torsdag 9 januari 2014

I dag kör vi lite punkter

Så här såg det ut i somras när jag tog ut lite inomhusväxter och duschade dem.

  • Nu har Frisik startat igen efter juluppehållet. Skönt, i dag var jag på spinning. Tyvärr har jag inte hunnit träna någonting alls de här veckorna, och det kändes direkt att kondisen och musklerna hade gått i träda. Men nu ska här tränas igen. På tisdagar går jag på cirkelgym, och på torsdagar är det spinning. 
  • Det sägs att det ska bli vinter även här i södra Sverige, men än så länge syns inte minsta tillstymmelse till kyla och snö. Tvärtom har det spöregnat här hela dagen. Och då tänker jag att vi ska vara tacksamma för blötan, att vi slipper extrem torka. Det hade varit värre.
  • Allt julpynt är fortfarande framme, men jag ska försöka få undan det till helgen. Vi tog inte fram det förrän bara någon vecka före jul, så vi är inte spytrötta på det än. Julmaten är dock slut, allt åts upp och det var ju inte så svårt.
  • Apropå vinter och inte vinter, förresten. Jag kan fortfarande plocka färska örter i rabatten utanför ytterdörren. Där finns timjan, citrontimjan, salvia och rosmarin. Vilken lyx att få färska örter mitt i vintern, utan att köpa dem eller odla dem inomhus.
  • Såg på tv:n att en ny trädgårdsserie ska börja på ettan (eller om det var tvåan, men SVT i alla fall).  Trädgårdskampen där tio entusiaster ska tävla om den vackraste trädgården. Och det är ju trevligt med okända entusiaster som inte är proffs. Men varför måste de tävla och bli utslagna hela tiden? Jag börjar bli trött på alla dessa tävlingar, just där deltagare ska hålla på och slås ut hela tiden. De kan väl tävla om första priset, men måste de bli utslagna? Är det inte roligare att alla får vara med hela tiden? Vad tycker ni om det? Är det fortfarande kul, eller har ni också tröttnat?
  • Såg förresten att det kommer en ny turkisk maratonserie, 60 avsnitt som ska sändas varje dag. Hjälp! Hur ska man hinna titta på det? Det vill ju jag se!

Nu är det dags för mig att gå och fråga kudden hur den mår, i morgon måste jag maratonjobba.

Sov gott!


10 kommentarer:

Suzesan sa...

ja den där turkiska serien verkade ju spännande den vill jag se. Tur det finns -Play- om man missar nåt avsnitt.

Åh ad härlig somrig bild.

Tröttnat på alla tävlingsprogram. Mycket.

Kul med punktlista.

De sa på radio att vi har nu fyllt på grundvattnet rejält.

Spinning låter kul. Har aldrig testat. Jag har tur som ska börja rida igen, SÅ ROLIGT.

Ska ta tåget nån dag till Falkenberg och rida på en kompis hästar. Inte träffat henne på femton år så det blir underbart. Det kommer minst två andra vänner till- då- dit. Som jag inte träffat på lika länge. LYCKA!!

Kram
/Susanne

Anne-Marie sa...

Friskis - ett så trevligt och svenskt fenomen. :) Jag brukade gå på pass varje vecka när jag jobbade i Stockholm.
Men att ni har färska örter nu mitt i vintern. Underbart!
Jag har faktiskt kvar mitt mycket minimalistiska julpynt och min adventsljusstake. Men nu börjar det väl bli dags att ta bort det.
Kramar!!

Bloggblad sa...

Så somrig och härlig bild!

Jag gick tre ggr i veckan på gympa och styrketräning av olika slag i många år. Men sen jag gick i väggen och inte orkade med tanken på att passa en tid, så har jag bara gått promenader. Ganska fort och nu med studsiga stavar, men jag kan sakna gympan ibland. När jag slutar jobba ska jag nog gå på zumba, det verkar kul.

Annika sa...

Men så himla kul att du också tagit efter mina punkttorsdagar. me likey!!!
Punktande är effektivt som bara den!!

Hoppas ni får lite vinter nu då. Det ni haft är ju bedrövligt.
Mitt julpynt är putsväck. MYCKET skönt!!!

Ja, vissa tävlingsprogram har jag lessnat på. Idol och sånt. Orkar INTE!!
Survivor ser jag med nöje, alltså Robinson.
Gillar Masterchef.
Men det är nog det jag ser, ungefär, i tävlingsväg.

Kram.

Marianne sa...

Suzesan: Ja det är verkligen tur att det finns på nätet, och att man kan se tv på telefonen! Annars hade jag missat massor.

Kul att du ska börja rida igen. Jag funderade på det ett tag, för vi har ett ridhus här i Älmhult, men man binder sig för hela terminer och det har jag svårt att göra. Ibland måste jag jobba kvällar också, det bara är så.

Och vad roligt att du ska träffa gamla vänner! DET är nog det roligaste!

Kramar!

Marianne sa...

Anne-Marie: Ja Friskis är det enda gymet här i byn, om man inte jobbar på Ikea, för då har man tillgång till deras gym också. Men det är bra, för det är förhållandevis billigt eftersom allt är frivilligarbete där. Ett trevligt ställe!

Ja, nu börjar jag också bli sugen på att ändra till isblått i stället för julrött. :-)

Kramar!

Marianne sa...

Bloggblad: Zumba verkar kul, men det känns som om man ska känna någon där, och det finns inte på Friskis heller, inte här. Tror de brukar ha det på ABF, eller om det är på Ikea. Men jag har börjat fundera på något pass där man hoppar runt och viftar lite med armarna också, det hade varit kul. :-)

Marianne sa...

Annika: Ja visst är det bra med punkter ibland! Tror jag ska göra som du och ha punkter varje torsdag. Förut hade jag det lite då och då, men torsdagarna är man så där lite lagom trött i huvudet, så det är rätt lämpligt.

Mitt julpynt ska bort i helgen. In med isblått och vitt. Så att det blir lite vinter här inne om det nu inte vill vara det utomhus. :-)

Masterchef, är det den som går på 4:an? Den är lite kul att se, men det brukar alltid vara något som Klas vill se då, så det blir inte av. På spåret ser jag förstås, och det är igång just nu, så nu ska jag gå och kika!

Kramar!

Saltistjejen sa...

När jag ser din härliga sommarbild längtar jag till sommaren. Vad fin du är förresten Marianne!! :-)
Här är grått idag med men inte alls lika illa som igår då vi hade monsterdimman.
Hoppas du får en fin vecka!
KRAM!

Marianne sa...

Tack söta Saltis! Här har det snöat lite i dag, men det märks inte längre. Vi får se hur det bli i natt, förhoppningsvis kommer det lite snö och lägger sig då.

KRAM!