måndag 23 november 2009

Dubbelparty

Det är inte bara vi som är mitt i flyttagen, även vår kära vän K, kollega till Maken, är mitt i sin flytt från Kairo. Hennes flyttlass går i morgon och själv flyger hon iväg på onsdag. Så i går kväll var det avskedskalas för henne och eftersom hon uttryckligen hade bett att jag skulle vara med så var jag så klart det - som enda utomstående. Vi var på Buddha bar, som är i samma stil som originalet i Paris, här ligger restaurangen i ett av de Stora hotellen vid Nilen. Där åt vi mycket och gott.

TACK FÖR DEN HÄR TIDEN, K, OCH LYCKA TILL I FRAMTIDEN!

Plötsligt hörde världens oväsen utanför, i lobbyn. BRÖLLOP! Och om spektaklet sker i lobbyn på ett stort hotell så är det ju självklart att man måste få gå och titta lite. Hade jag kameran med mig? Nej, jag har ALDRIG kameran med mig när jag ska! Himlarns alltså! Men jag kanske får några videoklipp från några mobiltelefoner endera dagen, och då ska jag självklart lägga ut dem här. Tills vidare får ni nöja er med ett exempel från You Tube, även om det bröllopet var aningen lyxigare än gårdagens som bara hade musiker, inga dansare. Lika högljutt, dock!


Flyttbestyren går framåt så sakteliga. I dag har jag varit och tittat igen, och nu är det nästan klart. Ny spis, kyl, frys, diskmaskin och köksfläkt är inhandlade och på plats (fina grejor!), golvet i entrén är nästan färdigslipat och alla vägar är klara. Nu är det städning och lite sånt smått som ska färdigställas under tisdagen, och sedan bär det iväg.

Flyttgubbarna har packat färdigt, med några undantag. Lite småpryttlar ligger och "flyter" lite här och var, så jag håller på att samla ihop dem så att de får med allt sånt också i lasset. Har dammsugit bort det värsta dammet så nu går det att andas här igen. Diskat för hand har jag också gjort, för jag glömde gömma undan maskindiskmedlet ... Nå, det är bara nyttigt att bli påmind om hur lyxigt man har det med maskiner som gör allt tråkjobb åt en.

Nu är det bäst jag fortsätter stöka runt här igen.

11 kommentarer:

Ökenråttan sa...

Så kul -jag hittar en annan "Ökenråtta," hos Bloggblad. Nu lägger jag till dej bland "mina" bloggar som jag följer. Själv har jag flyttat hem igen från Öknen, men jag tror att jag kommer att fnissa eller sucka igenkännande tillsammans med dej, i ditt ökenliv.

Grekland nu sa...

Glömma kameran!! Det FÅR man ju inte när man bloggar...Fast ibland när man ska bort och byter till en liten finare handväska så kan det bli problem, det vet jag, fast jag brukar smussla med mej kameran ändå på nåt vis, för man vet ju aldrig...

Taina sa...

Det påminner ju nästan om ett finskt bröllop! Hahahaha, skojade lite. Det kan se så ut lite senare på kvällen dock.

Vad typiskt att kameran var hemma just då! Det händer en annan också. Vet inte vad jag ska skylla på. Maken?

Vad underbart att få flytta in snart och att det finns fräscha vitvaror!

Stöka runt nu.

KRAM

Anne sa...

Vad fräscht och lyxigt med nya vitvaror, det låter ju så bra och helt perfelt för en matlaningsintresserad och duktig kock som du. Ännu roligare laga mat, fylla kyl och frys när det är nya saker.
Ett sånt där sorts bröllop är bara filmbröllop för mig, men du hade alltså ett direkt framför ögonen i hotellobbyn. Nej, kameran har man aldrig med sig när man behöver. Så är det bara....

Ha en bra vecka, flytta lugnt :)

Kersti sa...

Lycka till med flytten. jag kan bara ana vilket jobb det måste vara att flytta. Vi som bott här på samma ställe i en evighet vågar inte ens tänka tanken. Men det skulle nog vara nyttigt att rensa lite i förråden.

Desiree sa...

