fredag 17 januari 2014

Välkommen kung Bore

Nu kom vintern! När jag vaknade i morse hade det börja snöa och blåsa, men under dagen ökade det på och blev till sist rena rama snöstormen. Så nu är det vitt och vackert även här i Älmhult. Takfönstret är översnöat så min fina pelargon Gamle man får nöja sig med silat ljus i dag.

Gamle man står fint i takfönstret. Mer ljus än här kan man inte få under vintern,
och det är varmt från rummet samtidigt som det kommer svalka från taket.

Ljusslingan på balkongen får sitta kvar så länge det är vinter och mörkt, den lyser
nästan ännu finare under snön.

Det blev ingen vinterpromenad i dag. Det blev inte något besök på Louisiana heller, vi fick tyvärr skjuta upp det, men så här i efterhand var det nog lika bra - vem vet om vi hade blivit tvungna att övernatta någonstans längs spåret om tågen börjar strejka, för det gör de ju när det blir kallt.

Enda promenaden blev att trippa ut till brevlådan för att hämta in posten. Inte ens Stina har varit ute mer än så i dag. Det är nära och bra i alla fall, vi har raddan med lådor precis vid tomtgränsen.Tur att snö är rent vatten när det är så mycket snö att man drar in stora lass.Det var skoj i dag att de visade vår etiopiska kaffekanna i På spåret! Deras resmål var Addis Abbeba och självklart kom det en fråga om kaffe. Och så visade de en likadan kanna som vi fick av en etiopisk bekant i Kairo. Jag har bara druckit riktigt etiopiskt kaffe (alltså tillrett på orostade bönor direktimporterade från Etiopien som skulle rostas på spisen och sedan en hel procedur) en enda gång, och det var ur just den här kannan.Det blir bara ett kort inlägg i dag, men jag passar på att önska alla en trevlig helg!


10 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Kung Bore tycks vara försenad i år på många platser. Vi som alltid har någon form av vinter i allra nordligaste Kalifornien får nog inte ens besök av honom i år.
Roligt när man själv kan något som tas upp i På Spåret. Troligen var du en av de få i Sverige som faktiskt hade kannan hemma. :)
Nej, de säljer inte tulpaner i Weed/Mt Shasta. Varför vet jag inte. Jag njuter av andras bilder på bloggarna. :)
Ha en fin helg! Kramar!

Bloggblad sa...

Klokt att stanna hemma. Jag märkte att det var betydligt mindre trafik på E22 än det brukar vara en fredag.

Suzesan sa...

Bra val att stanna hemma. Här på motorvägen får bilar bredsladd. Hela dan. Oj som de kört av på E6 idag. Långtradare som ställer sig på tvären.

Snö här med och det ger ljus. Blir ljusare och alla ljud förändras. Det gillar jag ÅH vad fin kaffekanna och så roligt att ha och ROLIGt att just en sån visats i TV.

Önskar dig en skön helg.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Hoppar in som hastigast och önskar dig en trevlig helg.

Här har det också blivit vinter och mer snö kommer idag. Vi har också lite ljusslingor kvar utomhus. De lyser upp så fint i snön. Och lite motion får man ju gratis med all snöskottning.

Jag var nära att köpa ett litet hjärta också. Var på stora möbelbutiken igår och blev då påminnd om dig när jag såg dom.

Susanne sa...

Hej!
ha, ha... då fick Louisiana sin förklaring. Trodde att ni var på väg till den amerikanska södern ;)
Synd ändå att er tripp blev inställd.
Sedan måste jag bara berömma dig för alla helt fantastiska bilder du lägger ut! Du är ju jättduktig, faktiskt så tycker jag att du borde göra en bok!
Rörliga ord och stilla bilder.
Kramen och ha en fortsatt skön helg. Nu måste jag jobba vidare (är på jobbet...)

Marianne sa...

Anne-Marie: Hoppas att ni får regn, om inte annat! Kanske är det bara försenat hos er också? Ja man kan alltid hoppas i alla fall.

Vill du att jag skickar lökar till dig så att du kan odla tulpaner? Vet inte om jag hittar några nu, men i slutet av sommaren när de säljs ska jag köpa till dig. Vad har du för favoritfärg i tulpaner?

Kramar!

Har skrivit upp det i mitten av augusti! :-)

Marianne sa...

Bloggblad: Men Klas var inte klok. :-) Han var på tjänsteresa och körde hem på värsta E6:an i värsta vädret. Men de hade trafikradion på och kunde svänga av och åka parallellt när det var stopp. Han kom hem välbehållen, tack och lov!

Marianne sa...

Suzesan: Ja, som jag skrev till Bloggblad, Klas åkte hem på just E6:an i fredags. Men han klarade av det som tur var.

Visst är den fin, kaffekannan! Fast vi använder den inte, den står som prydnad. :-)

Hoppas du hade en skön helg du också!

Kramar!

Marianne sa...

Marianne: Vad synd att du inte köpte ett litet hjärta! Då have våra fönsterbrädor varit släkt, nästan. :-)

Kram!

Marianne sa...

Susanne: Hahaha, jaså, så där över en dag bara till Louisiana, USA. :-D Ja det hade varit något, det! Jag vet i och för sig en tjej som blev bjuden på lunch i Paris över dagen, med privatplan, men det kanske är görbart. :-)

Jag gjorde en fotobok av foton från Kairo, och så har vi en fotovägg med foton därifrån. Men en bok att sälja, nej, där duger inte mina foton. Men tack!

Hoppas du hade en bra jobbhelg, det hade jag.

Kramar!