torsdag 16 januari 2014

Punktlig

I dag är det torsdag, då kör vi lite punkter, precis som Annika också gör.


  •  Vem kan låta bli att köpa en växt som ser ut som ett litet hjärta? Inte jag i alla fall! Nu har jag flera sådana här miniblomkrukor i lilla köksfönstret över diskbänken, alltså inte samma fönster som jag skrev om tidigare. Det här fönstret vetter mot öster och har full morgonsol. De dagar det är sol, det vill säga.


  •  Jag tror jag har det där flick-gulliga kvar i mig, för jag gillar miniatyrer. Vid skrivbordet har jag två mini-orkidéer. Men det var egentligen inte det jag skulle visa och skriva om, det var att jag har lagt den gröna mossan från adventsstaken överst i orkidée-krukorna. Men jag lyckades alltså inte fotografera det något vidare, så ni får nöja er med att jag berättar att det där gröna suddiga där nere överst i krukan alltså är mossa från adventsstaken. Jag inbillar mig att det hjälper till att hålla fukten, och så är det rätt fint också. Tycker att den gröna mossan var finare i adventsstaken, än vitlaven. Dessutom ska man vara rädd om vitlaven eftersom den växer så oerhört långsamt, så det är inte bra att understödja dem som tjänar pengar på industriell skörd.


  •  Jag var tjuv härom dagen. Fast det var verkligen inte meningen! Jag skulle handla register till nya pärmen för året, och råkade få med mig två. Eftersom jag självscannar var det ingen kassörska som upptäckte det heller. Jag blev alldeles kallsvettig när jag kom hem och packade upp ett register för mycket. Tänk om de hade gjort en stickprovskontroll just då! Då hade de trott att jag hade stulit den med flit! Nå, jag var och lämnade tillbaka registret på Ica Maxi i går, så nu är jag ingen tjuv längre. Skönt.


  •  Min lilla Stina-Busa tycker det är mysigt att gulla. Men ibland blir det så gulligt att hon måste smaka på ett av mina fingrar eller min arm eller så. Det gör aldrig ont eftersom hon inte biter på riktigt, utan bara smakar lite. Men i går morse, då var det andra bullar. Då BET HON MIG I TUMNAGELN! Ytterst på det vita, så det gjorde inte ont, så klart, men jag fick ett rejält hack i nageln. Och jag som aldrig själv har bitit på naglarna. Jo, jag försökte en gång när jag var liten, för det såg så tufft ut när andra bet på naglarna, fick jag för mig. Men det var så äckligt, så jag kunde inte.


  •  Som alla andra har jag nu köpt vårens första tulpanbukett. De ger hopp om varmare och soligare tider. För nu är det kallt här, må jag säga, -5°C kanske inte är så mycket i antal grader, men det är kallt på ett otäckt sätt, för det blåser så det visslar om knutarna och det gillar jag inte. 


  • Och nu är vintern utstädad. I stället för rött och grått har vi turkos och vitt, det tycker jag är fina vinterfärger. Men jag behöll de silvriga julgranskulorna i sin skål, för de passade så fint med det turkosa.

Det var allt jag hade att berätta i dag. Vi ses i morgon igen!8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är så där hopplöst slarvig att jag glömmer bort att sköta om miniatyrer... MEN jag köpte faktiskt en liten vit fuskorkidé som var så naturtrogen att jag fick känna länge på den i affären. Jag ställde den i ett fönster - och nån vecka efter blev det översvämning i fönstret när maken hade vattnat den och allt rann över...
Nu står den i ett rum som står tomt för det mesta, men som syns från trädgårdens uteplats, och på så långt håll ser den ännu mer äkta ut och lyser upp fönstret. (Annars är jag inget för fuskblommor.)

Marianne sa...

Bloggblad: Haha, ja de måste vara tåliga! Det är det som är så bra med orkidéer, de klarar sig utan vatten ett tag. De stora får bara en gång i månaden - om de har tur. De små får lite oftare, men så har ja dem också vid skrivbordet, och en liten vattenkanna på fönsterbrädet. :-)

Vad bra att din fick en bra plats! Även sådana fönster behöver ju i alla fall se levande ut!

Annika sa...

SÅ kul att du också börjat med detta punktande. Älskar att jag blivit trend-setter där, haha!!
SÅ himla BRA sätt att blogga på en gång i veckan. Himla kul att du också tycker det.
Glad att ha dig tillbaka i bloglandia igen, Marianne. Vilka söta minikrukisar. SÅ söta. Hos mig skulle de nog döden dö. Klarar inte krukväxter av ngn anledning…
Tulpaner därmeot köper jag varje vecka, ett par buketter. hela vintern, fram till i mitten av mars. LÖV IT!!
Ha en fin natt, för du sover nog nu.
Stor kram!!

Suzesan sa...

Jag är nattuggla idag. Åh vad fint med ett hjärta i en krukväxt. Bra tänkt med det om lav. Håller med. Men så busig Stina var då. För att retas eller sur eller bara busig?? HON ÄR söt. Sån bestämd min på bilden.

Åhh jag fick kontroll en gång. Sånt stickprov och "åkte dit på en plastkasse" som jag GLÖMT scannna. Jag hade två men glömde scanna den ena. Tog den efteråt. De ligger ju inne i affären.

Hon frågade" Hade du med dig en påse när du kom eller??" Jag var ju ärlig och sa "Nej den tog jag här". Alltså de känner mig och det var ingen -big deal- men det blir så att då kan man bli kollad några extra gånger. Man får bara inte glömma något att scanna. Ja ja kände mig som tjuv av en plastkasse. En stund *fniss*

Kram
/Susanne

Anne-Marie sa...

Vackra blommor du har - både i krukor och snittblommor. Vi har inga tulpaner här och jag blir lika besviken varje år att folk inte har fattat det "nödvändiga" att ha tulpaner under våren. ;) Vet inte varför men har aldrig hittat några. Dina ser riktigt fina ut.
Gillar din skål med kulor. Verkligen dekorativt. Jag har faktiskt kvar mina röda eftersom jag inte har någon annan färg.
Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja du är trendsetter med mycket, Show and tell, punkter och framför allt känslan av att gå hem och fika med bloggarna när man läser. TACK för att du finns!

Och tack, ja det är skönt att vara tillbaka i Bloglandia! :-)

Jag köper nog inte tulpaner varje vecka, de är så himla dyra här tyvärr. Men ofta. Jag kom på att jag har ett presentkort på blommor, tror jag ska gå och köpa tulpaner för hela slanten. Få en jättebukett för en gångs skull.

KRAMAR!

Marianne sa...

Suzesan: Nej katter kan bli så där om det är för skönt, då måste de bita lite. Dreglar gör de också av någon anledning. :-)

Jo, det är väl så att de hade förstått att det var ett misstag med registret, men det är ändå skönt att slippa den pinsamma situationen. :-) Då kan vi vara icke-tjuvar ihop då! :-D

Kramar!

Marianne sa...

Anne-Marie: Menar du att ingen säljer tulpaner i Weeds? Du får plantera! Kan du hitta lökar? Ska jag skicka lökar till dig? Jag kan skicka frön också, för det har jag, men det tar visst flera år innan frön blir blommor har jag hört. Du måste ju få tulpaner på våren!!!

Kramar!