är svåra, det gäller att noppa blommorna hela tiden...
Suck...
Anyway, ha en bra dag...och måtte inte kabeln bli avklippt igen.
KRAAM!!!

Laura sa...

Det är inte så lätt att fota katter! :) Fina bilder på henne ändå!

Kram!

Melting Pot sa...

Nu har vi bra nät igen. Kunde tom se på Hollywoodfruarna i morse - gammalt avsnitt som jag inte sett -och det gick finfint. Hoppas det rättar till sig snart för dig också! KRAM

Saltistjejen sa...

Hoppas verkligena tt de fixar kabeln snart !och du dina katter kanske gått på "undvika-kameran-skolan" som Ella gått på! ;-)
Tyvärr har jag noll råd om dina begonior. Hoppas ngn med mer gröna fingrar kan tipsa.
Kramar!!

Desiree sa...

Det var minsann en låååååång kabel. Kul att se hur den går. Det är alltså italienarnas fel ;-)
Tyvärr kan jag inte komma med tips om Begonian men minibegonian såg otroligt fin ut.
Ha en skön dag.

Marianne sa...

Annika: HEEEJ! Ja visst var det enkelt, TACK för tipset! Det blir superfint att förstora en del foton så att man ser bättre. Det blir mycket maffigare!

Så himla klantigt att klippa kablar! Men det märks att de håller på att fixa, för ibland går det så fort som det ska nu. Fast sedan gör de nåt igen så att det står helt stilla ...

Jag tittar inte heller på fruarna den här omgången. Ankan var väl lite roligt att skandalisera sig över, men jag kände som du när jag såg de där damerna inspektera män som om det var ett par skor de skulle köpa. Nä, fy säger jag bara, två fel gör aldrig ett rätt!

Jag tycker jag noppar och noppar ... Men jag kanske ska ta bort dem som har det där bruna tråkiga, det är rätt mycket knoppar så blomlös blir jag nog inte. Ska testa!

Ha en toppdag du också!
KRAMAR!!!

Laura: Det är hopplöst att fota katter! Det är som om de känner på sig och gör tvärtom! : )

Kramar!

Lena: Som jag skrev till Annika, det märks att de håller på att jobba med kabeln, för ibland är det som det ska vara - för att i nästa stund stå helt still. Betryggande att veta att de försöker i alla fall!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Haha, jaså är det där de håller till om dagarna? På Undvika-kameran-skolan! Jag ska be dem hälsa till Ella i morgon : D

Kram!

Desirée: Jag vet inte om det var någon italienare, men den är tydligen trasig utanför Italien, så jag antar. Och så måste jag ju retas lite med Helly : )

Ja minibegonian är verkligen jättefin, så jag fattar inte.

Kram!

Elisabeth sa...

Jag tror att katter tycker att det är under deras värdighet att bli fotograferade när de skuttar runt och smyger på saker. ;) De vill inte riktigt erkänna att de tycker att det är spännande med filthjärtan (eller pennor, hårsnoddar, mattfransar etc), även om de egentligen tycker det.

Trillingnöten sa...

Men gud att TV3 inte har hoppa på den idén tidigare? :) Svenska fruar i världen istället för Svenska Hollywoodfruar! Bra mycket mer spännande! :p

Marianne sa...

Elisabeth: Haha, ja så är det nog! De ska alltid vara så himla fina i kanten : )

Trillingnöten: Visst hade det varit mycket roligare att få ta del av vanliga människors tankar i stället för några totalt förvridna ... ja, vad man nu ska säga.

Men vi har ju bloggarna så att vi KAN ta del av varandras tankar. TUR det!

Fröken Anki sa...

Hoppas att kabelfixandet är klart och att italienarna håller sig i skinnet ett tag framöver.

Sådär brukade mina begonior också bete sig. Så jag köper inga längre. Tror inte att jag har så gröna fingrar så i mitt fall är det nog det som är problemet. Kaktusar brukar gå bra dock ;)

Har skrivit hos mig också, men adressen till TEDTalks är www.ted.com

Katarina på Filippinerna sa...

