tisdag 14 januari 2014

Tips om ett par inredningssajter

Bilden är lånad från Minimal Desks

I dag tänkte jag tipsa om ett par roliga inredningssajter som jag har hittat och kikar in på lite då och då.

Den första är Minimal Desks där en tjej (tror jag) lägger ut bilder på olika skrivbord och arbetsplatser, företrädesvis ganska små skrivbord och ytor. Inte för att jag planerar att ändra min egen arbetsplats och behöver inspiration, men det är jättekul att se hur folk har sina skrivbord. Många inlägg kommer från Skandinavien, hon är speciellt förtjust i skandinaviska inredningar. Ikea har en egen etikett, dessutom.

Bilden lånad från Apartment Therapy.

Den andra sajten är Apartment Therapy där man får gå en riktig husesyn hemma hos olika människor! Helt otroligt, man får se allt, sovrum och badrum och allt. Det är en blandning mellan stora tjusiga hem och pyttesmå med smarta lösningar, men alla har det gemensamt att de är väldigt personliga. De flesta är i USA, men man får följa med hem till folk i Europa också.

Länken går till kategorin Lägenheter, men det finns mängder med olika kategorier, som Budget Living, Green Living mm.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Alltid kul att titta runt på inredning /Ulrika

Saltistjejen sa...

Vad roligt! Ska kolla dina tips!
Själv behöver jag alltid tips om t ex "compact living-lösningar". :-)
Kram!!

Marianne sa...

Oj vad jag skrattade åt bilden med äpplena. En sån skulle man ju själv kunna åstadkomma. Det gäller bara att komma på iden.

Jag har en önskan om att fixa en egen pysselhörna där jag inte behöver plocka undan vad jag håller på med om jag blir avbruten. Problemet är bara att vi har ett alldeles för litet hus. Så nu funderar jag på att göra om vårt gästhus till en egen liten atelje. Ev nattgäster får helt enkelt sova på golvet.
Men den iden håller jag för mig själv tills jag får mod att berätta för gubben min, hi,hi.

/Kram

Musikanta sa...

Kul att se vilken skillnad det är mellan USA och oss i inredningshänseende. Jag tänker på det stylade hus och lägenheter som förekommer i bostadsannonserna i Svenska Dagbladet. Nästan helt kala och allt vitt...
Kram Ingrid

Millan sa...

Ah vad skoj. Maste jag genast kolla upp! Och jatteskoj att du ar tillbaks i bloggvarlden igen. Jag ar tillbaks idag ocksa efter flera manader utan tid att hinna varesig lasa eller skriva pa bloggen.
Kram!

Annika sa...

Ja, det vita, avskalade ser man nästan aldrig här.
Inga trender kan bita sig fast som de gör hemma. Landet för stort för det.
När jag läser svenska inredningsbloggar baxnar jag över hur LIKA alla har det, och hur vitt de har det.
Gillar inte.
Här är det en salig blandning, från fult till skitsnyggt. Men det vita? NOT so much.
kram

Marianne sa...

Ulrika: Visst är det, speciellt när man får gå riktiga husesyner. :-)

Marianne sa...

Saltis: Ja, där finns även barnrum, har jag för mig. Vem vet, de kanske har något bra tips där för trångbodda barnfamiljer!

Kram!

Marianne sa...

Marianne: O ja, en egen hörna behöver man för att slippa plocka undan hela tiden. Då går ju halva tiden man har för att pyssla till att göra i ordning. Bra med gäststugan! Kan du ha en bäddsoffa där inne så att gästerna kan sova där i alla fall?

Kram!

Marianne sa...

Musikanta: Jag tror att det mest är inredare som gör det där kala och vita vid stajlingar, tror inte att folk bor så. Möjligen då en del som annonserar sina paradvåningar i SvD (jag brukar också titta på de där stora flashiga annonserna de har på de dyraste, för de är ändå ouppnåeligt). :-)

Kram!

Marianne sa...

Millan: Hej Millan! Vad kul att du också har kommit igång! Snart är vi hela gamla gänget igen. :-) Jag kommer på besök!

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Som jag skrev till Ingrid, jag tvivlar på att folk har det så där sterilt, det är nog bara de som vill visa upp sig och kallar sig "inredare". :-)

Vi har visserligen nästan bara vita väggar, men det var tvunget här eftersom huset är ganska mörkt, men sedan är det ju färg på grejorna. Utom skrivborden, de är vita. :-)

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

De sidorna måste jag kolla in, särskilt skrivbordslösningarna.

Bert Bodin sa...

Roliga tips! Hoppas kunna hitta något även för en trea på 75 kvadrat.

Trender kommer och går och jag har upptäckt att vårt hem blir inne vart femte - åttonde år. Utan att man gör något större ingrepp. ;-)

Marianne sa...

Anna: Det är helt makalöst så fina arbetsplatser en del har! Och en del har urtrista :-) Fast de flesta är fina som visas upp, så klart.

Marianne sa...

Bert: Visst är det praktiskt! Det är samma sak med garderoben, och ögonbrynen. Nu har mina ögonbryn tunnats ut med ålderns rätt, men jag har aldrig hållit på och plocka dem, som man "ska". Men, ibland dyker det upp en filmstjärna med likadana och vips är man superinne. Utan ansträngning. :-)