fredag 31 januari 2014

Snöig fredagI dag har det snöat, men inte alls så mycket som de pratade om att det skulle. Det började bra i förmiddags, men nu har det inte snöat på flera timmar. Lite trist, tycker jag. Det är roligare med mycket snö när det väl är snö. 

Skatorna har varit på balkongen för att se om det skulle finnas något skydd där, ifall SMHI:s prognos skulle stämma, men det tycks inte behövas eftersom allt som syns efter dem är deras spår. Det ser nästan ut som såna där teckningar för att lära sig danssteg.  


I nästa vecka drar Ikea igång en kampanj, Good Cause, världen över. Syftet är att hjälpa flyktingar i flyktingläger med ljuskällor. För alla LED-lampor LEDARE som säljs mellan den 3 februari och 29 mars ger Ikea 1 € per lampa till UNHCR för att ge belysning, förnyelsebar energi och grundläggande utbildning i flyktingläger i Asien, Afrika och Mellanöstern. Det här är viktigt för att göra livet säkrare för framför allt kvinnor och barn eftersom risken för våldtäkter är hög när det är mörkt. Att gå på toa, hämta vatten eller sköta sina barn kan göras säkrare och tryggare om det finns ljus. Inomhus behövs ljus  och energi för att kunna laga mat och sköta det tillfälliga hemmet, för att barn ska kunna studera och för att kunna driva små affärer och andra aktiviteter för att ge inkomst.

Kampanjen gäller alltså alla Ikea-varuhus över hela världen.

Så om du ska köpa lampor inom den närmaste tiden, köp LED-lampor LEDARE på Ikea så går en del av pengarna till dem som behöver stöd och hjälp. Eller betala in en summa till någon av välgörenhetsorganisationerna i samma syfte.

Bilden lånad från Ikea.se


Hoppas ni alla får en skön helg! Själva ska vi försöka ta oss till en stad i morgon för att köpa födelsedagspresenter.

8 kommentarer:

olgakatt sa...

Tack för tipset om lamporna! Maken skulle till IKEA i morgon just för att köpa LED- lampor; nu skjuter han upp det!

Suzesan sa...

Skön helg till dig med Marianne.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Olgakatt: Vilken tur att jag skrev om det! Det stod om det i lokaltidningen Älmhultsbladet för veckan.

Marianne sa...

Suzesan: Ha en skön helg du också!

kram!

Susanne sa...

Hej Marianne!
Tyvärr långt till närmaste IKEA. Men LED är bra för alla. Ju mindre resurser desto bättre.
Önskar dig en skön helg!
kramar!

Musikanta sa...

Bra att veta om nästa gång vi åkr till IKEA i Linköping. Före 29 mars blir det i alla fall :-).
Kram från Ingrid

Marianne sa...

Susanne: Ja har man långt till Ikea kan man ju alltid hjälpa någon på något annat sätt! Dessutom är det inte alltid man har resurser att hjälpa någon, och då väntar man tills man har.

Skön helg till dig med! Fick du mitt mejl?
Kramar!

Marianne sa...

Ingrid: Ja ska man ändå köpa såna lampor kan man lika gärna köpa de som gör nytta. Så tänker jag med frimärken och allt möjligt.

Kramar!