tisdag 20 april 2010

Tisdag

Jag har fått problem att sköta hygienen. Katten Stina har nämligen lagt beslag på fönsterbrädet bakom mitt badkar, det är hennes absoluta favoritplats och där ligger hon och sover om dagarna. Inte har jag hjärta att köra bort henne bara för att jag ska duscha, inte! Så jag får vackert vänta tills lilla fröken behagar vakna innan jag kan duscha.

Stina sover på sin favoritplats vid badkaret.

Familjen har utökats med ytterligare en storviltsjägare, nämligen undertecknad. Det var en modig jättegeting som kom inbrummande i vardagsrummet genom balkongdörren. Det lät som ett bombplan, så jag trodde först att kriget hade brutit ut. Men det var som sagt en jättegeting. Jag beväpnade mig med Svensk damtidning och förpassade monstret till getinghimlen. Men innan jag skickade iväg honom på sista resan - den över balkongräcket, ni vet, passade jag på att fotografera honom för att ha bildbevis på mitt stordåd.

Jag lovar, den var dryga 2 cm lång. Och han ser inte så död ut,
jag tror han hämtade sig rätt fort efter att ha åkt ut med huvudet före.

I övrigt har vi haft en riktig ruskdag här i dag. Både sandstorm och regn! Det var så mörkt och grått att jag fick tända lamporna redan på eftermiddagen. Ett tag trodde jag nästan att det isländska askmolnet hade nått ända hit.

Apropå askmolnet, nu är Maken drabbad av det han också. Det var meningen att han skulle hem till Sverige en sväng i slutet av veckan, men resan blev inställd, för det ser ganska otroligt ut att folk från hela världen ska kunna ta sig till mötet som planerat. Ingen påfyllning av ost och godis med andra ord!

24 kommentarer:

Anne sa...

Du milde, den getingen ser faktiskt riktigt ruskigt stor ut. Men med en svensk damtidning kan man göra mycket :)
Ja, det där askmolnet och vulkanen fortsätter härja på. Man hör ju alla möjliga historier om folk som blivit strandsatta på olika ställen och inte kommer hem/eller iväg. Läste att John Cleese (britten, du vet) han hade tydligen varit i Norge över dagen då den första flygförbudsdagen trädde i kraft, så han kom inte hem till England den kvällen. Karln tog taxi från Oslo till Bryssel och sen därifrån med tåg till England. Två chaffisar från norska taxibolaget hängde med så de kunde turas om köra. 30.000kr gick den taxiresan på...

carina@pocolococreativo sa...

Äsch, strunta i att duscha! Det kan du göra i Sverige sen!

Vilken mysig liten krabat! Jag dödade en tusenfoting för någon dag sen, den var ungefär 30 cm och hade rosa håriga ben. Läskigt...

Marianne sa...

Anne: Haha, ja damtidningar kan vara rätt användbara ibland : )

Jag läste att det var någon annan som hade gjort en sån där hysterisk taxiresa, från Stockholm till Paris eller liknande. Och i dag var det en familj på tv som hade köpt en billig bil i London och kört hem. Det tycker jag var smartast. Trettiotusen hade man gott kunnat ge till någon behövande i stället om man har pengar att kasta i sjön. Värst är det nog för dem på andra kontinenter, då är det inte bara att sätta sig i en bil.

Kram!

Carina: Uääh!! Trettio cm med rosa håriga ben. Fy vad läskigt!

Elisabeth sa...

Men så söt hon är, Stina! Det syns verkligen att hon njuter för fullt av att sova där.

Hysteriska taxiresor ja; här har det rapporterats om Taxi Göteborg, som kört kunder från Göteborg till Paris, Calais och södra Polen (var i södra Polen framgick dock inte).

Bert sa...

Är du säker på att det där är en katt?

Jag tycker den ser ut som en valross, så den klarar nog lite vatten.

;-)

Helly på Sicilien sa...

Ja, tänk vad man låter sina katter göra. Hade det varit mannen så hade han nog varit tvungen att flytta på sig illa kvickt ;)

Hästen som jag red idag blev biten av en slags geting och det var ett väldans hoppande innan vi fick bort den... Fast de är ju bra för blommorna. Inte alla har jag hört, men många sorter...

Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Ja hon är så go den lilla!

Inte klokt att åka taxi på det sättet, det är ju bättre att hyra en bil eller åka tåg, och ge pengarna till någon som behöver dem.

