torsdag 15 april 2010

Husbåtar vid Nilen

Eftersom jag inte har några rykande dagsfärska foton bjuder jag på husbåtar längs Nilens strand:


Själv har jag jobbat hela dagen. Ett litet test och jag hoppas att uppdragsgivaren blir nöjd. Jag är allt lite nervös, men hoppas gör jag, för om uppdragsgivaren blir nöjd betyder det mer jobb framöver.

Synd att mitt framtida kontor i Sverige inte inkluderar en balkong man kan sitta och korrekturläsa på året om. Jag passar på att njuta nu.

I morgon ska vi förmodligen åka till Alexandria och hälsa på några, egentligen känns det som om jag inte riktigt har tid, men jag hoppas att vi kan åka hem på seneftermiddagen så att inte riktigt hela dagen försvinner.

Just det! Viktigt meddelande: Jag kommer återigen inte in på Wordpress. Att jag inte syns till hos er som skriver där beror alltså på att jag inte kommer in, inte på att jag har slutat läsa hos er. Dessutom: Jag kommer inte heller in hos Katta i Filippinerna, så att jag inte syns till hos dig beror på samma sak, inte att jag inte vill läsa, för det vill jag. Dessutom har jag upptäckt att en del kommentarer plötsligt försvinner, puts väck, trots att kommentarerna bevisligen har funnits eftersom jag har svarat på dem. Jag tar INTE bort några kommentarer. Okej, jo det har hänt att jag har tagit bort snuskkommentarer av någon anonym typ, men aldrig en vettig kommentar, anonym eller känd. Hoppas att alla de här problemen löser sig snart, men om inte förr när vi är hemma i Svedala igen, det är jag säker på.

18 kommentarer:

olgakatt sa...

Om du ser till att skaffa en bostad med inbyggd balkong, vilket börjar bli allt vanligare, eller ett uterum kan du sitta NÄSTAN ute och njuta året om!

Freedomtravel sa...

Vilka charmiga husbåtar! Gillar husbåtar, det känns som att det skulle vara mysigt att bo på en sån ;)

Marianne sa...

Olgakatt: Ja, det skulle jag gärna ha, eller en glasveranda, en riktig.

Freedomtravel: De är vackra, men jag vill nog inte bo på en. Jo, okej, på sommaren i Svrige, men inte på vintern i Sverige, för det är mycket råare vid vattnet. Och i varma länder är det fler råttor. Så nej, jag nöjer mig med att titta. Skulle dock gärna hälsa på i en!

Desiree sa...

Kul att fa se alla bilder pa husbatarna. Det verkar som en del av dem lutar ganska mycket. Kommer du att fortsatta jobba med hemmet som kontor i Sverige ocksa. Vem vet kanske far du en glasveranda eller en fin utsikt. Synd att wordpress fortsatter att krangla for dig. Har har jag inte markt nagot utan det funkar fint for mig.

KRam

Lotta sa...

Vilka fantastiska bostäder! Det skulle vara häftigt att gå in i någon av båtarna och se hur det ser ut inuti och hur de som bor där lever. Hmmm...finns det inte krokodiler där??? Kanske inte läge för ett morgondopp :-/

Eva sa...

Hej!

Jag ville tipsa om en tävling som du är välkommen att delta i, samt
tipsa om på din blogg. Spastugan.se fick äntligen ihop 100 fans på
Facebook i veckan och det vill vi fira genom att lotta ut en goodie bag
med lite smått & gott ur vårt sortiment.

Det enda du behöver göra, efter att ha gått med på
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Stockholm-Sweden/Spastuganse/9902162492?ref=ts,
är att skriva i kommentarfältet att du vill vara med och tävla. Från
sidan kan de sedan bjuda in dina egna vänner, och passa även på att
tipsa dina bloggläsare om tävlingen!


Hjärtligt välkommen & Lycka till!

Helly på Sicilien sa...

Jag har samma problem med blogspot. Min kära mor ringde nyss och frågade om jag var arg på henne för hennes kommentar hade försvunnit. Konstigt hoppas de fixar till den buggen snart.

Härligt flyatnde villor. Har aldrig sett något liknande innan... Kul att se :)

Ha en bra helg.


Kram!

Annika sa...

