måndag 19 april 2010

Barn i Alexandria

När vi kom ut från hotellet efter lunchen i Alexandria kom ett helt gäng ungar gående, jag tror det var upp emot en femtio barn. Några av dem flockades runt mig - kameror är spännande, men de flesta flockades runt E som är blond.

Se så fin jag är i mina guldglittrande kläder!

En liten gasell!

Fota oss! Fota oss!

Vi vill också vara med!

Äppelunge.I dag har vi det lite varmt här, det stod 37°C på datortermometern, det brukar betyda en 3-4 grader mer i verkligheten, så uppemot 40 har vi haft i dag. Första dagen med AC igång från förmiddagen.

Just nu sitter jag och retar mig på DN, de ska lägga ner språkspalten som Catharina Grünbaum har skrivit under mängder av år. Av ordalydelsen låter det som om hon gärna hade fortsatt, så det är ett riktigt dåligt beslut av DN:s styrelse tycker jag. Sminkbloggar och dylikt kan de gärna skippa, det är ändå bara smygreklam, men en språkspalt! Ska de lägga ner alla seriösa och värdefulla delar och närma sig aftonslasket ännu mer? Nä, har ingen större lust att prenumerera på den tidningen när vi har flyttat hem, det kan jag ju säga.

Nu är det kanske bäst att jag går och hänger upp tvätten som jag har gjort mitt bästa för att glömma bort.

19 kommentarer:

olgakatt sa...

För oss som vill ha en papperstidning med kvalitetsinnehåll blir det allt torftigare. Det tycks vara en nedåtspiral hela tiden nu: färre annonser, sämre ekonomi, flackare journalistik, samma inköpta reportage i alla tidningar, färre läsare, färre annonser osv.
Unga människor läser på sin höjd en gratistidning med dess synnerligen magra innehåll och obefintliga kritiska journalistik. Med viss kännedom om "riktiga" journalisters villkor i dagspressen kan jag inte säga att jag är förvånad. Man tar hellre in gratis praktikanter med usel språk- och stilistikkunskap på kort tid än utbildat folk, sport och nöje får mycket större ekonomiska resurser än kvalitetskultur och massor med material köps in och är exakt det samma i ett flertal tidningar som ju skulle konkurrera! Dessutom köps konkurrenttidningar på samma ort upp och påstås fortfarande vara "konkurrenter" med olika politiska förtecken trots samma ägare. Sen är kanske ledaren olika men resten samma i de olika tidningarna. Och 90% av dagstidningarna är borgerliga. Var blir debatten av när t o m de olika borgerliga partierna alla ska rättas in i moderat-ledet?
Nu ska även jag gå och ta hand om "bortglömd" tvätt!
Tack för alla glada egyptiska barn!

Desiree sa...

Jättefina bilder på barnen. Kul att få tillfälle att ta närbilder på det sättet. Den lilla gasellen var verkligen söt.
Synd att DN ska lägga ner den delen du gillar att läsa. De ska förövrig också lägga ner sminkbloggen (inte för att jag följer den men jag råkade läsa det i helgen). Nej någon pappers tidning kommer jag inte att prenumerara på till vardags men jag hoppas att kunna prenumerara tillfället under sommaren då man har semster. Till vardags hinner jag inte läsa någon papperstidning. Ha en bra dag trots hettan, pust.
Kram

carina@pocolococreativo sa...

Äppelkillen är min klara favorit!

Katarina på Filippinerna sa...

Fina bilder på barnen! Han med äpplet äter det verkligen med stor aptit! Härligt!

Mica sa...

Mejla chefredaktören på DN och protestera mot nedläggningen av språkspalten! Det har jag gjort och uppmanat vänner och bekanta att göra detsamma. Det kan gå vägen. För någon vecka sedan tackade den mångårige kåsören i DN Mats Lundegård för sig. Även han hade inte själv valt att sluta. Nu är han tillbaka, tydligen genom den stora brevskörd av protester som inkom till DN.
Mica

Helly på Sicilien sa...

Vilka söta barn. Kul att de ville vara med på kort. På en jobbresa i filippinerna var jag med om samma sak och alla barn ville vara med på kort och sedan se hur de såg ut :)

Synd det där med språkspalten på DN, enda anledninen till att jag läser DN är att den tidningen fortfarande är mer seriös än aftonbladet, men men vi får väl se hur detta fortsätter...

Annika sa...

Vad tråkigt med DNs språkspalt. Verkligen.
Brukar läsa den den ibland.
De lägger ner en sminkblogg också, som var skriven av Maria Crona (som har många andra strängar på sin lyra än att enbart skriva om smink). Det var den enda sminkblogg jag läste, för den var riktigt, riktigt bra.
Trist med både den, och språkspalten.
Visst blit det torftigare i pressen, men jag tycker nog DN är en tidning som oftast håller måttet. Trots allt.

