onsdag 4 november 2009

Har du problem?

Kitty och Putte.
Putte för han puttar bort alla andra från maten,
ibland har storleken verkligen ingen betydelse.

Jag fick en fråga härom dagen: Petchie har ibland problem när hon går in på min blogg, för plötsligt vill inte Windows vara med längre utan stänger sig. Så är det tydligen bara när hon går in hos mig och så har det varit i några månader nu. Och så får det ju inte vara.

Har du liknande eller andra problem?

Är det någon som vet vad det kan bero på?

Är det någon som vet hur man löser problemet?

----

Temperaturen har sjunkit dramatiskt här i Kairo de senaste dagarna, nu är det bara runt 22°C om dagarna vilket är helt underbart fantastiskt skönt. Så i går hade jag långärmat på mig för första gången på tre evigheter. Gosiga vintermorgonrocken har åkt fram ur garderoben och snart kan jag bergis använda min nya kofta som jag har längtat efter. Kanske på ärtsoppsmiddagen hos våra Trevliga Grannar på lördag?

Förkylningen är riktigt pestjobbig, så det blir nog till att ligga och läsa största delen av den här dagen. En sak måste jag dock göra: Ringa flyttfirma! Nu är det inte långt kvar tills vi flyttar! Tjohoo!

27 kommentarer:

olgakatt sa...

Inga tekniska problem hos mig och min mac. Kör firefox.

Krya på dig snart! Du behöver ork för flytten!

matildasfikarum sa...

Jag har heller aldrig märkt av några problem hos dig.

Krya på dig!

Otta sa...

Inga problem för mig! Jag kör med explore!
Kram

Marianne sa...

Hi,hi, vad söt lille Putte är. Och nej, inga it-problem här heller.
Värm upp en öl och drick den så varm du bara kan. Garanterat effektivt. Det är ett gammalt bondeknep jag tagit efter hemifrån.
Hoppas du kryar på dig snabbt så du orker med flyttplaneringen.
/Kram

Marianne sa...

Ha,ha - `orker` Ska förståss vara orkar. Får skylla på att jag är ostgöte...
Kram igen.

Fritt ur hjärtat sa...

Jo ganska mycket problem... Men inte hos dig;-)
Härligt att flytten närmar sig!
Krya på dig.

Anna, Fair and True sa...

Jag har haft samma problem hos Saltis, men mest från jobbdatorn. Me alla andra blogpot-bloggar har funkat okej. Så inga problem med din blogg. Skumt!

Lena sa...

Oj, har ni inte flyttat än? Var ett tag sen jag var inne hos dig, och tyckte det var evigheter sen du berätta om flytten. Vad skönt att temperaturen har sjunkit.

Annika sa...

Nej, inte jag heller och jag har IE7. Aldrig stött på ett enda problem hos dig.
Vad jobbigt det är när sånt händer. SUCK!!
HOPPAS nu att du snart blir frisk så att du orkar med flytten, för då blir det ju massor att göra!
Until then; VILA!!!
Kramar!!

Desiree sa...

Nej jag har som tur är inte haft problem med windows då jag besökt din blogg men det är någon annan blogg som jag faktiskt råkat ut för detta problemet. Vet dock inte alls vad det kan bero på. Jag trodde att det kanske var någon konstig inställning på min dator på jobbet men det kanske inte är så då.
Så skönt att du fått lite svalka. Jag förstår precis din glädje och längtan efter att få använda lite av dina höstkläder. Låter gott med lite ärtsoppa. DU får ta och krya på dig till på lördag. Ja nu är det inte långt kvar till eran flytt! Spännande! Åh vad kul. EN riktigt bra och fin julklapp att vara installerad i nya lyan blir det alltså kan man säga.

Petra H sa...

Tack för efterlysningen Marianne! Det är inte Windows som har problem utan Internet Explorer. Konstigt att Anna har haft det hos Saltis - kanske är det samma bugg men på olika bloggar? Nu har jag SÅ KLART inte haft det sedan jag ställde frågan till dig, men senast förra veckan var det varje gång jag gick in på din blogg. IE stänger ner men på andra försöket går det alltid att läsa din blogg.
Så tråkigt att du är förkyld, själv är jag hängig men förutom lite huvudvärk och lite stelhet i nacken så är det inget fel på mig. Men inte så mycket energi eller motivation att göra så mycket :-(
Krya på dig och håller tummarna att du får använda KOFTAN!! (bild?)

Saltistjejen sa...

Har inte haft några problem alls med din blogg. Det har fungerat jättebra!
Hoppas du snart blir frisk.
När är det nu igen ni ska flytta??? Hur snart är snart?
Kramar!!

Suzesan sa...

Putte vilket kul namn av en sån orsak. MEN KRYA på dig. Förkylningar är slitsamma oavsett vad för slags.

Internet Explorer har jag och PC stationär dator. Inte så att det kan ah med nåt viruskydd att göra så det blockerar. Om det ligger nå gadget som stör. Eller nåt sånt. Konstigt. Jag fick ju nyaste versionen av mitt ..F-Secure och där var en grej som gjorde att det stängde alla sidor nästintill för den ansåg att Internet Explorer var ett hot och typ ville krascha datorn".