Bert: Hörruduru! Akta du dig så jag inte skickar Stina att bita dig i tårna : D

Helly: Hahaha, ja hade det varit mannen hade det inte varit någon pardon : D

Men stackars häst! Förstår att den var ledsen. Och det var det som oroade mig mest, att den där jättegetingen skulle attackera någon av katterna så att den blev sjuk.

Kram!

Laura sa...

Åh vad go Stina ser ut på bilden! Vad tycker hon om att bada då, och vatten i allmänhet?

Haha, nä, någon bagerska kommer jag nog tyvärr inte bli. Jag tycker inte om att baka eller laga mat. Tyvärr! :( Jag önskar att jag gjorde det, men det känns mer som ett nödvändigt ont än som en passion. I alla fall ännu. Vem vet, om några år kanske det är annat ljud i skällan! Men om jag skulle hitta någon som gillar och kan baka, så skulle väl inte ett svensk/finsk-inspirirerat café (varför inte i Izmit?) vara helt uteslutet.. :) Vi har många businessidéer. :P

Hoppas allt är bra med dig annars, förutom det tråkiga vädret och getinginkräktaren! Ligger lite efter med bloggläsandet som vanligt.. :)

Kram!

Desiree sa...

Å gosegumman, jag förstår att du inte vill flytta på henne. Så söt där hon ligger och verkligen njuuuter av sin sömn. Riktig storm dag ni har haft. Fast det kan ju vara rätt mysigt när man är inne och det stormar och regnar utanför och man får tända lite. Det verkar nog lika bra att din make skjuter på sin resa lite för annars skulle han lätt bli strandsatt i Sverige. Den där vulkanen har verkligen orsakat stooora problem för så många.

Kramis

Katarina på Filippinerna sa...

Klart man inte har hjärta att flytta på någon som sover så gott som din lilla vän!

Den där getingen såg stor ut! Inget trevligt..

Anonym sa...

Jag förstår dig precis, jag skulle inte heller ha hjärta att flytta på henne! Det har hänt att jag har sovit på soffan en natt eller två (!) för att våran katt legat så nära mig i sängen så att jag inte kan röra mig. Då ålar jag mig ur täcket, utan att väcka henne, och kryper ner i soffan!! Maken skakar bara på huvudet.
Ha en trevlig dag, och fortsatt jaktlycka! :-)

//Nathalie

ab sa...

Men kissen gillar kanske lite duschande? Det gjorde min Winston. När jag stod i duschen, stod han på toalettlocket och stack in nosen bland vattendropparna. Gulligt.

Folk kommer ingen vart och flygbolagen håller på att gå i konkurs. Och vulkanutbrottet bara fortsätter...

Otta sa...

Oh vad söt Stina är! Vill strax ge henne en lite klapp och en puss på pannan! :-) Nu har Nour precis varit på postkontoret i Sharm och skickat boken! Helt absurt att man bara kan sända post mellan 8-16!
Kram

Annika sa...

Du är nog världens snällaste kattmatte. De katter som kommer till dig får det BRA!!!
Underbar.
Getingen såg midre kul ut.
En ggn fick vi in en jätte i huset också, i sovrummet....
Fy tusan vad rädd jag var. Den var skitstor. till slut fiock vi den...men jösses vilken kamp.
Det finns en hel del uschliga insekter.

Vulkanutbrottet blir allt otäckare tycker jag, på många plan. Och det verkar inte mattas heller. USCH!!
Jag beställde godis från en svensk site i förra veckan. Inser att det godiset med all sannolik inte skickades innan utbrottet, och jag som är skitsugen...
Oh well...
Det finns ju de som har det NÅGOT värre...
Måtte det lugna ner sig snart.
Kram!!

Taina sa...

Nä men ojdå, stackars Maken säger jag. Inte för att han inte kan flyga utan för att hustrun nu ska gå omkring och lukta...

Du är djurvän va?

Kramen!!!

Musikanta sa...

Jag hade nog lyft bort den lilla kissen milt men bestämt...
Det var nog en rejäl bålgeting som du träffade på! De surrar inte runt som vanliga getingar utan flyger rakt fram och låter som bombplan, som du skriver.

Vi har såna på landet och jag är skräckslagen när någon flyger in...Jag är imponerad över att du inte bara sprang din väg!

Lotta sa...

Jag hade också fått förbli smutsig! Usch, bombplans-getingar är inte att leka med. Tur att inte den andra storviltsjägaren gav sig på den. Bättre att rådigt attackera med Svensk Damtidning ;-)

Marianne sa...

