fredag 20 november 2009

Fredagstema Show and Tell: Skyltar

Jag är egentligen inte med i fredagstemat längre, så det här är bara ett smyginlägg. Det är Simone som är månadens värd, och jag kunde bara inte låta bli temat skyltar. Det finns en uppsjö roliga skyltar här i landet, men det gäller att ha kameran med så att man kan fånga dem. Jag har fortfarande inte blivit färdig till att åka upp och ta en bild av den roligaste, men det få bli en annan dag. Här kommer bara ett litet, litet urval:

De flesta är väldigt duktiga på engelska, men det behöver ju inte inkludera stavning.

Jag vet, de har förmodligen bara glömt pricken över i.

Vi är i alla fall tacksamma för att vägskyltar oftast är på både arabiska och engelska.


Nu ska jag fortsätta med flyttbestyren. Ha en skön helg allihop!

13 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Underbart!! Kul att du smyger in, fortsätt med det;-)

Mifflan sa...

Hahaha! Så roligt det är med skyltar.

Marianne sa...

Simone: Det blev lätt att smyga in i dag eftersom jag sprang på de här skyltarna och tänkte på temat! Bra också när man är lite småstressad, jag behövde inte fundera på vad jag skulle göra för inlägg!

Kram!

Mifflan: Visst är skyltar roliga! Jag får ta en tur på stan en dag med mål att fotografera bara skyltar!

Annika sa...

Roliga skyltar!
KUL att du hoppade på temat idag!
Förstår att du är tacksam över att skyltarna är tvåspråkiga...
DET skulle jag också vara!
Ha en superbra helg! OCH må det gå lätt med bestyren inför flytten!

Taina sa...

Hörru smygaren, roliga skyltar men jag skulle nog bli ett stort trafikhinder eftersom jag blir yr av alla tecken på skyltarna. De skulle kunna ha haft med den där osiris hieroglyfen tycker jag...du vet han med "klänningen"!

Kul att du var med!

Kramar

Desiree sa...

Oj det hade jag inte ens tänkt på men det är klart att man är otroligt tacksam över att vägskyltarna är på engelska också med vanliga bokstäver annar hade man ju aldrig hittat någonstanns innan man lärt sig arabiska. Kan du läsa arabiska?

Kul att få se dessa skyltar. Några var ju rikitigt roliga med sina felstavningar. Ha en bra helg och hoppas att du får mycket gjort med flyttkartongerna. Vi kommer också att börja packa en hel del redan denna helgen.

Kram

Saltistjejen sa...

Vilket kul smyginlägg i Fredagstemat!!! :-)
Dina bilder är alltid så roliga och berättar så mycket. Skyltarna också!
Hoppas nu det går bra med flyttbestyren!
Kram!!

Musikanta sa...

Dina skyltar påminner mig om när vi bodde i Prag en sommar. Men då fanns det ingen översättning på engelska på gatuskyltarna! Jag satt bredvid MM första dagen när vi kom dit med bil och skulle försöka hitta vägen genom stan dit vi skulle bo.

Försökte läsa på gatuskyltarna (latinska bokstäver t.o.m.) men hade ingen aning om vad det kunde stå - såg bara en lång anhopning av konsonanter...

Roligt att du hängde med på temat trots allt knog med flytten. Har varit hos Mirren några dagar eftersom hon fick ryggskott tillsammans med en svår förkylning, så det har inte blivit mycket bloggat. Hennes "nya" bebis väger 8,5 kg redan och är bara fyra månader. Tvååringen på tolv kilo vill gärna bli buren han också...

Jag tycker synd om dig som flyttar - det är det värsta jag vet. Fast du har ju en fin och trevlig lägenhet att se fram emot i alla fall. Men det är jättejobbigt!!!
Många varma kramar!

Melting Pot sa...

Kul tema. Jag har också en favorit på skylt/texttemat här; en läkarpraktik som jag skall fota en dag och lägga på bloggen. Kan nog säga att det inte hade varit förstahandsvalet precis.

Kram

Marianne sa...

Annika: Ja någon gång så här emellanåt kan man ju vara med lite i smyg : ) Å, du är i NYC nu! Hoppas att ni har det superbra! Ja men det är jag övertygad om att ni har! Själv har jag det inte direkt mysigt, och det lär det väl inte bli förrän om några veckor igen ...

KRAM!

Taina: Äsch då, du hade snart lärt dig var du ska fästa blicken. Det var faktiskt värre i Bulgarien där alla skyltar var skrivna med kyrilliska bokstäver : ) Haha, ja de borde ha med Osiris lite oftare, tycker man!

KRAM!

Desirée: Nej, jag kan ju inte läsa arabiska, kan ju fortfarande bara enstaka ord. Det enda jag vet är att man läser från höger till vänster. Så det är tur att det är på engelska.

Ja nu har du samma stök som jag! Men du får ju stöka till det själv, tack och lov slipper jag det. LYCKA TILL DESIRÈE!

KRAM!

Marianne sa...

Saltis: Tack, jo bestyr är det allt. Just nu står alla nödvändiga köksgrejor inne på gästtoan ...

Hihi, det är roligt att vara med i smyg ibland. Jag måste åka ut på stan och koncentrera mig på att fota skyltar. Det är så många som är stavade helt uppåt väggarna!

KRAM!

Musikanta: Visst är de där konsonantspråken hopplösa! Georgiska har jag för mig är värst när det gäller anhopning av konsonanter. Och som passagerare förväntas att man ska hinna läsa eländet! Kommer aldrig att glömma hur det var i Bulgarien när vi susade fram i 140 och Klas tyckte att jag skulle ha koll på skyltarna! Det var ju på kyrilliska!

Stackars Mirren som har ryggskott! Det är TUNGT med småbarn! Jag förstår inte hur kvinnorna här i Egypten orkar, de har ju inga barnvagnar. Jo, det finns, men det är bara överklassen som har, och det går ändå inte att köra barnvagn på de flesta ställen i stan. Man måste nästan till ett shoppingcenter för att kunna köra dem. Så här bär de sina barn i famnen, utan såna där selar som Mirren har, till och med.

Ja det ÄR jobbigt att flytta. Men ibland bara måste man. Vi har ju 2-3 år kvar här, och jag står inte ut på det här stället längre.

Kram!

Lena: Ja, gör det! Fota den där kliniken! Jag måste som sagt ut på stan med kameran en dag och koncentrera mig på skyltar ...

Anna, Fair and True sa...

Jag förstod inte det roliga förrän du skrev att de glömt pricken över i:et att det kunde stå något annat! Lite trög ibland :)

Marianne sa...

Anna: Hihi, ja man vet vad man ska läsa och läser det, det sägs ju att bara första och sista bokstaven står rätt, så kan man kasta om resten av bokstäverna rätt vilt och ändå förstå.