onsdag 29 januari 2014

Nu blev det vinter!

Jisses vad det har snöat! Nu är det verkligen rejält med snö här, tror det är i alla fall en 15 centimeter. Man får hur som helst pulsa sig fram genom snön där det inte är skottat, som från dörren till bilarna. Vi går in och ut från tvättstugan nu, så att den fina snön får ligga orörd i alla fall några dagar framför huset. Fast snart kommer väl Skatis och Skatta och gör spår i snön, det brukar de göra. Finare med kråksparkar i snön än människospår, tycker jag.

Stina var minst sagt tveksam till att gå ut i snön. Så här såg det ut i eftermiddags:

"Men, var är gräset och fjärilarna?""Himlarns människor, måste de hålla på och greja så mycket hela tiden, kan de inte bara låta det vara grönt? Inte en enda liten näbbmus syns till heller.""Man kanske ska kolla lite ändå. Har man tur kanske det kan finnas en skogsmus åtminstone.""Det kan ju faktiskt finnas gräs på andra sidan. Bäst att kolla.""Va! Sånt där vitt och kallt där också! Överallt!""Nä, då vet i sjutton.""Fy hundan, kallt om fötterna är det också.""Måste nog gå in och vila mig lite efter den här pärsen."Ja efter det gick hon och la sig på badrumsmattan, eftersom vi har golvvärme i badrummet är det rätt mysigt att ligga där och sova ibland.


10 kommentarer:

Suzesan sa...

Ha ha bilderna talar ju för sig själva. Vilken blick. Gulle Stina. Jag tycker det är fint med avtryck av fågelfötter i snö. Jag skrattade en gång nån glömt stänga soprumsdörren. Det var nog kanske hundra fågelfötterspår.Vilken restaurang för dem.

Kram
/Susanne

Susanne sa...

Ha, ha! Det där kunde ha varit Ludde (bortsett från näbbmusen då, Ludde kollar nog mer efter ekorren)
kul att läsa iaf! Och lika snygga bilder som alltid .D

Apropå katter... nu måste jag jobba på här. Har en katt som heter Andersson och som riskerar att omvandlas till fönsterputsskinn om den inte genast tar ned sina tassar från det nyputsade köksfönstret!
Innan två har du både katt och en massa annat i en brevlåda nära dig!
Kraaam!

Musikanta sa...

Roliga bilder och text!
Kram från Ingrid

Filifjonkan 1 sa...

Hej
Skrattar åt din katt så typiskt kunde precis vara min Pysen eller Titti de står på farstubron och funderar ett tag och vill in efter 5 minuter. Sen går de ner i källaren och öppnar kattluckan med huvudet och kollar om det är snö där med fniss,,,så de går in och dumpar sig i soffan och sover resten av dagen ungefär, man skulle vara katt tror jag!

Marianne sa...

Oj, vad jag saknar min katt. Han fick somna in 1998 efter 18 år.
Jag har hela tiden vi bott här ute velat skaffa en ny liten misse. Men här vimlar det av diverse sommar och vinterkatter så jag vill inte utsätta mig för fler sömnlösa nätter som jag är säker på kommer.

Marianne sa...

Suzesan: Haha, ja vilken syn det måste ha varit i soprummet! Förra vintern hade vi fåglarna på balkongen, men i år har vi hängt ut maten utanför köksfönstret så att vi inte ska få allt "avfall" på nylagda balkonggolvet. De har ju så små magar, så maten rinner ut rätt fort igen ...

Kram!

Marianne sa...

Susanne: Nä, möss är inget för små Luddar, de kräver lite mer rejäla saker :-)

Har rensat brevlådan så det mjauar inte där längre.

Kramar!

Marianne sa...

Ingrid: :-)

Kram!

Marianne sa...

Filifjonkan: Hej! Det var längesedan!! Din kissar är ute länge jämfört med Stina, det är liksom snabbt ut, så fort hon bara kan runt revirgränserna och sedan in igen. Man får stå och hålla dörren öppen för hon kommer rusande som ett expresståg!

Visst hade det varit skönt att vara katt!

Marianne sa...

Marianne: Ja, vad trist det är när de små liven inte finns hos en längre! Jag saknar ju Mamma-Lisa, Skrållan och Tjorvan så in i norden fortfarande. Tycker det är konstigt att jag får plats i sängen, inte måste trängas med fyra katter som tar för givet att det är deras säng ...

Vi får se hur vi gör sedan. Men vi har tänkt resa först innan vi skaffar några nya djur i alla fall.

Kramar!