Laura: Hon är så himla go den lillla! Fast hon gillar inte vatten något vidare, inte mer än att vifta lite i det när det rinner ur kranen.

Bra att ni har många affärsidéer! Och vem vet, du kanske blir kompis med någon bagare som kan börja baka goa bullar i Izmit!

Allt är bra här, just nu jobbar jag rätt mycket vilket jag hoppas att jag kommer att fortsätta med!

Kramar!

Desirée: Nej när jag lika väl kan vänta med att duscha så kan hon få sova ifred. Det är ju ingen som lider av att jag lodar runt här i pyjamas några extra timmar på förmiddagarna : )

Ja det är nog lika bra att han stannar hemma den här gången, även om det verkar som om flygplatserna öppnar igen. Han får ta en veckas semester och åka hem och handla lite senare i stället, bland annat måste vi skaffa riktigt bra flygtransportburar till katterna.

Kramar!

Katarina: Nej, man vet ju själv hur trist det är att bli väckt i onödan : )

Marianne sa...

Nathalie: Haha, ja du och jag är lika knäppa båda två! Men så får vi mycket kärlek tillbaka också : )

Kram!

ab: Vad gulligt! Jag hörde talas om en liten Sylvester också som hoppade in i duschen hos sin människa och stod mellan hennes fötter när hon duschade! Vissa katter gillar ju vatten, speciellt av rasen Turkisk van, de katterna är kända för att simma i sjön Van.

Otta: Du får komma och pussa henne sedan när vi är i Sverige! Så får jag komma och pussa din Kissen.

Å vad spännande det ska bli att läsa boken! Nej det stämmer, jag har inte sett några brevlådor här. Det fanns inte i Turkiet heller. TACK!

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Fast egentligen var det ju inte alls meningen att jag skulle bli kattmatte, det var kattmamman som bestämde det : )

Visst är det äckligt med insekter! Speciellt i länder där man inte riktigt vet vad det är för sorter och om de är farliga. Usch och fy!

Ja nu får vulkanen allt gå och lägga sig igen, så här kan kan det inte fortsätta. Å andra sidan är det ju bra att de är överdrivet försiktiga i stället för att låta pengarna styra och riskera folks liv. Det är bra.

Trist att behöva vänta på godiset!!!

KRAM!

Taina: Hahaha, ja visst är det synd om honom! : D

Stina och Tjorvan är mina bebisar!

Kramar!

Musikanta: Jo, det gör jag om jag ska iväg och måste duscha, men ska jag bara loda runt här hemma kan jag lika gärna duscha lite senare : )

Visst är det läskigt med så där stora getingar! De här är mycket större än vanliga bålgetingar (som jag minns dem). Man vet ju hur ont det gör att bli biten av en vanlig, hur ont ska det inte göra om en sån hugger gadden i en!

Kram!

Lotta: Ja vad är det man brukar säga, lite skit rensar magen. Så då kanske det rensar huden också? : )

Ja, det var väl det som fick mig att ge mig på den där getingen, jag vet inte om en liten katt överlever ett bett av en så stor sak.

Suzesan sa...

I am back again.

Jädrans vilken vidrig geting. Jag fick in en sån stor en gång. Guu' vad rädd jag blev. Jag har ju svårt för att döda dem för de knakar och går ofta av på mitten. Din katter är lite som katten Gustav tycker jag. LITE. Väldigt lata och äter mycket och sover. De har det bra de. OCH synd på godiset. Nu måtte väl vulkanen lugna sig snart.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Och jag har jobbat så mycket den här veckan att jag inte har orkat läsa bloggar som jag vill.

Stora getingar är riktigt äckliga, för om man verkligen får kål på dem så rinner det ut en massa äcklig sörja och så knakar det som du säger. Blä!

Jo, katterna gör inte så mycket mer än äter, sover och gosar. Men så är de elva år också, pensionärer med andra ord : )

Kramar!

Petra H sa...

Hu, vilken otäcking!! Vad modig du var som vågade dig på att slå ihjäl / knocka den. Det är något vi nästan ALDRIG såg i Puerto Rico - getingar, bin och humlor! Så skönt faktiskt! I Sverige kan det ju ibland vara riktigt jobbiga somrar med en massa bin / getingar så man knappt kan sitta ute...

Marianne sa...

Petra: Vad skönt att slippa de där monstren! Jag kanske skulle övertala Klas att flytta till PR : ) Fördelen med de svenska monstren är i alla fall att man känner till hur pass giftiga de är, de här utländska sakerna har man ju inte en susning om.

Kram!