Så jag fick ta bort ett skydd efter att ha blivit halvt galen och varit utan vanliga sidorna i en dag.
Jag ringde dem. De förklarade för det var mer än jag som höll på att bli crazy! (De var medvetna om att DÄR hade de gjort ett misstag då detta nya var ganska omskrivet i positiva ord)

Vissa jobb datorer spärrar ju sidor med har jag hört. Kanske det är nåt där som hänger efter på nåt vis. Några tankar bara. Brainstorming:)

Kram
/Susanne

Elisabeth sa...

Inte några problem för mig (Firefox, Windows)!

Elisabeth sa...

Söt bild på söta katter förresten. Speciellt Putte är alldeles bedårande söt.

Lia sa...

Hahaha, ja jag har problem! Jag har ibland svårt at få mina kommentarer att stanna på din blogg söta. Men det brukar lösa sig om man återkommer någon timme senare...lilla sööta gullekissen ser ut som vår Pixie när hon var en baby. ÅH, vill ha den fina lilla lillkissen=))). Snart flytt, du som är GLAD åt att flytta, kan inte du komma hit och hjälpa mig att packa upp alla kartonger som är kvar!? Jag blir snart tokig, det är rätt jobbigt det här med flytt =). Kram och krya

Bloggblad sa...

Åh, vilka ljuvliga segelbilder... jobbigt med förkylning, jag tänker mig att de inte skulle förekomma så ofta där det är varmt och gott... förknippar sånt med vinterkyla och höstrusk.

Marianne sa...

Olgakatt: Topp! Du har Mac, jag tror att problemet hänger ihop med Mac/pc på något sätt, för jag har också Mac.

Tack, förkylningen går åt fel håll men nu har jag fått antibiotika.

Matilda: Bra! Tack, det här är förkylningen från Hell!

Otta: Toppen!

Kram!

Marianne sa...

Marianne: Värma en öl??? Haha, normalt gör man ju tvärtom. Ska den koka bort alkoholen? Vet i attan om jag vågar mig på det där. Får väl försöka i kväll : D

Kör antibiotika så länge ...

Hehe, jag begriper "orker" och "örker" och "tyar" också : D

Kram!

Simone: Skönt att inga av dina problem beror på mig! DET hade inte varit roligt! Hmm, jag fick rätt om att du skulle kunna bada i somras, så nu förutspår jag härmed att dina problem är försvunna till sommaren som kommer! Så vet du det och kan se fram emot det!

Kram!

Anna: Jag undrar om det inte har något med Mac/pc att göra. Saltis har ju också Mac. Fast då borde du ha problem hos mig också kanske? Kan det vara som Suzesan säger, att det är någon inställning i något virusskydd som inte gillar någon gadget jag/Saltis har på våra bloggar?

Kram!

Marianne sa...

Lena: Det var meningen att vi skulle ha flyttat nu till 1 november, men så fick vi gäster så vi sköt upp det till 1 december, för vi tyckte våra gäster var viktigare. Men nu så blir det snart av!

Annika: Skönt att du inte har problem. Det här är förkylningen från Hell, men nu har jag fått antibiotika, så jag hoppas det ska hjälpa.

Kramar!

Desirée: Jag misstänker att det kan vara någon inställning i ett virusprogram, som Suzesan skriver, som inte gillar någon gadget jag har plus att jag har Mac. Anna har ju haft samma problem hos Saltis och hon har också Mac.

Jag hoppas verkligen att jag är frisk till ärtsoppan, fy så trist om jag missar den. Men nu har jag fått antibiotika, så det kanske ska hjälpa.

Du har rätt, vilken bra julklapp att få bo i nya lägenheten! Nu är det bara några veckor kvar tills vi är där!

Kram!

Marianne sa...

Petra: Du får läsa igenom kommentarerna här. Men som det ser ut är det bara du hos mig, Anna hos Saltis, Desirée hos någon annan och Lia med kommentarerna hos mig. Kan det vara som Suzesan skriver, att det är någon inställning i något virusprogram som inte gillar någonting jag har på bloggen? Jag ska ta bort den där copyright-prylen, resten vill jag nog helst ha kvar. Men jag testar med den i alla fall. Kan det vara för mycket bilder? Kan det ha någonting med Mac/pc att göra? Vet vi någon som kan sånt här som man kan fråga? Jag ska fundera.

Stel i nacken låter inte bra. Du har väl inte någon hjärnhinneinflammation på gång? Har du feber? Om du får feber, huvudvärk och stel i nacken måste du AKUT till sjukan! Tala om det för O så att han vet det! Hoppas att du blir pigg snart!

Jag ska svara på ditt mejl, har bara inte hunnit.

KRAMAR!

Saltis: Vi Mac-människor brukar inte ha problem : D

Vi flyttar sista november, 1 december står på kontraktet, men det är ju tomt i lägenheten och den dagen kan vi ju inte vara kvar här. Ska bli SÅ skönt!

Tack, nu har jag börjat med antibiotika, så nu ska det väl bli bättre snart. Jag jobbar lite i alla fall.