NU till barnen:
Vilka underbara bilder!!
Så söta.
Äppelkillen är ju så gullig att det inte är sant. Gosois!!
och flickan med de glitrande ögonen högst upp.
Superfina bilder, Marianne.
Kramar!!!

ab sa...

Inte får de lägga ner språkspalten! Den är en del av det som fortfarande gör tidningen till något att ha.

Fina ungar! Min favorit är tjejen i första bilden.

Marianne sa...

Åh vilka söta små linslusar. Man fullständigt drunknar i äppelkillens ögon.
/Kram

Anonym sa...

Tack för många fina och intressanta foton från dina "Alex-inlägg"! Synd att ni inte hann med att gå runt lite mer dock. Och visst verkar det vara smått katastrofalt hur mycket man väljer att skruva ner på kvaliteten i media av i dag. fortfarande finns det dock några "guldkorn" bevarade, turligt nog.

RESESNACK sa...

vilka härliga bilder :D hur kommer det sig att ni flyttar runt som ni gör? :)

Marianne sa...

Olgakatt: Visst är det en sorglig historia med den svenska journalistiken. Förmodligen kommer det att gå mot att de snabba nyheterna uppdateras via internet och för att få fördjupningar kommer man att bli tvungen att köpa veckomagasin typ Time Magazine etc. Jag har för mig att det har kommit någonting liknande i Sverige? Men folk är kanske bara intresserade av såpastjärnor nu för tiden?

Desirée: Jag förstår inte att tidningar som DN och SvD satsar på sånt som bantningsbloggar och sminkbloggar och modebloggar - och lägger ner inarbetade och viktiga språkspalter som har funnits i 20 år! Catharina Grünbaum är oerhört kompetent och man lär sig massor av att läsa hennes spalter. Mycket trist.

Jag kommer nog att vilja ha en papperstidning i Sverige, det är trots allt en helt annan känsla.

Kram!

Carina: Visst är han söt! Han ser ut att veta vad han vill!

Marianne sa...

Katarina: Man skulle kunna säga att han är på hugget : )

Mica: BRA idé! Det ska jag göra. Det är för sorgligt att de lägger ner trogna institutioner och tar in en massa tjafs!

Helly: Det verkar vara ett fenomen bland fattigare barn, att det tycker det är så otroligt spännande att bli fotograferade. Kanske för att familjen inte har någon kamera, så det är nytt och spännande.

Jag har länge tyckt att DN är bäst, men nu är jag riktigt besviken. Utom att SvD har bäst korsord : )

Marianne sa...

Annika: Även om tjejen kanske är duktig tycker jag att den där sminkbloggen var förtäckt reklam. De klagade på Blondinbella att hon skrev om kläder och smink som hon var ute och handlade, precis som du och jag gör ibland, men sedan gjorde de samma sak på DN - med den skillnaden att DN fick produkterna tillskickade från producenterna. Så den spalten saknar jag inte i DEN tidningen, den passar bättre någon annanstans. Tycker jag : )

Jag tycker att hela tidningsvärlden håller på att braka samman och gå mot kvällsblaskets håll. Synd.

Kul att du gillar bilderna!

KRAM!

ab: Vi får skriva till chefsredaktören som Mica föreslår! De FÅR inte lägga ner Catharinas spalt!

Du, förresten, jag kommer inte in på din blogg heller nu! Det bara står och snurrar och snurrar och snurrar. Hoppas alla de här problemen försvinner snart : (

Marianne: Visst är de goa! Här är det som om barnen inte behöver vara rädda för främlingar heller, utan går gärna fram och säger hej och frågar vad man heter!

Kram!

Marianne sa...

Isflaket: Kul att du hängde med till Alex! Ja det är väl ungefär bara din tidning som är bra fortfarande, men den kan ju inte jag läsa : (

Kram!

Resesnack: Hej och välkommen hit! Tack, kul att du gillar bilderna.

Vi flyttar runt för att min man jobbar för ett svenskt företag med kontor i utlandet. Men nu är vi på väg att flytta hem igen efter 12 år i utlandet. Jag ska kika in till dig också!

Taina sa...

Vad är det för tok? Att lägga ner språkspalten!!! Tycker som du, bort med alla smink-och tjafsspalter! Det finns speciella smink- och tjafstidningar så det räcker!

Äppelungen är ju bara för skön :D

Kram kram

Marianne sa...

Taina: Eller hur! Det är bättre att seriösa morgontidningar håller sig till seriös journalistik och låter andra hållas med tjafset!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vad tråkigt. Jag gillar den spalten även om jag bara läser lite sporadiskt.

Marianne sa...

Anna: Det är nästan katastrof. Visserligen finns Språktidningen nu, och SvD har kvar sin språkspalt, men DN blir ju helt utarmad. Folk har börjat skriva till Ribbing med språkfrågor i stället!