Nog strular blogger fortfarande, alltid. Räkneverken funkr inte somde ska. Kommentarer går upp i rök.
Google får ta sig en sann titt på detta. TRIST.
TRIST att du inte kommer in på wordpress, urtrist.
Inga problem där.
Men, jag kan inte pinga på tjejblog längre. Kommer inte in på den sidan...

COOLAv husbåtar. Så stora vissa av dem ser ut.
Undrar hur de ser ut inuti?
Kram!!

Laura sa...

Vilka intressanta husbåtar! Finns det flera lägenheter i en båt eller är det bara en familj per båt?

Marianne sa...

Desirée: Det hade varit ideal om jag hade kunnat fortsätta jobba hemifrån i alla fall till största delen eftersom vi inte vet var Klas får jobb, och då blir vi inte beroende av bostadsort för min del. Dessutom är det rätt skönt att jobba hemifrån. Noll minuter till jobbet och ingen dresscode : )

Kram!

Lotta: Haha, jag frågade också om krokodiler när vi flyttade hit och de skrattade gott åt mig. Nej, det finns tydligen inga här längre, de är längre söderut. Så där får man akta sig även för dem. Här rekommenderar jag inga bad pga av alla utsläpp, döda kameler och alla sopor ...

Eva: Tack för inbjudan, men jag har valt att inte vara med i Fejjan, det tar för mycket tid om man ska hålla sig uppdaterad även där, jag hinner inte läsa alla bloggar jag vill läsa, så det får räcka med bloggarna. Men tack i alla fall.

Marianne sa...

Helly: Det är tydligen något riktigt jätteproblem på Blogger just nu med kommentarerna. Trist som sjutton är det! Hoppas verkligen att de fixar till det snart!

Har du aldrig sett husbåtar? Det finns en del i Stockholm vet jag, men annars kanske det inte finns så många i Sverige. På Sicilien funkar det kanske inte eftersom ni har öppet hav runt er, det måste nog vara lugnare vatten.

Kram!

Annika: Jag kommer inte heller in på Tjejblog! Så himla trist! Undrar om det är de som har problem, om de har lagt ner eller vad det är frågan om. Och det är verkligen pest det här med kommentarer som ramlar bort och räkneverk som inte funkar. Som Helly skrev, att hennes mamma trodde att hon var arg för att kommentaren var borta. Och det kan man ju tro! De får verkligen ta sig en titt på det här!

Jag har aldrig varit inne i någon av husbåtarna. Skulle också gärna kika : )

KRAM!

Laura: Jag har ingen aning om hur de är inuti och hur många familjer som bor i dem. Vet bara att en svensk kvinna lär ska bo i en av dem.

Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Såg nu först att du har problem med att komma in på min blogg,, hoppas det är övergående problem.. Har själv haft problem med andras bloggar under en tid, men jag tror att allt är ok nu.

Kram

Taina sa...

Vad kul att se alla dessa husbåtar! Har du varit inne i någon?

Kram

Marianne sa...

Katarina: Det är jättetrist att inte komma in hos dig! Det har alltid varit segt, jag vet inte om det är för att du har många tunga bilder? ab hade problem hos mig, då kortade jag så att bara fem inlägg visas på förstasiden och det löste hennes problem. Hur många inlägg ser man på din förstasida?

Kram!

Taina: Nej, jag har aldrig varit ombord på någon av husbåtarna. Misstänker att jag aldrig kommer ombord heller eftersom jag inte känner någon som känner någon ... ens en gång.

Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Jag har ändrat till 5 inlägg per sida, förr hade jag 8 inlägg per sida. Jag har också problem med att mina inlägg hos några av er faller bort..

Tack för tipset!

Marianne sa...

Katarina: Tack för att du försökte, men det funkade inte ändå. Fattar inte varför! Jag kommer ju in hos alla andra Blogger-bloggare. En sak är när en hel portal inte funkar, som Wordpress, men att EN Blogger-blogg inte ska funka??? Nå, jag fortsätter prova tills jag kommer in.

Anna, Fair and True sa...

En sådan skulle man ha! Som sommarhus i alla fall :)

Marianne sa...

Anna: Vet inte, för man kan ju inte bada. Nej, jag drömmer hellre om ett sommarhus i skärgården. Hehe, fast där är vattnet å andra sidan för kallt att bada i mesta tiden. Well, well : )