onsdag 21 april 2010

Lite allmänt babbel en onsdagskväll

När man jobbar intensivt hela dagen blir det inte mycket tid över till att gå ut och fotografera, så i dag får jag nöja mig med att bjuda på ett par blommor:

Rosa orkidéträd.

Rosa stockros.

När jag satt här vid skrivbordet och korrekturläste blev jag plötsligt så pömsig att jag somnade! Synd att ingen var hemma och kunde ta en bild, för det måste ha sett rätt komiskt ut. Antagligen berodde det på den urusla natten jag hade. Först var det för varmt, så jag fick gå in och lägga mig i gästrummet och sätta på AC:n där inne. Det hjälpte och jag somnade. Sedan var det några elaka helv-esmyggor som bet mig i fingrarna - trots att jag har myggdödargrejor i eluttagen - så jag blev tvungen att gå upp och smeta på After Bite. I natt ska jag antingen lägga mig i gästrummet med AC från början eller tvinga Maken att klä på sig i toppluva och raggsockor och sätta på AC:n i sovrummet, samt smeta in hela mig i Mygga så att jag får sova i fred.

Läste någon rubrik om prinsessor och fästmän och otrohet, och jag tycker så intensivt synd om dessa människor som inte får ha sina sorger för sig själva utan att det ska trumpetas ut i pressen för folk att gotta sig i. Det gäller inte bara prinsessor, det gäller alla sorters så kallade offentliga personer. Jag har väl inte med deras sexliv att göra! Fattar inte snaskpressen att det gör tillräckligt ont att bli sviken och bedragen utan att det dessutom ska valsa runt på löpsedlar och Internet? En sak är väl att bevaka olika klänningar och förlovningar och roligheter, men jag tycker att pressen ska låta folk vara ifred med sina sorger om de inte själva vill lätta sina hjärtan. Tack gode Gud att man inte är kändis, säger jag bara.

Vad tycker ni om att politikerna ska börja knacka dörr i valkampanjen? Jag tycker inte om det, jag skulle inte vilja ha en massa politiker som kommer och ringer på. Vill jag ha information kan jag söka på nätet eller gå till en valstuga. Om vi landar i Sverige före valet tror jag att jag ska sätta upp en skylt på dörren. Förlåt, två skyltar. En som säger "ingen reklam, tack" och en som säger "inga politiker, tack".

Måste förresten rapportera att limoncellon jag gjorde enligt recept från Helly på Sicilien blev riktigt, riktigt god. Faktiskt så god att jag nog får göra en ny sats ganska snart. Faktiskt så god att jag tror jag ska trösta mig med en liten digestivo nu när jag sitter här alldeles ensam medan Maken är på affärsmiddag som jag slapp följa med på!

Hoppas ni alla har en bra onsdag!

17 kommentarer:

Desiree sa...

Det var jättefina blombilder du bjöd på. Usch inge kul då man inte får sova ordentligt men det låter som du har lagt upp en bra strategi till nästa natt.
Nä tacka gudarna att man inte är en offentligperson eller kändis som ska bli synad och granskad och kommenterad i precis allt man gör och råkar ut för. Visst kan man tycka att de lever i flärd på många sätt men allt har ju en baksida. Inte heller kan man direkt avsäga sig kändisskapet även om man fått nog. Jobbigt på så många sätt.
Håller också med om att jag inte skulle vilja ha politiker som kommer till min dörr. Vill jag ha info så söker jag upp den eller skickar efter den.
Kul att limoncellon blev god för den såg bra god ut på bilden.
Kram och hoppas du får sova riktigt gott i natt.

Marianne sa...

Desirée: Det är svårt så här i början av AC-perioden, ibland behövs den ibland inte och så är man inte riktigt synkade i temperaturbehovet : )

Ja kändisarnas flärd är förblindande när man är ung, men jag skulle aldrig vilja byta ut mitt liv mot deras. Tänk att aldrig ens veta om någon vill vara ens vän för att de gillar en eller om det är bara för att det är "fint" att vara det! Rysligt!

Kram!

Malin sa...

Ville bara skriva en liten hälsning till dig eftersom att jag ofta ät här inne och läser men är desto sämre på att lämna fotspår efter mig.
Hoppas du får sova i lagom temperatur och slipper mygg i natt :)
Kul att göra egen Limoncello, det måste testas vid tillfälle!
Kram

carina@pocolococreativo sa...

Visst är orkidéträden underbara! Vi har ett jättefint mitt i stan som är översköjt av blommor just nu.

Värme här också, jag somnar för sent, vaknar av värmen hela tiden och vaknar till slut för tidigt på morgonen.

Katarina på Filippinerna sa...

Vackra blommor! Jag har själv nästan glömt bort min kamera i en vecka, kanske bra ibland att få en paus.

AC.. Jag ler.. vi har AC på varje natt, efter någon timme börjar jag frysa så jag bultar på mig med täcket. Maken kan inte sova utan AC..

Jag håller med dig om dörrknackande politiker, det vill jag verkligen inte ha hängande bakom min dörr! Det var nog jobbigt, när Jehovas Vittnen i Sverige, knackade på min dörr vareviga vecka innan julhelgerna!

Helly på Sicilien sa...

Irriterande det där med myggor. Min L säger att jag är det bästa myggmedlet som finns, för om jag är i närheten biter de bara mig...

