tisdag 21 januari 2014

Tisdagar är Friskisdagar


Här i Älmhult har Friskis och Svettis byggt en helt ny anläggning som stod klar för cirka ett år sedan. Jättefräscht och fint. Det är alltid rätt mycket folk där, en blandning av gamla och unga. Faktiskt det enda gym som finns här, om man inte räknar personalgymet som finns för anställda vid Det Stora Varhuset.

Hit går jag tisdagar och torsdagar. På tisdagarna är det cirkelgym, som faktiskt är rätt roligt eftersom man är ett gäng som skiftar om bland maskinerna och de olika övningarna. Och vi har en bra ledare också som peppar en att ta i lite extra och som gör det trevligt att gå dit.

Ska erkänna att jag går ett seniorpass. Och det trivs jag himla bra med, även om jag inte är pensionär själv. För här är det just lite blandade åldrar i de övre årtalen, och här har jag fått lite nya kompisar. Här känns det också att man kan göra så mycket man kan och orkar, man måste inte mäta sig med någon och känna sig totalt underlägsen, som i alla fall jag hade gjort om jag hade gått med ett gäng 25-åringar. För jag kan inte hålla igång lika bra som de och jag kommer aldrig att få lika en lika snygg kropp igen.

Även om jag faktiskt är vigare än barnbarnet Mathilda och hennes BFF Moa som är 14 år. Det konstaterade vi i somras. (Och nu, Olgakatt, vill jag inte höra någonting om att tonåringar har senor eller vad det var som gjorde att de inte kan sträcka ut lika mycket som vuxna. :-) Vi kan väl låtsas att jag är vigare?)


Faktum är att seniorpassen är de som är mest populära, det var så svårt att få plats på just cirkelgymet i höstas att de fick göra ett pass till. Samma gäller spinningen, det är massor med folk på seniorspinningen, inte alls lika många på de andra passen.

Och i dag fick vi veta att vi är mycket starkare än niondeklassarna som var där för ett cirkelpass i måndags.


Vi ses i morgon!


8 kommentarer:

Suzesan sa...

Mysigt.

Jag buggar jag. DET ÄR MOTION och mycket tänk. Inte så enkelt men vi har en mycket proffsig lärare. AsRoligt. Jag gillar att snurra runt. Bra balansträning det.

Kram
/Susanne

Anne-Marie sa...

Jag brukade gå på Friskis när jag jobbade i Stockholm. Det var väldigt trevligt och vi hade bra ledare.
Vilken tur att ni är starkare än niondeklassarna. ;)
Kramar!!

Pettas sa...

Vi friskar på i naturen vi, men skulle jag ha lite närmare till Idrottscenter (30 km) så befann jag min nog där jag också.
Och givetvis, så kommer vi inte ihåg det där med senor på ungt folk, givetvis är du vigare! ;)

Kram

olgakatt sa...

Klart att du är vigare!

Marianne sa...

Suzesan: Bugga låter också roligt! Fast jag vill inte att någon annan ska styra hur mycket jag ska ta i, och det måste man ju om man dansar med någon :-) Zumba ska jag se om jag ska testa, däremot.

Kram!

Marianne sa...

Anne-Marie: När du skriver om det kommer jag ihåg att jag nyss skrev om Friskis. Fast inte lika mycket. Nå, det kan inte hjälpas :-)

Kram!

Marianne sa...

Karin: Naturen ger väl så god motion! Och friskare luft än ett gym :-)

Bra att du också glömmer det där som Olgakatt sa om unga människor. :-D

Kramar!

Marianne sa...

Olgakatt: Eller hur! :-)