Ja snacka om dubbelparty. Det såg ut att gå livat till på filmklippet. Låter som du fick en riktigt trevligkväll även om det alltid är lite vemodigt att behöva ta avsked av en vän.

Låter bra att allt går som det ska med flytten. Härligt att du får en hel del nytt och att det kommer vara fräscht och se bra ut då du flyttar in. Ha det bra.

Otta sa...

Ofta har vi bott på Novotel ute vid flygplatsen och alltid är där bröllop! Det spelar ju ingen roll vilken dag det är bröllop är det alltid. Det är roligt att titta, men precis som du säger är det öronbedövande.

Lycka till med flytten imorgon. Då har jag säkert information till dig om Nour som är uppe i domstolen just NU!

Kram

Marianne sa...

Ökenråttan: Hej och välkommen hit! Jag vet inte om det är du eller den andra Ökenråttan som har varit här tidigare, men ett dubbelt välkommen är ju aldrig fel!

Jag ska se om det gömmer sig en blogg bakom din signatur, i så fall kommer jag inkvistande till dig också så småningom, just nu är det lite för rörigt för att upptäcka nya bloggar.

Förstår att du suckar längtande efter sydligare och sandigare nejder. Men du kan ju alltid åka på semester!

Ingabritt: Jag vet, jag skäms ... Men min kamera är ju så infernaliskt stor. Jag måste ta tag i den lilla kompakten och börja ha den med mig när det inte funkar med den stora. Det får bli när jag vet var jag har den!

Taina: Haha, va, kan finländare stå på benen och dansa sent på natten på ett bröllop??? Sorry, skojade bara!

Ja, vi skyller på männen, de vet ju ändå inte om att vi gör det, så det går väl bra! ; D

Längtar efter min nya fina frys och kyl och spis!

Kram!

Marianne sa...

Anne: Ja du ska se ugnen! Den är lika bred som spisen, och det är en sån där extrabred sak med fem gasplattor. Tror det var fem, annars sex. Kommer få plats med både steken och gratängen, helt otroligt. Hur ska man någonsin kunna vänja sig vid en vanlig svensk standardspis efter det?

Nu blev jag hungrig bara för det : )

Det är standard här att man ska ha musiker som gör en liten procession på bröllopet. Paret kommer in i salen och ska då gå nerför en trappa (ingen vet varför) och bli uppvaktade av de traditionella musikerna. Sedan blir det typ diskodans som överallt. Ju fler musiker och dansare och magdansöser, desto mer påkostat, så klart.

Kram!

Kersti: Det låter så skönt att bo kvar på ett enda ställe, slippa kånka runt på sina grejor. Men trivs man inte i huset, så är det bättre att flytta. Det ÄR jobbigt, förfärligt jobbigt. Som tur är kostar det inte så mycket med flyttfirma i det här landet, så de har packat nästan allt och kommer att bära på grejorna, så det slipper vi i alla fall. I kväll ska jag organisera det sista med kaffekorgen och det som ska med mig och katterna - kaffet kan man ju inte vara utan : )

Desirée: Skönt att hon fick ett ordentligt avskedsparty, sedan är det bara att hoppas att vi kommer att kunna ses igen. Det är ju så när man flyttar runt på det här sättet, man möter människor och sedan skiljs man. Det var allra jobbigast första gången, när man inte var beredd. Det var i Bulgarien.

Så otroligt skönt att det är rent och fräscht på nya stället! När vi kom till det här huset var det så skitigt att vi fick skrapa rent köksbänkarna och köksväggarna med kniv! Plus alla kackerlackor. Det är bergis en bidragande orsak till att jag aldrig riktigt har trivts i det här huset.

LYCKA TILL SJÄLV!
Kram!

Otta: Jag gillar den där skräniga musiken, det får en att vilja dansa.

Måtte det nu gå bra och att Nour får sin frisedel utan en massa tjafs! Det borde det ju göra, jag menar om de har ett system för det där så måste det väl vara lika för alla? HOPPAS, jag håller tummarna!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ska bli kul att se bilder från nya stället när ni väl flyttat in!

Marianne sa...

Anna: Ja då orkar jag dra upp kameran igen, just nu orkar jag inte. Så då kommer bilder!