En gång när jag var i Manila med jobbet så blev det plötsligt bestämt att jag var tvungen att förlänga min resa och åka ut till några små öar. Tänkte inte så mycket på det förrän de berättade att en av de största farligaste malariamyggorna höll till där och en journalist som precis varit där för att skriva om myggorna hade dött... Självklart hade jag helt glömt bort att ta antimalaria medel eftersom jag igentligen bara skulle varit i Manila. Jag fullkomligt badade i myggmedel den resan och tänkte att om inte myggerna tar död på mig så kanske myggmedlet gör det, men som tur var så gick det bra ;)

Kul att du gillar limoncellon :-)

Annika sa...

Jobbigt att inte kunna sova på nätterna. Myggor är ett helsike, och det är värme också. De båda kan verkligen hindra god nattsömn.
Hoppas du sov bättre natten som gick.
Här knackas det dörr i valtider, men jag minns det inte som betungande eller så. fast visst, det är alltid jobbigt att bli störd, och speciellt av dörrknackare.
Kramelikram!!

Marianne sa...

Malin: Hej Malin, välkommen hit! Nu har jag bokmärkt din blogg, så jag ska i till dig och kika senare.

Jo tack, i natt sov jag som en stock, välpreparerad med AC och Mygga : )

Testa absolut att göra limoncellon, den är jättegod!

Carina: Visst är de underbara! Och doftar himmelskt!

Har du inte AC? I natt hade jag den på hela natten och då blev det perfekt.

Katarina: Ja ibland är det skönt att inte göra det man alltid annars gör, då blir man sugen igen.

När det är varmt kan inte jag heller sova utan AC, men när det är kallt vill jag ha värme. Det knäppa är att när det är varmt gör jag det till samma temperatur som det hade varit ouppvärmt på vintern, och när det är vinter gör jag det till samma temperatur som det hade varit okylt på sommaren ... Förklara det den som kan!

Hu, Jehovas är så jobbiga! Ska man nu ha politiker också ...

Kram!

Marianne sa...

Helly: Då säger din L ungefär detsamma som min Klas säger ... : (

Fy vad läskigt med plötsliga tvångskommenderingar till insektsområden, särskilt farliga insekter som malariamyggor! TUR att du inte fick någonting!

Kram!

Annika: Jo tack, i natt sov jag som som en liten griskulting : ) De här myggorna är så himla giftiga också, det riktigt bränner i betten och när de biter i fingrarna är det som om det brinner i hela handen. Hemskt. Tacka vet jag små snälla svanska myggisar.

KRAM!

Anonym sa...

Vi kanske har snälla myggor i södra Lappland men de bits inte utan flyr all världens väg när man har smörjt in sig med olivolja. Det påstås att det går bra med vilken matolja som helst, men jag har bara använt olivolja och jag har använt det på små barn och det funkar!

Inga

Taina sa...

Då är man TRÖTT må jag säga! Somnar vid skrivbordet, hahaha.

Men visst är det drygt att bli väckt av de där jäkla myggen, Jag kan dessutom inte sova om ACn är på för våra låter så illa! Pest eller kolera liksom.

Kramen!

Petra H sa...

Åh, vad jag INTE saknar att svettas om nätterna och fundera på om man ska sätta på AC:n eller inte... O kunde ju oftast inte sova för ljudet och jjag blev oftast för kall efter en stund. Här myser vi under ett duntäcke istället, snacka om att njuuuta!
Jag tycker också att det är så sorgligt och rent ut sagt ELAKT att jaga efter människor som mår dåligt och blivit utsatta för svek. Dålig stil av pressen!!
Och nte skulle jag vilja få besök av en politiker på farstukvisten, jag tror faktiskt att folk kommer att bli väldigt irriterade över att de kommer och stör i ens vardag.
Kram!

Marianne sa...

Inga: Hej och välkommen hit! Och tack för tipset med olivolja! Nu kör jag Mygga och det funkar bra, men olivolja är nog snällare mot både hud och miljö. Ska prova om de egyptiska monstren reagerar likadant.

Taina: Har det aldrig hänt dig? En tisdag eller så? : )

Jag har vant mig vid AC:n, på vintern är den på för att få varmt och på sommaren för att få kallt, och efter alla de här åren är jag rätt van. Idealet är dock om man kan ha den på i ett angränsande rum så det ändå kyler men så man slipper blåsten och ljudet. Ingen sån tur här inte ...

Kram!

Petra: Gissa om jag längtar efter det nu, att bädda med duntäcke och sedan låta det ligga, slippa sommartäcken och vintertäcken och mittemellantäcken ...

Jag blir lika ledsen varje gång man läser om sånt där att den har hoppat i säng med den och flirtat med den och ... Det har väl inte jag med att göra! Nä, det är som du säger, ELAKT av pressen.

Jag kommer att kasta ut alla dörrknackande politiker. Vill inte att de ringer heller. Fy, säger jag.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Fast dörrknackning är väl inte nytt? Jag tror flera partier t o m gjorde det inför förra valet 2006.

Marianne sa...

Anna: Så kanske det är, det var bara jag som inte bodde i Sverige då. Ett otyg tycker jag ändå att det är. Jag kommer att sätta upp en lapp på dörren att jag inte vill att de ska ringa på. Ingen reklam - Inga politiker. : )

Anna, Fair and True sa...

Okej :)

Marianne sa...

Anna: : )