onsdag 22 januari 2014

AmaryllisDet blev sent i kväll, så jag nöjer mig med att skryta om min fina amaryllis. Den blommade fint som den skulle i julas, med tre vackra klockor. Sedan vissnade den ner och jag klippte av blomman och lät stängeln vissna lite till innan jag tog bort den.

Och då såg jag: Det kom en NY stängel, med NYA klockor! Så nu blommar den igen. Tre stora fina klockor har slagit ut, och i bakgrunden ser det ut som om ytterligare en tänker se dagens ljus ganska snart.

Och det är ändå bara en vanlig billig från stormarknaden, ingen extrafin från någon tjusig plantskola.

När den har slutat blomma ska jag försöka spara löken och få den att blomma nästa år igen. Ska leta upp hur man gör. Så kanske jag lär mig något nytt!


8 kommentarer:

olgakatt sa...

Vit amaryllis är min favoritfärg. Just nu njuter jag av mina två lökar som blommar som bäst.
Har många gånger beslutat att ta vara på lökarna och driva dem i blom igen men glömmer oftast bort dem, tyvärr. Man lär skulla sätta ut dem i en rabatt på våren och ta in dem på hösten igen och sen minns jag inte mer.....
Jag hade en bekant som brukade ha dem under sängen och sen få dem i blom igen.
Vi får googla....

Marianne sa...

Olgakatt: Nu har den fjärde klockan slagit ut! Helt otroligt, tycker jag. Så vacker.

Under sängen. Haha, vad roligt. Ja vi får googla sedan.

Millan sa...

Alskar amaryllis! Men missade helt att kopa en i ar ... Det kanns ju inte riktigt som jul om man inte har en amaryllis hemma tycker jag!

Ps tack sa jattemycket for tipset pa kick nar man bakar med lakrits. Hur manga kolar tror du man behover till en vanlig sats med bullar?

Kram!

Marianne sa...

Till den här julen missade jag helt att köpa en lök. Jag sparade dock en från förra året. Den grävde jag ned i trädgården och tog in den på hösten. Löken var kraftig o fin men det kom bara en massa blad så den tröttnade jag på. Nåt gjorde jag nog fel men i fortsättningen blir det att köpa nya lökar.
Vita med lite rosa i är absolut mina favvisar.

Trevlig helg på dig

Saltistjejen sa...

Så vacker!!! det är verkligen roligt när blommor blommar om igen. :-)
Kram!

Marianne sa...

Millan: Svårt att veta, men till en halvliter glass gjord på 2 stora äggulor och 0,5 l mjölk/grädde behöver man 60 gram. Om man börjar med att testa samma mängd till per mängd degvätska, och utgår från det, kan man nog prova sig fram.

Så himla roligt att du har ett kondis nu!!!

Lycka till med bullarna!

Kramar!

Marianne sa...

Marianne: Vita med rosa! Vad fint! Jag ska googla, och skriva i almanackan vad jag ska göra. Och till jul ska jag försöka hitta vita med rosa i!

Kramar!

Marianne sa...

Saltis: Visst är det roligt när det blir någonting extra! Jag kanske har liiite gröna fingrar :-)

Kramar och håll dig varm i kylan hos dig!