Det var kul att se kabeldragningen, det är nästan otäckt vad mycket grejer det finns på havets botten!

Är det fixat nu eller går allt på halvfart pga den där italienaren?

Fina bilder!

Matildas fikarum sa...

Va? Slutar kabeln i Indonesien? Var får vi då nätet ifrån här i Australien?

Det där med begonian, kanske det har att göra med att du rört vid knopparna? Blommor vissnar ju fortare om man tar i dem. Har jag hört, men det kanske bara är struntprat.

Musikanta sa...

Skriv och fråga Slottsträdgårdsmästaren. Han finns länkad på min blogg. Han vet allt och är snäll och svarar på alla frågor - hittills i alla fall. (Dessutom är han jättesnygg!)
Kramar/M

Marianne sa...

Anki: Tack! Ska kolla in det där TedTalks!

Jag har inte heller jättegröna fingrar, men så här har jag aldrig tidigare sett begonier bete sig. De har bara dött förut : )

Kram!

Katarina: Nu verkar det funka som det ska, fast jag har inte suttit vid datorn särskilt mycket i dag, så det är lite tidigt att ropa hej : )

Matilda: Jag har ingen aning! Men ni kanske är ihopkoplade med Sydamerika på något sätt?

Och jag springer inte och pillar på blommorna hela tiden, så det kan inte vara det. Noppar bara bort de som har blommat ut. Har aldrig hört att de inte gillar att bli berörda!

Musikanta: Slottsträdgårdsmästaren! Ska bli!

Kram!

Malin sa...

Härligt med stora bilder i inläggen! Hur gör man för att få dem så i blogspot? Jag har verkligen varit irriterad över att bilderna jag har i min blogg ser så "fjuttiga" ut men har inte lyckats klura ut hur jag ska kunna ändra storleken på dem.

Marianne sa...

Malin: Enklast och bäst instruktioner får du om du bår in där vi andra har fått instruktioner! Här är den adressen: http://awomanalifeablog.blogspot.com/2009/09/hur-man-forstorar-bilder.html

Jag måste gå in där och tacka henne, kom jag på. Ville testa innan jag tackade : )

Håller med dig, vissa bilder blir så mycket bättre när man kan förstora dem ordentligt!

Malin sa...

Tack så mycket för tipset!! Det funkade bra att ändra bilden, däremot blev den för stor. Jag har upptäckt att jag har väldigt breda marginaler på min blogg. Jag har provat att byta "bloggmall", men alla verkar ha lika breda marginaler... har även försökt ändra lite i layouten själv, men det gick verkligen inte bra :)

Marianne sa...

Malin: Toppen att det funkar! Men blev det för stort? Jag kommer genast och kikar!

Taina sa...

Du skulle göra succe som "hollywoodfru" eller rättare sagt Kairofru!!!

Kramar

Marianne sa...

Taina: Ja, jag tänkte att vi kunde göra en "Runt-om-i-världen-fruarna", och visa våra glamorösa liv mot ett miljongage. Du ställer upp va? : )

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Visst är "krumbukta" ett roligt ord om man tänker efter?!

Alltså, ser att Annika och du pratade om att förstora foton. Hur gör man alltså? För jag väljer alltid den största storleken men det blir aldrig större än det blir (iofs har jag smalare kolumner så då måste jag byta template, men även med mitt förra template så blev de inte större än så).

Marianne sa...

Anna: Kolla här för att få instruktioner: http://awomanalifeablog.blogspot.com/2009/09/hur-man-forstorar-bilder.html

Det är lite pilligt om man har många foton, men enkelt. Och det blir så mycket bättre, i alla fall för en del bilder.

Men du måste ha bredare brödtextspalt, annars går det inte. Malin försökte men fick ändra mall innan det funkade. Jag har Minima Stretch, misstänker att Annika har den mallen också.