Kram!

Suzesan: Visst är han söt den lille rackaren! Han är minst i gänget just nu, Bus och Frö är lite större och de andra har ju hunnit bli jättestora : )

Tack för bra input i frågan! Jag minns att du hade jätteproblem ett tag, och att det var virusskyddet. Det kanske är någonting sånt som spökar.

Och tack, det här är nog en av de värsta förkylningar jag har haft. Nu har jag fått antibiotika så det kanske hjälper.

Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Bra att du inte har problem! Putte är verkligen bedårande. Och så liten han är vet han vad han vill. Du skulle sett honom i går, han såg ut som en tvååring som har ätit chokladglass. Han hade kattmatssås runt hela munnen och var alldeles såsig om tassarna efter att ha stått i tallriken!

Lia: Har du ofta det problemet? Har du samma problem hos någon annan eller bara hos mig? Det kan väl i alla fall inte vara ett virusskydd hos dig som spökar, det låter som något på Bloggers server? Jag tror jag får göra en sökning på Blogger och se om de har skrivit om liknande problem som du och Petra har!

Jaa, kom hit och hämta Putte, vilket fint par de skulle bli, Pixie och Putte! Han skulle behöva ett bra hem!

Jag vet, det är INTE roligt att packa upp alla kartonger. Jag har tänkt att jag ska ägna mig åt det intensivt direkt efter flytten och strunta i det mesta övriga, det är enda sättet att bli av med det. Hoppas du blir av med alla dina kartonger snart!

KRAM!

Bloggblad: Tack, jag bor ju i en fotostudio, som någon sa!

Hihi, det ÄR höstrusk här nu. Du vet, bara 22-24°C om dagarna. Hög tid att plocka fram ylletröjorna och barnen kläs i varma dunjackor och halsdukar! När man berättar att det här är högsommarvärme i Sverige stirrar de på en som om man inte är riktigt klok som kan bo i sån kyla!

Bert sa...

Inga problem här heller. Oavsett hemma eller från jobbet (Schhhhhh, säg inget!)

Petra H sa...

NU hände det igen!!!! På andra försöket funkade det igen, IE stängdes ner eftersom det var något problem med den här websidan.. Men gulliga Marianne, ta inte bort någon gadget om det bara är jag som har problem!! Konstigt om det skulle vara för att du har en MAC - din blogg är ju inte kopplad till din dator.
Jag har ingen feber, men en aning (verkligen pyttelite) ont i halsen. Det bryter liksom inte ut, vilket är ganska irriterande! Men jag lovar att får jag de symptomen som du nämnde så åker jag till akuten! Tack för att du oroar dig, men jag tror egentligen att det är jag som ska vara orolig för dig som är så snorig!!
Stor kram och tack för det här inlägget!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror inte heller det har något att göra med att ni har Mac. Era bloggar är ju som sagt inte kopplade till era datorer. Måste vara något tillfälligt, något som Blogger har problem med. Nu har jag inte haft problemet med Saltis blogg på ett tag.

Lia sa...

Glömde ju helt bort att svara dig; ja, det har varit lite strul med att kommentera hos dig och hos Petchie, men det är inte alls OFTA det händer, så jag tror inte att det är något allvarligt problem. Det brukar i regel fungera igen efter 10 min, så det är säkert bara blogger-spöket som är i farten =). Pixie och Putte, naaw...sååå söt lilla babyn är, går in och kollar på bilden då och då. Flyttar kissarna med er till nya hemmet?

Marianne sa...

Bert: Vissel, vissel, vissel ... Jag är jättebra på att hålla masken!

Petra: Du ska passa på att vila dig. Ligg och läs och ha det lite höstmysigt med AC på full speed och en filt över benen och en kopp varmt gott te. Och en massa godis. Det låter som om du faktiskt BEHÖVER det! Så det tycker jag du ska unna dig. Överdriv lite och låt O passa upp dig med mat och te!

Skumt! Och så har Lia problem bara hos DIG och MIG!

Min tanke med Mac var att den lägger någon kod eller vad det nu är datorer gör som sedan ligger och retas i servern när det är en pc som vill titta? HIttade ingentig om sånt här på Bloggers hjälpsidor. Jag vet inte vad man ska göra? Man skulle helt klart behöva konsultera någon som begriper sig på sånt här.

Stor kram tillbaka!

Anna: Ja, jo, det är nog hos Blogger det ligger, men ändå. Det är trist som bara den när det blir så. Hoppas det är tillfälligt. Annars får vi väl skriva till Blogger och klaga.

Kram!

Lia: Vad märkligt att Petra har problem här, och du har problem här och hos Petra! Som en cirkel! Hoppas det där Blogger-spöket ger sig ut på andra jaktmarker snart, till någon, eh ..., långbortistanblogg som ingen läser i alla fall.

Nej, det är bara Stina och Tjorvan som flyttar med. De andra är vildkatter och så ska de förbli om ingen kommer och hämtar dem till ett permanent hem. Stina och Tjorvan har flyttat med ända från Bulgarien.

Nu kom Klas hem med veckohandlingen, så det är bäst jag går ner och hjälper till!

Kramar!